Mega ciężki dzień dziś do typowania, linie przez bukmacherów wystawione naprawdę dobrze. Po wczoraj wypadałoby kontynuować dobrą passę. Wydaje mi się, że dużo pewniejsze typy można dziś znaleźć w I lidze.
Polonia - Ostrovia
Typ: Polonia -11.5 @1,8
Fortuna
Polonia w gazie od początku sezonu. Ostrovia po szumnych zapowiedziach bardzo przeciętnie. W Bydgoszczy pogoda dopisuje, więc tor będzie na pewno zrobiony pod gospodarzy. Ostrowianie zapewne popunktują na bydgoskich juniorach, swoje dorzuci Holta, ale dalej może być kiepsko. W Polonii wszyscy jeżdżą bardzo równo, piątka seniorów spokojnie powinna zrobić 50 punktów, pozostaje więc jeden punkt ekstra któregoś z dwójki Bietracki - Jóźwik.
Łódź - Daugavpils
Typ: Daugavpils @1,4
Fortuna
Tutaj nie ma co za dużo filozofować, Łotysze mają po prostu najmocniejszy skład w całej lidze. I o ile Rybnik czy Polonia są w stanie u siebie z nimi powalczyć, tak Orzeł nie ma żadnych argumentów. Andersen dopiero co przyszedł do tego zespołu i wcale nie musi powtórzyć dobrego wyniku z Bydgoszczy, wypadł im Puszakowski, więc można iść nawet w Dauga przy handicapie -5,5.
Unia Leszno - KS Toruń
Typ: Pedersen over 12.5 @1,8
Fortuna
Koniec łatwych typów. Leszno bardzo mocne, nawet pomimo problemów, ale atakowanie kursu 1.1 mnie nie interesuje. Linia handicapu z kolei wystawiona bardzo dobrze, bo Leszno bez THJ, nie wiadomo jak Przemas pojedzie, Emil też jeszcze nieregularny. Idę więc w stronę Nickiego, który po prostu lata. Wczoraj drobne problemy w Pradze, przez co wynik nie był tak imponujący, ale w Lesznie nie powinno być na niego mocnych. Tej linii nie pokrył tylko w Gorzowie, gdzie zrobił 11 punktów. Najbardziej boję się tylko jakiegoś głupiego wykluczenia, albo taśmy. Nicki drużynowo raczej nie jeździ, do tego będzie miał obok siebie juniora (+ 1 bieg z Zengotą), także na swoich kolegach punktów nie powinien tracić. A z drużyny przeciwnej nie za bardzo ma go kto objeżdżać. Grisza pokonuje tych, których pokonać powinien, ale jak mu przyszło zmierzyć się z Hancockami czy Hampelami to wyraźnie przegrywał. Holder poza Toruniem raczej nie straszy, a Doyle to nie ta klasa. Poza tym obaj wczoraj zostali przez Duńczyka pokonani.
Zielona Góra - Gorzów
Typ: Hampel over 12.5 @1,85
Fortuna
Derby, derby. Liczyłem na trochę niższą linię, jeśli chodzi o zespoły. 15.5 Zielonka powinna pokryć. Na pewno udałoby się to bez Zagara i Kasprzaka. KK akurat się nie boję, ale Zagar wczoraj pokazał, że nie jest z nim tak źle, jak podejrzewałem. PUK też jeśli się już dopasuje może być groźny. Hampel za to wczoraj podobnie jak Nicki - trochę problemów, ale w ostatecznym rozrachunku bardzo dobry występ na torze, który mu jakoś szczególnie nie leży. U siebie w Zielonce już nie powinien mieć żadnych problemów. Do tej pory w lidze przegrał dwa(!) biegi - dwukrotnie przed nim przyjeżdżał Hancock. Jedyna obawa w tym, czy punktów nie zabierze mu będący w niezłej dyspozycji AJ, bo w drużynie przeciwnej... chyba tylko Zmarzlik może wznieść się na taki poziom, żeby Jarka objechać. Wiadomo, przy jakimś wykluczeniu jesteśmy w dupie, ale myślę że dziś Hampel poprowadzi swój zespół do zwycięstwa.
AKO: 8,39
Podrzucę później jeszcze jakieś typy z Beta, jeśli pojawi się coś ciekawego. ????