Cracovia - Zaglebie
Typ:
Over 2,5
Kurs:
2.0
Bukmacher:
Totolotek
Cracovia, no coż. Powiedzieć, że rozczarowują to nic nie powiedzieć. Mecz z Pogonią miał być sposobem na odbicie się od dna i 3 punkty, a znów padł remis i tylko punkcik przywieziony ze Szczecina. Punkt oczywiście zasłużony, bo Pogoń grała tylko do pierwszej bramki a potem tak jakby stwierdzili, że będą bronić super korzystnego wyniku 1:0. Ostatnie 2 mecze underowe, ale popatrzmy na przeciwników - Arka i Pogoń, które łącznie po 4 kolejkach zdobyły oszałamiającą sumę dwóch goli... Wcześniejszy mecz z Lechem -2 gole, w meczu ze Śląskiem -3.
Zagłębie po dobrym starcie złapało "zadyszkę". Dwa przegrane mecze z rzędu spowodowały, że pierwsze dwa zwycięstwa poszły niejako w niepamięć. Trzeba uczciwie jednak przyznać, że terminarz do łatwych nie należał bo grali przecież z Legią (wygrana 1:3), beniaminkiem (wygrana 2:1), Piastem (porażka 2:1) no i ostatni mecz z Jagą (porażka 0:2). W prawie każdym z nich zdobywając conajmniej gola.
Zagłębiu ostatni mecz się najzwyczajniej nie ułożył. Słabo wykonany karny (można powiedzieć dwa razy),
później szybko stracony gol i już musieli gonić wynik mimo, że Jagiellonia nie stworzyła nawet jednej okazji do zdobycia bramki. Przeważali, lecz mecz przegrany 0:2. W mojej opinii niezasłużenie.
Teraz przyszedł czas na wyjazd z Cracovią, z którą na ostatnie 10 spotkań, przegrali tylko 2 razy, a tylko raz nie udało im się zdobyć gola. Także jeśli spojrzymy na spotkania wyjazdowe przy kałuży, można dostrzec, że zdobywanie bramek przychodzi tutaj Zagłębiu dość łatwo. Choć samo H2H daje 50% szans na powodzenie tego zakładu.
Ostatecznie uważam, że z racji ilości straconych jak i strzelonych goli przez Zagłębie, a także fakt, iż Cracovia z teoretycznie mocjniejszymi drużynami traciła conajmniej po dwa gole sądzę, że typ na over 2,5
będzie tutaj lepszą opcją niż granie na Zagłębie (czy też x2/2DNB). Oczywiście może się okazać, że Cracovia dokona przełamiania, zagra fenomenalny mecz i wygra 1:0, bądź zremisuje 1:1. Tak czy inaczej, dostrzegam tutaj korzystny kurs na over i proponuję go właśnie zagrać.
Jakby ktoś chciał ciut podciągnąć ten kurs kosztem ryzyka to mamy też:
Typ:
obie druzyny strzela gola i liczba goli będzie większa niż 2.5
Kurs:
2.17
Bukmacher:
Fortuna
Legnica - Korona Kielce
Typ:
Under 2,5
Kurs:
1,87
Bukmacher:
Milenium
Drużyna z Legnicy, po wygranej na początku sezonu z Pogonią, zaliczyła trzy porażki. Bardziej bądź mniej zasłużone, jednak za chęci punktów nie ma. W prawie każdym z tych meczy zdobywając gola - poza ostatnią porażką z Lechią. Przychodzi zatem okazja aby po meczu z silniejszymi (Wisła, Górnik, Lechia) zawalczyć z kimś bliżej swojego poziomu, czyli Koroną o kolejne punkty w ekstraklasowej karuzeli. Jeśli chodzi o grę - nie prezentują się źle. W meczach u siebie wspomniana już wygrana i porażka. Choć do 70 minuty, przegranej z Górnikiem raczej nikt się nie spodziewał.
Korona jakby zupełnie odwrotnie. Zaczęła od remisu (1:1) i porażki (1:2) po czym przyszły dwie wygrane (2:1). Lecz byłbym daleki od tego aby mówić, że zwycięstwo ze Śląskiem było zasłużone. Uważam, że obie drużyny są sobie równe, a z racji roli gospodarza stawiałbym w roli faworyta Miedź i spowiedzwam się zaciętego meczu.
Mimo, że wyniki mogłyby sugerować grę na over, moje przwidywania co do przebiegu meczu skłaniają mnie jednak na grą w drugą stronę. Sam kurs wydaje się jednak odrobinę za mały i nie jestem co do niego
tak przekonany jak do over'a w meczu wyżej. Osobiście nie mam konta na Milenium więc tutaj tego nie zagram ale jeśli kurs na under dobiłby do 1.9 (1,89 też przyjmę) to wtedy z chęcią. Za mniej uważam to niewarte ryzyka.