13:00 Valladolid - Eibar
Valladolid @ 2.40
Fortuna
Nie strzelony karny
Eibar od 75 minuty w dziesiątkę!
Obie ekipy bardzo słabo rozpoczeły nowy sezon nie odnosząc jeszcze w nim zwycięstwa. Valladolid jak i Eibar obecnie zajmują dolną część ligowej tabeli i zapewne bardzo szybko będą chciały się z czerwonej strefy wydostać. Valladolid pomimo porażki z Realem Madryt zagrali całkiem przyzwoicie. Valladolid w tamtym spotkaniu miał swoje szanse na zdobycie gola lecz tego dnia musiał uznać wyższość Courtois. Myślę, że w spotkaniu z Eibar wykorzystają atut swojego boiska i odniosą pierwsze w tym sezonie zwycięstwo.
Jeśli chodzi o
Atletico - Villarreal to mecz jak dla mnie nie ruszenia. Atletico po świetnym spotkaniu w 1. kolejce kilka dni temu ledwo uporali się z Huesca na wyjeździe bezbramkowo remisując. Villarreal dalej szuka swojej formy i stabilizacji. Nie ruszam.
Real Sociedad - Getafe
powyżej 2.5 gola @ 2.52
Fortuna
Real Sociedad zawiódł w ostatniej kolejce i niespodziewanie uległ Valencii 0:1. Dawno tak liga hiszpańska była mocno nieprzewidywalna. Getafe za to pewnie rozprawiło się z Betisem 3:0 i co najlepsze wszystkie trzy gole padły już w pierwszej połowie. Teraz również spróbuje pograć bramki bo kurs jest naprawdę dobry. Obie ekipy mają potencjał o czym przekonaliśmy sie w poprzednim sezonie. Myślę, że tu nie będzie kalkulacji bowiem każda z ekip poszuka tutaj trzech punktów.
Valencia - Betis
obie strzelą gola @ 1.73
Fortuna
Valencia to wielka niewiadoma w tym sezonie. Zespół gra w kratkę i tak zapewne będzie do końca sezonu. Betis, który rozegrał bardzo dobre zawody z Realem Madryt dostaje kilka dni później wciry od Getafe 3:0. Pomimo skoków formy i gry w kratkę poszukam goli. Valencia jak i Betis to zespoły, które będą się bić o górną część ligowej tabeli, a więc dla obu zespołów każdy punkt jest tutaj na wagę złota. Betis, który w swoim składzie ma naprawdę zawodników z potencjałem powinien umieścić choć raz piłkę w siatce rywala. Pamiętam jak to samo pisałem przed spotkaniem z Getafe i ta opcja sie nie udała. Lecz nie wydaje mi się żeby goście drugi mecz z rzędu zakończyli bez strzelenia choć jednej bramki. Valencia grając u siebie powinna coś ustrzelić bo zrobiła to już w spotkaniu z Levante czy też Huescą.