21:00 Granada - Barcelona
Barcelona + powyżej 2.5 gola w meczu @ 1.87
obie strzelą gola @ 1.74
Fortuna
Barcelona początek tego sezonu nie może zaliczyć do udanych i ja jako kibic oglądający min. ich mecze się z tym zgodzę. Jest to zespół, który tak dobrych spotkań domowych nie potrafi przełożyć na te wyjazdowe. Strata punktów w Bilbao oraz Pampelunie tylko o tym świadczy, że w zespole nie dzieje się najlepiej. Wydaje się jednak powiedzieć, że Valverde w końcu znalazł dla siebie optymalną jedenastkę, który przez najbliższe tygodnie powinna walczyć o punkty. W bramce Ter Stegen, w obronie będą to Pique, Lenglet oraz Semedo. Nie wymieniłem tutaj lewego obrońcy bowiem Alba jak i Firpo są kontuzjowani, a w ich miejsce wskoczy jak dobrze wszyscy wiemy - Roberto!. Środek pola to De Jong-Busquets-Arthur.
Trójka z przodu Griezmann-Suarez-FatiMessi/Perez. No właśnie czy Messi jest już gotowy na 90 minut grania?. Być może tak, ale nie będę zdziwiony jak kolejne spotkanie zacznie z ławki, a jego wejście na boisko będzie zależało od wyniku, który będzie widniał na tablicy. Podsumowując, Barcelona gra kiepsko, a kibice powoli mają dość Valverde, który sobie z tym wszystkim nie radzi. Goście przede wszystkim mają problemy z grą na wyjazdach i defensywie, która mocno kuleje. Mecz z Granada nie będzie należał do tych lekkich, bowiem gospodarze spisują się bardzo dobrze i co najlepsze strzelają mnóstwo goli. Wystarczy spojrzeć na ich ostatnie spotkania, gdzie wygrali na wyjeździe odpowiednio 0-2 i 0-3, a w pierwszej kolejce zremisowali 4-4 z Villarreal. Czy są w stanie strzelić gola Barcelonie?. Myślę, że tak. Goście bez lewego obrońcy, a na dodatek z mega problemami w obronie, które na razie nie mają końca. Pomimo tego pogram tutaj Barcelonę. Liczę na występ Messiego od pierwszych minut, który weźmie zespół w garść. Granada jak zagra odważnie i nie schowa się w swoim polu karny to na pewno coś ustrzeli.
16:00 Valencia - Leganes
Valencia @ 1.60
Valencia + powyżej 1.5 gola w meczu @ 1.97
Fortuna
Gospodarze mają za sobą wtorkowe spotkanie w Lidze Mistrzów i 90 minut więcej w nogach, ale nie powinno to im pokrzyżować planów w odniesieniu zwycięstwa nad drużyną Leganes. Goście to obecnie czerwona latarnia La Ligi. Przegrali wszystkie z możliwych czterech spotkań, a bilans bramkowy to 1-7. Teraz wybierają się na gorący teren jakim jest Mestalla. Nietoperze są po rewolucji i tak naprawdę myślałem, że po odejściu Marcelino to wszystko runie. Tak się nie stało, a zespół ten postawił się pomimo porażki Barcelonie, a we wtorek odniósł ważne zwycięstwo w Lidze Mistrzów. Zespół na pewno po tak ważnej wygranej będzie mocno nakręcony aby tutaj odnieść kolejne zwycięstwo. Z resztą z taką ekipą jak Gameiro, Parejo, Rodrigo czy Czeryshew, to Nietoperze powinni wyjść z tego pojedynku zwycięsko. Mam nadzieje tylko, że nie będzie to jakiś bezbarwny mecz gospodarzy i samo spotkanie nie zakończy się remisem tak jak to miało miejsce sezon temu, gdzie Valencia była w tym mistrzem...