MKS Kluczbork - Zagłębie Sosnowiec
Typ:2 DNB
Kurs: 1.83
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Nie musimy czekać całego tygodnia na zmagania naszych ligowców. Już w najbliższą środę swoje mecze rozgrywają gracze pierwszej i drugiej ligi.
O godzinie 17:00 na stadionie w Kluczborku zostanie rozegrane spotkanie pomiędzy miejscowym MKS-em, a ich rywalem będzie Zagłębie Sosnowiec. Spoglądając na kursy lekko się dziwiłem, bo na win gości jest 2,60 i dla osób, które nie boją się ryzyka ten kurs jest jak najbardziej odpowiedni.
MKS Kluczbork - beniaminek ligi, który dla mnie osobiście jest głównym kandydatem do spadku i wszystko póki co do tego zmierza. Ekipa Konwińskiego raczej nie ma szans utrzymać się na zapleczu
ekstraklasy choć wiadomo nazwiska nie grają, a ambicja czasem bierze górę nad umiejętnościami. Jednak póki co tych ambicji jest zbyt mało, a umiejętności jeszcze mniej. Na otwarcie przegrali z Chrobrymi który jakby nie było też jest ekipą do spadku. Następnie zwycięstwo z Zawiszą - niespodziewane, lecz dla mnie podopieczni Rumaka trochę nie docenili przyjezdnych. W spotkaniu z Wisła Płock na własnym obiekcie zagrali także na miarę swoich umiejętności, lecz to co ma Wisła, a nie MKS, to indywidualności, które przesądziły, że trzy punkty pojechały do Płocka. No i ostatnie spotkanie to totalny blamaż, dno i mecz przegrany na stojąco w Katowicach z GKS-em, gdzie czterema trafieniami popisał się Gonciarz.
Zagłębie Sosnowiec - beniaminek, ale to nie zespół do spadku, to ekipa która w tym sezonie będzie walczyła o górną pozycje w tabeli. Pierwsze spotkanie przeciwko Wiśle Płock. Zagłębie grało dobrze, lecz goście mieli Rogalskiego, który strzałem z dystansu nie dał szans Gąsińskiemu, a potem bramka Kiełpina była jak zaczarowana, bo gospodarzom w tym meczu należał się co najmniej remis. Kolejny mecz to derbowy pojedynek z GKS-em Katowice i w tym meczu sosnowiczanie byli stroną przeważającą i zasłużenie wygrali 1-0. Pomiędzy spotkaniami ligowymi rozegrali mecz pucharowy z ekstraklasowym Górnikiem Zabrze, który pokonali 3-1 też jak najbardziej zasłużenie. Potem przyszła wpadka z Wigrami Suwałki, które niespodziewanie pokonali Zagłębie na ich stadionie 2-3, a na domiar złego Fizdukiewicz nie wykorzystał karnego w 93 minucie, który dałby miejscowym choć jeden punkt. W poprzedniej kolejce pokonali na własnym stadionie pretendenta do awansu Arkę Gdynia, która dobrze prezentuje się w tym sezonie. Początek spotkania wyglądał bardzo słabo wykonaniu gospodarzy. Szczególnie fatalnie spisywała się linia obrony, lecz taką jaką siłą rażenia jaką posiadają "Zagłębiacy" to chyba mało która ekipa w lidze może się pochwalić, to co z przodu wyrabiał Matusiak, Arak, Pribula i reszta kompani spowodowało, że gdynianie wyjechali bez punktów i z czterema bramkami do tyłu.
Podsumowując: Dla mnie to jest typ kolejki. Tak jak wspomniałem na początku ambicji i woli walki może graczom gospodarzy nie brakuje, lecz brakuje umiejętności, a goście poza umiejętnościami posiadają indywidualności, które przechylą szale zwycięstwa na korzyść gości.
Pobieżne typy:
Zagłębie Sosnowiec (3/10) - 2,60
Remis/Zagłębie (8/10) - 1,50
Powyżej 2,5 bramki (3/10) - 2,25
Win Zagłębie i over 2,5 (1,5/10) - 5,00