17:30 GKS Katowice - Sosnowiec
Typ: obie strzelą gola - TAK
Kurs: 1.90
buk: bet365
Wynik;
Dziś popołudniu spotykają się dwie drużyny, których celem na ten sezon jest awans do
ekstraklasy. Na dzień dzisiejszy bliżej tego awansu jest Zagłębie, które z ośmioma oczkami na koncie plasuje się na trzeciej pozycji w tabeli. Na to spotkanie wybrałem Typ w postaci BTS. Obie drużyny zaczęły ten sezon dość nieźle, a co najważniejsze w prawie każdym z rozegranych spotkań strzeliły gola. Dzisiaj zapewne czeka nas sporo walki na boisku, bo są to takie małe derby tych drużyn - fani zapewne powiedzą, że są to jedne z najważniejszych meczów na Śląsku. Dlatego też nie ma mowy o odpuszczaniu w takim spotkaniu, a wygrana zadowoli tutaj każdego podwójnie. Dlatego też oczekuje pełnego zaangażowania i ciekawego widowiska sportowego.
18:00 Sandecja - Górnik Zabrze
Typ: obie strzelą gola - TAK
Kurs: 1.80
buk: betsson
Wynik:
Po ostatniej wygranej Zabrzan, wszyscy liczą na to, że Górnik pójdzie za ciosem i odniesie kolejne. Ja jednak tego zwycięstwa nie był bym taki pewien. Ekipa gości w spotkaniu z Pogonią miała pewne problemy na boisku, a co najgorsze dała rywalowi nawet dojść do sytuacji do strzelenia gola. W Górniku może zeszło ciśnienie, że udało się w końcu zdobyć upragnione trzy punkty, jednak do idealnej gry tego zespołu daleka droga. Co do składu Zabrzan to na pewno nie zobaczymy dziś Kwieka i Cerimagića. Nie wiadomo co z Przybylskim. Jednak trener Brosz ma kim zastąpić tych panów, bo jak sam powiedział przed sezonem zobaczymy w składzie dużo młodych i obiecujących zawodników. Nowy Sącz to bardzo trudny teren dla rywali. Gospodarze u siebie potrafią grać bardzo dobrze - wystarczy spojrzeć na ich bilans. Sandecja postawi się Górnikowi, tak jak to zrobiła sześć lat temu wygrywając z ekipą z Zabrza 2:1. Dziś spodziewam się podobnego wyniku i liczby goli, ale w którą stronę to już mnie mało interesuje.