Young Boys - Atalanta
Over 2.5 @1.57 totalbet
BTS @1.57 totalbet
Over 2.5+BTS @1.75
Atalanta ov 1.5 gola @1.61 totalbet
Over 1.5 + X2 @1.43 totalbet
Over 2.5 + X2 @1.98 totalbet
Według mnie powinniśmy zobaczyć otwarte spotkanie. Young Boysi ostatni dzwonek na wywalczenie jakiejkolwiek szansy na awans do Ligi Europy. Walka o awans do kolejnej rundy Ligi Mistrzów rozegra się pomiędzy Villarreal, Manchesterem United oraz właśnie Atalantą. Jeśli ta wygra, to będzie mieć 8 pkt, więc albo wskoczy na drugą pozycję, albo pozostanie na 3-ciej w przypadku remisu w meczu na
El Madrigal, wtedy kluczowy okaże się mecz z Villarrealem u siebie jak pisał
ibis .Z pewnością zależeć będzie Włochom aby wygrać to spotkanie bo stać ich na to, jednakże YB Bern też tanio skóry nie odda. Chciałbym przypomnieć, że w meczach u siebie (dotychczasowo dwóch w Lidze Mistrzów) strzelali bramki i próbowali walczyć co udało się z United (2:1 w końcówce) a nie wyszło z Hiszpanami (1:4 w plecy). Kolega wyżej pisał też o kiepskich 4 spotkaniach Młodych Chłopców, warto wspomnieć, że wszystkie 4 były też na wyjazdach. U siebie grają zdecydowanie lepiej. Na ostatnie 5 spotkań na własnym obiekcie bilans 3-1-1 a over 2.5 pokrywany był w 4/5 meczów. W sumie to na wszystkie mecze o coś w tym sezonie u siebie - a było ich 10 - zaledwie raz nie zdołali zdobyć bramki i tylko dwukrotnie nie było 3 bramek w meczach.
Atalanta ma ogromny potencjał z przodu co pokazują ich ostatnie wyniki. W 5-ciu kolejnych spotkaniach z rzędu strzelali przynajmniej 2 bramki, a łącznie zdobyli ich 14. Ostatnie 5 spotkań na wyjeździe to też 5/5 over pokrywany był z BTSem - zatem nietrudno stwierdzić, że do świetnej ofensywy dochodzą problemy z zachowaniem czystego konta. Ostatni raz udało się to z Salernitaną a więc najsłabszym zespołem
Serie A ponad 2 miesiące temu.
Średnia z ostatnich 5 spotkań Atalanty -
4.4 gola/mecz (over pokryty 5/5x), wyjazdowo
4.2 gola/mecz (5/5).
Średnia z ost. 5 spotkań Young Boys -
3.2 gola/mecz (3/5), u siebie
3.6 gola/mecz (4/5).
Biorąc to wszystko pod uwagę + fakt, że zespół z Bergamo jest aktualnie w lepszej formie i to, że po prostu są lepszą drużyną znaczy, że można próbować grę w ich stronę, jednakże lepiej podeprzeć się na wypadek remisu.
Villarreal - Man United
Villarreal ov 4.5 RR @1.62 fortuna
Villarreal więcej RR @1.80 fortuna
Over 2.5 @1.80 fortuna
Mecz na szczycie grupy F, w którym zmierzy się lider z viceliderem posiadającym tyle samo punktów. W ostatnim spotkaniu Ronaldo rzutem na taśmę zapewnił zwycięstwo w 95 minucie, było to blisko 2 miesiące temu. Do tej pory w grze United nic sie nie zmieniło - wciąż grają w kratkę jednakże po ostatnim blamażu z Watfordem 4:1 OGS pożegnał się z posadą menedżera angielskiej ekipy, a drużyna przejdzie - tymczasowo, przynajmniej póki co - pod skrzydła Michaela Carricka.
Villarreal też gra w kratkę, jednak ostatnio ich mecze wyglądają delikatnie lepiej. W ostatnich 3 spotkaniach - dwa zwycięstwa i remis. Zespół z Hiszpanii sporo gra skrzydłami co przekłada się na sporą ilość stałych fragmentów gry w postaci rzutów rożnych i w tę stronę chciałbym pójść. Teraz trochę statystyki.
Jak widać na poniższej grafice w większości spotkań podopieczni Emery'ego na własnym obiekcie pokrywają linie a dwukrotnie byli tuż o krok od tego. Ostatnie 5 spotkań w ich wykonaniu:
Villarreal 3-3 Cadiz (
8RR)
Valencia 2-0
Vilarreal (
6RR)
Villarreal 2-0 Young Boys (
6RR)
Villarreal 1-0 Getafe (
6RR)
Celta 1-1
Vilarreal (
5RR)
Gra Manchesteru nie napawa optymizem, coś tam strzelają ale i tracą niemało bramek. Co do rożnych to ostatnio jeśli grają na wyjeździe ich rywale też potrafią zagrozić bramce nabijając kilka kornerów. Co więcej ostatnie 5 spotkań w delegacji w ich wykonaniu to 5x pokryty over 2.5. A co do rożnych to w minionym miesiącu tylko Leicester nie pokryło tej linii nabijając 4 rogi (United 3), później Spurs (10-1), Atalanta (5-1), Watford (8-3). Ostatnie 3 spotkania - w każdym pokryta linia i sromotna przegrana w tej statystyce. Wydaje mi się, że Villarreal stać na powalczenie z United zwłaszcza na
El Madrigal, biorąc pod uwagę ich obecną formę. Ponadto wydaje mi się, że nabiją kilka rożnych i podobnie jak inne drużyny, które w ostatnim czasie podejmowały United na własnym boisku są w stanie wygrać z Anglikami w tej statystyce. Dodatkowa ciekawostka - na OT, Żółta Łódź wbiła 4 rożne, a w finale
LE w zeszłym sezonie wykonali 6 rożnych (w ciągu 90 min) przeciwko United.
Co do gry 1X2 wstrzymałbym się z racji na fakt nowego trenera w ekipie Czerwonych Diabłów i możliwości zadziałania "efektu nowej miotły" dlatego biorąc pod uwagę, że mecz jest w Hiszpanii a United ostatnio nie błyszczy, zwłaszcza w delegacjach warto pójść w bramki przy takim kursie.
Chelsea - Juve
Chelsea @1.70
Chelsea wygra dow. połowę @1.36
Nie widziałem co prawda Juve w weekend, ale widziałem Chelsea, której nie doceniłem pisząc analizę na sobotni mecz z Leicester. Cały czas mecz pod kontrolą, nie dając jakichkolwiek złudzeń Lisom, że są w stanie coś ugrać. Tak samo powinni zagrać z Juventusem jeśli chcą awansować z pierwszego miejsca i zrewanżować się za ostatnią porażkę. Przy wygranej 1-0 zostaną na drugiej pozycji. Co istotne dla fanów Chelsea - wraca Werner i Lukaku, a w Juve zabraknie Berny, Danilo, Chielona, Ramseya i Dybali. Brak Chielliniego i Paulo to spore osłabienia. Chelsea ponadto powinna wykorzystać atut własnego boiska i fakt, że znowu mają zwyżkę formy co dobitnie pokazali w sobotę. Do AKO polecam tę drugą opcję.
Moja propozycja:
Young Boys - Atalanta / Over 2.5
Vilarreal - Man United / Villarreal over 4.5 RR
Chelsea - Juve / Chelsea wygra dow. połowę
@3.97 -> 3.48 (proponuję grać w promocji bez podatku).
na totalnym luziku