Dosłowny koniec przedostatniej kolejki
LM. Awans wywalczył APOEL, a tak komentuje to ich taktyk:
Teraz jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie. Osiągnęliśmy coś o czym trzy miesiące temu nawet nie mieliśmy prawa marzyć. To ukoronowanie naszych wysiłków i nagroda dla wszystkich ludzi pracujących w klubie.
Nadal mamy cele i motywację. W lecie powiedzieliśmy sobie, że pokażemy na boisku na co nas stać. Zasłużenie zapewniliśmy sobie awans na kolejkę przed końcem. To, że jesteśmy wśród 16 najlepszych drużyn w Europie motywuje nas jeszcze bardziej.
Naszym celem jest zapewnienie sobie pierwszego miejsca w grupie i dobry występ w Nikozji w meczu z Szachtarem. Nie chcieliśmy czekać do końca, dlatego zależało nam na zapewnieniu sobie awansu już dzisiaj. Jestem bardzo dumny z moich zawodników. Zagrali świetnie i wierzę, że zasłużyli na szacunek przeciwników.
Teraz będziemy świętować ten cudowny wieczór nie tylko z naszymi, ale ze wszystkimi kibicami na Cyprze.
Wielki sukces, niestety, ale Wisła w życiowej formie nie miałaby w tej grupie wiele do szukania.
Wielki comeback Bayeru Leverkusen daje im stuprocentową szansę na awans. Wystarczy ograć Genk i wychodzą z pierwszego miejsca!
Valencia czy Chelsea? Sprawa otwarta, jeśli Valencia strzeli bramkę i przykładowo zremisuje 1-1 to ona awansuje, więc presja jest na The Blues a Valencia jedzie tam z sercem i ambicją.
Tabele UEFA, po zakończeniu całej kolejki
Teoretyczne szanse na awans ma Borussia. Musiałaby jednak ograć Marsylię
kilkoma bramkami i liczyć ze Arsenal wygra w Grecji. Szanse na awans zerowe wg mnie, trzeba było grać, teraz już kalkulacje nie mają sensu.
Czy Porto zrewanżuje się Zenitowi i awansuje dalej? Bardzo bym chciał i myślę ze nie zmarnują oni takiej szansy. Dopiero w 80' minucie Hulk dał im prowadzenie w Doniecku i tak naprawdę, byli te 10 minut od odpadnięcia z
LM.