Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Legia - Lugano X2 @1.84 Betclic
Granie przeciwko Legii w pucharach to ryzykowna zagrywka , ale tym razem spróbuję. Póki co kursy na zwycięstwo gospodarzy lecą w dół , ale myślę , że do czwartku lekko wzrosną. Dziś się okazało , że Vinagre i Augustyniak nie zagrają już do końca roku z powodu kontuzji odniesionych w meczu pucharowym i dziś w lidze. To spore osłabienie zespołu , zwłaszcza , że Portugalczyk to najlepiej asystujący zawodnik Legii , a Augustyniak jako defensywny pomocnik spisywał się ostatnio bardzo dobrze i kierował środkiem pola. Kto z ławki wskoczy za kontuzjowanych ? Obawiam się , że niestety Kun , który ostatnio jest bez formy i nie dziwię się , że głównie grzał ławę. Za Augustyniaka są dwie opcje , albo Celhaka, który jako zmiennik ostatnio dawał radę lub Goncalves , który grał na początku sezonu , ale po kilku słabszych występach wylądował na ławce i czasami nie łapał się nawet w kadrze. Lugano z 9 pkt na koncie , z dużymi szansami na bezpośredni awans do 1/8 finału , jest liderem w lidze szwajcarskiej , więc łatwo nie będzie. Nie wiem jakim składem przyjadą goście , czy są osłabienia po ich stronie. Widzę duże osłabienie po stronie Legii , gdzie wypada dwóch podstawowych zawodników i w ich miejsce wskoczą zawodnicy , którzy potrafią sprokurować gola. Myślę , że remis będzie i tak dobrym wynikiem dla Legii w tym starciu i taki wynik przewiduje.