Do Kazachstanu polecieli juniorzy, którzy mają dostać szanse gry w pierwszym zespole oraz paru zawodników, którzy próbują przebijać się do meczowej kadry. W bramce United stanie na co dzień trzeci bramkarz. Kursy już z ponad 7 na gospodarzy poleciały mocno w dół, a więc nie tylko ja aktualnie widzę w tym value. W ostatnim meczu ligowym trener Astany dał pograć paru zmiennikom i przegrali u siebie 0:2, dzisiaj grają już tak naprawdę o nic, ale jednak wynik, a przede wszystkim ewentualna wygrana idzie w świat grając przeciwko takiej marce. Myślę, że dzisiaj możemy zobaczyć pierwszą wygraną gospodarzy w fazie grupowej. Dla graczy z Manchesteru dodatkowym utrudnieniem będzie gra na sztucznej nawierzchni, do której praktycznie żaden europejski zespół nie jest przyzwyczajony. Gospodarze umieją grać u siebie, a przeciwnika będą mieli miernego, niedoświadczonego (w paru przypadkach). Dwa gole dla Astany nie wydają mi się w tym meczu nieosiągalne, może to być bardzo wesoły mecz ze sporą ilością bramek. Liczę na to, że "Żółto-niebiescy" postarają się dać w końcu trochę radości swoim kibicom w ostatnim meczu
LE w obecnym sezonie.
1 @3,95 Fortuna
Astana powyżej 1,5 gola w meczu @2,99 Fortuna Basel w ostatniej kolejce ligowej przegrał i tym oto sposobem traci 4 punkty do Young Boys, a w niedzielę właśnie oba te zespoły się zmierzą pomiędzy sobą - co prawda do końca sezonu jeszcze pozostało dużo spotkań, ale jest to na pewno bardzo ważny mecz, aby nie pozwolić na odskoczenie na większą ilość punktów w tabeli. Szwajcarzy mają już zapewniony awans do fazy pucharowej
LE, dlatego liczę na to, że najzwyczajniej w świecie delikatnie odpuszczą ten mecz. Krasnodar w ostatnich tygodniach gra bardzo dobrze, nie przegrał meczu od 6 października kiedy wygrał u siebie ze Spartakiem Moskwa po porażce w
LE przeciwko Getafe co daje im już 9 meczy bez porażki. Gospodarze tego spotkania nadal muszą walczyć o awans do 1/16 z Hiszpanami (oba zespoły mają po 6 pkt), z którymi zmierzą się w ostatniej kolejce fazy grupowej. Krasnodar w obecnym sezonie wygrał tylko jeden raz u siebie w rozgrywkach europejskich, dzisiaj nadarza się szansa na odniesienie drugiego zwycięstwa, o które muszą walczyć, jeżeli chcą utrzymać się w walce o miejsce premiowane awansem do fazy pucharowej. Pierwszy mecz zakończył się wynikiem 5:0 dla FC Basel. Myślę, że perspektywa gry z liderem w szesnastej kolejce ligowych zmagań jest większym priorytetem dla Szwajcarów mając już pewny awans do 1/16
LE i nie zagrają na 100% swoich możliwości. Umiejętności obu zespołów są według mnie mocno do siebie zbliżone, a wynik pierwszego spotkania to raczej wypadek przy pracy rosyjskiego klubu.
Warto też dodać, że Basel do Krasnodaru ma około 8h drogi samolotem, co nie jest mało - i znowu nasuwa mi się ich mecz ligowy na myśl, że dojechać to jedno, ale trzeba także wrócić, a łącznie 16h drogi bardzo skraca czas regeneracji.
1 @1,98 AZ Alkmaar w ostatnim czasie znowu wskoczył na wysokie obroty i wygrywa mecz za meczem. Dzisiejszą wygraną mogą przypieczętować awans do 1/16
LE. Pierwsze spotkanie zakończyło się remisem 2:2 w Serbii gdzie Holendrzy od 27 minuty grali w dziesięciu i potrafili odrobić jednobramkową stratę. Partizan ma przede wszystkim groźnego Sadiqu w ataku, ale po za nim w mojej opinii nie ma tam nikogo kto mógłby rzeczywiście zagrozić pod bramką AZ. Serbowie grają w tym meczu o życie w
LE, ponieważ tracą 4 punkty do AZ, gospodarzom wystarczy w tym meczu remis, żeby być pewnym awansu do fazy pucharowej. Ja myślę, że zobaczymy dzisiaj parę goli w wykonaniu AZ, które zapewnią pewną wygraną.
1 handicap -1,5 @2,10 Fortuna