robson-united
Użytkownik
Na jakiej podstawie sądzisz, że Fiorentina jest słaba w defensywie? Ciekaw jestem skad to wysnułeś.Fiorentina jest słaba w defensywie, obie drużyny maja duży potencjał ofensywny.
Basel - Fiorentina
Typ: Fiorentinę @ 2,330 Pinnacl2:2 sędzia pajac i Roncaglia nie lepszy, dwaj "bohaterowie" dzięki którym Fiorentina nie wygrała, choć była znacznie lepsza
Widziałem Bazyleę kilka razy w tym roku w pucharach, widziałem męczarnie ze słabym Lechem, ledwo ledwo awans z Macabi w kolejnej rundzie. Widziałem kolejny mecz z Lechem w fazie grupowej i powiem Wam, że Basel w tym sezonie jest przeciętne w porównaniu z tym co prezentowali 2-3 lata temu kiedy dochodzili w LE do dalszych faz.
Fiorentina gra wyśmienicie w Serie A, ostatnio wpadka 2:2 z Empoli, ale przekombinował trochę Sousa ze składem od początku, skład widać było mieszany bo LE dla Fiorentiny wcale nie jest piątym kołem u wozu.
Dziś Fiorentina ma wyjśc w mocnym zestawieniu, jak donosi Corrierre dello Sport Fiorentina wybiegnie prawdopodobnie takim składem:
PROBABILI FORMAZIONI
BASILEA (4-4-2): Vaclik; Xhaka, Lang, Suchy, Safari; Callà, Elneny, Zuffi, Bjarnason; Embolo, Janko
FIORENTINA (3-4-2-1): Sepe; Roncaglia, Gonzalo Rodriguez, Astori; Bernardeschi, Badelj, Vecino, Pasqual; Ilicic, Borja Valero; Kalinic
Czyli w ofensywie duża moc, Kalinić wejście smoka przeciwko Empoli, Borja i Ilicić niespożyte warianty w rozegraniu, a Bernardeschi jeden z największych talentów włoskich, także zanotował super zmianę z Empoli w przerwie i uratował punkt Violi.
Fiorentina walczy o awans ciągle, Basel w zasadzie też, ale patrząc pod kątem gry obu zespołów bardziej widzę tutaj wygraną Violi.
----------------------------------
Wyżej o Napoli wspomniane braki i faktycznie dziś Neapol rezerwowymi, Włosi przewidują następujące składy na dziś:
PROBABILI FORMAZIONI
BRUGES (4-2-3-1): Bolat; Meunier, Defauw, Mechele, Cools; Vazquez, Simons; Vormer, Leandro Pereira, Bolingoli; Vossen
NAPOLI (4-3-3): Gabriel; Maggio, Chiriches, Koulibaly, Strinic; David Lopez, Valdifiori, Chalobah; Callejon, Insigne, El Kaddouri
Lazio - Dnipro
Moze kogoś typującego jeszcze składy na ten mecz zainteresuja. Lazio bez zawieszonego Keity i kontuzjowanych Felipe Andersona, Onaziego i De Vrija. Poza tym Lazio raczje bez formy... Mecz zagadka.
PROBABILI FORMAZIONI
LAZIO (4-2-3-1): Berisha; Konko, Mauricio, Gentiletti, Radu; Cataldi, Parolo; Candreva, Milinkovic, Kishna; Matri
DNIPRO (4-2-3-1): Boyko; Fedelskly, Gueye, Douglas, Leomatos; Cheberyachko, Edmar; Bruno Gama, Bezus, Matheus; Seleznyov
--------------------------------
A jak widzicie dzisiaj występy Lecha i Legii ? Dziwne, że jeszcze tak mało dyskusji o tych spotkaniach... Legia wiadomo już odpadła,ale Lech przecież wciąż z szansami na awans, aby je zachować musi wygrać z Belenenses, ktoś ma jakieś ciekawe propozycje na ten mecz ?