Lyon Apollon: handicap 0:1 Typ: 1 Kurs 1,75 . O ile na swoim terenie Apollon jest coś w stanie ugrać, to dzisiaj powinien być bez szans. Lyon od zawsze bardzo poważnie traktuje Ligę Europejską, a w tym szczególnie, bo finał odbędzie się na ich stadionie. Myślę, że będą chcieli zapewnić sobie awans z pierwszego miejsca i nie będzie dzisiaj żadnego oszczędzania. W każdym meczu trener Lyonu wystawia bardzo mocny skład. W ostatnim meczu wpadka z Motpellier, ale Montpellier już w tym sezonie powstrzymało i Monaco i PSG. Do tego brak Fekira, który dzisiaj wróci głodny gry. Jeśli chodzi o wartość kadry - jest to przepaść. Około 150 MLN Lyon, a Apollon 15 (według Trasnfermarkt). W ostatnim meczu z Evertonem na początku było trochę męczarni, ale później pełna dominacja Lyonu i zwycięstwo 3:0. Dzisiaj spodziewam się podobnego wyniku.
Nice - Waregem - 1 kurs: 1,5. Tutaj będzie krócej. Obie drużyny w słabej dyspozycji. Ale tutaj sprawa jest prosta. W ostatniej kolejce Nicea zagra na wyjeździe z Vitesse. Gdzie zapewnić awans jak nie u siebie? Tak jak w meczu Lyon, kadra Nice bije na głowę kadrę Waregem. Na pewno sporym osłabieniem jest brak Saint - Maximina, ale wrócił ich rozgrywający Seri. Myślę, że Nice poważnie podchodzi do Ligi Europejskiej, pokazali to chociażby w pierwszym meczu z Waregem czy Vitesse. Z Lazio dwie porażki, ale wszyscy wiemy w jakiej dyspozycji znajduje się Lazio. Dzisiaj liczę na pewne zwycięstwo.
Bilbao - Hertha - 1: kurs:1,67 Ten mecz wydaje mi się najmniej pewny. Powiem szczerze, dziwi mnie tak słaba gra Bilbao w tym sezonie. W minionym sezonie w meczach u siebie kroczyli od wygranej do wygranej. Obie drużyny są w dość słabym położeniu w lidze. W każdym razie sprawa jest taka, że ktoś z dwójki Ostersunds Zorya straci dzisiaj punkty. Bilbao wydaje się, że powoli wraca do lepszej gry na swoim stadionie. Wygrana z Sevilla, przegana z Barceloną (wcale nie byli gorsi) i remis z Villareal. No i dochodzi mecz z Ostersunds u siebie, w którym ta gra wyglądała tak jak należy. 22 strzały przy 5 Ostersunds - ten wynik robi wrażenie. Liczę, ze dzisiaj poradzą sobie z Herthą, której gra i wyniki na wyjazdach są tragiczne (nie tylko w tym sezonie).
Maccabi Tel Aviv - Slavia Praga 2 kurs: 2,25. Będzie krótko. Maccabi bez szans na awans, w niedzielę grają mecz z liderem H.Haifa, tam wyjdzie najsilniejszy skład. Trener o tym wspominał na konferencji. Dzisiaj spodziewam się wygranej Slavii, która następny mecz w lidze gra dopiero w poniedziałek.
Ludogorets - Basaksehir TYP :1 kurs 1,74. Niestety mam problem, żeby wejść na stronę Basaksehir i sprawdzić, co mówili na konferencji . Jednak sprawa jest taka, że Basaksehir praktycznie bez szans na awans. W poniedziałek mają mega ważny mecz z Kayserisporem, apetyty są duże, mogą powalczyć nawet o mistrzostwo Turcji. Myślę, że dzisiejszy mecz po prostu odpuszczą. Ludogorets natomiast w lidze przewaga, w poniedziałek mecz z ostatnią drużyną. Dzisiaj mogą przypieczętować awans i myślę, że na własnym boisku tego dokonają.
Sheriff Tiraspol - Zlin TYP 1: kurs. Tiraspol zapewnił sobie mistrzostwo Mołdawii, spore szansę na awans do fazy pucharowej
LE. Myślę, że dzisiaj zrobią wszystko, żeby wygrać. Jednak typ dość niepewny.