>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5. kolejka Eredivisie, 28.08-30.08.2009r.

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Kursy od Expekt.com:
W najbliższej kolejce będzie kilka ciekawych spotkań. Ajax po ostatnim remisie ze Spartą Rotterdam będzie próbował zainkasować 3 punkty w Almelo, ale Heracles to nie są chłopcy do bicia, a kurs na nich jest bardzo interesujący.
Hitem kolejki będzie pojedynek pomiędzy Feyenoordem, a Twente. Portowcy w tym sezonie odrodzili się i już na początku sezonu są na samym szczycie tabeli, tuż za nimi (mają tyle samo punktów - oba zespoły dzieli różnica bramek) plasuje się właśnie Twente. Komu los będzie sprzyjał na terenie Feyenoordu :?:
Zapraszam do wspólnej analizy oraz dyskusji.

rafu 247

rafu

Użytkownik
Roda JC - Vitesse
Wydaje mi sie, ze Roda wygra ten mecz, beda chcieli zdobyc 3 punkty u siebie z przedostatnim zespolem w tabeli, zwlaszcza ze ostatnio przegrali z Feyernordem na wyjezdzie, az 4:0.
Roda u siebie do tej pory w tym sezonie rozegrala 2 mecze.
Roda - FC Groningen 1:1
Roda - NEC Nijmegen 1:0
Moze nie radza sobie tak swietnie u siebie, ale wydaje mi sie, ze maja potencjal by pokonac Vitesse, ktore na wyjazdach radzi sobie bardzo slabo. Oto mecze wyjazdowe Vitesse:
Willem II Tilburg - Vitesse 3:1
SC Heerenveen - Vitesse 1:0
Kurs proponowany na to spotkanie - 2.15 jest moim zdaniem warty ryzyka, ktore nei jest zreszta zbyt wielkie.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Przed tygodniem srodze zawiodłem się na Ajaxie, który mimo oddania 40 strzałow ledwie zremisował 0-0 ze Spartą Rotterdam. Czy ponownie zainwestuję swoje środki w klub z Amsterdamu? Całkiem możliwe, ale najpierw z sobotniej oferty wybieram typ na AZ Alkmaar. Mistrzowie kraju poza wpadką w Almelo grają na najwyższym poziomie pewnie pokonując swoich rywali. Nie sądzę aby Willem II mógł przeszkodzić w odniesieniu kolejnego zwycięstwa.
Mój typ: AZ Alkmaar - 1,20 w Expekt [8/10]

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
NEC Nijmegen vs Venlo over 3, 2.10 Canbet 3/10 ⛔ 1:1 (ale kolejny remis Venlo :!: :eek:)
Spojrzałem, na kursy w tym spotkaniu i na pewno jest to typowy no bet jeśli chodzi o typowanie 1x2, ponieważ tutaj może się stać wszystko. Jeśli ktoś jednak strasznie chce zagrać tutaj na czyjeś zwycięstwo to polecam 2 DNB. Wracając jednak do mojej koncepcji czyli over 3 to kurs jest dla mnie na pewno warty zagrania.
NEC Nijmegen gra jak na razie mało efektywnie i tak jakby z brakiem ambicji, motywacji. Do tej pory zagrali dobry mecz przeciwko Heerenveen na własnym stadionie gdzie wygrali aż 4:1, ale tutaj okazało się, że to Heerenveen w tym sezonie gra tragicznie. Pojedynek z Feyenoordem na inaugurację można usprawiedliwić tym, że Portowcy w tym sezonie grają bardzo skutecznie i ładnie dla oka. Natomiast co do ostatniego spotkania przeciwko Rodzie w Kerkrade zagrali słabiutko i przegrali 0:1. Cesarscy zajmują dopiero 15te miejsce i czuję, że w tym sezonie jeśli nie zmienią troszkę stylu i trenera to będą walczyć o utrzymanie. Powodem stawiania też na sporą liczbę bramek w tym spotkaniu na pewno będzie brak podstawowego i bardzo dobrego obrońcy NECu: Nielsa Wellenberga. Jest to spora strata dla gospodarzy i duża luka w strefie defensywnej Cesarskich. Poza Nielsem zabraknie też, Ottena, Sibuma oraz Goossensa. Na szczęście nie są to tak ważne straty jak ta pierwsza. NEC po tym słabszy starcie na pewno będzie grał otwarty i ofensywny futbol na własnym stadionie ze względu na to, że raz przyniosło im to korzyść, a także ze względu na kibiców.
Venlo to ciekawostka sezonu. Do tej pory 4 razy zremisowali na... 4 spotkania dotychczas. We wszystkich spotkaniach minimum bramkowe to 4 gole. Trzy raz z rzędu padł wynik 2:2, a na start sezonu 3:3 i to w Eindhoven ze słynnym PSV. Ostatnie spotkania remisowali z: Utrechtem, Groningen i Den Haag. Fani beniaminka na pewno będą liczyć na Honde Keisuke, któy do tej pory zdobył aż 5 bramek (jest liderem z trzema innymi zawodnikami w tabeli strzelców ligi). Venlo na zapleczu Eredivisie również słynęło od overowych wyników. Mam nadzieję, że brak napastnika Ahahaouiego (1 gol), a także Boymansa nie zmieni overowej serii Venlo.
H2H. Tutaj mam mało do napisanie, ponieważ zespoły te w ostatnie dekadzie grały ze sobą raz w lidze. Raz padł wynik 2:2 (w Nijmegen), a raz 1:2 dla NECu na sttadionie Venlo.
Reasumując liczę tutaj na sporą liczbę goli. Proszę nie przesadzać ze stawką ;)
Powodzenia.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
AZ vs Willem over 2.5, 1.55 Expekt 5/10 ✅ 2:1
Mistrz z ubiegłego sezonu, AZ Alkmaar po wpadce z Heraclesem zaczęli grać rewelacyjnie. Najpierw u siebie wygrali ze Spartą 2:0, następnie na wyjeździe pogromili Waalwijk 6:0 oraz 2:0 Heerenveen. Jak widać mistrzowie są w formie. Na dodatek napastnik Kalmarów El Hamdaoui jest po raz kolejny w znakomitej dyspozycji. Król strzelców poprzednich rozgrywek jest już liderem wraz z 3 innymi zawodnikami i ma na koncie 5 bramek. Atutem AZ będzie na 100% własny stadion gdzie kibice zapewniają świetny doping i liczą na grad goli. Gospodarze w najbliższym spotkaniu zagrają bez większych problemów kadrowych, ponieważ zabraknie jedynie: Pellego, Swertsa i Wernblooma. Może ten ostatni to minimalnie poważna strata. Na szczęście obrońcy tytułu mają silną ławkę.
Willem II Tillburg ten sezon zaczął idealnie odwrotnie niż ich dzisiejsi rywale. Na inaugurację wygrali z Vitesse 3:1, a następnie ponieśli 3 porażki z rzędu: Utrecht 0:1, Sparta 1:2 oraz Heracles 0:1. Już na początku rywalizacji zajmują miejsce &#39;premiowane&#39; barażami o utrzymanie. Willem od paru ładnych lat jest typowym średniakiem ligi, który też często broni się przed spadkiem. Drzemie jednak w nich pewien rodzaj szczęścia, ponieważ od już wielu lat są non stop w Eredivisie. Z rywalami z górnej półki zazwyczaj przegrywają i sprawiają minimalną ilość niespodzianek. W dzisiejszym pojedynku przeciwko Alkmaarowi zabraknie Akgün, Schenken, Leo Veloso, a także Bruma i to jest prawdziwie zmartwienie trenera Groenendijka.
H2H przemawia jednogłośnie za AZ. Overowych rezultatów również padało mnóstwo. Liczę, że i tym razem tak będzie.
Powodzenia.

lalo 36

lalo

Forum VIP
AZ Alkmar - Willem II
AZ ten sezon rozpoczął bardzo podobno do poprzedniego, czyli na inauguracje rozgrywek przegrana a później już tylko z górki, rok temu dwa pierwsze mecze przegrali a kolejne 7 z rzędu schodzili z boiska z 3 punktami, w tym roku podobnie po przegranej w pierwszym meczu z Heraclesem 3:2 od trzech meczy zostają niepokonani, także jeżeli ktoś myślał że poprzedni sezon był przypadkiem to już teraz piłkarze AZ udowadniają że tak nie było. W każdym z tych trzech wygranych meczy Alkmar pokrywał handicap wygrywając kolejno 2:0, 6:0, 2:0. Willem rozpoczął ten sezon dokładnie na odwrót niż piłkarze Alkmaru, pierwszy mecz wygrany kolejne trzy &quot; w tyte &quot; i chociaż nie były to jakieś porażające porażki bo zawsze różnicą 1 bramki ale też rywale nie były z górnej półki a do takich z pewnością należą piłkarze AZ. W analizie Benka przeczytałem o absencjach w obu drużynach, dowiedziałem się że gospodarze bez większych osłabień, natomiast goście z kilkoma w tym jedną dość poważną to mnie jeszcze bardziej przekonało w utwierdzeniu stawiając na gospodarzy z handicapem. Przez ostatnie 5 sezonów Alkmar zawsze pokonywał Willem, dodajmy że zawsze z handicapem myślę że i dziś tak będzie a kurs 1.60 jest niczego sobie :spokodfhgfh: Polecam także w tym meczu over 2.5 a nawet 3.5 i 4.5 :wink:
pozdROWienia ????

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
AZ jedynie 2:1. U mnie na ✅ szkoda, że handi u niektórych nie pokryli.
Heracles vs Ajax 2, 1.55 BetGun 3/10 i over 2.5 1.60 10bet 3/10 ✅ ✅ 0:3 Idealnie ;)
Heracles to ekipa, która potrafi dać w kość każdej drużynie i to obojętnie czy z czołówki czy z dołu tabeli. Nikt nie może ich lekceważyć, bo przecież na inaugurację pokonali mistrzów Holandii z poprzedniego sezonu, AZ 3:2 (wygrywali nawet 3:0 :! ???? . Następne spotkania są również w niezły wykonaniu Heraclesu. Zremiwoali z Bredą na wyjeździe bezbramkowo, przegrali u siebie ze świtnym w tym sezonie Feyenoordem 0:1 orazy wygrali na wyjeździe z Willemem 1:0. Jak widać nie jest to drużyna słaba, wyraźnie odstająca od drużyn walczących o puchary i właśnie... puchary. W tym sezonie Heracles ma spore ambicje co do rozgrywek europejskich. Zawodnicy z Almelo dziś na Polman stadion radzić sobie będą bez kilku niezbyt ważnych piłkarzy: Steura, Mangafica i Pecha.
Ajax sezon zaczął świetnie, a potem dostał zadyszki. W pierwszych dwóch kolejkach wygrali. Co prawda nie byli to wymagający rywale, ale zawsze zdobyli po komplecie punktów. Ograli: Waalwijk 4:1 i Groningen 2:0. Następnie porażka w hicie z PSV w Eindhoven 2:3 i remist na Amsterdam arana z dużo słabszym rywalem, Spartą Rotterdam.. Koeman w tym sezonie chcę wywalczyć mistrzostwo i z taką grą jak tydzień temu na pewno nic nie zdziałają, ponieważ oddali ponad 40 strzałó :)! ???? i żaden nie wpadł do siatki... To jest wręcz nieprawdopodobne. W najbliższym spotkaniu ma się to zmienić. W dodatku w ekipie gości zabraknie jedynie Gabriego, który leczy kontuzje.
H2H jest zdecydowanie na korzyść Ajaxu. W Almemlo gra im się wyjątkowo dobrze, ze statystyk przeciwko Heraclesowi wynika, że nawet lepiej niż na własnym stadionie. Odkąd Heracles gra w Eredivisie (od sezonu 2005/06) to Ajax non stop wygrywa z Heraclesem w Almelo i to w 75% przypadkach padł też over.
Reasumując Heracles na pewno będzie walczył, ale mam nadzieję, że Ajax pokaże klase i wygra. Liczę też na sporą liczbę bramek.
Powodzenia.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP

Podsumowanie kolejki:
W 5ej rundzie nie było większych niespodzianek. Jedynie można się troszkę dziwić ilości bramek w Kerkrade, gdzie po zaciętym spotkaniu wygrało Vitesse. Od początku sezonu zaskakuje także fatalna postawa Heerenveen. Heerenveen zaczyna mi powoli przypominać Feyenoord z poprzednich rozgrywek. Ciekawi również kolejny już remis Venlo.
W tabeli zmienił się lider. W końcu na pierwszym miejscu znajduję się AZ i coś czuję, że i w przyszłym tygodniu utrzymają to miejsce ze względu na to, że zagrają z ADO Den Haag. W hicie kolejki padł remis 1:1. Feyenoord już przegrywał, ale w końcówce zdążyli odrobić.
Tabela po tej kolejce wygląda jak na Eredivisie przystało. W czołówce: AZ (12 pkt.), Feyenoord, PSV, Twente (wszyscy po 11) oraz Ajax, Utrech i NAC (wszyscy po 10). Jedynie brakuje Heerenveenu, które atualnie zajmuje 15te miejsce. U dołu tabeli znajdują się: Willem (3), Groningen (2) i Waalwijk (0 i 2-15 w bramkach).
Profit: ✅ 3.20

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom