>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5 kolejka Ekstraklasy [28.08 - 30.08.2009r.]

Status
Zamknięty.
olo 2,4K

olo

Użytkownik
5 kolejka Ekstraklasy

Przed nami ciekawa kolejka. W piątek śląski mecz Piasta z Odrą. Obie ekipy muszą udowodnić, że ich wygrane w poprzedniej kolejce nie były przypadkowe. Legia będzie miała szansę na rehabilitację przed własną publicznością, z 3 w tabeli Polonią Bytom, która spisuje się póki co nadspodziewanie dobrze. W sobotę najciekawiej zapowiada się mecz lidera, czyli Wisły z Krakowa, z drużyną, która w normalnych warunkach byłaby 2 w tabeli czyli z Jagiellonią Białystok. Interesujące mogą być też spotkania między Ruchem, a Polonią i mecz przyjaźni, czyli Lechia - Śląsk. A w niedzielę mecz Korona - Cracovia, czyli wielka niewiadoma i Lech - GKS, czyli szansa Lecha na zmazanie plamy z meczów z Polonią i Cracovią.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
To od razu coś od siebie napiszę.
Zacznę od meczu Lechii Gdańsk oczywiście. Mecz ze Śląskiem zapowiada się bardzo ciekawie i osobiście uważam, że Lechia wygra to spotkanie. Zagrają przed własną publicznością, która mimo porażki z Odrą nadal będzie ich mocno wspierać (choć zawsze zdarzą się wyjątki). Lechia będzie musiała udowodnić, że wygrana z Polonią w Warszawie nie była przypadkiem. A co do Śląska, to w tym sezonie na 2 wyjazdy 2 porażki. Generalnie ostatnio nienajlepiej się prezentują, takie moje zdanie, dlatego wg mnie Lechia to powinna wygrać, a i kurs kusi.
No i mam nadzieję, że w końcu Lukjanovs coś ustrzeli, bo kibice czekają. Ale wbrew pozorom wcale nie tracą cierpliwości do niego, bo mimo tego, że póki co nic nie strzelił, to wśród kibiców ma bardzo dobrą opinię.

nalokson 26

nalokson

Użytkownik
Po ostatniej kolejce zastanawiam się, czy granie naszej Ekstraklasy ma sens, bo to co się tam działo, woła o pomstę do nieba ????

No ale gra grą, a typy typami.

Piast Gliwice - Odra Wodzisław Typ 1X tylko dlatego, że Piast gra u siebie.

Legia Warszawa - Polonia Bytom
Hmmm pozornie faworyt jest jeden, ale czy na pewno? Polonia uzbierała aż 9 punktów i wyprzedza w tabeli Legię - to może być kolejna niespodzianka. Typuję 1X, ale i minimalnym zwycięstwem Polonii bym się nie zdziwił.

Ruch Chorzów - Polonia Warszawa
Ruch radzi sobie w miarę dobrze, a Polonia raz coś gra, a raz piach ???? Nowy trener jednak zawsze działa znakomicie na zawodników więc Polonia powinna sobie jakoś poradzić (tj. nie przegrać) Typ: X

Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok
Znów pozornie faworyt jest jeden, ale tego meczu trochę się boję. Jaga byłaby 2-ga w tabeli gdyby nie ujemne punkty. Typ: 1X

Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Jeśli Lechia poradziła sobie u siebie z Polonią, a Śląsk nie poradził sobie z Jagiellonią, to nieśmiało można stawiać na Lechię w tym meczu Typ: 1

Korona Kielce - Cracovia
Widać rękę Oresta Lenczyka w Cracovii, dlatego Typ: X2

KGHM Zagłębie Lubin - Arka Gdynia
Dobry mecz Arki z Wisłą pokazał, że nowy trener w Arce może temu zespołowi wyjść na dobre. Zagłębie natomiast gra katastrofalnie. Typ: x2

Lech Poznań - PGE GKS Bełchatów
Ciekawe jakie nastroje będzie miał Lech po rewanżu z Belgami. Tak, czy inaczej 2 przegrane w lidze z rzędu jak na ten zespół to bardzo dużo. Bełchatów gra piach więc Typ: 1

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
lech powinien wkoncu wygrac niezaleznie od wyniku w belgii..jezeli przegraja zostaje im koncentracja na lidze gdy przejda morale wzrosna Bełchatów w dalsym ciagu gra mizernie wiec niespodzianki jak z poprzednich konfrontacji raczej nie bedzie..

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Ja na pewno odpuscilbym Wisle. Co prawda od poczatku sezonu notorycznie na nich stawiam, to jednak teraz uwazam, ze przy sporym oslabieniu (Marcelo prawdopodobnie nie zagra) i dobrej formie Jagi moze byc roznie. Franek nadal ma cos do udowodnienia plus grozni Grosicki i Bruno. Warto zagrac na Piast✅. Widzialem ich w meczu z GKSem i musze powiedziec, ze graja ciekawa, dynamiczna pilke, a w swietnej formie jest Wilczek. Odra- ligowa mizeria, gdyby nie impotencja strzelecka Legii nadal by mieli tylko 3 pkty.

piotrex007 110,6K

piotrex007

Użytkownik
W meczu Legii z Polonia Bytom dobrym rozwiązaniem może być under 2,5. O skuteczności zawodników ze stolicy mogliśmy się przekonać w meczu z Odrą. Bytomianie też nie powinni urządzić sobie uczty strzeleckiej w Warszawie ????
Tu skłaniałbym się ku overovi 2,5. Wisła narazie wszystkich punktuje, możliwe, że w obronie Wiślaków nie zagra Marcelo, który poleciał do Brazylii sądzić się ze swoim byłym klubem, który - ich zdaniem - bezprawnie opuścił za darmo ;P
Ruch Chorzów - Polonia Warszawa
Zgadzam się z Naloksonem ???? Gdyby nie zmiana trenera w Polonii, stawiałbym tu czystą 1. Ale zawyczaj efekt nowej miotły pomaga, ale wg mnie nie na tyle, aby pokonać na wyjeździe Ruch Chorzów. Typuję X.
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Tu typuję 1. Po przegranej z Odrą w Gdańsku, już w Warszawie przy Konwiktorskiej Lechiści wygrali i myślę, że podtrzymają tę passę.
Piast Gliwice - Odra Wodzisław
Tu nasuwają mi się dwie propozycje - under 2,5 oraz 1 ;)
Korona Kielce - Cracovia
Cracovia pod wodzą Oresta Lenczyka to nie ta Cracovia z początku sezonu, gdzie przegrała 2:6 z Lechią ???? Kupno Matusiaka okazało się strzałem w dziesiątkę i myślę, że to ten właśnie zawodnik poprowadzi swój zespół do 3 pkt w Kielcach. Czysta 2.
KGHM Zagłębie Lubin - Arka Gdynia
Arka w meczu z Wisłą zaprezentowała przyjemny dla oka futbol, czego nie można powiedzieć o gospodarzach meczu... Gdynianie fajnie się prezentowali i myślę, że to oni zdobędą 3 punkty na Dialog Arena. Czysta 2
Lech Poznań - PGE GKS Bełchatów
Gdyby ktoś powiedział mi, że Lech na początku sezonu zaliczy 2 porażki z rzędu w Ekstraklasie wyśmiałbym go. A jednak! Niezależnie od wyniku w Brugge powinni niedzielny mecz wygrać. No chyba że jutro dojdzie do dogrywki w meczu Ligi Europejskiej, wtedy zmęczeni zawodnicy mogą nie podołać, aczkolwiek Bełchatowianie nie grają jakoś olśniewająco w tym sezonie, co widać najlepiej w tabeli ????

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Odra- ligowa mizeria, gdyby nie impotencja strzelecka Legii nadal by mieli tylko 3 pkty.
ogladalem druga czesc meczu z Legia i nie powiem ze nie wygrali zasluzenie legia miala swoje syuacje Odra rowniez momentami Legionisci byli w duzych tarapatach, wiadomo nie da sie atakowac calego meczu i kazda druzyna w pewnym momencie musi oddac choc na chwile inicjatywe

blaster 0

blaster

Użytkownik
Korona Kielce - Cracovia 2 @3,20

Lechia - Slask 1 @ 2,30

Te kursy uważam za prezent.
Gra Korony jest bardzo nie stabilna, w ostatnich meczach nie zachwyca. Cracovia sie zmienila, zaczela grac pilke i co najwazniejsze pozykala Matusiaka który mysle ze ustrzeli w tym meczu.

Lechia po zwyciestwie nad Polonia na wyjezdzie jest w gazie, Slask gra slabo, kompletnie nie radzi sobie na wyjazdach. Mecz zgód, pełny stadion. Lechia powinna wygrac to spotkanie

olo 2,4K

olo

Użytkownik
W tym meczu wg mnie znowu zobaczymy to co w poprzednich meczach Legii, czyli pokaz braku skuteczności, nie sądzę, żeby Legioniści nagle zaczęli wykorzystywać więcej sytuacji. Urban pewnie znowu postawi na tych samych zawodników, a to wg mnie nie wróży dobrze zawodnikom Legii. A co do Polonii to widziałem pół ich spotkania w tym sezonie i muszę powiedzieć, że jest to dość poukładana drużyna, trener zrobił dobrą robotę i biorąc pod uwagę ich obecną formę i grę jest to wg mnie ekipa na miarę środka tabeli. Oczywiście jeśli utrzymają swój poziom. Na to liczę w tym spotkaniu. Mój typ to X2.

Korona Kielce - Cracovia
Ja nie wierzyłem i nadal nie wierzę w Cracovię. Moim zdaniem ten mecz to czysta jedynka na Koronę. Nie widziałem co prawda Pasów w meczu z Lechem, ale wg mnie jeden mecz niczego nie przesądza i myślę, że w sobotę Kielczanie pokażą Cracovii miejsce w szeregu i sami zaczną zdobywać w końcu punkty.
Co to tego meczu to faktycznie najlepszy typ to chyba over 2.5. 1X2 bym sobie odpuścił, bo Wiśle kiedyś musi się trafić słabszy dzień, a Jaga to drużyna bardzo nieobliczalna i nie wiadomo co pokaże, nie zdziwiłbym się gdyby Jaga to spotkanie wygrała.

No i jeszcze co do meczu Lechii Gdańsk. Pewnie znowu będzie miliard głosów za underem, ale dla mnie zdecydowanie over, a i kurs jest wysoki.

P 0

pigiotto

Użytkownik
Piast - Odra
To będzie typowy mecz walki,odra na fali wznoszącej,piast według mnie zdobyl wiecej punktow niz na to zasluguje ,ja widze tu czysty X
Legia - Polonia

Dla mnie osobiscie legia gra totalnie nieprzewidywalny futbol.W jednym meczu potrafi sie meczyc przez 90 minut majac 10 &#39;&#39;setek&#39;&#39; a w nastepnym nie mając zadnych wygrywa 3 0.Dla mnie takim wlasnie meczem bedzie mecz z Polonia:jezora:
Moj typ:legia z handi -1
edit ofc legia handi -1 a nie + hehe

sieku 31

sieku

Użytkownik
Do pierwszego składu Legii wraca na mecz z Polonią Choto i Chyniama. Możliwe że Urban uległ presji otoczenia i zagra kolejny mecz dwoma napastnikami co jest moim zdaniem całkiem prawdopodobne. A w meczowej 18 z napadu ma do wyboru jeszcze Mięciela i Paluchowskiego. Czyli choć cała trójka uwielbia spieprzyć akcję to mimo wszystko atak wygląda solidnie. W pomocy będzie Iwański [bo już go nic nie boli] a z moich obserwacji w tym sezonie gra bardzo dobry futbol... oczywiście jak na razie. Dobrze podaje, buduje ładne akcje i gra dynamicznie co Wojskowym jest potrzebne. Jego rolę speca od wolnych przejął Rybus i jak można było zaobserwować robi to całkiem nieźle. A jest tak dlatego że małolat zostaje po treningach i ćwiczy. Obecność w obronie Choto oznacza stary duet, który skutecznie murował bramkę w poprzednim sezonie sprawiając że Wojskowi stracili najmniej bramek. Myślę że jak na możliwości Legii to skład jest optymalny. Ponad to grają u siebie a jak wiadomo protest trochę mutował i choć nadal są niesnaski to na ślady dopingu mozna liczyć [choć przyznaję że w obecnym stanie to ciężko go za jekiś silny atut uznać bo to już nie to samo...:/ ]
Polonia Byton jak do tej pory mogła być nawet uznawana za czarnego konia, nie przeczę. Sam podziwiam ich wyniki ale Legia to Legia. Myślę że ostatnia porażka, dywanik u Waltera i powroty do składu sprawią że Wojskowi wygrają ten mecz bardzo pewnie. Ja się zdecyduję na handi -1 po kursie około 1.9.
Legia -1
1.9

A mój drugi tym na tą kolejkę to Arka grająca na wyjeździe z Zagłębiem. Choć Arkę w tym sezonie za mocną nie uważam to swoje grają. Ale Zagłębie to szczyt smutku i rozpaczy! Od dłuższego czasu toczę boje z kolegą o ten zespół. Ja twierdzę że będą serwowali 3 oczka kazdemu kto poprosi a on że mają w miarę niezły skład i będzie dobrze. Tylko kiedy? Bo wiecznie jest jakaś wymówka. To w Lidze rywale za trudni, to w PP drugi skład grał. Tylko Ci trudni rywale to nie bedąc w formie ogrywali ich po 4 gole a w PP rozjechał ich zespół, który był zaszczycony grą z drużyna z ekstraklasy. Żal i żenada. Jak dla mnie 0-2 Ale pewnie zagram zwykłą 2.

K 0

krakk

Użytkownik
Dla mnie Zagłębie - Arka 2
Arka zagrała agresywnie w meczu z Wisłą, bardzo miło oglądało się ten mecz no a straciła bramkę po golu kolejki... wisła miała też okazję ale jednak inaczej by się mecz potoczył gdyby nadal było 0-0 czy też arka by wygrywała po stałych fragmentach gry a mam tu na myśli kilka rzutów rożnych pod rząd. W Arce była zmiana trenera tak jak w Cracovii i kolejny mecz Cracovia wygrała i myślę że z nowym trenerem Arka również wygra. Zagłębie gra tragicznie... 11 na 9 w meczu z Ruchem i bezmyślnie zarobiona czerwona kartka i 10 na 9 a i tak nic nie mogli strzelić. Kurs na Arkę był 3.50, po tym jak zagłębie przegrało w PP spadł od razu do 3,25.
Proponuję:
90% - X2
80% - 2

nafciarz 1

nafciarz

Użytkownik
ZAGŁĘBIE - ARKA
W niedzielę o 14:45 spotkają sie ekipy, które w tym sezonie narazie są bez punktów. Zagłębie 0-0-4, 2-13 zagra z ARKĄ 0-0-4, 1-5. Gospodarze w domu najpierw wysoko przegrało z Wisłą 1-4, a później z Ruchem 0-1. Arka na wyjazdach najpierw przegrała z Lechią 2-1, a później z Piastem 4-1. Zagłębie jak narazie nie może się odnaleźć w Ekstraklasie. NIe potrafią stwarzać sobie sytuacji bramkowych, grają totalną padakę w ataku i obronie. Arka już gra o niebo lepiej, ostatnio niedużo brakowało by urwali punkty Wiśle, jednak skończyło się samobójem i przegraną u siebie 0-1. Ekipy grały dotąd razem 6 razy, aż 5 razy górą było Zagłebie, mają patent na ekipę z Gdyni. Gdy byli gospodarzem wygrali wszystkie 3 mecze z bilansem bramkowym 13-2! Co ważne, należy dodać, żę obie ekipy żyją w przyjazncyh stosunkach, na trybunach będzei bardzo przyjazna atmosfera i moim zdaniem żadna z ekip nie przechyli szali zwycięstwa na swoją stronę i ekipy skończą z dorobkiem 1 punktu. ???? Stąd taki typ: UNDER 2.5
1.70
pozdro

R 10

radziopb

Użytkownik
Legia Warszawa - POLONIA BYTOM
Kurs: 10 !!!
Buk: Expekt

Na pierwszy rzut oka wydawać by się mogło, iż faworyt jest tylko jeden - nic bardziej mylnego! Dziwi przede wszystkim kurs wystawiony na Polonię, gdyż już nie raz udowodniła, że jest w stanie wygrać z każdym [m.in. z Legią w tamtym sezonie po pięknym golu Rafała GRZYBA].. Uważam, że Polonia wcale nie jest na straconej pozycji w tym spotkaniu.. Od początku sezonu widać olbrzmią pracę trenerską Szatałowa, który świetnie taktycznie poukładał zespół.. W meczu z Koroną spokojnie mogło być 5-0, lecz zawiodła skuteczność i myślę, że dziś powinno być zdecydowanie lepiej, a zawodnicy Polonii nie przestraszą się [wielkiej?! ????] Legii.. Będziemy musieli sobie dziś radzić bez Wojtka Skaby w bramce, lecz Balaż wcale nie jest gorszym bramkarzem od niego i równie dobrze prezentuje się na treningach, dlatego liczę, że poradzi sobie z atakami piłkarzy ze stolicy ;-) Taki kurs biorę w ciemno i gram ze nie małe pieniądze :spokodfhgfh:

Typowałem tu na forum zwycięstwo Polonii w meczu z Odra i Koroną - trafiłem ;-) oby i tym razem było podobnie :spokodfhgfh:​

R 10

radziopb

Użytkownik
Bełchatów, Śląsk, Korona - no może nie są to drużyny z najwyższej półki, ale zespoły silne personalnie i z dużymi aspiracjami.. Z każdą z tych drużyn, Polonia [skazywana na porażke] grała jak równy z równym, nie licząc meczu z Koroną, gdyż ich akurat biliśmy na łeb ;-) Sam osobiście daje jakieś 40% szans, że typ wejdzie :spokodfhgfh:

S 169

szmeru

Użytkownik
Polonia na wyjeździe grała 2 mecze oba oglądałem z Odrą w drugiej połowie tylko dzięki nieskuteczności zawodników Odry i interwencją Skaby odnieśli zwycięstwo,we Wrocławiu już tak różowo nie było,trochę mocniejszy rywal i wtopa,Korona to nie jest żaden wyznacznik oni akurat powinni grać klasę niżej,w dzisiejszym meczu zabraknie Skaby,Balaż nawet jeśli dobrze się prezentuje na treningach no nie to samo co w meczu zwłaszcza,że ten pierwszy ma być na Łazienkowskiej,żeby nie było nie jestem kibicem Legii,ale patrząc realnie, max co Polonia może osiągnąć to remis i to przy szczęściu Ty jak widzę jesteś z Bytomia i możesz być jednak trochę nieobiektywny,choć życzę Polonii sukcesu to myślę,że górą dziś będzie Legia.pzdr

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Piast Gliwice - Odra Wodzisław
2:1​

Dziś start 5 kolejki polskiej ekstraklasy. Z racji tego, że już żadnego z polskich klubów nie zobaczymy w żadnych innych rozgrywkach pozostaje emocjonować się tym czym mamy. Zmagania rozpocznie dzisiaj pojedynek Piasta Gliwice z Odrą Wodzisław. Obie ekipy nie liczą na jakieś wysokie miejsca w lidze. Zadowoli je pozycja dająca bezpieczne utrzymanie, ale żeby ją uzyskać muszą zdobywać punkty w spotkaniach z drużynami, które są w ich zasięgu. Świadkami takiego będziemy dzisiaj. Obie drużyny pierwsze dwa spotkania w lidze przegrały a następne dwa wygrały. Piast pokonał Zagłębie aż 4:1 oraz GKS 0:1. Natomiast Odra wykonała niespodziewanie przekroczyła plan 4 punktów ogrywając Lechię 0:2 oraz Legię 1:0. Tak więc widzimy, że forma obu drużyn wzrosła ponieważ uporały się z teoretycznie lepszymi zespołami. Jednak jeśli chodzi o styl gry to myślę, że zdecydowanie lepiej prezentowała się drużyna Piasta. Odra ostatnie zwycięstwo nad Legionistami zawdzięcza ich dużej nieskuteczności. A może też chcieli pomoc w ratowaniu posady trenera Wieczorka? W każdym bądź razie miały być 4 punkty a jest 6 więc piłkarze Odry mogą czuć radość po dobrze wykonanej pracy. Nie sądzę, by udało im się wygrać 3 raz pod rząd rozgrywając spotkanie w słabym stylu. Drużyna Piasta grając u siebie i prezentując lepszą postawę niż goście powinna zdobyć dzisiaj 3 punkty. Jednak nie należy zapominać, że obie drużyny preferują raczej defensywny styl gry (spotkanie z Zagłębiem to wyjątek) a to może przełożyć się na ostateczny wynik. Dlatego nie zdziwię się jeśli mecz zakończy się rezultatem 0:0 lub 1:1.

Moje propozycje:
Piast remis nie ma zakładu (około 1.57)✅
under 2.5 (około 1.55)⛔

R 0

radas86

Użytkownik
bukmacherzy wystawili zenujacy kurs na mecz Wisla-Jagiellonia, jak dla mnie Wisla nie jest wcale takim pewniakiem, na razie z nikim silnym nie wygrala a w Gdyni zaprezentowali sie slabo.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Jagiellonia tez z nikim specjalnym pewnie nie wygrala jeden wyjazd w belchatowie ktory mogli wygrac zremisowali po chybieniu ujka z karnego..Jaga na wyjezdzie od roku bez zwycieztwa w lidze jaki ty chciales kurs

sieku 31

sieku

Użytkownik
Zgadzam się ale uważam że taki kurs nie jest wart grania bo choć Jaga wydurnia się na wyjazdach to i tak wydaje mi się ze stać ich na wygrywanie również poza swoim stadionem... Mają kim grać i te wieczne porażki to dla mnie fenomen. A odnośnie tego meczu to kurs jest niski bo Jaga poanuję grę defensywną - z kontry, co w wolnym tłumaczeniu oznacza 2-3 akcje na mecz i wcale niekoniecznie stóprocentówki. A absencje w Jadze też są więc co tu się dziwić?
Jednak mimo wszystko taki kurs jak na naszą ligę nie jest wart gry [zwłaszcza że gdyby to Jaga była gospodarzem to kurs na Wisłę byłby pewnie koło 2,00]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom