>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5 kolejka Ekstraklasy 10.09 - 12.09.2010

Status
Zamknięty.
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Spotkanie : Jagiellonia Białystok - Wisla Krakow (under/over 2.5)✅✅✅
Typ : over 2,5
Kurs: 2.2
Buk : Bet-at-home
Analiza:

Jagiellonia gra bardzo ofensywny futbol. Grosicki i Frankowski to duet z którym ma problem cała ekstraklasa. Jagiellonia ostatni mecz wygrała 2-1 z Lechem, który od parunastu spotkań nie stracił więcej niż 2 bramki. Jaga na pewno się nie podda i postara się wykorzystać słabość Wisły - defensywe. Kontuzje + odejście Diaza i tak naprawdę Wisła w obronie to jeden wielki eksperyment. Czy Maaskant zdoła ich ustawić ?? Być może, ale wątpię, iż wystarczy to na Jagiellonie. W wywiadze Maaskant mówił, że skoro są problemy z obroną, a atak jest mocny to trzeba wykorzystać atak i wygrać mecz atakiem. Ponadto do 1wszego składu ma podobno wrócić głodny gry Paweł Brożek, który być może pod wpływem nowego trenera dostanie motywujący bodziec i ustrzeli coś. Wcześniejsze mecze Jagielloni i zapowiedzi Maaskanta wskazują - mam nadzieję - na ofensywny futbol. Myślę, że 3 bramki jak najbardziej realne w tym spotkaniu po dość wysokim kursie 2,2.
Spotkanie : Ruch Chorzów - Legia Warszawa
Typ : 2
Kurs: 2,35
Analiza:

Legia właściwie jako 1wsza drużyna miała praktycznie cały ustalony skład i trenera na samym początku przygotowań. Skorża do dyspozycji miał większość zawodników. Legia przeprowadziła dość ciekawe transfery. I jak do tej pory mocno rozczarowuje. Szwankuje przede wszystkim atak. Myślę, że po dłuższej przerwie na mecze eliminacyjne do Euro 2012 Legioniści porządnie przepracowali ten okres i wywiozą z Chorzowa 3 punkty. Właściwie muszą je wywieźć, bo i tak stracili już sporo pkt, a ostatni mecz w Warszawie z Bełchatowem to była kompromitacja. Myślę, że zależy każdemu w Legii od zawodników po trenera, żeby tą plamę zmazać. Ruch co prawda mimo osłabień gra dość dobrze. U siebie zawsze są silni, ale dla Legii wzmocnionej transferami i przede wszystkim dla nowego trenera Skorży jest to mecz o być albo nie być. Przewiduję zwycięstwo Legii i odblokowanie się zawodnikó Legii w ataku. Warto dodać też, że do obrony wraca Astiz, który w duecie z Choto tworzyli najlepszą parę stoperów, co nie najlepiej wróży Ruchowi osłabionemu w ataku po odejściu Sobiecha

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ruch jak się zmobilizuję (a przeważnie to robi przy takich rywalach) to pojedzie z Legią tak jak z Wisłą bo gra padaczkę, a Skorża to sympatyczny gość ale chyba nie ma większego wpływu na chłopaków, więc nie liczył bym na nagłe metamorfozy w jakości gry L, grają identycznie jak Wisła w rundzie wiosennej do dupy, puki jeszcze początek można oddychać przez napompowany balonik

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jak by nie było trzeba się zgodzić z Tommym. Ruch się zmobilizuje i będzie po Legii. Tylko ciekawe czy im się uda tak zmobilizować. Z Wisłą im się udało. Nie ma sensu pisać ile Ruch stracił przed sezonem ale musi się to odbić na zespole. Pytanie tylko kiedy. Legia ? Tu też jest spory znak zapytania. Hurraoptymizm już chyba trochę zszedł z Warszawiaków i przyszła szara rzeczywistość. Ale na moje oko piłkarze Legii zaczynają po woli łapać o co chodzi trenerowi i zaczynają po woli to realizować. Ruch jest słaby , Legia nie wiadomą i ja bym wolał postawić na niewiadomą niż na słaby zespół.Mecz na typowy remis , ale Legia zapewne wsadzi coś w końcówce.

typer36 456

typer36

Użytkownik
zwalniać Bakero może i za wcześnie ale pretensje słuszne w 100%. Drugi mecz z rzędu Polonia gra na żenującym poziomie. Koronie trzeba oddać że grała ambitnie i agresywnie ale jeśli Polo chce do Europy to niestety takie ambitne i agresywne Korony powinna klepać spokojnie po 2:0 minimum

Tracę nadzieję że w tej lidze coś się może ruszyć. Poziom spada coraz niżej. Czasem trafi się dobry mecz ale to wyjątek. Pomijając umiejętności które często można nadrobić ambicją to kuleje przygotowanie taktyczne. Zobaczymy co będzie z Wisły i Lecha a nadzieją jest Jaga, która jednak straci 35% swojej wartości jak odejdzie Grosicki (obojętnie czy teraz czy po sezonie).

Patrząc pod kątem wyłącznie kaszaniastej ligi to jakieś pozytywy widać w Koronie (Niedzielan i walka), Górniku (o dziwo ambitnie grają) i mimo wszystko Ruchu (kolektyw który uzupełniony mocnym atakiem byłby naprawdę groźny). Reszta gra wg mnie totalną padakę. Jestem za obniżeniem liczby zespołów ekstraklasy do 10 i grania 4 rund

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Właśnie racja z tą Jagą. Załóżmy , że zdobędą majstra , o Grosickiego się już pytają , a po udanym sezonie na 99% odejdzie i wtedy Jaga dużo straci. Wisła , Legia i Lech są póki co w dołku ale to tylko 3 drużyny które mają jakieś iluzoryczne szanse na LM. Dałbym szansę i Jagielloni ale pod warunkiem , że skład zostanie ten sam + ewentualnie się jeszcze wzmocni.
Co do obniżenia liczby zespołów w lidze. 10 zespołów mocnych można śmiało znaleźć które by grało. Teraz połowa ligi za cel ma postawione utrzymanie a nie walkę o jakieś cele.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Spotkanie : Ruch Chorzów - Legia Warszawa ⛔⛔⛔
Typ : 2
Kurs: 2,35
Analiza:

Legia właściwie jako 1wsza drużyna miała praktycznie cały ustalony skład i trenera na samym początku przygotowań. Skorża do dyspozycji miał większość zawodników. Legia przeprowadziła dość ciekawe transfery. I jak do tej pory mocno rozczarowuje. Szwankuje przede wszystkim atak. Myślę, że po dłuższej przerwie na mecze eliminacyjne do Euro 2012 Legioniści porządnie przepracowali ten okres i wywiozą z Chorzowa 3 punkty. Właściwie muszą je wywieźć, bo i tak stracili już sporo pkt, a ostatni mecz w Warszawie z Bełchatowem to była kompromitacja. Myślę, że zależy każdemu w Legii od zawodników po trenera, żeby tą plamę zmazać. Ruch co prawda mimo osłabień gra dość dobrze. U siebie zawsze są silni, ale dla Legii wzmocnionej transferami i przede wszystkim dla nowego trenera Skorży jest to mecz o być albo nie być. Przewiduję zwycięstwo Legii i odblokowanie się zawodnikó Legii w ataku. Warto dodać też, że do obrony wraca Astiz, który w duecie z Choto tworzyli najlepszą parę stoperów, co nie najlepiej wróży Ruchowi osłabionemu w ataku po odejściu Sobiecha
Czy Niedzielan miał za co sie odkuwac Wojciechowi ?? Z tego co mi wiadomo poprostu wybrał Korone ?? Odgryzac to sie moze, ale Zewlakow z Belchatowa. Coz...Poki co potencjal Polonii nie jest w 100% wykorzystywany mowiac lagodnie,a Janas sie czai. Swoja droga mowiac szczerze jestem ciekaw co by z tej Polonii Janas zrobil.
Natomiast co do Legii nasuwa mi sie jedna mysl. Maciek Skroża do wi dze nia. I nie mowie dlatego, ze dzis na Legie postawilem ???? Ale ten zespol od 1wszego meczu sezonu gra identycznie - tak samo zle i tragicznie bez pomyslu - jak w 1wszym meczu. Niestety, ale wg mnie Skorza w tym zespole sie kompletnie nie zmienil. Inna sprawa, ze w ataku to sa takie miernoty, ze szkoda gadac...Ale za brak pomyslu odpowiada tez trener.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom