Spotkanie : Ruch Chorzów - Legia WarszawaSpotkanie : Jagiellonia Białystok - Wisla Krakow (under/over 2.5)
Typ : over 2,5
Kurs: 2.2
Buk : Bet-at-home
Analiza:
Jagiellonia gra bardzo ofensywny futbol. Grosicki i Frankowski to duet z którym ma problem cała ekstraklasa. Jagiellonia ostatni mecz wygrała 2-1 z Lechem, który od parunastu spotkań nie stracił więcej niż 2 bramki. Jaga na pewno się nie podda i postara się wykorzystać słabość Wisły - defensywe. Kontuzje + odejście Diaza i tak naprawdę Wisła w obronie to jeden wielki eksperyment. Czy Maaskant zdoła ich ustawić ?? Być może, ale wątpię, iż wystarczy to na Jagiellonie. W wywiadze Maaskant mówił, że skoro są problemy z obroną, a atak jest mocny to trzeba wykorzystać atak i wygrać mecz atakiem. Ponadto do 1wszego składu ma podobno wrócić głodny gry Paweł Brożek, który być może pod wpływem nowego trenera dostanie motywujący bodziec i ustrzeli coś. Wcześniejsze mecze Jagielloni i zapowiedzi Maaskanta wskazują - mam nadzieję - na ofensywny futbol. Myślę, że 3 bramki jak najbardziej realne w tym spotkaniu po dość wysokim kursie 2,2.
Typ : 2
Kurs: 2,35
Buk : Bet-at-home
Analiza:
Legia właściwie jako 1wsza drużyna miała praktycznie cały ustalony skład i trenera na samym początku przygotowań. Skorża do dyspozycji miał większość zawodników. Legia przeprowadziła dość ciekawe transfery. I jak do tej pory mocno rozczarowuje. Szwankuje przede wszystkim atak. Myślę, że po dłuższej przerwie na mecze eliminacyjne do Euro 2012 Legioniści porządnie przepracowali ten okres i wywiozą z Chorzowa 3 punkty. Właściwie muszą je wywieźć, bo i tak stracili już sporo pkt, a ostatni mecz w Warszawie z Bełchatowem to była kompromitacja. Myślę, że zależy każdemu w Legii od zawodników po trenera, żeby tą plamę zmazać. Ruch co prawda mimo osłabień gra dość dobrze. U siebie zawsze są silni, ale dla Legii wzmocnionej transferami i przede wszystkim dla nowego trenera Skorży jest to mecz o być albo nie być. Przewiduję zwycięstwo Legii i odblokowanie się zawodnikó Legii w ataku. Warto dodać też, że do obrony wraca Astiz, który w duecie z Choto tworzyli najlepszą parę stoperów, co nie najlepiej wróży Ruchowi osłabionemu w ataku po odejściu Sobiecha