>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

5 kolejka Ekstraklasy 10.09 - 12.09.2010

Status
Zamknięty.
fabik10 106

fabik10

Użytkownik

Jeszcze sporo czasu, ale można już zacząć dyskusję na temat kolejnej kolejki najlepszej ligi świata. Bardzo ciekawe kursy wystawione przez bukmacherów, spodziewają się oni wyrównanych spotkań, czy tak będzie przekonamy się już niedługo !
Zapraszam do dyskusji i podawania typów !

horus 129

horus

Użytkownik
Hmm 2.70 na Jage? Czyżby do Białegostoku przyjeżdżał Liverpool? Do meczu jeszcze daleko, ale na dzień dzisiejszy dla mnie ten kurs jest bardzo wysoki (zbyt wysoki). Wisła ma ogromne problemy z defensywą, jeżeli nikogo nie pozyskają z darmowego kontraktu to będzie dla nich nieciekawie. Zresztą nawet jeśli pozyskają to o zgranie może być ciężko. Myślę, że 2-3 bramki Jagiellonia spokojnie może wiślakom zaaplikować. Poczekam jednak jeszcze z obstawianiem tego spotkania, bo różne rzeczy mogą się wydarzyć przez kilka dni.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Rzeczywiście na pierwszy rzut oka to:
- Jaga, bardzo mocna w tym sezonie. Aktualnie II miejsce, prezentują bardzo ładną piłkę. Wisła w dołku, coś im nie idzie myślę, że 1x jak najbardziej do gry.
- Widzew kurs 2,90 ? Jak dla mnie prezent, a już x2 na pewno spokojnie do zagrania. Arka niczego wielkiego nie prezentuje, a Widzew tuż obok Jagi i Polonii Warszawa prezentuje wysoki poziom jak na ekstraklasę.
- Ruch Chorzów. Legia ciągle w dołku ostatnio baty na własnym boisku. Teraz nie wiadomo czy będą chcieli się zrehabilitować w co wątpię. Chorzów u siebie powinien spokojnie ograć Legię, a przynajmniej zremisować.
- Polonia Warszawa kto się interesuje trochę ekstraklasą to wie, że aktualnie prezentują najlepszy poziom. Polonia jak najbardziej do gry.

K 0

krycha1101

Użytkownik
I znów będzie ciekawa kolejka w naszej ekstraklasie. Najciekawszy mecz jak tydzień temu znów w Białymstoku, gdzie Jaga zagra z Wisłą. Drużyna z Krakowa bardzo mocno osłabiona w obronie. Jagiellonia dobrze spisuje się na własnym boisku. W lidze nie przegrali od 13spotkań na własnym obiekcie. Obie ekipy mają moim zdaniem większe predyspozycje do gry w ataku. W Jadze jest świetny duet Grosicki-Frankowski, który tak jak w meczu z Lechem we dwójkę załatwił sprawę. Dlatego ciekawymi zakładami na to spotkanie są: 1x oraz over 1,5gola Jagiellonia i obie strzelą.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Ja sie zastanawiam nad Pasami, nie graja wcale zle ale traca glupie bramki przez indywidualne bledy obroncow. Kiedys w koncu wygraja a Gornik obecnie nie nalezy do elity ligi IMO. Kurs calkiem fajny.
Jeszcze taka ogolna uwaga, nie zdziwi mnie jak sypnie niespodziankami w tej kolejce (chociaz wyraznych faworytow oprocz Poloni nie ma), w nasej lidze dwutygodniowa przerwa to taki okres gdzie ktos moze forme zyskac albo calkowicie ja stracic.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Ja co do Arki się nie zgodzę. Bo grają właśnie taką może nie porywającą ale konkretną i nawet szybką piłkę. Jedyne czego tam brakuje napastnika z prawdziwego zdarzenia. Z Wisłą Arka nie była słabsza. Gdyby swoje okazje wykorzystała to wynik byłby lepszy. Z Lechem Labukas dwa razy zmarnował sam na sam. Potem wygrana z Górnikiem i następnie z Lubinem znów masa niewykorzystanych szans. Ale nie tylko o same sytuacje chodzi co o sposób gry. Potrafią ustawić się tak żeby minimalizować zagrożenie ze strony rywala. Ciekawie wymieniają wymieniają piłkę w ofensywie. Nawet zalążki jakichś kombinacji widać. Coś się tam ciekawego dzieje i wg mnie nie są na straconej pozycji

Cracovia - Górnik

Typ 1 (ewentualnie 1x) bardziej na rozum niż argumenty konkretne. W nieskończoność przegrywać nie będą a 5 kolejka to najwyższy czas na pierwsze punkty - co nie oznacza że Górnik jest bez szans

Polonia - Korona

w Polonii niezbyt ciekawie się dzieje. Jak lubie Józefa tak sądzę że jednak nieco przesadza. No ale cieszy że robi jakąś rewolucje bo ta reszta prezesów to żadnej charyzmy i charakteru
Pod względem sportowym będzie to ciekawe zderzenie wysokich wymagań pracodawcy z trudną mentalnośćią pracowników. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wg mnie 1 i Polonia wygra ale raczej niezbyt przekonująco

F 0

filippo123321

Użytkownik
Polonia wcale nie jest bitym faworytem. Mają bardzo duże problemy kiedy muszą sami prowadzić gre, co pokazali z Widzewem i Zaglebiem. Korona bardzo dobrze czuje sie na grze z kontry i maja do tego swietnych zawodnikow (Niedzielan), wiec ja bym byl ostrozny.

jagr 20,7K

jagr

Użytkownik
Polonia - Korona
Myśle ze mecz ciekawy do obstawienia ,Korona nie gra porywającej piłki Niedzielan strzela co ma strzelac i robi to dobrze.Polonia to chyba zespół który przed sezonem zrobił naprawde dobre transfery pierwsze miejsce w tabeli nie jest przypadkiem chodz ostatnio grali piękną padake w meczu w Łodzi gdzie zremisowali z Widzewam także Widzew na własnym stadionie jest grozny dla każdego.Zwycięstwo Poloni nad Legią też mnie do kąca nie przykonywało ponieważ Legia też świetnej piłki nie gra ale pisada pare ciekawy piłkarzy.
Czarne koszule z pewnoscią u siebie są mocni zobaczymy jak.W tym meczu Polonia powinna wygrac do zera napewno nie granie Overa będzie chyba na tak.
Jagielonia:Wisła
Jaga wcalne nie odstaje w tym sezonie od czołówki byli zdecydowanie najlepszy zespołem Polskim który grał w el.Ligi Europejskiej.W lidze też sobie radzą nie zle ,Wisła ma problemy w obronie mają tak super dziurawą że jesli tego nie zmienią do meczu w Białymstoku to przy dobrej formie napastników Jagieloni,to moze być tragedia dla Białej gwiazdy spokojnie mogą im wpoakowac 3 bramki,granie overa będzie chyba jak najbardziej na tak.Są silni u siebie,a Wisła ma nowego trenera który musi od nowa wszystko układac.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Polonia - Korona
Po przerwie spowodowanej meczami reprezentacji do gry wraca rodzima liga. Polonia może mieć problemy z normalnymi przygotowaniami o spotkania, gdyż na kadrę powołani zostali: Smolarek, Sobiech i Pietrasiak, a na urazy narzekają Mierzejewski, Jodłowiec, Trałka, co prawda powinni oni zagrać z Koroną lecz urazy powinny odbić się na ich formie. Kielczanie takich problemów nie mają, Korzym w kadrze U-21 zagrał ledwie 20 minut, nikt więcej powołania nie otrzymał, urazów również nie ma. W meczu z Widzewem dało się zauważyć, ze Polonia ma problem gdy musi grac w ataku pozycyjnym, a teraz gdy są liderem muszą prowadzić grę zwłaszcza u siebie. Do tego dochodzą nie zbyt ciekawe dla piłkarzy doniesienia z prasy o pomysłach właściciela Wojciechowskiego ???? Czy nie zje ich trema przed oceną &quot;loży znaFFców&quot; ? ???? Niedzielan zawsze swoje strzeli, jak na ekstraklasę bardzo dobry zawodnik.
Typ: Korona X2 @ 2.40 5/10
Inne typy:
Polonia B. - Zagłębie X2
Jaga - Wisła 1X
Cracovia - Górnik 1
Bełchatów - Lechia 1
Śląsk - Lech 1X
Arka - Widzew X2
Ruch - Legia X

Pozdrowienia.

J 19

jajo

Użytkownik
Chyba odkąd przyszedł do Ruchu:]
Andrzej to zawodnik przewyższający naszą rodzimą ekstraklasę o parę poziomów. Strzelanie jednak co mecz jest niemożliwe. Sądzę, że w Warszawie zrobi sobie małą pauzę, choć paru ludziom tam na pewno będzie chciał coś udowodnić. Przypomnę, że pół roku temu Józek chciał mieć Andrzeja u siebie. Trąbił już w mediach, że Niedzielan przywdział czarną koszulę. Andrzej został w niebieskiej, co rozeźliło Józka, który nazwał Wtorka w mediach niepoważnym człowiekiem. Mimo tych osobistych motywatorów uważam, że Andrzej będzie miał ciężko o gola. Defensywa Polonii jest solidna. To, że Józek już zaczął coś świrować i kazać grać Bakero bardziej ofensywnie, sądzę że nie wpłynie na grę zespołu. Janas też nie jest idiotą i nie każe Bakero wystawić wysoko linię obrony przeciw Koronie z Niedzielanem.
Mimo, że wydaje mi się, że Andrzej przerwie swoją udaną passę, to kurs 5,25 w unibecie jest zachecający

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
no to by byl wyczyn strzelic w 5 meczu pod rzad bramke ???? chyba nawet Zuraw czy Brzoek za najlepszych czasow nie mieli takich serii ;]

sutek 79

sutek

Forum VIP
Podejrzewam że jeśli nawet będzie gotowy to w pierwszej &quot;11&quot; nie wystąpi, trener Bartoszek preferuję system 1-4-5-1 z wysyniętym Żewłakowem który jest w dobrej formie.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Zreszta po co zmieniac sklad, ktory naprawde dobrze gra...
Mnie sie wydaje naprawde dobrym kursem over 2,5 Jaga Wisła --&gt; 2,2 .

sieku 31

sieku

Użytkownik
Poszukuję jakiegoś fana Zabrza, żeby coś napisał o składzie na najbliższy mecz i nastrojach. Sam czytać umiem ale wiadomo że u źródełka najlepsze newsy są i info o nastrojach. Tak więc zapraszam na PW, to potem wstawię analizę w dziale jak coś... A odnośnie Polonii W to to raczej mecz jak każdy inny, niż jakiś wielki pewniak. Kusi Bełchatów po kursie 2,00 ale jeszcze nie analizowałem. Jagi chyba bym nie grał bo to jakby nie patrzeć mecz na szczycie więc no bet.

djgregor 55

djgregor

Użytkownik
Odnosnie Nowaka. Czytalem na jakiesj stronce ze oczywisce Nowak bedzie zgloszony na mecz. Ale Bartoszek powiedzial po co ma zmieniac sklad gdy Zewlakow znakomicie radzi na swojej pozycji a po drugie jest jeszce na zmiane Grzegorz Kuświk ktory jak wchodzil zdobyl dwie bramki razem. Wiec ustawienie napewno z 1 napastnikiem a juz od widzimisia Bartoszka bedzie zalezec czy Nowak wejdzie a jak wejdzie to za kogo i na ile

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
No właśnie Nowak to taki typ zawodnika, który może wejść na zmęczonego rywala i szarpnąć 2-3 akcje na szybkości. Do tego Żewłakow nie jest na całe mecze, dla mnie obecność Nowaka w składzie na mecz jest dużym argumentem na plus dla Bełchatowa. Jeżeli uda im się wyłączyć środek Lechii Surme i Bajica, to powinno być dobrze i będziemy mogli powiedzieć ulubiony tekst redaktorów TVP: &quot;Pogłoski o piłkarskiej śmierci Bełchatowa są mocno przesadzone&quot; ????

siergasz 13

siergasz

Użytkownik
Jagiellonia - Wisla K.

Po 2 tygodniowej przerwie wracamy na &quot;nasze&quot; podworko. Analizujac spotkanie Jagiellonii i Wisly cieżko jest wytypowac zdecydowanego faworyta. Wielu uważa że jest nim Jaga.. Trudno sie z tym nie zgodzic patrząc na ostatnie spotkania (2-0 Lech, 2-1 Lechia). Wisła nie imponuje ostatnimi czasy, można powiedziec ze gra słabo (jednobramkowa wygrana nad zespolem Polonii Bytom). W Wisle prawdopodobnie zabraknie Piotrka Brozka, Nourdina Boukhari(brak certyfikatu) oraz Milana Jovanica. Obrona Wisly, to jedna wielka niewiadoma, szczegolnie lewa strona.. W Jagiellonii o ile mi wiadomo wszyscy sa gotowi do gry. Duet Frankowski - Grosicki i w tym meczu moze pokazac sile i charakter. Za Jagiellonia przemawiac tez bedzie gra u siebie, publicznosc oraz wysokie morale. Nie spodziewam sie pogromu czy cos w tym stylu. 1-0 lub 2-0 na korzysc Jagi. Najpewniejszym typem jest tutaj 1X.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom