1899 TSG HOFFENHEIM - BORUSSIA M'GLADBACH
Hoffenheim radzi sobie jak na razie poniżej oczekiwań kibiców. Po remisie na Wirsol Rhein-Neckar-Arena z Norymbergią 2:2, "Wieśniaki" rozbiły w Hamburgu tamtejsze HSV aż 1:5. Niektórzy pomyśleli nawet, że ta drużyna będzie "Czarnym Koniem" rozgrywek - nic bardziej mylnego, tydzień temu przegrali 2:6 w Stuttgarcie.
Według mnie "piętą achillesową" TSG jest obrona. W pięciu meczach stracili 12 bramek!
Borussia gra na pewno o niebo lepiej. Fałszywą statystyką jest to, że dotychczas zdobyli tylko punkt więcej od przeciwników! Dwa mecze przegrali z faworytami do tytułu - w Monachium było 3:1, a na BayArena po świetnym meczu przegrali 4:2.
Tak czy siak grają milej dla oka. Kapitalnie do zespołu wprowadzili się Kruse i Raffael, którzy są teraz czołowymi postaciami w drużynie.
Według mnie goście mają dziś ogromne szanse na zdobycie w Hoffenheim trzech punktów. Ze średniakami radzą sobie dobrze, swoją drogą w każdym meczu strzelają gole.
Na sam koniec przedstawiam jeszcze jedną rzecz potwierdzającą moją tezę. Goście zagrają najsilniejszym składem, a w "11" gospodarzy na pewno zabraknie Salihovica, Firminio czy Vukcevica...
PROPONOWANE TYPY:
Borussia M'Gladbach @ 2.65, SportingBet, stawka 2/3.
2 DNB @ 1.80, SportingBet, stawka 3/3.
Over 2.5 @ 1.77,
Sbobet , stawka 3/3.
BILANS: 2.69 j