>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5. i 6. kolejka Ligi Narodów 14.11.2024 - 20.11.2024

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Hiszpania - Szwajcaria
Typ: Alvaro Morata strzeli + powyżej 1.5 gola w meczu + powyżej 2.5 kartek + powyżej 7.5 RR
@4.50 Superbet

Hiszpanie są silnym faworytem tego spotkania i teoretycznie przed nimi najłatwiejsze zadanie - zagrać u siebie z najsłabszym jak się okazuje rywalem w grupie 4. Szwajcaria po trzech porażkach niedawno wywalczyła dwa remisy i obecnie ma zaledwie dwa punkty w pięciu kolejkach. Hiszpanie muszą wygrać tego meczu, ale nie chce mi się wierzyć, żeby mieli go jakoś wyjątkowo odpuścić. Zarówno z Serbią jak i Danią u siebie wygrali bez straty gola. Nie można wykluczyć, że podobna sytuacja nastąpi także dzisiaj. Na przestrzeni całych rozgrywek Hiszpanie stracili tylko dwa gole, co jest najlepszym wynikiem dywizji A. Dlatego myślę, że większość linii jakie proponuje bukmacher w ramach tego combo pokryje Hiszpania. Kartki jak najbardziej też widzę w tym meczu. We wrześniu w Szwajcarii było ich sześć, w tym jedna czerwona. I wreszcie gol napastnika Milanu. Strzelił bramkę Serbii, strzelił bramkę Realowi w niedawno wygranym meczu Ligi Mistrzów. Spodziewam się, że odda kilka strzałów, a przynajmniej jeden z nich zamieni na gola.

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Dzisiaj trzeba uważać na granie w stronę Hiszpanów bowiem kolejni gracze są kontuzjowani. Ze zgrupowania wypadli Alex Baena oraz Martin Zubimendi oraz Mikel Oyarzabal. Gol Moraty?, brzmi dobrze :)

20:45 Polska - Szkocja
powyżej 25.5 fauli @ 1.78
Betclic

W spotkaniu z Portugalia zagraliśmy dobra pierwsza połowę jak na nasza drużynę przystało, lecz z takimi drużynami jak właśnie Portugalia czy inna konkretna ekipa trzeba być skutecznym do bólu, a nam tego zabrakło. My dzisiaj z swoimi problemami ponieważ nie zagra kilku kluczowych graczy. Probierz ma ból głowy bo w przypadku porażki lecimy do Liga B. Remis daje nam trzecią pozycja i baraż o utrzymanie, a tam już na nas czekają Walia, Norwegia, Gruzja czy Grecja.
W konkursie dałem, że będzie 3:1 dla Polski, lecz dałem taki wynik dla zabawy. Uważam, że będzie to brzydki mecz pełen fauli i walki na środku boiska. Szkocja niema nic do stracenia, a więc musi powalczyć o trzy punkty jeśli nie chce bezpośrednio spaść do dywizji B, nam w taki przypadku wystarczy remis. W pierwszym meczu padło aż 31 przewinień i dziś liczę na podobny wynik. To spotkanie posędziuje nam niemiecki sędzia Christian Dingert, a więc zapowiada się ciekawie.

N 431,9K

niewierny-janek

Użytkownik
Dzisiaj trzeba uważać na granie w stronę Hiszpanów bowiem kolejni gracze są kontuzjowani. Ze zgrupowania wypadli Alex Baena oraz Martin Zubimendi oraz Mikel Oyarzabal. Gol Moraty?, brzmi dobrze :)

20:45 Polska - Szkocja
powyżej 25.5 fauli @ 1.78
Betclic

W spotkaniu z Portugalia zagraliśmy dobra pierwsza połowę jak na nasza drużynę przystało, lecz z takimi drużynami jak właśnie Portugalia czy inna konkretna ekipa trzeba być skutecznym do bólu, a nam tego zabrakło. My dzisiaj z swoimi problemami ponieważ nie zagra kilku kluczowych graczy. Probierz ma ból głowy bo w przypadku porażki lecimy do Liga B. Remis daje nam trzecią pozycja i baraż o utrzymanie, a tam już na nas czekają Walia, Norwegia, Gruzja czy Grecja.
W konkursie dałem, że będzie 3:1 dla Polski, lecz dałem taki wynik dla zabawy. Uważam, że będzie to brzydki mecz pełen fauli i walki na środku boiska. Szkocja niema nic do stracenia, a więc musi powalczyć o trzy punkty jeśli nie chce bezpośrednio spaść do dywizji B, nam w taki przypadku wystarczy remis. W pierwszym meczu padło aż 31 przewinień i dziś liczę na podobny wynik. To spotkanie posędziuje nam niemiecki sędzia Christian Dingert, a więc zapowiada się ciekawie.
Na Grecję rzeczywiście możemy trafić w ewentualnym barażu. Na Norwegię na pewno nie, ponieważ awansowali bezpośrednio kosztem Austriaków. Walia i Gruzja mają jeszcze szanse awansować bezpośrednio.

Otrzymane punkty reputacji: +846
chosen70 178,3K

chosen70

Użytkownik
Polska - Szkocja
Scott McTominay over 1.5 celnych strzałów @4.55 Superbet

Reprezentacja Polski na dzisiejszy mecz wyjdzie bez Lewandowskiego, Dawidowicza, Bednarka, Bereszyńskiego i Romanczuka. Trzech ostatnich z nich opuściło zgrupowanie po nabawieniu się kontuzji w starciu z Portugalią. McTominay w pierwszym meczu z Polską zdobył gola oraz oddał pięć strzałów, w tym dwa celne, kiedy to Polska grała najsilniejszym składem. Pomocnik Napoli zdobył gola również przeciwko Portugalii, oddając przy tym dwa celne i dwa zablokowane strzały. McTominay jest liderem w kadrze Szkocji zarówno pod względem strzelonych goli w Lidze Narodów, jak i oddanych celnych strzałów. O dopuszczaniu do sytuacji bramkowych rywali przez reprezentacje Polski nie trzeba zbytnio nic pisać, bo stracone 14 goli w 5 meczach mówi za siebie. Od pierwszego rozegranego meczu na Euro 2024, Polska wygrała 1 mecz z 8, tracąc przy tym średnio 2.5 gola na mecz.

Edit:
Dwa celne strzały w pierwszej połowie meczu

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1585
tarki_16 279,5K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Nicola Zalewski lub jego zmiennik strzelą gola @7.50 Betclic

O grze kadry nie ma nawet co się wypowiadać. Dziś zagrają drużyny, które kompletnie nie zasługują na grę w dywizji A Ligi Narodów. Jeden zespół już dziś spadnie niżej, drugi powalczy w barażach. Jeśli chodzi o nasz zespół to najjaśniejszą postacią, przynajmniej w ofensywie, jest Nicola Zalewski. Ze Szkocją zapewnił nam 3 pkt, z karnego, ale zawsze. Z Portugalią próbował, miał kilka sytuacji na zdobycie bramki. Jak dla mnie kurs zdecydowanie zawyżony i ja próbuję. Indywidualna akcja, może znowu uda się z karnego, kto wie. Fajna opcja z bramką jego zmiennika, jeśli zejdzie z boiska, więc zakład ważny przez cały mecz.

Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Polska vs. Szkocja
Po blamażu z Portugalią nadszedł ostatni mecz ligi narodów, a w zasadzie być może przedostatni, bo zespół zajmujący trzecią pozycję zagra w barażu o utrzymanie. Polakom wystarczy remis, a porażka to spadek do niższej dywizji, co w sumie byłoby zasłużone, bo tam grają zespoły mniej więcej na naszym poziomie. Tutaj głównie skupiamy się na przeszkadzaniu i kontrowaniu. Mam wrażenie, że nie wpływa to pozytywnie na rozwój zespołu, choć mogę się mylić, bo jednak potyczki z najlepszymi dają pewne doświadczenie, ale dalej idących efektów nie widać. Cały czas gramy chaotycznie w obronie, która jest dziurawa jak szwajcarski ser, a w Portugalii nawet bramkarz nie był naszym atutem. Ze Szkocją wystąpimy prawdopodobnie trójką z tyłu czyli Kiwior, Walukiewicz i Piątkowski, a na zmianie dostępny będzie dowołany Wieteska, który niewiele gra w klubie. Zdecydowanie najlepiej wygląda pomoc, choć w niej też możliwe, że wystąpi zawodnik bez minut czyli Moder. Kosztem Urbańskiego prawdopodobnie wyjdziemy na dwóch napastników, co by oznaczało, że Probierz nie chce bronić remisu, a wygrać. Warto przypomnieć, że w kadrze nie ma Lewandowskiego, ani Frankowskiego, więc pole manewru na ławce będzie wyjątkowo ograniczone. Szkoci pokazali z Chorwacją, że potrafią grać w piłkę i będą dla nas groźni, szczególnie przy stałych fragmentach, ale u siebie zazwyczaj gramy zdecydowanie lepiej. Liczę, że wyjdziemy z tego meczu z twarzą i dostaniemy się do barażów, choć typowanie na naszą kadrę obecnie jest dość życzeniowe i na wyrost. Powinni wyciągnąć wnioski z ostatniego wyjazdu i pokazać trochę sportowej złości na boisku. Porażka byłaby kompromitacją, więc opcja z podpórką nie wydaje się głupia, ale bardziej liczę na celne strzały przy tak ofensywnym ustawieniu, o ile rzeczywiście to się potwierdzi. Z Portugalią już w pierwszej połowie pokryli tę linię, a przecież dziś jest ku temu zdecydowanie wyższy potencjał. Rzuty różne i kartki to kolejne realne opcje. Pierwsza opcja dość losowa, a jeśli chodzi o kartki to argument jest prosty. Oba zespoły wiedzą o co grają i w pewnym momencie jeden nie będzie mieć nic do stracenia, więc faule taktyczne czy gra na czas powinny wystąpić, pod warunkiem, że wynik będzie stykowy, a tego nigdy nie można być pewnym. Sędziować będzie Niemiec Dingert, którego średnia w tym sezonie jest niewielka, bo poniżej 4 żółtych kartek na mecz, ale nie prowadził spotkań międzynarodowych o dużą stawkę, więc dziś ma świetną okazję by nieco podbić statystykę. Co ciekawe w XXI wieku Polska ze Szkocją grała kilkukrotnie i o dziwo nigdy nie padł over kartek, więc poza stawką i nastawieniem drużyn nic nie przemawia za tym kierunkiem, lecz i tak zaryzykuję, szukając przełamania.

👉 Polska powyżej 3,5 celnych strzałów @1,43 (superbet) ✅
👉 powyżej 4,5 kartek @1,56 (betclic) ✅

Więcej analiz na piłkę nożną i inne sporty TUTAJ

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +584
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Jakoś specjalnie piłki reprezentacyjnej nie oglądam, bo mecze są zazwyczaj nudne a i nasi wybitni piłkarze raczej nie zachęcają do oglądania co chwilę wyłapując na dziurę. I nawet jak nie przegrywają to tracą od cholery bramek. Defensywka dramatyczna, ale za to w ataku też słabo. Biorę po prostu jeden strzał celny Zalewskiego, który na tle pozostałych zawodników naszej kadry wygląda jak Ronaldinho w prime. Bierze piłę po tej lewej stronie i jedzie. Prawa strona u nas nie istnieje. Szkoci muszą ten mecz wygrać jeżeli chcą nas spuścić o ligę niżej, więc może jakaś kontra naszych wypali i chociaż raz ten Zalewski kopnie celnie w prostokąt.

Nicola Zalewski powyżej 0,5 strzału celnego @2,37 superbet Już huk z tym minusem, co za kompromitujący mecz naszych orłów. 😂 😂

Ostatnia edycja:
snajp 882,9K

snajp

Użytkownik
Rumunia - Cypr
Bet Builder
Cypr strzeli poniżej 0.5 gola
Rumunia strzeli powyżej 2.5 gola
@ 4.00 superbet (4-1)

Rumunia jest zdecydowanym faworytem, pokazała dobrą formę w ostatnich meczach, wygrywając wszystkie cztery w LN i we wszystkich strzelali dwa lub więcej goli. W październiku Cypr u siębie nie był w stanie zaaplikować Im nawet jednej bramki, to ja myślę, że w Rumunii będzie o to jeszcze trudniej. Tym bardziej, że w reprezentacji Cypru zabraknie trzech podstawowych zawodników pauzujących za kartki; obrońca Ioannou Nikolas, pomocnik Kousoulos Ioannis i napastnik Kastanos Grigoris. Rumuni bez napastnika Dennisa Mana, który ma dwa gole i dwie asysty, może Go brakować ale trener Lucescu Mircea ma w czym wybierać.Dragus,Marin,Mihaila Valentin powinni zrobić swoją robotę a solidna obrona nie popełni żadnych prostych błędów. Ostatni mecz Rumunów z Kosowem zakończył się skandalem gdzie przy wyniku 0-0 w 3-ciej minucie doliczonego czasu Piłkarze gości zeszli z boiska w trakcie gry(wiadomo o co chodziło).Kosowo chce walkowera i Rumunia chce walkowera nie wiadomo jeszcze jak ta sytuacja się zakończy.

Ostatnia edycja:
stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Polska - Szkocja
Polska liczba kartek , over 2.5 / 2.25 Superbet

Jak dziś zagramy ? to pytanie zadają sobie kibice przed tym meczem , po blamażu w Portugalii zapewne w naszej drużynie nie jest wesoło a atmosfera też nie jest dobra , w dzisiejszym meczu liczę że ta porażka mocno da sobie we znaki i jak nie będzie za bardzo szło tak jak sobie zaplanowali to liczba fauli może być spora , ogólnie to nie łapiemy zbyt wiele kartek bo z Portugalią 1 z Chorwatami 1 , z Portugalią u siebie 3 na Chorwacji 1 i pierwszy mecz w Szkocji 3 tak więc zapewne jest ryzyko aby dziś złapali 3 ale biorąc pod uwagę jak ważny to mecz bo czy opuścimy Ligę A bezpośrednio albo będziemy mieć jeszcze jedą szansę w barażach aby pozostać na tym najwyższym szczeblu LN , sędzią jest 44 latek z Niemiec pan Christian Dingert i jest to jego debiut w Lidze Narodów , ogólnie to sędziował 2 mecze LE ( 10 żółtek czerwona i 2 karne ) kwalifikacje do LE 9 meczy ( 50 żółtek 8 czerwonych i 4 karne ) kwalifikacje do LM 2 mecze ( 12 żółtek czerwona i 2 karne ) po tym SV twgo pana liczę ze dziś może być sporo karteczek patrząc na wagę tego spotkania .

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Polska - Szkocja
Polska liczba kartek over 3.5 4.25 STS

Dawno już się nie udzielałem tu na forum, ale dziś widzę konkretną okazję na zarobek. Nie wiem jaka taktykę zastosuje Probierz na ten mecz ( miewa kontrowersyjne pomysły ), czy będziemy grali o zwycięstwo czy bronili wyniki, ale jednak jest mi bliżej do tego drugiego . Po pierwsze mamy sporo zmian w obronie, bo jest kilka kontuzji. Myślę, że to będzie sprzyjało łapaniu kartek przez naszych, bo obrona w dzisiejszym meczu jaka wystawi jednak nie będzie miała aż takiego zgrania. Sądzę, że nie raz i nie dwa nasi obrońcy popełnia błąd i będą się ratowali faulem na kartkę.
Drugim argumentem do gry na kartki naszych jest to, że Szkoci są bardzo waleczni i oni tutaj zrobią wszystko żeby wygrać . Też potrafią grać ostro. Nasi przynajmniej w teorii powinni wyjść z założenia żeby nogi nie odstawiać.
Po trzecie remis lub nasze zwycięstwo daje nam awans, a to może sprzyjać tak od 70 minuty (jeśli taki wynik będzie ) grze na czas . Uważam że jedna-2 kartki za grę na czas są bardzo możliwe.
I po czwarte osoba sędziego, który debiutuje w lidze narodów . Moim zdaniem dostaje bardzo ciężki mecz do debiutu, mecz w którym powinno być sporo walki z obu stron. Jeżeli piłkarze będą grali ostro, to sędzia może " na wyrost " sięgać po kartki aby utemperować piłkarzy .

Proponuję gotowy kupon w którym za 300 zł wygrywamy lekko ponad 2000 zł .

Polska +3.5 kartki
Chorwacja - Portugalia +1.5 kartki
Szwajcaria powyżej 2.5 rzutów rożnych

Dla mnie 2 kartki w meczu Chorwacji z Portugalia to pewniak na zbicie podatku ( sędziuje Massa, który raczej nie miewa męczy bez kartek ).
Rogi Szwajcarii też wejdą. Nie schodzą poniżej tej linii sądzę, że będą chcieli godnie się pożegnać z LN na tym zgrupowaniu. Hiszpania pewnie będzie miała kilka zmian, więc może być jeszcze łatwiej o konstruowanie akcji Helwetów.

Dodatkowo polecam kartkę Kiwiora ( kurs 4 bodajże ) . Nie mamy zbytnio pola manewru do zmian w obronie. Spodziewam się że zagra pełny wymiar czasu i kartkę wyłapie.

ac1899 26,2K

ac1899

Użytkownik
Hiszpania - Szwajcaria
Typ: Betbuilder- Hiszpania wygra mecz + Szwajcaria over 1,5 rzutów rożnych
Kurs: 1,75
Bukmacher: Superbet

Mecz w sumie o nic dla jednych i dla drugich, bo wiadomo, że Hiszpania wygrała już grupę, a Szwajcaria spada do dywizji B, a dzięki temu składy mogą być różne, dlatego nie idę w żaden handicap Hiszpanów. Stawiam, że po prostu wygrają mecz, może to być nawet 1:0, ale jednak wygrają. Nie trzeba ich specjalnie opisywać, bo kto się interesują piłką lub w jakimś stopniu sportem, wie, że od lat jest to nacja mająca świetną drużynę. Szwajcaria jest solidna, ale nic więcej. Faworyt jest jeden i jeśli tylko gospodarze nie zlekceważą tego meczu, powinni wygrać. Ciekawszy jest drugi typ w moim zakładzie, a mianowicie rzuty rożne Szwajcarów. Zacznijmy od meczów Hiszpanów i spójrzmy na ile pozwalają swoim przeciwnikom.
Wszystkie mecze w tej edycji LN:
- Dania wykonała 7 rzutów rożnych
- Serbia 2 RR
- Dania 4 RR
- Szwajcaria 9 RR
- Serbia 2 RR
Czyli w każdym z ich meczów rywal miał over 1,5 RR.

Jeśli zaś chodzi o mecze Szwajcarów i ile oni wykonywali RR:
-Dania 1 RR (od 52 minuty Szwajcaria grała w 10)
-Hiszpania 9 RR
-Serbia 7 RR
-Dania 6 RR
-Serbia 5 RR
Tylko w jednym meczu nie udało im się wykonać chociaż 2RR, ale prawie całą połówkę grali w osłabieniu.

Patrząc na te statystyki myślę, że warto skusić się na ten zakład, bo kurs wygląda całkiem kusząco, a 2RR to nie jest wygórowana liczba.

Kosowo - Litwa
Typ: betbuilder - Kosowo wygra mecz+ Kosowo powyżej 1,5 gola + Litwa poniżej 1,5 gola
Kurs: 1,75
Bukmacher: Superbet

Mecz Kosowa z Litwą niby o nic, ale kiedy nadal nie mamy ostatecznej decyzji co do meczu Rumunów i Kosowem, gospodarze dzisiejszego meczu nadal mogą się łudzić, że jeszcze wygrają tę grupę i awansują bezpośrednio do dywizji B. Mikre na to szanse, ale nigdy nie wiadomo co tam ludki z UEFA postanowią. Zatem niby jakaś motywacja jeszcze powinna być, ale myślę, że i bez niej drużyna Kosowa powinna pewnie wygrać z Litwinami, którzy są zdecydowanie gorszym zespołem od nich. Mecz na Litwie zakończył się wynikiem 1:2 dla Kosowa i nie widzę przeciwwskazań żeby dzisiaj miało być inaczej. Spodziewam się wyniku 2:0, może 3:0 dla Kosowa.

AKO: 2.69

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Narodów
Godzina: 20:45
Spotkanie: Liechtenstein vs San Marino
Typ: powyżej 7.5 żółtych kartek
Kurs: 3.35 🟥
Bukmacher: Betcris
Post w dziale:
Analiza:

Naprawdę ciekawie dzieje się w dywizji D Ligi Narodów. San Marino w ostatnich minutach zremisowało z Gibraltarem i tym samym ma realne szanse, aby awansować wyżej w tych towarzyskich rozgrywkach, a nawet znaleźć się w barażach o Mistrzostwa Świata! Potrzebny jest triumf na wyjeździe z Liechtensteinem i rywale również mają o co walczyć, bo 2. miejsce jest w zasięgu. Szykuje się interesujące starcie, dlatego też warto iść w stronę kartek.

3 dni temu próbowałem minimum 7 upomnień w rywalizacji Gibraltaru z San Marino i sędzia Pajac ukarał aż 10 zawodników! Dzisiaj bukmacherzy ponownie wystawili wysokie linie i nic w tym dziwnego, wszak dla takich reprezentacji jak Liechtenstein czy San Marino każda wygrana, a nawet gol jest na wagę złota.
Obie nacje w przeciągu 5 lat spotykały się ze sobą 3-krotnie. Liczby kartek, jakie padały w tych meczach to: 8, 10, 5. Jak widzimy jest ostro i szczególnie po gościach spodziewam się sporej ilości kartoników. W tej edycji Ligi Narodów San Marino oglądało 4, 8, 3 upomnień. Liechtenstein 3, 7, 2.

Warto jeszcze wspomnieć o arbitrze tego meczu. Będzie nim Francuz Jérémie Pignard i jego niedawne liczby to 6, 8, 7. Stawka dla takich małych nacji jest ogromna, liczby dobre, sędzia też, myślę, że warto spróbować tak wysoką linię.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +90
maarcin14 1,2M

maarcin14

Użytkownik
Spotkanie: Polska - Szkocja
Typ: X2 & poniżej 4,5 gola
Kurs: 1.57
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Witam, o 20:45 Polska zagra ze Szkocją, typuję remis lub wygraną Szkocji i że w meczu padnie mniej niż 4,5 gola. Polska ostatnio zagrała niezłe 45 minut z Portugalią, ale to nie wystarczyło i ostatecznie przegraliśmy aż 1:5. Wokół naszej kadry toczy się kilka afer, zdjęcia z Ronaldo, złe spodenki, sytuacja ze Świderskim, itp. itd. , na pewno te sprawy nie pomagają. Wydaje mi się, że naszej reprezentacji nie zależy na tej Lidze Narodów. Wygraliśmy w tej edycji tylko 1 mecz, wyjazdowy właśnie ze Szkocją 3:2, ale trzeba szczerze przyznać że mieliśmy wtedy sporo szczęścia i równie dobrze mogliśmy ten mecz przegrać, a gola dającego wygraną strzeliliśmy dopiero w 97 minucie po rzucie karnym. Szkocja Ligę Narodów zaczęła od 3 porażek, ale ostatnio bezbramkowy remis z Portugalią i wygrana 1:0 z Chorwacją i zrównali się z nami punktami. Według mnie Szkotom bardziej będzie zależeć, a że słyną z twardej gry i waleczności jestem skłonny typować, że Polska tego meczu nie wygra, nie spodziewam się wielu bramek, typuję X2 i poniżej 4,5 gola.

Otrzymane punkty reputacji: +312
F 36K

FanGkstychy73

Użytkownik
Typ: San Marino powyżej 3.5 kartek
Kurs: 1.83
Bukmacher: Betfan
Analiza:
Hit dzisiejszego dnia. San Marino przed historyczną szansą na awans do wyżej dywizji LN tylko trzeba dziś wygrać. Arbitrem spotkania będzie Jérémie Pignard. W tym sezonie gwizdał w 9 spotkaniach i karał piłkarzy 41 żółtymi upomnieniami i 4 czerwonymi
San Marino w tej edycji LN w meczach wyjazdowych było karane 4 i 8 kartkami. Dziś nie powinno im zabraknąć determinacji, waleczności, nie będą odstawać nogi.
Z fartem 👍💪

elalma 185K

elalma

Olimpijski Mistrz Skoków
Polska - Szkocja
Szkocja liczba goli powyżej 0.5 & liczba goli w meczu powyżej 1.5
betfan 1.54

Ostatnia kolejka Ligi Narodów, Polska zagra u siebie ze Szkocją. Będzie to mecz dwóch najsłabszych ekip w grupie, gdzie grają jeszcze Chorwacja i Portugalia. Stawką spotkania jest gra w barażach, póki co w lepszej sytuacji są nasi reprezentanci dzięki wygranej ze Szkotami na wyjeździe 3:2. Po fatalnym wyniku z Portugalią pewnie wiara w zwycięstwo mocno osłabła i w sumie trudno się temu dziwić. Moim zdaniem Szkocja będzie w stanie strzelić gola, od dawna nie zachowaliśmy czystego konta i patrząc na naszych defensorów ciężko się tego spodziewać. Jeśli chodzi o gole w meczu, to spodziewam się overowego spotkania, bo takie w ostatnim czasie regularnie rozgrywamy, tracąc zdecydowanie najwięcej bramek spośród wszystkich drużyn w grupie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +542
R 1,3M

rjastrzab

Użytkownik
Typ: Liechtenstein powyżej 2.5 żółtych kartek
Kurs:1,70
Bukmacher: Betfan
Post w dziale:
Analiza: Wcześniej już padła analiza na over kartek w tym spotkaniu z linią 7,5 i wysokim kursem. Ja gram ostrożniej na kartki tylko drużyny Liechtensteiny przy linii 2,5 kartki. Gospodarze w poprzednich spotkaniach przekraczali tę linię: 4Ż kartki z Maltą, 3Ż z Gibraltarem, 4Ż z Hongkongiem, 8Ż z Gibraltarem, 2Ż z San Marino, 5Ż z Rumunią, 5Ż z Albanią. Dlatego liczę na minimum 3 kartki gospodarzy w dzisiejszym meczu.

F 36K

FanGkstychy73

Użytkownik
Typ z zakładki Betbiuder:
Polska +2.5 RR
Btts
Polska over 1.5 kartek
Fortuna
Kurs 2.80
Mecz o być albo nie być w Decyzji A. Polacy w nieco lepszej sytuacji bo po pierwsze zagramy u siebie, a po drugie dzięki wygranej w pierwszym meczu ze Szkotami, nam w tym spotkaniu wystarczy remis, aby utrzymać 3. miejsce i zagrać w barażach w marcu o utrzymanie się w dywizji A.Polacy w każdym meczu w tegorocznej LN osiągali przynajmniej 3 różne. Wprawdzie Polacy kadrowo są osłabieni lecz postarają się zagrać ofensywnie i myślę że 3 rogi są do zrobienia. Będzie to mecz walki. Szkocja gra ciężki, fizyczny futbol. Polacy potrafią grać agresywnie z determinacją. W ostatnich bezpośrednich meczach padało sporo bramek. Biorąc pod uwagę dziurawą obronę Biało- Czerwonych i ofensywną grę to czuję że będzie przynajmniej 1:1
Z fartem 👍💪

lukas88 490,9K

lukas88

Forum VIP
Serbia - Dania
Typ: over 5,5 ŻK
Kurs: 1,81

Fortuna

Moim zdaniem jeden z najciekawszych pojedynków w dniu dzisiejszym bo Serbowie musza wygrać aby wyprzedzić Duńczyków i awansować do fazy pucharowej. Spodziewam się że na gorącym bałkańskim terenie emocji nie zabraknie. W pierwszym pojedynku zawodnicy obu drużyn ujrzeli 5 kartoników, w meczach Serbowie u siebie: ze szwajcarami 5 ŻK, z Hiszpanami 9 ŻK. Duńczycy na wyjazdach w poprzednich meczach: ze Szwajcarią 3 ŻK, z Hiszpanami 5. Poza tym ciekawa jest statystyka rzutów karnych: w spotkaniach Serbów, gdyż na 5 spotkań 3 x był rzut karny, tutaj zapowiada się gorąca atmosfera więc też pachnie wapnem.
Mecz sędziuje Niemiec Felix Zwayer, który na wszelkich frontach w tym sezonie pokazał 69 żółtek w 14 meczach czyli średnia ~5 dodając aspekt stawki tego meczu i Serbski temperament nie zdziwię się jak zobaczymy tutaj festiwal kartoników.

Poza kartkami idę też w kornery gospodarzy bo atakować muszą oraz w bramki bo w pewnym momencie będą musieli się otworzyć i grać na ryzyku co moga wykorzystać goście. Czuję że może się dziać w tym meczu, potencjał zespołów podobny, z jednej strony Vlahovic, Mitrović, Samardzić czy Zivković z drugiej Poulsen, Hojlund, Dolberg czy Eriksen, także potencjał ofensywny również bogaty.

inne propozycje:
over 6,5 ŻK@ 2,53
over 7,5 ŻK@ 3,75
BTS @ 1,88
BTS+ over 2,5@ 2,71
Serbia over 4,5 RR @ 1,87
Serbia over 5,5 RR @ 2,80

Ostatnia edycja:
gamen0 207,1K

gamen0

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Narodów
Spotkanie: Polska - Szkocja
Typ: BTS
Kurs: 1,83
Godz: 20:45
Bukmacher: superbet
Post w dziale:
Analiza:

Dzisiaj o godzinie 20:45 odbędzie się ostatnie starcie w Lidze Narodów. Polska chcąc zachować szansę na pozostanie w Lidze A muszą powalczyć w dzisiejszym meczu i zdobyć punkty. Szkocja ma nawet szansę na drugie miejsce co z pewnością wpłynie na ich dodatkową motywację. Moim zdaniem Szkocja zagra otwarcie i będzie dążyła do strzelenia gola. Polacy chcąc zmazać plamę po blamażu w drugiej połowie z Portugalią będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony. Moim zdaniem obie drużyny zdobędą gola i będzie to ciekawe spotkanie. Polacy mają problemy w defensywie, więc jestem pewien że Szkocja strzeli jakiegoś gola. Mój typ to remis 1:1 po bardzo zaciętym spotkaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +563
micer 20,7K

micer

Użytkownik
Spotkanie: Luksemburg - Irlandia Północna
Typ: 1
Kurs: 5.50
Bukmacher: STS
Analiza:

Zastanowiło mnie czemu kursy na Irlandczyków poleciały na łeb na szyję. Podejrzewałem przecieki o roszadach w drużynie gospodarzy, ale właśnie dostaliśmy składy i Luksemburg wychodzi na galowo. Jeśli chodzi o sytuację grupową to wątpię, że ktokolwiek spodziewał się przed startem LN, że Irlandia Północna tak zdominuje grupę, a ekipa z księstwa będzie szorowała po dnie tabeli. Czy na papierze widać, aż taką przepaść między tymi zespołami? Wydaje mi się, że nie. Gospodarze w swoim składzie mają reprezentantów Spartaka Moskwa, FC Koeln, St. Pauli czy Benfici. Zatrzymajmy się na chwilę przy tym ostatnim. Leandro Barreiro (bo o nim mowa) wraca po kontuzji i zagra dzisiaj od 1 minuty. Jest to zdecydowanie najlepszy i najbardziej rozpoznawalny zawodnik w aktualnej generacji luksemburskich piłkarzy i gwarantuje odpowiednią jakość w środku pola. Z nim z pewnością gospodarze zyskują dużo na wartości. Przechodząc do gości. Irlandczycy w dalszym ciągu nie zapewnili sobie wygranej w grupie, ale Bułgaria musi wygrać, żeby mieć jakiekolwiek szanse na ich przeskoczenie. Ten mecz będzie okazją do przełamania dla obu zespołów. Luksemburg w tej edycji LN u siebie jeszcze nie wygrał (porażki 0:1 z Bułgarią i Białorusią) i podobnie zresztą Irlandia Północna, która nie wygrała na wyjeździe (porażka 0:1 z Bułgarią i bezbramkowy remis z Białorusią). Motywacja z pewnością stoi po stronie gości, ale liczę na to, że gospodarze nie złożą broni i w ostatniej kolejce, w końcu pokażą umiejętności, na jakie ich stać. Po takim kursie żal nie spróbować.

Gcr_ylNWEAAhOhG.jpeg

Do góry Bottom