>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4 Nations Face-Off

verno 1,2M

verno

Znawca - Hokej
Dyscyplina: Hokej 4nations
Godzina: 02:00
Spotkanie: Szwecja vs USA
Typ: Werenski gol
Kurs:
5.30
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

Szkoda bo bardzo aktywny dzisiaj, kilka solowych akcji, 6 strzałów, asysta przy jedynym golu ale on i jak całe USA nie potrafiło nic więcej ustrzelić.

Dałem wcześniej typ na punkty Matthew Tkachuka jednak dzisiaj finalnie nie zagra więc poszukam czegoś innego co również chodziło mi po głowie. Kanada w końcówce meczu zrobiła sobie pod górkę ale finalnie wszystko dobrze się skończyło co oznacza że mamy już zapewniony finał Kanada vs USA co również oznacza że mecz Stanów ze Szwedami jest w zasadzie o nic. Oczywiście nie sądzę że drużyny sobie odpuszczą i zagrają byle jak ale uważam że zobaczymy o wiele bardziej otwarty hokej z szansami dla obu stron a ja poszukam gola Werenskiego. W tym sezonie gra fenomenalnie z CBJ i również potwierdza to tutaj zdobywając 4 asysty. Jest to bardzo ofensywny obrońca, który samemu potrafi wypracować sytuacje i dobrze uderzyć, tutaj również w pp1 a w takim meczu gdzie już nie ma wielkiej presji myślę że śmielej i więcej będzie próbować.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1095
sunxl 2,4M

sunxl

Typer
W meczu USA ze Szwecją idę w duet z Toronto. Nie są pierwszoplanowymi postaciami na tym turnieju i luźny mecz może dać im trochę swobody w podejmowaniu decyzji. Ogólnie to liczę na kilka bramek z obu stron i atakuje taki zestaw:

Nylander punkt + Matthews punkt AKO @2.85 ✅ pomniejszony o Matthews
Nylander gol @3.20 🟥
Matthews gol @2.60zwrot
Nylander 2 punkty @4.20🟥
Matthews 2 punkty @2.90zwrot
Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +713
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
USA - Kanada

Typy:
w meczu będzie powyżej 5,5 bramek @1,94 Fortuna
USA (ML) @1,90 Fortuna
USA powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,71 Fortuna
USA powyżej 3,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @2,82 Fortuna
obie reprezentacje zdobędą po przynajmniej trzy bramki w meczu @3,35 Fortuna

Już jutro odbędzie się wielki finał. W fazie grupowej USA pokonało Kanadę 3:1. W dotychczasowych meczach lepsze wrażenie sprawiali hokeiści Stanów Zjednoczonych i zasłużenie wygrali grupę. Ostatni mecz ze Szwecją co prawda zakończył się ich porażką, ale o nic już nie grali, nie dawali z siebie wszystkiego. Amerykanie mają trochę problemów z kontuzjami i możliwe, że ktoś nie zagra, np. Brady Tkachuk, który złapał kontuzję w ostatnim meczu, ale może jakoś się pozbiera. Kanada nie przekonuje swoją grą. W pierwszym meczu ze Szwecją wygrała dopiero w dogrywce, potem przegrała 1:3 z USA, a następnie prowadziła 4:0 z Finlandią, by sprawić sobie nerwową końcówkę, gdyż Finowie doszli na 3:4, ale ostatecznie Kanadyjczycy wygrali 5:3. Kanada ma na tym turnieju ten problem, że zdecydowanie za łatwo oddaje prowadzenie, słabo grają, gdy prowadzą w meczu. Bukmacherzy szanse obu ekip w finale widzą praktycznie po równo, ale dla mnie to Amerykanie byli i są faworytem do złota. Udało im się pokonać Kanadę w Montrealu, więc teraz u siebie w Bostonie śmiało mogą znowu tego dokonać, zwłaszcza, że Helleybuyck kapitalnie broni na tym turnieju i to właśnie w bramkarzu jest największa przewaga Stanów Zjednoczonych. Widzę tutaj zwycięstwo USA i dość wysoki wynik meczu, powinno być więcej bramek niż w ich ostatnim spotkaniu.

Katastrofa, a w drugiej tercji typy wyglądały tak obiecująco...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1097
verno 1,2M

verno

Znawca - Hokej
Godzina: 02:00
Spotkanie: USA vs KAnada
Typ: (Fortuna USA vs Kanada specjalne) McDavid strzeli gola + padnie co najmniej 6 bramek w meczu
Kurs:
4,90
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:
Strzelił w OT ale na 3:2

Szczerze mówiąc miałem bardzo ciężką zagwozdkę co wrzucić w typy dnia bo od początku miałem w głowie gola Werenskiego, który ostatnio miał kilka sytuacji i zdecydowanie zasłużył na gola w tamtym meczu jak i całym turnieju bo gra bardzo dobrze. Myślę że dalej warto poszukać jego trafienia ale w typach dnia dam coś innego co jeszcze bardziej mi się spodobało. Uważam że w tym meczy zobaczymy po prostu wszystko. Zarówno jakąś bójkę, mocne hity, dużo bramek i spore umiejętności. Pierwszy mecz na te ekipy zaczął się bardzo dobrze ale później trochę przygasł lecz dzisiaj w wielkim finale będzie no bogato. McDavid w tym turnieju wygląda świetnie zresztą jak i zawsze ale tutaj moim zdaniem lepiej prezentuje się niż MacKinnon, uważani są za tych, którzy w pojedynkę mogą zrobić wszystko i to robią ale McDavid jest jednak bardziej aktywny i skuteczniejszy i nie mówię o golach. Kanada dla mnie jest faworytem od początku i stać ich aby się dzisiaj zrewanżować, powinniśmy zobaczyć kilka PP gdzie nasz bohater będzie miał szansę strzelić ale on nawet z niczego potrafi coś ukręcić. Oprócz tego że jest najlepszym zawodnikiem to bardzo lubi konkurować i nawet "głupie" all stars bierze dość serio i stara się wypaść jak najlepiej, ma szansę być najlepiej punktującym bo brakuje mu 1 pkt do liderów więc przy dobrym występie jest to w stanie zrobić, najlepszy strzelec też teoretycznie jest w zasięgu mimo że nie będzie to łatwe, tak czy siak liczę że dzisiaj zamelduje się z kolejnym trafieniem a te 6 bramek to będzie tylko formalność.

Inne typy na ten mecz:

USA vs Kanada
Werenski gol
@6

USA vs Kanada
Werenski over 0.5pkt
@1.78

USA vs Kanada
obie ekipy over 2.5 kar 2min
@1.60

USA vs Kanada
obie ekipy over 3.5 kar 2min
@2,80

USA vs Kanada
gol w każdej tercji
@1.60

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1355
sunxl 2,4M

sunxl

Typer
Godzina: 2:00
Spotkanie: USA vs Kanada
Typ: Kara 5-minutowa w meczu
Kurs: 3.00🟥
Bukmacher: Go+BET
Post w dziale:
Analiza:

USA zajęło pierwsze miejsce w fazie grupowej i zawdzięcza to pokonaniu Finlandii i Kanady. Spotkanie ze Szwecją było już tak naprawdę o nic i kilku zawodników nie wyjechało na lód w Bostonie. Największa gwiazda tej edycji 4 Nations Face-Off, a więc Matthew Tkachuk leczył drobną kontuzję i teraz jest już gotowy na finałowe starcie. Podobnie jest z Austonem Matthews. Niestety nie najlepsze informacje docierają w sprawie dwóch kolejnych poszkodowanych. Kluczowy defensor od brudnej roboty Charlie McAvoy nie wyjedzie teraz na swoją domową taflę w barwach reprezentacyjnych, a w przypadku Brady Tkachuka zadecydują godziny. Są to spore straty dla Amerykanów względem pierwszego starcia z Kanadą.

W ostatnich dniach gruchnęła informacja, że jeden z najlepszych defensorów ligi Quinn Hughes dołączy jednak do składu USA na finałowe spotkanie, ale ostatecznie nie jest w pełni zdrowy. Kyle Connor ma otrzymać o wiele więcej icetime, niż to było w poprzednich spotkaniach i ciekawy jestem, jak wykorzysta swoją szansę. Pomiędzy słupkami to Amerykanie mają lepszego zawodnika i nie zapominajmy, że atut własnej tafli też leży po stronie gospodarzy. Czy te osłabienia pozwolą na sukces w 4 Nations Face-Off?

Wydawało się, że Kanada łatwo i przyjemnie pokona Finów. Na tablicy wyników widniał wynik 4:0 i utrzymywał się przez większość czasu. Pod koniec 3 tercji hokeiści Suomi pokazali charakter i zdobyli pierwszą bramkę, a potem przy empty net zdołali 2-krotnie pokonać ekipę spod Znaku Klonowego Liścia. Szykowała nam się emocjonująca końcówka, ale kapitan Sidney Crosby rozwiał wszystkie nadzieje, trafiając do pustej bramki. Niestety zawiodła koncentracja i należy jak najszybciej wyciągnąć wnioski, wszak taki rywal, jak USA z pewnością to wykorzysta.

W obozie gości nie widzimy większych kontuzji. Kluczowi gracze są do dyspozycji trenera Jon Cooper i szkoleniowiec ten był chwalony także przez komentatorów za zmiany w piątkach. Odżył Brayden Point, który świetnie funkcjonował u boku Connora McDavida. Całe szczęście, że do zdrowia wrócił jeden z najlepszych obrońców świata, a więc Cale Makar i Kanadzie przy problemach Amerykanów daje się większe szanse na sukces w finale. Ważna jest poprawa gry w defensywie, bo tutaj widzimy deficyty przy ekipie spod Znaku Klonowego Liścia. Czy goalie Jordan Binnington nie będzie wreszcie krytykowany?

Bukmacherzy nie mają jednostronnego faworyta i dają równe szanse USA oraz Kanadzie. Ciężko jest mi wytypować zwycięzcę, ale w udało się w Go+Bet stworzyć ciekawy zakład na to hitowe starcie.

Zdecydowałem się na typ, który mówi o karze większej, a więc 5-minutowej. Pamiętamy, że w Montrealu doszło do 3 bijatyk już na starcie meczu i bracia Tkachuk umówili się na komunikatorze, że tego dokonają. Efektem było wielkie show i ta sytuacja nie schodzi z ust fanów, ani ekspertów aż do dzisiaj. Teraz młodszy z nich może nie wyjechać na lód z powodu kontuzji, ale Matthew jest gotowy i z pewnością stać go na powtórzenie bijatyki.

Przypomnijmy, że wliczają się też upomnienia za niedozwolone i groźne zagrania, a spodziewam się sporych emocji w Bostonie. Dobrze wiemy, jakie napięte relacje mają w tej chwili Kanada oraz USA i może to wpłynąć na zachowania hokeistów z tych krajów. Liczę na interesujące spotkanie w Bostonie!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +611
sunxl 2,4M

sunxl

Typer
Myślę, że można spróbować jeszcze wariata. Spodziewana jest spora ilość goli i myślę, że jedni i drudzy pokażą maksimum swoich umiejętności. Powinno być sporo kar, więc to zwiększa szanse na bramki.

Obie drużyny strzelą gole we wszystkich tercjach @17.00 Fortuna🟥 zabrakło 3. tercji

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1064
Do góry Bottom