>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Fortuna bonus

4 Nations Face-Off

verno 1,1M

verno

Znawca - Hokej
1739186444921.png

1739186581823.png

1739187086669.png

*Drew Doughty za Pietrangelo

1739187010405.png

*Jake Sanderson za Quinn Hughes

1739187289086.png

*Samuel Errson za Jacob Markstrom
*Rakell za William Karlsson

1739187402610.png

* Vaakanainen and Jokiharju were added as injury replacements for* Miro Heiskanen (Dallas Stars) and Jani Hakanpaa (Toronto Maple Leafs). Matinpalo was added as an injury replacement for Rasmus Ristolainen (Philadelphia Flyers).

Otrzymane punkty reputacji: +2418
verno 1,1M

verno

Znawca - Hokej
Kanada wygra @2.45
Kanada 1-2 @1.40
Usa 1-2 @1.50

Punktacja Kanadyjska Najwięcej Punktów
McDavid @9
MacKinnon @ 10

Najlepszy Strzelec:
Point @12
Reinhart @11

Po krótce uważam że Kanada jest dość sporym faworytem, ma najlepszy oraz najbardziej zbilansowany skład, największym ich problemem będą bramkarze jednakże sądzę że jakość zawodników ofensywnych to nadrobi. Szczerze mówiąc nie daje większych szans Finlandii oraz Szwecji chociaż tym drugim na pewno bliżej aby zaskoczyć. Nie można powiedzieć że jakieś drużynie brakuje jakości bo mówimy tutaj o najlepszych z najlepszych ale zdecydowanie jedni mają jej więcej a inni mniej. USA ma również bardzo mocny skład ale martwi mnie to że mamy tam w większości strzelców a jak mówi przysłowie "gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść" i tutaj może być podobnie, co z tego że jest tylu świetnych zawodników, którzy potrafią wykończyć sytuacje jak najpierw trzeba je stworzyć dlatego sądzę że z Kanadą nie będą mieli szans. Kanada ma kim wykończyć ale też są ludzie od rozgrywania i to top topów: McDavid, MacKinnon, Marner w jednej drużynie proszę.. Jeden i drugi w NHL potrafią wywieźć całą drużynę w pole a co dopiero tutaj gdzie nie ma takiej synchronizacji w obronie, uważam że będą robili sporą sieczkę w obozie rywala i myślę że jeden z nich będzie miał najwięcej punktów. Teraz najlepszy strzelec i również będzie to Kanadyjczyk oczywiście wedle mnie, obstawiam tutaj zarówno na Pointa jak i Reinharta, na ten moment oprócz Nylandera są tutaj najlepszymi strzelcami i mając u boku takich playmakerów sądzę że, któryś z nich zostanie królem strzelców.​

verno 1,1M

verno

Znawca - Hokej
Dyscyplina: Hokej 4nations
Godzina: 02:00
Spotkanie: Szwecja vs Kanada
Typ: zmiana bramkarza
Kurs:
4.50
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Znalazłem całkiem ciekawy zakład na mecz Szwecja vs Kanada. Pisałem wyżej że Kanada ma najlepszy skład ale ich największym problemem są właśnie bramkarze. Thompson czy Blackwood złapali świetne formy ale to już było po tym jak trzeba było podać skład więc mamy Binnigtona, HIlla oraz Montembeault. Głównym bramkarzem został Binnigton i to właśnie on jest największym kłopotem w ekipie bo ten sezon do najlepszych nie należy. Uważam że Kanada będzie dominowała w meczu więc jak Szwecja złapie jakieś kontry i strzelą 2 bramki z niczego to możemy zobaczyć szybką zmianę na Hilla. Z drugiej strony skoro Kanada będzie dominować to mogą się rozstrzelać i zmiana nastąpi po drugiej stronie, oczywiście dalej mamy takie rzeczy jak kontuzje ale lepiej żeby nic takiego nie było.

Kanada vs Szwecja
Kanada gol w pp
@1.65

Kanada vs Szwecja
McDavid over 0.5pkt
@1.50

Kanada vs Szwecja
MacKinnon over 0.5pkt
@1.50

Kanada vs Szwecja
Reinhart gol
@2.70

Przechodząc do kolejnych typów to tak jak mówiłem Kanada moim zdaniem jest faworytem do wygrania całego turnieju jak i dzisiejszego meczu. Szczerze mówiąc bardzo zdziwił mnie kurs na gola w PP bo uważam że 1.65 w tym składzie to przesada, w PP1 mamy McDavida, MacKinnona, Makara, Crosbiego oraz Reinharta więc wszystko czego potrzeba, aż dziwnie sobie wyobrazić tą 5 ze sobą. Na dobą sprawę wszystko może wejść w 1 akcji gdy podczas PP McDavid oraz MacKinnon asystują Reinhartowi co uważam za dosyć prawdopodobne ale wcale mnie nie zdziwi jak zrobią to na "raty".​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3972
5xharoldx5 1,9M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Szwecja - Kanada

Typy:
Szwecja lub remis @2,15 Superbet
Szwecja powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,92 Fortuna
obie reprezentacje zdobędą po przynajmniej trzy bramki w meczu @2,64 Fortuna

Ten turniej tak naprawdę ma dużo większą rangę niż majowe mistrzostwa świata, gdyż jest to bardzo rzadka okazja, żeby zobaczyć taką Kanadę czy USA w możliwie najsilniejszych składach. Właśnie tutaj lub na igrzyskach olimpijskich możemy się przekonać która reprezentacja jest najlepsza.

Kanada ma wspaniały skład, same gwiazdy, ale jest wyjątek- obsada bramki. Trzeba przyznać, że bramkarze Kanady wyglądają blado przy tym co mają Amerykanie czy nawet Szwedzi i moim zdaniem to USA wygrają całe zawody. Jeśli Jordan Binnington jest wybrany na pierwszego bramkarza Kanady, to widać, że na tej pozycji za bogato u nich nie jest. Binnington nie błyszczy w tym sezonie, a jego ostatni mecz z Chicago Blackhawks był wręcz fatalny, gdyż bronił na skuteczności 76,2%. Moim zdaniem lepszym wyborem byłby już ten Hill, ale on może zagra z Amerykanami.

Szwecja nie ma w swoim składzie aż tylu wielkich gwiazd co Kanada, ale jeśli chodzi o bramkarzy, to w mojej ocenie mają przewagę. Kanadyjczycy narzucą zapewne niesamowite tempo gry, trudno żeby było inaczej skoro w swoim składzie ma się np. McDavida czy MacKinnona. Sądzę, że bardzo szybkie tempo gry spowoduje, że sypnie tutaj bramkami i to dość konkretnie. Według mnie Szwedzi zdobędą w tym spotkaniu te trzy bramki i nie będę zaskoczony jeśli wywalczą przynajmniej remis.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4752
G 12,8K

gzjjr

Użytkownik
Orientuje się ktoś jaki był kurs że sama Kanada strzeli więcej niż 3,5 łącznie z dogrywką? Ewentualnie gdzie to mogę sprawdzić?

verno 1,1M

verno

Znawca - Hokej
Dyscyplina: Hokej 4 nations
Spotkanie: Finlandia vs USA
Typ: Matthew Tkachuk over 1.5pkt
Kurs:
3,50
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Wczorajszy mecz Kanady ze Szwecją wygrała Kanada, niby zgodnie z planem ale nie było to wcale takie łatwe jak mogło się wydawać szczególnie po 1 tercji gdzie Szwecja w zasadzie nie miała nic do powiedzenia. Dzisiejszy mecz USA z Finlandią powinien być jeszcze bardziej jednostronny bo uważam że Finlandia jest tutaj najsłabszą z drużyn. Myślałem żeby szukać overów ale kursy raczej nie sprzyjają bo @ 3.75 na USA over 5 podziękuje, w takich okolicach wolę poszukać punktów Tkachuka bo uważam że gdyby USA miała się rozstrzelać to nie widzę problemu aby zdobył te 2 punkty a wcale nie potrzeba do tego wielu goli. Tkachuk (Matthew) złapał bardzo dobrą formę w PAnterach i ostatnie 6 spotkań to 13 punktów, dzisiaj zobaczymy go w PP1 oraz w 1 linku obok Eichela i Connora, którzy mają równo po 69 punktów w tym sezonie, zarówno jeden jak i drugi potrafi dograć jak i świetnie wykończyć i myślę że ta 3 będzie bardzo mocna a Tkachuk zdobędzie minimum te 2 pkt.

USA vs Finlandia
USA gol w pp
@1.60

USA vs Finlandia
Matthew Tkachuk over 0.5pkt
@1.63

USA vs Finlandia
Connor over 2.5 strzałów
@1.77

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3930
sunxl 2,3M

sunxl

Typer
Godzina: 02:00🟥
Spotkanie: Finlandia vs USA
Typ: Auston Matthews powyzej 1.5 punktu w punktacji kanadyjskiej
Kurs: 2.90
Post w dziale:
Analiza:

Suomi uważane jest za najsłabszą nację podczas Four Nations Face-Off. Oczywiście znajdziemy tutaj gwiazdy światowego formatu jak Mikko Rantanen, Aleksander Barkov, Sebastian Aho. Brakuje jednak lepszych defensorów. Miro Heiskanen jest kontuzjowany, podobnie jak Jani Hakanpaa i na ich miejsce powołani zostali Henri Jokiharju oraz Urho Vaakanainen. Również w bramce nie widzimy jakości i trudno jest liczyć na sukces w przypadku Finlandii.

Być może będzie to dobry turniej, aby odbudować swoją pozycję w NHL dla niektórych zawodników. Pierwsze nazwisko, które rzuca się w oczy to Patrik Laine. Numer 2 draftu w 2016 roku oczekuje się po prostu więcej. Podobnie jest z Kaapo Kakko i ten duet będzie bacznie obserwowany przez fanów i trenerów poszczególnych drużyn. Mikko Rantanen po transferze do Carolina Hurricanes porównywany jest do swojego zamiennika Martina Necasa i jak na razie to Czech wychodzi lepiej w statystykach w nowych barwach. To na kapitanie Aleksandrze Barkov będzie spoczywała odpowiedzialność w ofensywie. Czy zodbywca Pucharu Stanleya z poprzedniego sezonu weźmie ciężar gry na swoje barki?

USA to obok Kanady główny kandydat do walki o złoto podczas Four Nations Face-Off. Nie ma co się ku temu dziwić, wszak wybór kandydatów do gry w tym turnieju jest ogromny i wielu hokeistów deklarowało chęć występowania w barwach narodowych na taflach w Montrealu i w Bostonie. Ciekawy jestem, kto ostatecznie stanie na najwyższym stopniu podium, ale już sam nie mogę doczekać się rywalizacji z soboty na niedzielę, gdzie Stany Zjednoczone zmierzą się z drużyną spod Znaku Klonowego Liścia.

Zanim jednak do tego dojdzie, to czas na mecz z Finami. W USA ujrzymy największe gwiazdy NHL. Auston Matthews, Jack Hughes, Jack Eichel, bracia Tkachuk, Adam Fox, czy też Charlie McAvoy. Pomiędzy słupkami zobaczymy m.in. Jeremy Swaymana, co pozwala myśleć, że w defensywie Amerykanie mogą mieć przewagę nad resztą stawki. Wielu graczy szuka swojej optymalnej formy i jednym z takich hokeistów jest Auston Matthews. Jego sezon naznaczony był kontuzjami i potrzebuje dłuższej serii regularnych występów, aby być gotowy na najważniejsze spotkania play-off. J.T. Miller po kłótniach z Eliasem Petterssonem znalazł swoje miejsce na ziemi i w nowych barwach postara się powalczyć o najwyższe cele. Jak ta mieszanka spisze się w rywalizacji z Suomi?

Bukmacherzy w roli faworyta stawiają na USA i jestem zdania, że Amerykanie pokuszą się o zwycięstwo. Zapewne nie zagrają na 0 z tyłu i ofensywa będzie musiała nadrobić stracone bramki. Tutaj liczę na największe gwiazdy. Jeżeli wierzyć mediom zza Oceanu, to rozkład unitów na PP będzie wyglądał tak:

Pierwszy unit:
  • Matthew Tkachuk
  • Jack Hughes
  • Auston Matthews
  • Jack Eichel
  • Adam Fox
Drugi unit:
  • Brady Tkachuk
  • Jake Guentzel
  • Kyle Connor
  • Matt Boldy
  • Zach Werenski
Dzisiaj w nocy pojawiły się tylko dwie kary w starciu Kanady ze Szwecją, mam nadzieję, że tym razem ujrzymy więcej wykluczeni. Tutaj brylować będzie pierwszy unit PP u Amerykanów. Stawiam na dwa punkty Austona. Matthews w NHL regularnie notuje asysty, brakuje mu większej ilości goli. Mając obok siebie takich wirtuozów, jak Jack Hughes, Jack Eichel, czy też Matthew Takchuk powinno być łatwiej o przełamanie. Finowie nie dysponują mocną defensywą na papierze i liczę na dobry występ gwiazdy Toronto Mapple Leafs.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1500
5xharoldx5 1,9M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Finlandia - USA

Typy:
w meczu będzie powyżej 5,5 bramek @1,67 Fortuna
obie reprezentacje zdobędą po przynajmniej dwie bramki w meczu @1,65 Fortuna

Dużym faworytem tego meczu jest USA, ale kursy na Amerykanów są bardzo niskie. Finlandia kadrowo oczywiście wygląda najgorzej ze wszystkich uczestników turnieju, ale mimo to ich skład i tak jest wspaniały i nie sądzę, by byli łatwym dostarczycielem punktów. Finowie z USA raczej przegrają, ale na te dwie czy nawet trzy bramki ich stać. Amerykanie mają najlepszego bramkarza w NHL Helleybuycka, ale i jemu zdarzają się czasami wpadki. Szwedzi wczoraj napędzili stracha Kanadzie i odrobili dwie bramki straty. Myślę, że Finowie też powinni powalczyć.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3455
5xharoldx5 1,9M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Szwecja - Finlandia

Typy:
Szwecja (ML) @1,51 etoto
Szwecja wygra w regulaminowym czasie gry @1,82 etoto

Szwecja ma lepszy skład od Finów, a dodatkowo dobrze zagrali w meczu z Kanadą. Szwedzi przegrywali już 0:2, potem 1:3, ale ostatecznie udało im się zremisować 3:3 i przegrali dopiero w dogrywce. Pierwsza tercja była dla nich trudna, ale potem wcale nie byli gorsi od Kanadyjczyków. Finlandia coś tam powalczyła z USA, ale w trzeciej tercji Amerykanie ich zdemolowali i wygrali 6:1. W pierwszym spotkaniu turnieju z lepszej strony pokazali się Szwedzi, ich skład jest silniejszy, mieli o dzień więcej odpoczynku, więc stawiam na Szwecję.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +583
verno 1,1M

verno

Znawca - Hokej
Godzina: 19:00
Spotkanie: Szwecja vs Finlandia
Typ: Barkov over 1.5pkt
Kurs:
3,85
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

Szwecja vs Finlandia
Barkov over 0.5pkt
@1.75

Szwecja vs Finlandia
Finlandia over 2
@1.67

Dzisiaj mecz o wszystko pomiędzy Szwecją oraz Finlandią. Nie da się ukryć że jak któraś z tych drużyn chcę zagrać w finale to absolutnie muszą wywalczyć dzisiaj 3 pkt i myślę że będzie to dość ciekawy mecz gdzie obie drużyny trochę postrzelają a nie jakieś wyczekiwanie. Po meczu z USA na Finlandię wylały się pomyje ale szczerze mówiąc nie do końca rozumiem dlaczego, chyba w szczególności wylało się ego i poczucie bycia kimś lepszym. Jak spojrzymy to Finlandia ma prawie 70 razy mniejszą populację niż USA a i tak mają wielu świetnych zawodników a przez 2 tercje gra wyglądała w miarę równo i mogło to iść w obie strony dopiero w 3 tercji Finowie się rozłożyli. Dzisiejszy mecz ze Szwecja będzie miało swój klimat bo pomiędzy tymi reprezentacjami zawsze jest a dzisiaj dodatkowo dosłownie mecz o wszystko. Szwedzi są tutaj faworytem i wcale nie zamierzam tego kwestionować ale nie sądzę aby byli aż tak dużym faworytem w szczególności że FInowie nie mają już nic do stracenia. Dzisiaj poszukam 2 rzeczy, pierwsza to będą gole właśnie Finów bo uważam że over 2 po @1.67 to granie za darmo iż nie wiedzę opcji aby nie strzelili minimum tych 2 bramek, kolejna sprawa to punkty Barkova, który gra w pp1 oraz w 1 linku z Rantanenem oraz Lehkonenem, którzy znają się z Colorado. Cała ta 3 wyglądała bardzo dobrze w ostatnim meczu i mieli swoje sytuacje, Barkov potrafi bardzo dobrze się dopasować do każdej sytuacji a chemia z AVS to ładnie zcali i będą bardzo groźni dzisiaj szczególnie jak Rantanen nastawi celownik bo ostatnio poniżej oczekiwań ale myślę że tego typu zawodnicy się odpalają gdy są potrzebni niezależnie od obecnej formy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3594
verno 1,1M

verno

Znawca - Hokej
Dyscyplina: hokej 4nations
Spotkanie: Canada vs USA
Typ: Crosby gol
Kurs:
4
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Może zacznę od tego zdjęcia
1739625422883.png

Jest to absolutnie coś niesamowitego żeby mieć serię 26 wygranych z rzędu w meczach reprezentacyjnych. To tylko pokazuje jak bardzo dobrym zawodnikiem/człowiekiem jest Sidney Crosby. Umiejętności to to tylko 1 rzecz ale tutaj dochodzi więcej, przede wszystkim kwestia dopasowania do danej sytuacji i bycie bardzo uniwersalnym zawodnikiem, Crosby gdziekolwiek by się nie znalazł to dopasuje się świetnie co pokazał w ostatnim meczu gdzie zdobył 3 asysty i wyglądał po prostu bardzo dobrze. 37 lat na karku więc najszybszy już nie jest ale doświadczenie i inteligencja na innym poziomie przez co potrafi zrobić przewagę. W pierwszym poście dałem McDavida oraz MacKinnona jako zawodników, którzy zdobędą najwięcej pkt ale myślę że może być to właśnie Sidney. Oczekiwałem że będzie to bardziej "solowa" gra i supergwiazdy będą tworzyć sytuacje ale widać że drużyny się dobrze rozumieją a Crosby wpasowuje się idealnie. Najprawdopodobniej zobaczymy go obok MacKinnona oraz Stone ale szczerze mówiąc nie ma to większego znaczenia z kim dokładnie będzie grać bo i tak koniec końców będzie miał obok siebie MacKinnona albo McDavida co mocna poprawia szanse na gola, oczywiście dalej zobaczymy go w pp1 i sądzę że ten kurs jest dosyć przesadzony, patrząc na to z kim gra i to że zawsze "dowozi" gdy tego potrzeba, ostatni mecz 3 asysty i liczę że dzisiaj dostanie prezent w postaci gola.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1094
sunxl 2,3M

sunxl

Typer
U mnie taki duet strzelców na dzisiaj. Nylander w klubie w formie, myślę, że dzisiaj to właśnie pierwszy link Szwedów będzie dyktował warunki, bo bez punktów w pierwszym starciu z Kanadą. Dodatkowo mój imiennik. Chłopak ma coś do udowodnienia, gra u siebie w Montrealu naturalnie w PP wyjeżdżał na początku na lód obok Barkova i Rantanena, mam nadzieję, że dzisiaj z golem, bo kar w skandynawskich derbach powinno być sporo

William Nylander gol @2.90 🟥
Patrik Laine gol @4.20 🟥
Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +452
sunxl 2,3M

sunxl

Typer
Na noc można spróbować kary w meczu USA z Kanadą. Wiemy jakie napięcie jest pomiędzy tymi krajami, hymn USA jest wybuczany teraz przy okazji spotkań w Montrealu. Niedawno bylo spotkanie obu nacji na MŚ U20 i padło wiele kar, teraz zapewne pojawia się również dwustronne wykluczenia. Publika już swoje zrobi.

Kanada vs USA: powyżej 8.5 kar mniejszych @2.74 Fortuna 🟥 kierunek dobry, ale na początku tylko show a potem nic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +453
verno 1,1M

verno

Znawca - Hokej
Oprócz gola Crosbiego myślę że można przyjrzeć się kilku opcjom. Tak jak kolega wyżej wspomniał bardzo możliwe że zobaczymy trochę kar a PP w obu ekipach jest wręcz potężny także można w to iść. Kolejna kwestia to punkty braci Tkachuk, którzy dzisiaj zagrają w 1 linku, ostatni mecz w ich wykonaniu był świetny strzelając po 2 gole, do tego kilka hitów i w zasadzie wszędzie ich było pełno czy to czysto w grze czy to w przepychankach i uważam że śmiało można szukać ich punktów szczególnie że w 1 akcji mogą obaj zapunktować. Kolejna kwestia to over w meczu gdyż mamy tutaj tak naszpikowane gwiazdami składy że jedni jak i drudzy powinni postrzelać kilka bramek a więc:

USA vs Kanada
over 5.5
@1.63

USA vs Kanada
over 1.5 gola w pp
@2.08

USA vs Kanada
Tkachuk B. over 0.5pkt
@2

USA vs Kanada
Tkachuk M. over 0.5pkt
@1.90

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1094
5xharoldx5 1,9M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Kanada - USA

Typy:
USA (ML) @1,98 Fortuna
USA wygrają w regulaminowym czasie gry @2,54 Fortuna
USA powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,54 Fortuna
USA powyżej 3,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @2,35 Fortuna
USA wygrają w regulaminowym czasie gry i w meczu będzie powyżej 4,5 bramek @3,05 Fortuna

Na ten mecz czekają wszyscy kibice, którzy interesują się z tym turniejem. To jest rzadkość, żeby te dwie reprezentacje mierzyły się ze sobą w najsilniejszych składach. Jedni i drudzy mają potężne składy z największymi gwiazdami w lidze. Gdyby analizować wszystkich poza bramkarzami, to minimalna przewaga jest po stronie Kanady, ale właśnie obsada bramki jest po stronie USA. Kanada z tego co widzę znowu stawia na Binningtona, moim zdaniem to nie jest dobry pomysł, wyżej cenię Hilla i Binnington nie jest w dobrej formie. W bramce Amerykanów stanie Helleybuyck, który kapitalnie bronił w spotkaniu z Finlandią. Kanadyjczycy dopiero po dogrywce pokonali Szwedów, natomiast Amerykanie rozgromili aż 6:1 Finów. Dla mnie lekkim faworytem są gracze USA, mimo iż gospodarzem tego spotkania jest Kanada.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3758
5xharoldx5 1,9M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Finlandia - Kanada

Typy:
remis @5,20 etoto
Finlandia lub remis @2,50 Superbet
Finlandia powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @2,40 Fortuna
obie reprezentacje zdobędą po przynajmniej trzy bramki w meczu @3,20 Fortuna

Kanadyjczycy nie zachwycają na tym turnieju- najpierw wygrali dopiero w dogrywce ze Szwecją, a potem przegrali 1:3 z USA. Finlandia w swoim pierwszym meczu uległa 1:6 Amerykanom, a potem wygrali w dogrywce ze Szwecją. Obie reprezentacje mają więc po dwa punkty i warunkiem koniecznym do awansu jest zwycięstwo w tym spotkaniu. Kanada właściwie musi wygrać w regulaminowym czasie gry, gdyż jeśli tego nie zrobią, to Amerykanie śmiało mogą się podłożyć Szwedom, żeby wyeliminować swojego największego rywala. Czy Kanadzie uda się zdobyć komplet punktów? Moim zdaniem mogą tego nie zrobić, bo grają poniżej oczekiwań. Ich największym problemem wydaje się być obsada bramki, ale oprócz tego są bardzo nieskuteczni, tylko jedna zdobyta bramka z USA to jest spore zaskoczenie. Jeśli chodzi o skład, to Kanada wydaje się dużo mocniejsza, ale gdyby brać pod uwagę dwa pierwsze mecze, to Finowie zbytnio im nie ustępują, do tego Kanada teraz już nie zagra u siebie, tylko w Bostonie. Ja czuję tutaj niespodziankę i że Finlandia wywalczy przynajmniej remis.

USA - Szwecja

Typy:
Szwecja (ML) @2,72 Fortuna
Szwecja wygra w regulaminowym czasie gry @3,50 Fortuna
Szwecja powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1,91 Fortuna

Gdyby Amerykanie grali na maksa, to by byli dużym faworytem, ale jest to jedno z tych spotkań, w których nie ma już o co walczyć, można zagrać "na pół gwizdka", a jeśli Kanada nie wygra w regulaminowym czasie gry z Finlandią, to Amerykanom po prostu opłaca się przegrać, żeby wpuścić Szwedów do finału kosztem odwiecznego rywala. Uważam, że jeśli Amerykanie będą mieli możliwość wyeliminowania Kanady, to to zrobią.

Wielki szacunek dla Finów za walkę do końca.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2476
verno 1,1M

verno

Znawca - Hokej
Spotkanie: Kanada vs Finlandia
Typ: Crosby gol
Kurs:
3.50
Post w dziale:
Link do swojego postu

Analiza:

Szczerze mówiąc spodziewałem się więcej po Kanadzie czy to w meczu ze Szwecją czy to ze Stanami. Potencjał zdecydowanie większy niż to co pokazują i myślę że dzisiaj to w końcu wyjdzie bo jakby nie było Finlandia jest najsłabszą drużyną tutaj a Kanada ma dzisiaj "do or die". Kanada dzisiaj musi zdobyć 3 pkt czyli wygrać w regulaminowym żeby mieć pewność awansu do finału i nie zostawiać tego w cudzych rękach. Myślę że w takich momentach ci najbardziej doświadczeni dojdą do głosu i znowu upatruję gola Crosbiego, który dalej w świetnej formie overall i liczę że mu odda oraz że cała Kanada trochę poprawi grę w PP. Aktualnie 1/3 ale te 2 PP przeciwko USA nie należały do najlepszych i nie strzelić to jedno ale chociaż coś pogrozić szczególnie że jest to najmocniejszy PP jaki widzieliśmy kiedykolwiek na lodzie. Idę również w stronę goli Kanady bo uważam że podejdą do tego na maksa i jak się odpalą z takimi gwiazdami to postrzelają mocno.

Kanada vs Finlandia
KAnada over 3.5
@1.65

Kanada vs FInlandia
Kanada gol w PP
@1.40

ani jednego pp serio..

Kurs niezbyt wysoki ale do dubla myślę że można dołożyć, Kanada nałoży taki nacisk że Finowie będą musieli się ratować przewinieniami a przy takiej ekipie to maks 2 pp i powinien być gol.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4743
verno 1,1M

verno

Znawca - Hokej
Spotkanie: Szwecja vs USA
Typ: Matthew Tkachuk over 1.5pkt
Kurs:
3.65
Post w dziale:
Link do swojego postu
Analiza:

Dzisiaj znowu poluje na punkty Tkachuka a w sumie ich obu. Matthew ostatnio dał zarobić strzelając 2 bramki i asystując chociaż w meczu z Kanadą nawet nie zapunktował tak jak i jego brat. USA dzisiaj nic nie musi ale nie oszukujmy się że chociaż jest 5% szans że odpuszczą sobie mecz bo nie ma takiej opcji. Ten turniej totalnie "oddał" i jest straszny hype na to czy to wśród fanów czy to zawodników. Szczerze mówiąc to te gry są lepsze od game7 w PO i przy takiej otoczce nie ma opcji aby ktoś grał poniżej 100% bo na ten moment grają na 120%. Nie ma żadnej kalkulacji typu "jeszcze x meczów w sezonie" "ryzykuje kontuzje" etc. każdy tutaj kończy hit i się nawet nie zastanawia, kilka walk na pięści.. Moim zdaniem gdyby nawet Kanada się potknęła zdobywając tylko 2pkt to USA prędzej próbowało by wygrać niż przegrać żeby w finale znowu zagrać na Kanadę bo myślę że finalnie miejsca są drugorzędne i jedna jak i druga drużyna wolałaby zdobyć 1 miejsce grając przeciwko takiemu rywalowi a nie Szwecji czy Finlandii. Wracając do braci do uważam że znowu warto poszukać ich punktów mimo że w meczu z Kanadą ich nie zdobyli. Można powiedzieć że bracia Tkachuk stali się twarzami 4nations bo są dosłownie wszędzie i ciągle o nich głośno a ogląda się to rewelacyjnie. Matthew + Brady w 2 meczach zdobyli 4 bramki, 1 asyste, 19 strzałów, 18 hitów oraz jeden i drugi walczyli na pięści.

USA vs Szwecja
Brady Tkachuk over 2.5 strzałów
@1.61

USA vs Szwecja
Brady TKachuk over 0.5pkt
@1.84

USA vs Szwecja
Matthew Tkachuk over 0.5pkt
@1.68

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +258
sunxl 2,3M

sunxl

Typer
Spotkanie: Finlandia vs Kanada
Typ: Sidney Crosby powyżej 1.5 punktu w punktacji kanadyjskiej
Kurs: 3.15✅
Post w dziale:
Analiza:

Dodatkowo: każda drużyna powyżej 2.5 gola @3.30 ✅
Patrik Laine punkt @2.50 ✅
Patrik Laine 2 punkty @7.50🟥
Fortuna

Suomi podniosło się po porażce 1:5 z USA. Zwycięstwo po dogrywce ze Szwecją daje nadzieję na wielki finał. Wielu ekspertów jest i było zdania, że Finlandia to najsłabsza ekipa w stawce, ale charakterność i umiejętności indywidualne poszczególnych zawodników dały sukces w rywalizacji z Trzema Koronami. Szczególnie przyjemnie ogląda się numer 2 draftu NHL z 2016 roku, a więc Patrika Laine. Dla niego może to być przełomowy turniej również w karierze klubowej, bo pamiętamy jego słabsze ostatnie lata, a przecież napastnik ten obdarowany jest sporym talentem. Bardzo dobrze dogaduje się w pierwszym unicie PP z Mikko Rantanenem i z Sebastianem Aho. To jego kluczowe podanie w przewadze dało prowadzenie po pierwszej tercji w derbach Skandynawii.

Defensywie Suomi nie są skałą nie do zdarcia i łącznie stracone 9 goli w dwóch spotkaniach pokazuje, gdzie tkwi problem. To najgorsze liczby pośród 4 reprezentacji i jeżeli outsider pragnie sprawić niespodziankę przeciwko faworyzowanej Kanadzie, to potrzebna jest poprawa. Swoją szansę otrzymał Kevin Lankinen i wydaje się, że goalie Vancouver Canucks dzisiaj ponownie stanie pomiędzy słupkami. Z pewnością będzie miał wiele pracy podczas poniedziałkowego wieczora. Czy stać Finów na triumf w Bostonie?

Kanada wymieniana była jako jeden z głównych kandydatów do triumfu. Obok USA posiadają najlepszy rooster podczas 4 Nations Face-Off. Niestety ekipa spod Znaku Klonowego Liścia nie zaprezentowała pełnię swoich umiejętności podczas meczów ze Szwecją i USA. Szczególnie z Amerykanami można było zrobić więcej, a strata dwubramkowej przewagi nad Trzema Koronami również nie jest godne pochwały. Sporo dyskutuje się w ojczyźnie hokeja na temat pierwszego bramkarza. Jordan Binnington został wytypowany jako numer 1 podczas tego turnieju i broni na marnym procencie 89.58 przy GAA 2.41. Wydaje się, że tutaj leży największy problem. Fani zastanawiają się dlaczego bramkarz Washington Capitals Logan Thompson nie dostał powołania. Nie zapominajmy też, że jeden z najlepszych ofensywnych defensorów Cale Makar doznał kontuzji i nie wyjedzie już teraz na lód w reprezentacyjnych barwach. Za niego wskoczył Josh Morrissey do pierwszego garnituru gry w przewagach.

Szkoda, bo PP na tym wiele traci, a mając obok siebie takich napastników jak Sidney Crosby, Nathan MacKinnon, Connor McDavid, czy też Sam Reinhart to można nawet zaryzykować stwierdzenie, że to najlepszy zestaw do gry w przewagach w historii dyscypliny tego sportu.
Tutaj potrzebna jest poprawa, wszak w spotkaniu z USA były dwie szanse na zdobycie gola w PP, ale samo rozegranie nie wyglądało najlepiej. Dla Kanady mecz z Suomi to być, albo nie być i tylko zwycięstwo w regulaminowym czasie daje gwarancję finału z Amerykanami. Czy reprezentacja spod Znaku Klonowego Liścia sięgnie po triumf?

Bukmacherzy w roli faworyta stawiają na Kanadę, ale martwi nieco słabsza postawa w defensywie tej nacji. Finowie również nie najlepiej radzą sobie w obronie, dlatego też spodziewanych jest sporo goli w dzisiejszej konfrontacji o awans.

Jestem zdania, że Sidney Crosby i jego koledzy staną na wysokości zadania i pobieram dwa punkty kapitana. Jego doświadczenie i ogranie będzie bardzo ważne, szczególnie w kluczowych momentach. W rywalizacji ze Szwedami popisał się 3 asystami, być może dzisiaj zaliczy premierowe trafienie w tym turnieju. Występując obok takich graczy, jak Nathan MacKinnon, Connor McDavid, czy też Sam Reinhart w pierwszym unicie PP, powinno być łatwiej o punkty. Mocno wierzę, że kapitan Kanady ponownie poprowadzi swoją nację do zwycięstwa i tym samym do awansu, bo w wielkim finale czeka już rewanż z USA.

Dokładam do tego po 3 gole i punkty mojego imiennika. Myślę, że będzie to overowe spotkanie i liczę na najlepszego moim zdaniem zawodnika Suomi na tym turnieju.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4067
Do góry Bottom