>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

4 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 09.08 - 12.08.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

WilliamHill
No to startujemy z czwartą już kolejką Ekstraklasy.Zaczynamy w Bielsko-Białej gdzie podopieczni Czesława Michniewicza zmierzą się z Zagłębiem Lubin. Obie ekipy sezon zaczęły fatalnie i zajmują dwie ostatnie lokaty w tabeli, gromadząc po całym jednym punkcie. Kadrowo lepiej wyglądają goście, ale w ich grze trudno dopatrzeć się wielu pozytywów. Z pracą pożegnał się już Hapal a jego miejsce zajął Adam Buczek, który swoją przygodę w Lubinie zaczął od remisu z Lechem Poznań, który nie ukrywajmy jest w dużym dołku.
Ciekawie może być w Łodzi gdzie Widzew zmierzy się z Górnikiem. Łodzianie na przekór wszystkim prezentują się ponad przeciętnie, a główna w tym zasługa Visnakovsa, który w 3 meczach zdobył już 4 bramki. Czyżby nowe odkrycie Ekstraklasy? Górnik do Łodzi nie przyjeżdża jednak oddawać punkty tylko walczyć o pełną pulę. Zabrzanie są jak na razie nie pokonani i po trzech kolejkach z 7 punktami klasyfikują się na 3 pozycji. Formą imponuje szczególnie „Prezes” tak więc jeżeli skrzydła Górnika będą funkcjonować tak jak w meczu z Piastem to punkty minimalnie jeden punkt powinien wrócić do Zabrza.
Legia i Śląsk swoje mecze rozegrają na wyjazdach. Zadania mają ciężkie bowiem zespoły Ruchu i Pogoni nie należą do tych przyjemnych, szczególnie gdy ich spotkania rozgrywane są na domowym kurniku. Lech podejmię Koronę. Czy Poznańska lokomotywa w końcu odpali i zainkasuje 3 punkty?
Zapraszam do dyskusji.

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
ja zagrauem ostro dwa typi ten kolejka
Gornik Zabrze dnb 1,89 i Lechia Gdansk -0,5 1,98

Czekawa czy dla Widzew bede snowu swietego janusza sobota ahah
ze Zawisza powinni przegrac a wygrali,ze Korona czerwona kartka dla brankarza po 3 minut a na druga polowa na 1-1 Korona naipier mieli setka a potem trafili szupek,Gornik jest druzyna kto potrafic zagrac pilka i potrafic zagrac na wiazdi,u Bielsko wygrali 1-2 ale powinno 1-3 albo 0-2 bo branka Bielsko nie bylo dobra bo faul na Vitkowiak,ja myslec kto dnb Gornik jest dobri spread bo myslauem kto robion -0,25.
Lechia wygrali latwo ze Jagellonia a Jagellonia to jest dobra druzyna,Cracovia remisowali u Poznania bo Lech nie mieli sila ze Ruch wygrali po glupota mlodego brankarza jezeli nie robi blad niewiadomo nawet czy remisowali,na Lech widac rzeka Probierz i jezeli zagraion jak match za Jaga dla mnie bedo spokojni wygrac ze Cracovia,bo Cracovia nawet 1 liga na wiazdi nie potrafili zagrac.

pazzini 213

pazzini

Użytkownik
Wisła Kraków DNB - Jagiellonia Białystok @ 1,50 Bet365
Wisła dobrze jak na swoje możliwość weszła w ten sezon jeśli weźmiemy pod uwagę klasę rywali. Na wyjazdach wywieźli dość szczęśliwie 3 punkty z trudnego terenu w Kielcach, na którym niejeden potentat naszej ligi stracił (Śląsk) i straci jeszcze punkty, a także zremisowała 0-0 z Wrocławianami. U siebie rozegrała na razie tylko jedno, bezbramkowe spotkanie z Górnikiem. Jagiellonia z konieczności rozgrywająca swoje pierwsze mecze na wyjazdach ograła 1-0 bydgoskiego Zawiszę i 3-2 wrocławski Śląsk. Poległa w ostatnim meczu z uskrzydloną sparingowym remisem z Barceloną Lechią 0-2. W bezpośrednich pojedynkach między tymi drużynami na stadionie przy ulicy Reymonta mamy bilans 7-1-0 (20-2 w bramkach) dla Wisły. Po wojażach na drugim końcu świata wraca Osman Chavez, ale wątpliwe żeby dał mu szanse gry Franciszek Smuda. Znacznie lepiej powinien zaprezentować się Paweł Brożek, który powoli nadrabia zaległości treningowe i lada mecz powinien odpalić. Zastanawiałem się nawet nad czystą jedynką pokursie 2,05 ale podparcie się DNB będzie bezpieczniejsze. Można również spróbować poniżej 2,5 gola po kursie 1,70.

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Wisła dobre wyniki jak na ich kadrę, ale już styl to więcej szczęścia, niż umiejętności. Z Koroną, przy jednej z bramek Garguły dopisało szczęście i piłka po rykoszecie wylądowało w siatce. Na koniec meczu kontra, 2 na 1 i wydawało się, że już Wisła to zmarnuje, ale na całe szczęście było zahaczenie i podyktowany rzut karny. Mecz ze Śląskiem w dobrym terminie, po meczu z Brugią i przed rewanżem. Widać było, że Śląsk nie forsuje tempa, że luźna atmosfera, wszedł Sobota i jak przyspieszył to Wisła nie wiedziała co się dzieje. Gdyby Wrocław nie miał na głowie pucharowych zmagań to zmietliby Białą Gwiazdę. Jak dla mnie Wisła z tą kadrą nie powinna być tak zdecydowanym faworytem.
Zobaczymy co dzisiaj zaprezentuje Śląsk i jak dużo sił będzie kosztował ich ten mecz, bo Pogoń u siebie może to wykorzystać

K 71

kogut

Użytkownik
Według mnie jedynym wartym gry typem na tę kolejkę ekstraklapy jest Górnik DNB. Wiadomo że granie meczy polskiej ligi to bardzo często rzut monetą. Wszystko zależy od dyspozycji dnia a o wyniku bardzo często decyduje przypadek. Ekipa Nawałki gwarantuje jednak pewien poziom, poniżej którego nie schodzi. Jeżeli tym razem będzie podobnie to nie sądzę aby Widzew mógł im czymkolwiek zagrozić, w najgorszym przypadku będzie remis. Walkę o środek pola powinni wygrać - Radek tam odpowiednio poustawia i ze skrzydeł będą groźni - Małkowski i Prezes. Najbardziej boję się o Witkowskiego w bramce , bo widać że chłop jest elektryczny ale nie sądzę aby Widzew miał zbyt dużo okazji.

Górnik AH (0) @1.80 2.5/5 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
chinasky 341

chinasky

Użytkownik
Czy Poznańska lokomotywa w końcu odpali i zainkasuje 3 punkty?
Wydaje mi się, że tak. Kurs może nie powala ale nie jest zły jak na mecz u siebie. Ewentualne dzisiejsze zwycięstwo Lecha w LE może dodatkowo wpłynąć na jego obniżenie. To co mnie skłania do postawienia jedynki w tym spotkaniu to przede wszystkim aktualna sytuacja w Koronie po zwolnieniu trenera Ojrzyńskiego, jakoś nie wierzę że piłkarze z Kielc będą gryźć trawę na Bułgarskiej...myślę że to dobra okazja na przełamanie Kolejorza.
Lech - Korona @1.65 Pinnacle✅ 2:0

jacksparrrow 486

jacksparrrow

Użytkownik
Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok - under 2.5 -1.70 ✅✅✅
Wynik 1:1
Bet365
Dlaczego?
po 1 . Wisła w tamtym sezonie miała najbardizej underowe mecze a od tej pory się niewiele zmieniło
po 2. na 3 mecze w tym sezonie 2 bez bramek i jedno 3:2 które oglądałem i powiem tak.. na 3 bramki dla Wisły tylko 1 wypracowana, lub inaczej jak Garguła nie będzie w formie to nie ma kto strzelać
po 3 Jagiellonia to nie jest zespół który może zdominować Wisłę na r22 więc ze strony gości dużo bramek nie przewiduje.
Podsumowując prawdopodobny wynik 1;0 dla gospodarzy lub gości
Ja osobiście obstawiam u3.5 po niższym kursie ale gram systemem wiec to inna bajka

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Głównym problemem Jagi w ostatnim meczu była mała ilość oddawanych strzałów na bramkę. Stokowiec chce zachęcić swoich piłkarzy by częściej podejmowali takie próby, bo generalnie z Lechią nie mieli problemów by podejść do określonej granicy pod bramką rywala. Problem zaczynał się później, gdy zawodnicy niespecjalnie wiedzieli co zrobić z piłką. Mieli jednak kilka fajnych fragmentów, gdzie potrafili zamknąć Lechię i nawet pomimo przerwania akcji przez obrońców rywali to i tak potrafili utrzymać się przy piłce i akcje nabierały na szybkości.
Wisła notuje stosunkowo dobre wyniki patrząc na to jakim składem dysponują.

Otrzymane punkty reputacji: +5
nicolante 149

nicolante

Użytkownik
ja jestem czekawa jeden sprawa,Slask po kazdego match pucharowo zagrali bez glowa u esxtraklasa,ze jaga 0-3 a prawie 3-3 ze wisla vogule slabi match,a kazdi uwas myslec kto dzis slask bede eliminowana,jutro jest losowanie i jezeli potrafic awansowac ten rounda bede prosto do grupi i to jest sporo piandze,czekawa jak teraz cie presentuje u Pogon,sezon temu wygrali latwi ale Pogon bylo faworit pamietacie ? Bylo Pogon -0,25 :grin:a teraz jest Slask -0,25,wiem kto nic nie znacze ale dla mnie 100% zaleze jaka bede losowanie Slask u Pogon idzie tylko na urlop ahah,i ja bede zagrac Pogon +0,25 chyba

staleczka1947 34

staleczka1947

Użytkownik
Podbeskidzie - Zagłębie- Poniżej 2,5 gola.- 1,75✅
Jutro zmierzą się 2 najgorsze jak dotąd drużyny naszej polskiej ligi . Lublinianinie stracili przez,to trenera. Obie drużyny nie mają czym straszyć w ataku,a szczególnie &quot;Górale&quot; po odejściu Demjana .
Wisła - Jagielonia- Poniżej 2,5 gola- 1,65✅
Koledzy wyżej już wszystko praktycznie wyjaśnili za co otrzymali + ???? . Ja dodam jedynie o formie Brożka. Brozio widać,że jeszcze nie doszedł do swojj dyspozycji,potrzeba mu czasu,aby zgrać się z zespołem ,na dłuższą metę,ten transfer jednak powinien okazać się wzmocnieniem .
Widzew- Górnik- 2 - 2,35 ✅✅
Pojedynek jednej z najsłabszych drużyn kadrowo z solidnie grającym zespołem z Zabrza. Widzew może i wygrał 2 ostatnie mecze,ale w nienajlepszym stylu. Pierwszy pojedynek z Zawiszą okazał się dość szczęśliwy,bo beniaminek objął prowadzenie,a następnie zmarnował dobre okazje,ostatecznie Łodzianom udało się wygrać ten mecz,ale Bydgoszczanie nie są zbyt wymagającą ekipą. Górnik za to rozpoczął od zasłużonego remisu z Wisłą na Raymona,potem wygrał w Bielsku Białej i także tryumfował w derbach z Piastem po dobrej grze. Goście mają dobrą obronę,jedyne czego im brakuje,to dobrej klasycznej 9.
No i na koniec dość optymistyczna taśma na wygraną gospodarzy.
Lechia - Cracovia - 1,60 - Pge Arena w końcu odczarowana ! Po wygranej z Jagielonią morale Gdańszczan powinny wzrosnąć. Jeżeli chodzi o sam skład gospodarzy,to ma bardzo duży potencjał,myślę,że nawet na pierwszą 4. Dobrze w zespół wkomponował się Matsui ,który świetnie rozgrywa piłkę. Beniaminek nie jest jakimś potentatem i akurat w tym spotkaniu będzie mu strasznie ciężko o punkty. Ostatni &quot;Pasów&quot; odbyło się na ich stadionie z potencjalnym rywalem o utrzymanie Ruchem Chorzów. Krakowski zespół do 80 min. przegrywał by wygrać 2-1 . To jednak ukazuje,że forma gości nie jest pewna.
Lech- Korona -1,60
&quot;Kolejorz&quot; nie jest w najlepszej formie. Wczoraj skompromitował się w Eliminacjach do Ligi Europy z Zaligris . W lidze Poznaniacy mają 3 remisy ,jednak myślę,że teraz nastąpi przełomowy moment. Gospodarze będą chcieli zmazać plamę po nieudanym podejściu do Pucharów i zaprezentują się przed własną publicznością. Kielecka drużyna ma zawiłości z trenerem Ojrzyńskim,a do tego pamiętajmy fatalną passę Korony na wyjeździe! Goście pojawią się,także bez Małkowskiego ,który ujrzał w ostatnim meczu czerwoną kartkę,to mocno osłabia ich drużynę.
Łączny kurs: 2,96
Pzdr
No i wszysciutko weszło oO .

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
sezon temu wygrali latwi ale Pogon bylo faworit pamietacie ? Bylo Pogon -0,25 :grin: a teraz jest Slask -0,25
rok temu było DNB po równych kursach, pamiętam bo grałem wtedy Śląsk DNB :cool:.
Nie wiadomo kto zagra w pierwszym składzie, ale dla mnie lepiej wygląda Śląsk -0,25.
Pogoń ma gorszą drugą linię, Śląsk grając z kontry może ich wypunktować.

homel 918

homel

Użytkownik
Pogon dobrze wyglada z przodu, nie maja co prawda napastnika porzadnego, ale pomocnicy potrafia zrobic dobre akcje, obrona WKS nie robi pressingu zbytnio, a Pogon potrafi zza szesnastki oddac strzal iz robic sobie miejsce, nie wiem jak ten izraelski obronca wyglada, ale z Wisla pewnie nie musial sie zbytnio wysilac bo ci dosc ograniczenie przeprowadzaja ataki, asekuracyjnie, nikt sie nie podlacza do akcji ofenywnych z boku obrony, w meczu Pogon Slask bedzie inaczej dlatego bardzo prawdopodobny over wg mnie Slabosc obrony pokazala slaba Zawisza, takze Slask cos strzeli. Over 2,5 dobry typ

giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Ruch - Legia
typy (Betsson)
Legia @ 1,72
Legia powyżej 1,5 gola @ 1,82
Tutaj nie będę się szczególnie rozpisywał. Legia w pucharach słaba, jedynie z lekkim progresem. W lidze nie sądzę, że znajdzie sobie konkurenta w walce o tytuł. Wojskowi na pewno powalczą o kolejne zwycięstwo i choć Ruch wygląda lepiej niż w minionym sezonie, Wojskowych moim zdaniem nie zatrzyma.
Pogoń - Śląsk
typ:
Pogoń @ 3,10 (Williamhill)
Na koncie Portowców 4 oczka. Spokojne 2:0 z beznadziejnym Zagłębiem, 0:3 z Legią po niezłej grze i sprawiedliwy remis w Bydgoszczy. Sprawiedliwy, choć podejrzewam, że gdyby Chałas wsadził na 2:0 to Zawisza by się nie podniósł. Po zejściu Rogala siadła też druga linia. Śląsk mieszane emocje. Świetny wynik z CB w LE i awans, ale w lidze ogony. Mam na uwadze, że to polskie kluby i, że Śląsk nie dysponuje kadrą na poziomie Legii. Uważam więc, że goście mogą odczuwać skutki meczu w Belgii. Pogoń na odpoczynek miała ponad tydzień. Wiem, że to początek sezonu, ale naszym kopaczom daleko do pewnego poziomu. Mimo zamknięcia 2 strefy, Portowcy będą mogli liczyć na doping, goście z tego co mi wiadomo oficjalnie w Szczecinie się pojawić nie mogą. Oczywiście to decyzja jaśnie wielmożnego wojewody. Dobra gra Pogoni w pomocy (Aka, Taku, Bąk, Ława (może Mustapha?), Rogal), moim zdaniem może dać Pogoni rewanż za ubiegło sezonowe 3:0. Osobiście kusi mnie DW 1:0/2:0.

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
rok temu było DNB po równych kursach, pamiętam bo grałem wtedy Śląsk DNB :cool:.
Nie wiadomo kto zagra w pierwszym składzie, ale dla mnie lepiej wygląda Śląsk -0,25.
Pogoń ma gorszą drugą linię, Śląsk grając z kontry może ich wypunktować.
Tomasz,rok temu Pogon zamekac favorit pamieta bo oglondam kazdego match a nie pisze non stop na chata jak ty 24 na 24. ????

Wiem kto Slask wyglondac lepej ale Slask po match pucharowi zawsze zle zagrali u extraklasa,Jaga i Wisla u cebie oglondaues ? Ja nic nie zagram teraz kurs nie uczekac ale live moze zagrac bo naipier wole widac czy maion glowa na match czy vogule nie interesuje ten match,nie zapomnic kto ten sezonu bedo jescze 8 kolejke i play-off jak u Belgia a czas dla robic puntki jescze jest.Dla mnie ten match po oglondania Slask po kazdego match pucharowi zagram tylko live bo niema zaufanie na Slask prosto

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Dajmy spokój z tymi skutkami po meczach pucharowych.Śląsk się oszczędza od 3 tygodni czego o Legii nie można powiedzieć.Drużyna z Wrocławia już wystarczająco punktów nagubiła, był stresik, kalkulacje, ostatnio z Wisłą połowa podstawowego siedziała na ławce więc teraz w dobrych humorach powinni pojechać do Szczecina z wiadomym podejściem i składem, kolejne puchary za 2tyg to kiedy mają punkty zdobywać gdy przyjdzie się znowu ,oszczędzać, ?
Pogoń fajnie wbiła w sezon, jednak jest to jedna z tych drużyn która nie będzie straszyć każdego we wszystkich kolejkach.Niech będzie że ograli Zagłębie, dobrze zagrali z Legią mimo porażki, jednak w Bydgoszczy po fajnym początku było to klasyczny szary meczyk ligowy a czasy i takie nastaną że baty będą zbierać w Szczecinie.
Ja w tym meczu jakbym miał wybierać to bardziej typy pod WKS, choć jeszcze poczekam na info na temat meczu ew Live.

bsk 184

bsk

Użytkownik
Bet365 Pogoń - Śląsk over 2,5 @ 2,15
2:2 izzy
✅
Generalnie kurs uważam stanowczo za zawyżony. Śląsk owszem, po pozytywnych przygodach w Europie może nie forsować tempa. Niemniej jednak trener Levy, bardzo niedoceniony przez naszych rodzimych specjalistów, jedno co nauczył Śląsk, to atakować. Nie spodziewam się, że Śląsk będzie grał z kontry, bo zwyczajnie ma trudności z obroną. Najlepiej było widać to po wczorajszym meczu, kiedy trzeba było zacząć bronić wyniku. Póki Śląsk atakował, było cudownie - cofnięcie się zbyt głęboko i remis 3:3. Pogoń rzecz jasna nie Europa, ale też może wysuniętą obronę Śląska zaskoczyć.
Wydaję mi się, że Ślązacy wyjdą na mecz tak jak wczoraj, od razu zaskakując gospodarza. Spodziewam się otwartego meczu, w którym padnie nawet więcej goli niż 3.

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie: Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok
Typ: Wisła -1
Kurs: 4.25
Bukmacher: Expekt

analiza:
Typ bardzo ryzykowny, ale realny. Jeszcze kilka lat temu na grających u siebie Wiślaków ciężko było wyłapać kurs w okolicach 1,5. Oczywiście poziom gry obu zespołów się zmienił, ale Biała Gwiazda wydaję się wchodzić powoli na odpowiednią sciężkę.
W poprzedniej kolejce Jaga uległa na wyjeżdzie Lechii 2-0, co może dawać do myślenia. Oba zespoły rozegrały wyjazdowe mecze ze Śląskiej (jaga wygrała 2-3, Wisła 0-0) lecz do tych spotkań podchodzę sceptycznie gdyż Wrocławianie zdają się rzucać wszystkie siły na Europe (co zresztą pokazali wczoraj w Belgii).
W drugiej kolejce Wisła zdołała wywrzeć 3 punkty na trudnym terenie w Kielcach, natomiast w pierwszej na własnym stadionie zremisowała bezbramkowo z Górnikiem. Mam nadzieję, że powróci Wisła Kraków za dawnego Farnka Smude. A wygrana 2-0 czy 3-1 (lub wyższa) zdaje się być realna. Zwłaszcza przy kursie ponad 4.
Wiślacy zagrają także dla swoich kibiców, którzy czekają na pierwsze ligowe zwycięstwo przy ulicy Reymonta. Pozdrawiam

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Jagiellonia słabo zaprezentowała się w Gdańsku, ale tego się spodziewałem, bo Lechia na pewno uniesiona po remisie z wielką Barceloną wspięła się na wyżyny i wygrała. Stokowiec fajnie wprowadził się do zespołu, Quintanę próbuje na skrzydle, co może być ciekawym posunięciem, a wiemy, że boki obrony Wisły nie są nie do przejścia. Balaj dopiero co zaczął trenować z Jagą, a już strzela bramki. Jaga dobry mecz w Bydgoszczy, we Wrocławiu gdyby nie słupek Kupisza, byłoby już 4:0 i bramki mogłyby się posypać, a mecz w Gdańsku po prostu nie ułożył się po myśli zespołu z Białegostoku, gdzie szybko dostali bramkę i potem grali bojaźliwie. Obrona wreszcie się jakoś zazębiła i Słowik póki co jest chyba za Gikiewiczem najlepszym bramkarzem tego sezonu.

Wisła od początku miała mieć problemy, a jeszcze meczu nie przegrała. Z Górnikiem nie stworzyli sobie żadnej sytuacji, Korona bez Korzyma nie istnieje, a we Wrocławiu wszyscy myśleli już o rewanżowym meczu z Brugge. Dzisiejszy mecz moim zdaniem będzie sprawdzianem możliwości i formy Białej Gwiazdy. Brożek zapewne w tydzień do formy nie dojdzie, a raczej wątpię by Boguś zaczął strzelać. Na razie w ogóle nie widać na boisku Sarkiego i Małeckiego, nie trafili z formą na początek rundy jesiennej, a zawsze swoją szybkością stwarzali przewagę. Franz podbudowany wynikami i póki co w Krakowie źle to nie wygląda.

Uważam, że dziś Wisła nie wygra, nie ma kto tam strzelać, a Jaga w defensywie prezentuję się dobrze, dlatego gram po super kursie X2.

Jagiellonia X2 @ 1.85 Pinnacle✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
daniel111 38

daniel111

Użytkownik
Wisła Kraków-Jagiellonia Białystok Jagiellonia 3.97 Pinnacle
Wisła niespodziewanie nie przegrała jeszcze żadnego meczu. Przed sezonem mówiło się, że będą mieli problemy o dobrą lokatę w lidze. Tymczasem 3 mecze 1 wygrana i 2 remisy pokazują, iż wcale tak źle nie jest. Niemniej trzeba zauważyć, że dwa mecze w, których zespół z Krakowa osiągnął remisy nie były w najlepszym wykonaniu.Zwycięstwo z Koroną bardziej szczęśliwe niż za sprawą świetną grą gości. Trzeba też zauważyć to,że Wisła nie ma kim straszyć skrzydła bez formy Boguski też, a nie wydaję mi się, że Brożek z z dnia na dzień będzie stanowił o sile Białej Gwiazdy. Jagiellonia z kolei zaczęła pod wodzą Stokowca grać dużo lepiej niż w poprzednim sezonie. Wygrana z Zawiszą i Śląskiem pokazują to czego nie pokazywali za Hajty, dyscypliny i ładnej poukładanej gry. Z Lechią co prawda przegrali, ale wcale tak tragicznie nie grali. Wydaje mi się, że dzisiaj Jagiellonia zagra tak jak w Bydgoszczy, czy we Wrocławiu i zakończą ciężko serie wyjazdową trzema punktami.

lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;o:OfficeDocumentSettings&gt; &lt;o:AllowPNG/&gt; &lt;/o:OfficeDocumentSettings&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt; Dyscyplina: Piłka nożna – T-Mobile Ekstraklasa 2013/2014
Spotkanie: Wisła Kraków – Jagiellonia Białystok
Typ: 2
Kurs: 3,87
Buk: Pinnacle
Data i godzina: 09.08.13, 20:30

Dziś o godzinie 20:30 na stadionie przy ulicy Reymonta w Krakowie odbędzie się mecz 4. kolejki T-Mobile Ekstraklasy pomiędzy Wisłą a Jagiellonią Białystok. Zespół z Krakowa jest na 7. miejscu w tabeli. Goście zajmują czwartą pozycję w Ekstraklasie.

Wisła pod wodzą Franciszka Smudy w ciągu 3 kolejek zdobyła 5 punktów – dwukrotnie bezbramkowo zremisowała z Górnikiem Zabrze i Śląskiem Wrocław oraz szczęśliwie wygrała z Koroną 2:3 (bramka z karnego w ostatniej minucie meczu). Gdyby Wisła wywalczyła we wspominanym meczu 1 punkt zajmowała by 10. miejsce z trzema punktami – a takim dorobkiem legitymuje się Lech pozbawiony formy.

Nowa Wisła to klub bez takich graczy jak Iliev, Jaliens, Kosowski, Pareiko, Sobolewski, Genkow, Wilk i Sikorski. Według Smudy ich miejsce mają zająć Burdenski, Stjepanović, Nalepa oraz powracający z Zachodu z podkulonym ogonem Brożek - tym samym zmieniając sytuację Wisły i podnosząc poziom zespołu. Czy ktoś, oprócz najbardziej zagorzałych fanów Białej Gwiazdy, w taki plan wierzy?

Jaga rozegra czwarty pod rząd mecz wyjazdowy – jest to związane budową nowego stadionu w Białymstoku. W trzech dotychczasowych konfrontacjach podopieczni Piotra Stokowca dobyli 6 punktów – wygrali w pierwszej kolejce z beniaminkiem Zawiszą 0:1, wygrali we Wrocławiu ze Śląskiem 2:3 oraz przegrali z Lechią 2:0.

Przyglądając się grze Jagiellonii trzeba wspomnieć o dwóch graczach, którzy wpłynęli swoją postawą na dobre wyniki zespołu. Pierwszy to Jakub Słowik – bramkarz Jagi, który został powołany do kadry na towarzyski mecz z Danią. W meczu ze Śląskiem, mimo iż 2 razy wyciągał piłkę z siatki, rozegrał dobre zawody i zaliczył kilka fenomenalnych interwencji. Drugi to Bekim Balaj – zdobywca zwycięskich bramek z Zawiszą i Śląskiem. Albańczyk to były gracz Sparty Praga oraz reprezentant Albanii i to on będzie stanowił największe zagrożenie dla bramki Miśkiewicza.

Uważam, iż szczęście opuści ekipę Smudy i 3 punkty pojadą do Białegostoku.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom