Dyscyplina:
Piłka nożna, Primera Division
Mecz: Valladolid - Betis
Typ: Betis powyżej 1,5 bramki
Kurs: 3,25
Bukmacher: Bet365
Analiza: 4. kolejka hiszpańskiej Primera Division, choć dla Betisu mającego jedno spotkanie zaległe to dopiero 3. mecz w ligowym sezonie. Staną naprzeciwko siebie 8. w tabeli Valladolid oraz 15. Betis. Na miejsca w tabeli nie ma jednak co patrzeć, tak jak już wspomniałem, Betis, ma rozegrano jedno spotkanie mniej. Zaskoczył mnie tutaj bardzo dobry kurs na zdobycz bramkową gości, a zwłaszcza ten, że zdobędą co najmniej 2 bramki. Betis bowiem gra składną, miłą dla oka, ofensywną piłkę, zazwyczaj na mecze ligowe wychodzi w ofensywnym ustawieniu 4-3-3. Bardzo dobrze sezon zaczął Molina, który zdobył już 3 bramki, do składu wraca Castro, na skrzydle jest Carlos, a na ławce groźni Pozuelo i Campbell. Zawsze z rzutu wolnego może uderzyć lub celnie dośrodkować Benat, to samo jeżeli chodzi o rzuty rożne. W ogóle, w dotychczasowych 2 spotkaniach w Primera Betis strzelił aż 6 goli (w tym 5! na stadionie Athleticu Bilbao, widać więc, że na wyjazdach zawodnicy z Sevilli wcale się źle nie czują). Oglądałem ich w meczu towarzyskim, ostatnio, z Benficą Lizbona i tam też stworzyli sobie co najmniej 5 takich klarownych sytuacji, po których powinny paść gole, ostatecznie skończyło się tylko na 1 trafieniu Pozuelo. Valladolid u siebie co prawda jeszcze bramki nie straciło, ale grało tylko raz, wygrywając 2-0 z Levante, po 2 rzutach karnych Pereza. Podsumowując, w Betisie ma kto strzelać, jest forma, jeżeli tylko poprawią skuteczność to kilka bramek dziś strzelą.