Na dzisiaj mam coś takiego
Chelsea - Sheffield Utd.
Chelsea strzeli w 1 poł. - 1,48
po lekku:
T. Abraham strzeli - 2,12
nawet dwa gole
M. Mount strzeli - 2,85
Dziś próbuję podobnie, jak w zeszłym tygodniu. Chelsea mocno zaczyna spotkania, od razu atakując. W spotkaniu z Norwich pierwsza bramka dla The Blues padła już w 3 minucie, kolejna w 17. Fakt, że grali z Norwich, na tę chwilę zespołem z najgorszą defensywą, zresztą Chelsea pod tym względem również wypada słabo. Czas na zwycięstwo u siebie, bo 4 pkt po trzech kolejkach to na pewno nie jest sytuacja zadowalająca. Kurs niski, ale wg mnie dobry do jakiegoś dubelka.
Jeśli chodzi o strzelców, spróbuję dziś bez szaleństw bramki Tammy Abrahama i Masona Mounta. Cały dotychczasowy dorobek bramkowy Chelsea (4 bramki, w tym 3 w meczu z Norwich) należy właśnie do tych dwóch młodych zawodników. Świetnie wykorzystują szansę, którą dostają od Lamparda. Przeciwnik dziś z tych teoretycznie słabszych, grają u siebie, dlatego upatruję tu szansy na powiększenie dorobku bramkowego przez obu zawodników.
Burnley - Liverpool
BTS - 1,89
Liverpool i BTS - 2,95
Jak jedyna okazja na gola Burnley była w 2 minucie i później w zasadzie tylko jeszcze Rodriguez zmarnował w 89 z Adrianem i byłoby inaczej
Faworytem spotkania jest oczywiście Liverpool , ale wcale nie uważam, że the Reds będą mieli tu łatwo. Tak więc nie ma co grać po 1,37 na gości. Burnley po dwóch niezłych wyjazdowych spotkaniach wraca na swój stadion. Zdołali strzelić bramkę Arsenalowi, całkiem zasłużenie, natomiast remis z Wolves był trochę nieszczęśliwy - mieli więcej dobrych sytuacji niż gospodarze, a stracili gola po rzucie karnym w 97 minucie. Warto zauważyć, że najlepszy strzelec zeszłego sezonu w Burnley - Ashley Barnes - ma już na swoim koncie 4 bramki.
Siła ofensywna Liverpoolu jest znana i nie ma się co rozpisywać, natomiast tracili oni gola w każdym z trzech dotychczasowych spotkań, co dobrze rokuje odnośnie mojego typu. Adrian znów się bawił w meczu z Arsenalem, może da jakiś prezent The Clarets? Chociaż sam powiedział, że liczy dziś na pierwsze czyste konto, zobaczymy
Tak czy siak, patrząc na to jak gra City na początku sezonu, Liverpool musi przywieźć z tego wyjazdu trzy punkty, stąd też drugi typ - wygrana The Reds i BTS. Gospodarzy stać na strzelenie tej jednej bramki, więc mam tu dwa całkiem dobre kursowo typy i tak też próbuję.
Kursy z Uni.