Lechia Gdańsk vs Górnik Zabrze
Over 2.5 @ 1.80
Over 3.5 @ 2.90
LVbet
Znowu Górnik , znowu over
, gram póki kursy nie spadną jeszcze. Ostatni mecz z Wisłą opisałem tutaj:
https://forum.bukmacherskie.com/f344/3-kolejka-lotto-ekstraklasy-28-07-31-07-2017-a-147217.html#post6473549
Lechia, szkoda mi tej ekipy, tak jak rozmawiałem z Grac45, niestety jawi się początek końca drużyny w tym kształcie, duże pensje, dużo długów, jak ktoś nad tym nie zapanuje to Lechia zacznie od jakiejś tam 4 ligi za sezon lub dwa. Ale nie o tym, ale o meczu.
Kuciak bez formy, obrona średnia - podarowali Śląskowi ostatnio 3 punkty, co poradzić, Lechia traci sporo bramek, ale nadal ma mocną ofensywę Marco Paixao - jeden z najlepszych o ile nie najlepszy napastnik w lidze, strzela regularnie, ale on sam nic nie zdziała, ale może się to zmienić, wraca Peszko, możliwe, że gra ruszy, ale Sławek jako zbawca
, no nie bardzo. Będę się upierał cały czas, że z tym trenerem Lechia nic nie wygra, przykro mi, Nowak słaby taktyk, a to nie
MLS, gdzie gramy do przodu, a obrona to jak się uda. No i 8 razy może się udać 2 razy się nie uda i punkty są tracone.
Dla mnie Nowak poleci pierwszy ze stanowisko, no chyba, że Bjelica ???? , ale jeśli nie będą punktować, a do tego odpadną 20 września z Lechem z PP, to będzie koniec Nowaka, pod warunkiem, że przejdą Bytovię. W ogóle ten mecz Lech - Lechia w PP o ile do niego dojdzie może być pożegnaniem jednego z trenerów
.
Jeśli chodzi o Górnika, jako beniaminek spisują się znakomicie, szkoda spotkania z Jagą, tam powinni mieć przynajmniej punkt, no ale drugi karny i koniec w '9' i koniec marzeń. Angulo, świetna forma, 5 bramek, ma dobrą passę, kończy prawie wszystko co ma. Jak widać 1 liga, a
Ekstraklasa nie wiele różnicy zwłaszcza jak się strzela bramki Legii i Jagiellonii. Jeśli chodzi o statystyki, nie ma co patrzeć na H2h, bo Górnik jako beniaminek zmienił się dość mocno, wcześniejsze pokazują, że padał często BTS.
Dodatkowo nie przekonuje mnie obrona Górnik - para Wieteska - Suarez, jakoś tak wygląda to "sztywno" - nie umiem inaczej tego zaargumentować
, takie moje odczucie zwłaszcza widać to było przy 1 bramce dla Wisły ostatnio, stoją każdy się patrzy na siebie i zero reakcji, dodatkowo Koj na lewej obronie, to moim zdaniem też średni pomysł. A jak mówię przy ofensywnie grającej u siebie Lechii, gdzie na skrzydle zagra w zależności od potrzeb Flavio, Peszko, może być słabo.
Lechia musi w końcu wygrać, w każdym meczu grają bardzo ofensywnie - innego wyjścia nie mają, bo obrona kuleje, strzelają bramki. I tutaj z pomocą przychodzi Angulo - mowa o słabszej obronie. Także znowu mecz Górnika kandydatem do "hokeja" w mojej ocenie, sądzę, że takie 3:2 jak w meczu z Wisłą może się powtórzyć.
A i najważniejsze, raport pogodowy na sobotę:
Między 15 , a 18 temperatura 22-23 stopnie, lekkie zachmurzenie, także żadnych upałów. Fajna pogoda do grania.
Wisła Płock vs Wisła Kraków
Over 4.5 żółte @ 1.90
LVBET
Bezjajeczny mecz, słaba postawa obu drużyn.
Przyznam szczerze nie miałem pomysłu na to spotkanie, ale do momentu, aż nie podano, kto posędziuje. A mianowicie Bartosz "lubię dać kartkę" Frankowski
Co prawda w pierwszym swoim meczu w tym sezonie pokazał tylko 1 kartkę, ale mecz Sandecja vs Arka, był słaby, mało walki, kopanie się po czole, ale jedyna warta akcja to to, żę powinien być karny dla Arki, obrońca zagrywa piłkę ręką w polu karnym sędzia widzi rzut wolny ???? , no ale cóż.
W kolejnym swoim meczu tym razem w
el.
LE Bartosz już trzyma poziom i pokazuje 6 kartek.
A dlaczego sądzę, że tutaj będzie co kartkować?
Piłkarze tych ekip nogi nie odstawiają co pokazują statystyki kartkowe z tego sezonu:
Wisła Płock -> 2 z Arką, 4 z Lechem, 2 z Lechią - także raczej spokojnie, chociaż wszystkie spotkania sędziowali ludzie, którzy nie rozdają kartek tak bardzo.
Wisła Kraków -> 4 z Górnikiem, 7 z Niecieczą, 2 z Pogonią - jak widać Wisła nie próżnuje
.
Także według moich przewidywań biorąc pod uwagę sędziego to takie dwa do dwóch w kartka powinno być na luzie, a ktoś tą trzecią dołoży
.
W tabeli obie ekipy stoją w miarę dobrze, chociaż dzisiaj przydałoby się wygrać gospodarzom, jednak sam nie wiem co sądzić o tym spotkaniu, moim zdaniem lepiej iść w kartki.