Lechia 2:0 Miedź
Dzisiaj czekają nas dwa mecze. Oba interesujące do typowania. W Pierwszym spotkaniu jako faworyta można wskazać Lechię , która nie najgorzej rozpoczęła sezon, aczkolwiek daleki jestem od jakiegoś hurraoptymizmu. Bezbramkowy remis z Legią, której obrona nie miała za wiele do powiedzenia w meczu z półamatorską drużyną nie powinien być powodem do dumy. Miedź z kolei po udanym debiucie zaliczyła dwie porażki. Z czego zdecydowanie bardziej bolesna była ta z Górnikiem ponieważ prowadząc 1:0 pozwolili rywalom wbić sobie aż 3 bramki.
Miałem stawiać na wygraną gospodarzy, ale szczerze przyznam, że jeszcze nie do końca przekonuje mnie drużyna Stokowca. Jeśli już postawię pieniądze na ten mecz, to skorzystam z opcji wykluczenia remisu.
Moja propozycja:
Lechia dnb kurs: 1.58 betsson
Wisła 1:1 Wisła
Drugi mecz, to pojedynek Wisły z Wisłą. Tutaj każdy z typujących ma rację. Dziś Wisła zdobędzie punkty. Ta krakowska nadspodziewanie dobrze rozpoczęła sezon i mam tu na myśli styl jaki prezentuje. Ich gra może się podobać. Oczywiście nie jest to jakiś bardzo wysoki poziom, ale jak na nasze warunki i tak dobry. W ostatniej kolejce Biała Gwiazda uległa Jagiellonii. O wyniku przesądził błąd bramkarza i stały fragment gry. A z przebiegu meczu, gdyby ten zakończył się remisem, czy nawet minimalną wygraną gości nikt nie powinien być zaskoczony.
Natomiast w drugiej Wiśle były spore oczekiwania, ale na razie po odejściu trenera Brzęczka oraz braku wzmocnień zespół nie potrafi wygrać. Może sama gra Wisły nie jest zła, ale na pewno jest problem z wykorzystywaniem stwarzanych przez siebie sytuacji, a dziś może ich nie być za wiele, bo imienniczka z Krakowa bardzo solidnie prezentuje się w tej formacji. Gorzej jest z przodu i tu nie zgodzę się z
ibisem. "
Siła ofensywna gospodarzy wcale tak mocno nie ucierpiała" Otóż, problem Wiślaków, na który zwraca się uwagę, to brak armaty z przodu. Można czekać aż może odpali Ondrášek lub zaskoczy Małecki, ale na chwilę obecną nie ma piłkarza pokroju Carlitosa, który mógłby gwarantować gole. Ma to swoje zalety. Teraz cały zespół czuje się odpowiedzialny za wynik.
Podsumowując. Spodziewam się wyrównanego meczu walki, z przewagą gospodarzy. Liczę, że będą wstanie trafić do siatki i dopisać 3 punkty do swojego konta. Jednak obawiam się postawy Lisa. Debiutując popełniał błędy. Można zrzucić to na stres, ale czy słusznie, to zobaczymy dopiero dziś. Dlatego również typując skorzystam z wentylu bezpieczeństwa. A w ramach ciekawostki dodam, że w 21 pojedynkach na poziomie
Ekstraklasy w 14 górą była drużyna z Krakowa.
Moja propozycja:
Wisła dnb kurs: 1.81 betsson