1.Wyspy Owcze - Norwegia - 2, kurs 1,24
2.Lotwa - Slowenia - 2, kurs 1,56
3.Polska - Izrael (handicap 0:1) - 02, kurs 1,53
4.Azerbejdzan - Slowacja - 2, kurs 1,72
5.Islandia - Turcja - 2, kurs 2,56AKO - 12,82 (
fortuna)
1. Zdecydowanie faworytami jest
Norwegia, która spisuje się jak dotąd dość dobrze grając swoje mecze z najsilniejszymi zespołami z grupy i osiągając 2 remisy i porażkę z Hiszpanią. Wyspy owcze najsłabszy zespół i jeśli z Maltą przegrali to trudno oczekiwać aby powalczyli z walczącą o awans Norwegią. Kurs niski ale innej możliwości jak wygrana Norwegii nie widzę
2. Słowenia remisowała z Izraelem i Macedonią grając całkiem nieźle a
Łotwa dość łatwo przegrywała z tymi zespołami. Podobny scenariusz przewiduję tutaj i za dużych szans na ugranie przez Łotwę czegokolwiek nie daje a Słowenia jeśli chce z kimś wygrywać w tej grupie to lepszej okazji nie będzie jak z najsłabszym zespołem
3. Kursy na
Izrael zdecydowanie zawyżone. Polacy grają słabiutko a w tak krótkim czasie po meczu z Macedonią nie przewiduję wielkiej poprawy. Do tej pory dwie wygrane po 1:0 i raz z najsłabszą Łotwą 2:0 po długim męczeniu.
Izrael jeden z lepiej wyglądających zespołów w tej grupie a obecnie druga pozycja tuż za nami. Na papierze jesteśmy zdecydowanymi faworytami ale do tej pory nijak ma się to do rzeczywistości i trudno mi sobie wyobrazić abyśmy wygrali więcej niż jedną bramką o ile w ogóle wygramy. Przewiduje tutaj podobny przebieg meczu do wcześniejszych i jeśli ktoś wygra to raczej skromnie jedną bramką bo po strzeleniu bramki raczej będzie bardziej obrona wyniku niż dalsze atakowanie. Ogólnie kursy na taką bezpieczną opcję są bardzo dobre aby do dubla zagrać
4.Słowacja zdecydowany faworyt pod każdym względem. Piłkarsko o wiele lepsza drużyna. Oba zespoły rozegrały już mecz z Węgrami i Słowacja wygrała 2:0 a Azerbejdżan przegrał 3:1. Krótko mówiąc strata punktów ze zdecydowanie słabszym zespołem będzie sporym zaskoczeniem jak i również bardzo by skomplikowało sytuacje Słowacji w kontekście walki o awans na mistrzostwa, dlatego w takim spotkaniu powinni sięgnąć po komplet punktów
5.Zacznę od tego, że w reprezentacji Turcji tworzy się ciekawy i młody zespół z takimi zawodnikami jak Cengiz Ünder, Zeki Celik, Merih Demiral. W ostatnim meczu z Francją pomijając fatalną postawę pod każdym względem Francji, należy mimo wszystko pochwalić Turcję bo żeby wygrać trzeba wykorzystywać sytuacje jak i również grac dobrze w obronie.
Islandia natomiast ostatnio już tak nie zaskakuje żeby jej się obawiać. Porażka z Francją 4:0, wygrana 2:0 z Andorą czy męczenie się u siebie z Albanią i skromna wygrana 1:0 to nie są jakieś świetne wyniki. Piłkarsko jak i ostatnio forma wskazują tutaj na Turcję a po meczu z Francją, Turcja na pewno zyskała pewność siebie. Według mnie powalczą tutaj o pełną pulę co znacznie ułatwi dalszą drogę do awansu
Można też spróbować systemem zagrać na 1 błąd. Kursy zaczynają już spadać