>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4 kolejka I ligi 12.08 - 14.08.2011

Status
Zamknięty.
arzoo 63

arzoo

Użytkownik
Sandecja Nowy Sącz - Polonia Bytom | 1 | 1.60 | 7/10
Sandecja jak co roku mierzy wysoko, a na własnym stadionie są groźni dla każdego. W poprzedniej kolejce wysoka wygraną 3-0 z Arką Gdynia. Sytuacja w Bytomiu zupełnie inna - 3 mecze i 0 pkt i brak chociażby strzelonej bramki. Polonia staję się głównym kandydatem do spadku, więc jest to rywal z którym drużyna Sandecji musi wygrywać, aby walczyć o swoje cele.

Dolcan Ząbki - Kolejarz Stróże | 1 | 1.80 | 4/10
Drużyna z Ząbek to spore zaskoczenie obecnego sezonu. Po trzech kolejkach 2. miejsce w tabeli z 7 oczkami. Pokonali Ruch Radzionków, Flotę Świnoujście oraz w ostatniej kolejce zremisowali z Polkowicami. Kolejarz zremisował z Ruchem oraz Flotą i przegrał na inaugurację z Olimpią Grudziądz. Dużo dobrego dał Dolcanowi powrót Marcina Tataja, który w każdym meczu trafił już do bramki rywali. W obecnej chwili mocniejszy wydaje się być zespół spod Warszawy i liczę, że wykorzystają atut własnego boiska.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Sandecja jak co roku mierzy wysoko
Sandecja co roku była wysoko, bo jest rozsądnie prowadzona, ale dopiero w tym sezonie celem jest awans i wg mnie cel zostanie osiągnięty, ale to nie temat o tym...
Sandecja - Polonia B. 1⛔ (2:0 =&gt; 2:3????) @ 1.55 Betsafe ew.Handicap @ 2.40 Betsson
W 1.meczu w NS ulegli Wiśle Płock 1:3, by w kolejnym po hattricku Aleksandra pokonać 3:0 spadkowicza z Orange Ekstraklasy Arkę Gdynia...
&quot;Przed sezonem z Nowego Sącza odeszło 2 znaczących graczy - D.Zbozień i V.Kukol, którzy odeszli do zespołów T Mobile Ekstraklasy oraz 4, którzy spędzali czas głównie na ławce rezerwowych.
W ich miejsce przyszło 6 zawodników, którzy powinni decydować o obliczu zespołu ( 4 z z nich wystąpiło w meczu z Zawiszą ) - M.Dymkowski, B.Wiśniewski. Ł.Derbich, M.Trzeciakiewicz, M.Duric oraz młodzieżowiec P.Jędrzejowski.
Zespół ten od kilku sezonów na własnym boisku prezentuje bardzo ofensywny futbol, czego dowodem są chociażby statystyki :

2009/2010 - 11-5-1 bramki 37:19, 7-krotnie wygrywali z handicapem
2010/2011 - 10-5-2 bramki 33:13, 7-krotnie wygrywali z handicapem.&quot;
Polonia po spadku do I Ligi kompletnie się &quot;rozsypała&quot;, z zespołu odeszła większość zawodników. a w ich miejsce zaangażowano młodych zawodników nie mogących załapać się do lepszych zespołów. Co prawda ostatnio dołączył do nich D.Mąka, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni i wg mnie po porażkach 0:3 z Pogonią na wyjeździe oraz 0:1 i 0:2 odp. z Wartą i Piastem, przyjdzie kolej na 4. porażkę, gdyż jak wiadomo Sandecja na własnym boisku traci punkty bardzo rzadko...

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Pewnie, można grać na Sandecję, ale jeśli ktoś chcę podejść na serio do analizy spotkania to radzę przejrzeć strony klubowe, fanów itd. aby skończyć z wyświechtanymi sloganami, że na treningu 10 graczy z czego większość to &#39;92 i tak w ogóle nic tam nie ma bo sytuacja tragiczna i podsumowując to samochód i dom gram na Sandecje bo sporo się zmienia przez sierpień także radzę się przyjrzeć.
Na Nowy Sącz kurs średni, ja czuję jakąś niespodziankę, ale grać nie będę.

Otrzymane punkty reputacji: +1
koczek11 524

koczek11

Użytkownik
Olimpia Grudziadz vs. Zawisza Bydgoszcz X 3.15 ⛔
Ciekawie zapowiada sie spotkanie w Grudziadzu. W derbach woj. kujawsko-pomorskiego miejscowa Olimpia podejmie Zawke. Czyżby szykowal sie kolejny remis Zawiszy ?

Sandencja Nowy Sacz vs. Polonia Bytom 1 1.6
⛔
Kolejny ciekawy pojedynek ale chyba nie do konca z aspektu sportowego. Jestem ciekawy kiedy spadkowicz z ekstraklasy zainkasuje pierwsze punkty. W tym meczu chyba jednak poprzeczka bedzie zawieszona za wysoko.
Olimpia Elbląg vs. Wisła Płock 2 2.0 ⛔
Czwarte z kolei spotkanie Olimpii na wyjezdzie. Moim cichym faworytem na zajecie wysokiego miejsca w tym sezonie jest Wisla. W tym spotkaniu licze, że uczynia kolejny maly krok w tym kierunku.
I tak na koniec na czuja:
Górnik Polkowice vs. Warta Poznań X 3.2 ✅
:oops:

19polonista11 2

19polonista11

Użytkownik
Jak dla mnie Wisla dzisiaj spokojnie wygra, nawet 2:0. Pamietam jeszcze spotkanie z II ligi jak wygrali u siebie 3:0, a piekna bramke strzelil Jaron ???? W meczu mieli ogromna przewage i Olimpia powinna sie cieszyc ze wiecej bramek Im nie wbili ???? ????
Typy:
Wisla Plock win@2,05
Wisla Plock -1@ 4,00
buk: bet365

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Pewnie, można grać na Sandecję, ale jeśli ktoś chcę podejść na serio do analizy spotkania to radzę przejrzeć strony klubowe, fanów itd. aby skończyć z wyświechtanymi sloganami, że na treningu 10 graczy z czego większość to &#39;92 i tak w ogóle nic tam nie ma bo sytuacja tragiczna i podsumowując to samochód i dom gram na Sandecje bo sporo się zmienia przez sierpień
Nikt nie pisze, że na treningu 10, w tym większość &#39;92, a raczej majątku też nikt na to nie postawi... Nie wiem, co Cię ugryzło, no ale ok...
Zaprzeczysz temu, że każdy kogo gdzieś chcieli, to odszedł, a w ich miejsce przyszli młodzi zawodnicy, którzy poziomem odstają od 1.ligowych graczy ?
W poprzednim meczu wystąpiło 6 graczy 1990 lub młodszych i 5 kolejnych góra 3 lata starszych...
Z obecnej kadry, to do &quot;normalnego&quot; zespołu 1.ligowego załapałoby się góra 4-5 graczy i mówię tu o szerokiej kadrze.
Sytuacja kadrowa / finansowa jest o 180 stopni inna niż w Sandecji, podejrzewam, że żaden z zawodników z Nowego Sącza nie skusiłby się na grę w Bytomiu... Dyskutować z chęcią mogę, ale z kim, bo jakoś nie widziałem rozbudowanych analiz innych osób w poprzednich kolejkach ? Chcesz, to proszę bardzo, przedstawimy szczegółowo swoje za i przeciw a propos tego spotkania, bo to że na stronie Polonii napiszą, że dadzą z siebie wszystko i będą chcieli sprawić niespodziankę dla mnie niewiele znaczy, bo po składzie widać, że połowa 11 to &#39;90 i mniej, a nie powiesz mi, że oni mogą na dłuższą metę powalczyć, gdyż jak już mówiłem, nikt inny ich nie chciał na tym poziomie, a akurat ja mogłem/mogę od kilku lat doświadczać tego na własne oczy, co znaczy &quot;gra&quot; takich zespołów, (M)...
A może przytoczymy relacje lub statystyki z poprzednich spotkań bytomskiej drużyny...?
Niespodzianką to będzie strzelenie bramki przez gości...
E ; sprawdziłem skład Polonii z meczu w Szczecinie i w stosunku do niego dostrzegam 9 zawodników z ostatniej &quot;meczowej&quot; 14... Zmian dużych nie widzę, więc nie wiem o czym mówisz, bo o Mące wspomniałem, a przed 1. i 2.meczem wszyscy stawiali przeciwko Polonii, bo słabi, biedni i w ogóle i wówczas nie negował tego nikt...:]

warzyn 163,4K

warzyn

Użytkownik
KTOŚ W TEMACIE MECZU OLIMPII Z WISŁĄ. MIANOWICIE OSTATNIO DOTARŁY DO MNIE INFORMACJE, ŻE OLIMPIA MA GRAĆ NA STARYM STADIONIE LECHII, Z UWAGI NA PEWNE BRAKI ICH STADIONU I DO TEGO JESZCZE DZISIAJ INFORMACJA NA STRONIE E-OLIMPIA.COM &quot;Zbiórka na wyjazd do Płocka (12 sierpnia) odbędzie się na Placu Jagiellończyka o godzinie 13:00. Już pół godziny później autokary wyruszą w kierunku Płocka, więc pamiętajcie, aby się nie spóźnić. Na nikogo nie będziemy czekać! Cena wyjazdu: 35-40 zł (w tym bilet).&quot; TROCHĘ DEZORIENTUJE GDZIE TEN MECZ MA SIĘ ODBYĆ??????
JESZCZE INFO Z DRUGIEJ STRONY
Znamy już 18-tu zawodników, których na mecz ligowy do Płocka zabrał ze sobą Grzegorz Wesołowski. W porównaniu z meczem z Zawiszą Bydgoszcz w składzie Olimpii nastąpiły dwie zmiany. Mateusza Kołodziejskiego zastąpi Damian Pawlak, natomiast przed szansą debiutu w Olimpii stanie Bartłomiej Bartosiak, który zastąpił Pawła Żurawia. Nadal w składzie brakuje kontuzjowanego ostatnio Andrzeja Matwijowa, który wczoraj trenował indywidualnie.
Bramkarze: Krzysztof Stodoła, Milos Budakovic
Zawodnicy z pola: Mykoła Dremluk, Paweł Wojciechowski, Marcin Pacan, Marcin Staniek, Sławomir Szary, Robert Sierant, Michał Pietroń, Mariusz Muszalik, Krzysztof Kaczmarczyk, Bartosz Iwan, Łukasz Zaniewski, Adam Banasiak, Damian Pawlak, Bartłomiej Bartosiak, Paweł Buśkiewicz, Daniel Koczon.
CZYŻBY GOSPODARZEM W PŁOCKU MA BYĆ OLIMPIA?? JEŻELI TAK TO WAŻNA INFORMACJA I KURS W OKOLICACH 2.0 JESZCZE BARDZIEJ WARTOŚCIOWY

R 0

redondo

Użytkownik
Cytat ze strony &quot;Klub Sportowy Olimpia Elbląg pragnie poinformować, że spotkanie 4. kolejki I ligi pomiędzy naszą drużyną, a Wisłą Płock zostanie rozegrane na stadionie im. Kazimierza Górskiego w Płocku. Taką decyzję podjęli prezesi obu klubów.
Na obiekcie w Elblągu cały czas trwają prace związane z budową zadaszonej trybuny znajdującej się od strony budynku klubowego. Mimo starań wielu osób, stadion nie będzie gotowy na sobotę 13 sierpnia, czyli dzień w którym żółto-biało-niebiecy mieli zmierzyć się z Wisłą. W związku z tym władze Olimpii podjęły rozmowy z klubem z Płocka, a ich efekt jest taki, że mecz czwartej kolejki rozegrany zostanie na boisku rywala.
- Wprawdzie prace są już na ukończeniu ale i tak nie udałoby się nam sprawić, że stadion gotowy byłby na sobotę 13 sierpnia – informuje Łukasz Konończuk, prezes Olimpii. - Roboty budowlane pewnie by się zakończyły, ale do pełni szczęścia potrzebna jest jeszcze wizyta i opinia przedstawicieli Polskiego Związku Piłki Nożnej. I obawiam się, że z tym byłby problem.
Złe informacje przeplatają się z dobrymi, a te są takie, że zgodnie z zapowiedziami władz Olimpii, kolejne spotkanie zostanie rozegrane już na stadionie przy ul. Agrykola. Sympatycy na ten pojedynek nie będą musieli czekać zbyt długo, gdyż Olimpia w Elblągu już 17 sierpnia w meczu I rundy Pucharu Polski zmierzy się z Wartą Poznań.&quot;

jackoo24 0

jackoo24

Użytkownik
W poprzednim meczu wystąpiło 6 graczy 1990 lub młodszych i 5 kolejnych góra 3 lata starszych...
Przynajmniej nie maja problemów z młodzieżowcem. A na poważnie to wątpię by Polonia sprawiła niespodziankę chociażby wynikiem 0-0.
Piast -Pogoń X2
Chciałbym wypowiedzieć się odnośnie meczu Piast - Pogoń ,mój typ to X2
z przewaga Portowców .W tym meczu przemawiać będzie sytuacja na nili kibiców Piasta z zarządem ,którzy nie pojawia się na meczu i oczywiście atut boiska w Wodzisławiu. Kadrowo to Pogoń również jest tu faworytem ,do tego będą chcieli obronić fotel lidera.
Dolcan - Kolejarz X2
Niespodzianki kolejki raczej opatrywał bym w spotkaniu Dolcan - Kolejarz ,w którym za niewielka kwotę można pobawić się stawiając na gości.
Bruk-Bet - Arka 1X
Terlamika potwierdziła już że nie będzie tylko od dawania pk. faworytom. Mecze z mocniejszymi ekipami ich bardzo motywoja. Oczywiscie to oni będą faworytem tego meczu. Po Falstarcie Arka bez wątpienia musi dać z siebie wszystko bardzo możliwe że ten mecz będzie dla nich niczym mecz o życie, problem jednak ciągle pojawia się ze zgraniem drużyny która na dobra sprawę jest jeszcze ciągle składana.

T 11,3K

termii

Użytkownik
Jak dla mnie Wisla dzisiaj spokojnie wygra, nawet 2:0. Pamietam jeszcze spotkanie z II ligi jak wygrali u siebie 3:0, a piekna bramke strzelil Jaron ???? W meczu mieli ogromna przewage i Olimpia powinna sie cieszyc ze wiecej bramek Im nie wbili ???? ????
Typy:
Wisla Plock win@2,05
Wisla Plock -1@ 4,00
buk: bet365
Tylko, ze obecnie w 1 skladzie wychodzi max 2 zawodnikow ze skladu z II ligi.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Cześć,

Szkoda, że w internetowym świecie brak jakiejkolwiek emotki może od razu oznaczać agresję czy negatywne emocje, ja nie miałem takiego zamiaru w swojej wypowiedzi.

bo o Mące wspomniałem, a przed 1. i 2.meczem wszyscy stawiali przeciwko Polonii, bo słabi, biedni i w ogóle i wówczas nie negował tego nikt..
Napisałem o tym w pierwszym poście aby jednak przyjrzeć się sytuacji oby dwu drużyn no na przestrzeni czasu sporo się zmienia, przynajmniej w Bytomiu dlatego uważam, że ciągłe jechanie na &#39;&#39;argumentach z przed meczu z Pogonią&#39;&#39; to trochę już wyświechtane slogany.Ok, nic się nie stało, Obserwator opisał fajnie Sandecję, ja dodam od siebie jak wygląda sytuacja w PB, nie zmieni to oczywiście faworyta meczu, ale może komuś pomoże.Tak jak wspomniane było to do drużyny doszedł Daniem Mąką i raczej wyjdzie kosztem Wojsyka bądź Świerczoka w pierwszej jedenastce, również do gry będzie zdolny Luka Tidorovic, który był Naszym zawdonikiem przed meczem z Pogonią ale miał problemy z papierkami,sam zawodnik gra w środku pola i podejrzewam, że zastąpi kogoś z pary Dziewulski - Matusiak, nie wiadomo co z Ukraincem, którego pozyskaliśmy w tym tygodniu, jeśli z wizą będzie ok to ma zagrać w meczu w Nowym Sączu.Tak na dobrą sprawę to trzy nowe twarze mogą wystąpić w sobotnim meczu, oby to były jakościowo lepsi zawodnicy aniżeli tych co mamy.
Co do czasu, kolejny tydzień miał Darek Fornalak na pracę z zespołem, podobno z meczu na mecz wygląda to znacznie lepiej choć nadal brakuje tego prawidłowego zachowania pod bramką, dobrze, ze jest Mąką, nie wiem w jakiej jest dyspozycji, ale gorzej niż Wojsyk grać nie można.Co warte zauważenia, Pabols też mi o tym wspominał, nadal Nasza obrona popełnia karygodne, proste błędy i po tych indywidualnych zagraniach tracimy bramki, punkty.Na pewno z czasem będą one eliminowane, nie mniej jednak podsumowując to zespół idzie do przodu, między meczem z Pogonią a Piastem spory progres zalicza ten zespół i obyśmy zaskoczyli z punktami jak najszybciej.

Tak jak wspomniałem, nie zmienia to faktu, że Nowy Sącz dalej jest faworytem, ale rzeczywista sytuacja w PB jest taka jak napisałem.

Pozdrawiam, powodzenia.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja w meczu Polonii po raz kolejny zagram under. Kurs nie jest zły, na pewno lepszy niż typ na gospodarzy, którzy bądź co bądź są nieobliczalną drużyną co pokazali na przestrzeni ostatnich dwóch kolejek. Najpierw niefrasobliwość piłkarzy w meczu z Wisłą, a później w meczu z Arką zobaczyliśmy ich z zupełnie innej strony. Przejęli inicjatywę od samego początku, konstruowali akcje i biorąc to wszystko razem to mieliśmy obraz dwóch zupełnie różnych drużyn. Mamy Sandecje która grała z Wisłą, a także Sandecje która przepłynęła po Arce. Jak zaprezentują się w meczu z Bytomiem ? Tego nie wiem. Mogę jednak przypuszczać, że od pierwszych minut to oni przejmą inicjatywę, a Polonia niemrawo od czasu do czasu zrodzi jakąś akcję. Niektórzy podchodzą do tematu tak, że Bytom najlepiej jakby wszystkie mecze przegrał w tym sezonie, a jak typ nie wejdzie, to będzie gadanie że polska liga jest nieobliczalna, pełno w niej ustawionych meczów etc. Zawsze trzeba brać jakieś argumenty za i przeciw, ale patrząc na to z innej perspektywy, to jakimkolwiek składem Polonia będzie grała, to ten skład z meczu na mecz będzie grał coraz lepiej.
Sandecja Nowy Sącz - Polonia Bytom
Under 2,5 - 1,80 Sportingbet ⛔

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Miałem zabrać głos wcześniej ale nie było czasu... teraz zrobię to inaczej:

:

W poprzednich kolejkach krytykowałem Polonię i podkreślałem możliwość zarobku na młodej ekipie z Bytomia. Pisałem jednak również, że przyjdzie moment w którym ci młodzi chłopcy (bo części na prawdę bliżej do tego określenia niż do &quot;mężczyzny&quot;) zaczną grać lepiej.
Czy będzie to już dziś? Zobaczymy...
Sandecja od dawna jest postrachem pierwszej ligi. Punkty tracą tam najlepsi. Dwukrotnie kończyli sezon w ścisłej czołówce (o ile mnie pamięć nie myli to na 3 i 4 miejscu) ale do awansu zawsze czegoś brakowało.
Ten sezon zaczęli przeciętnie:
Zawisza Bydgoszcz 1-1 Sandecja Nowy Sącz
Sandecja Nowy Sącz
1-3 Wisła Płock
Sandecja Nowy Sącz 3-0 Arka Gdynia
Wyniki nie powalają, gra też nie... zespół aktualnie zajmuje 7 miejsce z 4 punktami. Dziś powinni wygrać i to może być ich główny problem. Nie od dziś wiadomo, że drużyny skazywane na pożarcie to często trudny i zaskakujący rywal. Nawet na samym początku mogła się o tym przekonać Warta, która przyjeżdżała do Bytomia pewna 3 punktów (na szczęście wtedy udało się je wywieźć). Zespół już jest po kilku tygodniach wspólnych treningów ale w ich postawie ciągle czegoś brakuje. Wygrana z Arką może zwiastować przełamanie ale równie dobrze, może być to tylko chwilowe pocieszenie dla kibiców...

Na zupełnie innym biegunie leży zespół gości. Wielokrotnie opisywana przeze mnie katastrofa jaką był spadek z Ekstraklasy mocno odbiła się na zespole. Wszyscy wiedzą kto odszedł i kto teraz gra w Bytomiu.
Ten sezon to następujące wyniki:
Pogoń Szczecin 3-0 Polonia Bytom
Pogoń Szczecin 3-0 Polonia Bytom
Polonia Bytom 0-2 Piast Gliwice

3 porażki. 0 bramek.
Ogromne kłopoty ze skutecznością i jeszcze większe problemy w obronie.
Zakładam jednak, że osoby które tak krytykują Polonię nie widziały jej ostatniego spotkania z Piastem. Bytomianie zaprezentowali się już bardzo przyzwoicie i tylko dobra gra Piasta (najlepszy mecz w sezonie i chyba jeden z lepszych w 2011 roku) uniemożliwiła im zdobycie pierwszych punktów. Jeśli drużyna robi postępy (a jestem o tym przekonany) to dziś możemy zobaczyć pewnie interweniujących obrońców. To byłby wielki atut zespołu ze Śląska ;)
Dziś, trener Fornalak do gry będzie mógł już desygnować Krzysztofa Michalaka, Lukę Tiodorovicia oraz Daniela Mąkę. To nie są słabi zawodnicy! Mało tego... wydaje mi się, że to może być sezon Daniela. Gdzie ma się odrodzić jak nie w drużynie, dla której ma być wybawieniem?
Najchętniej zobaczyłbym dziś triumf gości ale o to będzie bardzo ciężko.
Remis 0-0, może 1-1 jest bardziej realny.
Ze swojej strony proponuję:

Sandecja Nowy Sącz - Polonia Bytom
Polonia Bytom +0,5
4/10 @ 2,60

Bet365

✅ ✅ ✅

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom