Ze zmeczenia powtarzam sie, ale teraz przynajmniej wszystko zbije w 1 poscie (tamte mozna usunac).
Co do Barcy to niby powinni wygrac, ale Kopenhaga pokazala juz im, ze latwe to nie bedzie. Lecz jesli tylko goscie zagraja na pelnych obrotach i wykorzystaja chocby czesc sytuacji bramkowych to zwyciestwo powinno byc formalnoscia. Dla mnie jednak w tym meczu bardziej kusi handicap na rozne, gdyz przewaga gosci na boisku bedzie przytlaczajaca i rowniez w tym wzgledzie.
W spotkaniu w Rosji faworytem wydaje sie byc Rubin i nikogo to dziwic nie powinno. Wyniki Rosjan sporo sie roznia od gry, jaka prezentowali w poprzednich spotkaniach. Szczerze powiedziawszy z Panata powinni oni juz wygrac w Atenach. Teraz goscie przyjada do nich podbudowani zwyciestwem nad najwiekszym rywalem do mistrzostwa ligi, Olympiakosem. Nie sadze jednak, by wplynelo to znaczaco na ich gre, ktora to wybitnie nie zachwyca. Jutro zapewne wiekszosc meczu beda odpierali Rubina, jedynie kontrujac ich czasem. Wiadomo jednak od dawna jak trudnym terenem do zdobycia jest stadion w Kazaniu, w koncu nikomu w
LM nie udalo sie go zdobyc. Obawiam sie tylko o forme strzelecka gospodarzy, gdyz zbyt bramkostrzelni oni nie sa. Mam nadzieje, ze strzela te minimum 2 gole, ktore pozwola im sie cieszyc z pierwszego zwyciestwa w grupie. Ponownie uwazam, ze dobra opcja jest win w roznych, lecz uzalezniam to od kursu na nich i na ewentualne handi.
A propos Bursy z MU ja sie zgodze tylko do jednego, mianowicie ze tam under bedzie ???? Turki wyraznie zawodza w tej edycji
LM i juz co najwyzej moga powalczyc o honor. Moim zdaniem bedzie to zadanie o tyle ulatwione, ze MU wcale super formy nie prezentuje. W ataku gra Nani, reszta mu asystuje, czasem tylko Hernandez cos ciekawego pokaze, reszta bida, zreszta jak przedmowcy powiedzieli - United lubuja sie w wygrywaniu jak najmniejszym nakladem sil. Bursaspor nawet bramki poki co nie moze zdobyc, wiec nie widze, by z ich strony mialo ich nagle pelno pasc. Doliczajac do tego opieszalosc graczy z Manchesteru under wydaje sie mi rozwiazaniem idealnym, bo wynik bedzie oscylowal kolo remisu lub niewielkiego zwyciestwa gosci.
Co do drugiego spotkania przestrzegam przed przecenianiem Valencii. Przeciez oni jeszcze nic wielkiego nie pokazali w tym sezonie, wrecz przeciwnie, padaka to ich drugie imie ostatnio! Aduriz i Soldado owszem, sa niezli, ale to zupelnie inna bajka w porownaniu do Villy czy Silvy. Tam teraz nie ma kto po prostu tworzyc ani wykorzystywac sytuacji bramkowych, ktorych jest na lekarstwo. Rangersi z pewnoscia przyjada sie bronic, a robia to dobrze, co pokazali juz chocby z MU. Do tego dochodzi niezla gra z kontry i silna strona czyli stale fragmenty gry i mozna handi -1 na gospodarzy wrzucic miedzy bajki. To bedzie bardzo wyrownane i ciezkie spotkanie, nawet jesli VCF szybko osiagna prowadzenie to wcale nie musi to oznaczac pogromu. W tym sezonie juz wiele zespolow pokazalo, ze z Valencia mozna grac i to nawet wygrywac na ich wlasnym boisku, wiec jak dla mnie ten kurs to jest smiech na sali. Jedyne sensowne typy na to spotkanie to Rangers +1,5 oraz handi na Valencie, ale w rzutach roznych, bo w pole karne czesto beda sie dostawac, ale bedzie to wlasnie glownie owocowac rogami, a nie bramkami.
Jako kolejne chce opisac spotkania z grupy A. Po tym, co pokazuja Koguty w lidze i w
LM i porownujac to z Interem pewne jest dla mnie, ze jakikolwiek typ na 2 jest dla mnie absolutna pomylka i kasa w bloto. Tottenham pokazuje w kazdym spotkaniu ogromna wole walki i swietna grze w ataku. Minusem sa niestety gra obronna, ktora popelnia zbyt czesto glupie nawet bledy oraz mizerna skutecznosc w ataku. Nie wierze jednak w powtorke z rozrywki i przebieg meczu jak w Mediolanie, bo gospodarze z pewnoscia wyjda znacznie bardziej skoncetrowani i uwazni w obronie niz poprzednio. Dodatkowo nalezy dodac, ze Inter z tej edycji to zupelnie inny zespol niz z poprzedniej i nie gra on juz tak do bolu skutecznego futbolu. Niestety takze o finezje w nim znacznie trudniej. Zreszta nawet wtedy o zwyciestwa wyjazdowe bylo bardzo ciezko, co teraz jest wrecz niewykonalne w ich wykonaniu. Mimo wszystko dla mnie ten mecz to raczej no bet, choc duzo blizej mi 1x niz x2.
W drugim spotkaniu tej grupy faworytem wydaja sie gracze Werderu. Nic bardziej mylnego, kurs na nich jest przesacowany, ot co. Po tym co ostatnim czasy pokazuje defensywa Bremenczykow sadze, ze nawet trampkarze byliby w stanie im cos strzelic. Co dopiero profesjonalisci z Enschede, ktorzy w ostatniej kolejce nie pozwolili sobie strzelic gola w Eindhoven, co jest naprawde sporym osiagnieciem. W meczu z Niemcami na pewno nie beda na straconej pozycji i przy ich uwaznej grze w obronie oraz skutecznej w ataku beda w stanie wywiezc nawet 3 pkt. Wystarczy w koncu zmusic obrone gospodarzy do bledu, o co nie bedzie trudno. Stad tez moje typy na to spotkanie to: Twente strzeli i Twente +1,5.
Wyjazd do Izraela tymczasem moze w koncu pozwoli Hapoelowi zdobyc pierwsze punkty. A jest na to spora szansa, bo ostatnimi czasy gra Schalke jest wrecz zalosna i tylko troche broni ich gra w
LM. Lecz na trudnym terenie w Tel Avivie strasznie ciezko bedzie o wygrana, a znacznie latwiej o strate niz zdobycie gola. Hapoel nie gra wcale najgorzej, a sumujac to z obecna forma (czym?) Schalke moga nawet zwyciezyc. Bo nic nie dadza znane nazwiska w druzynie, gdy na boisku nic nie graja i az przykro jest ogladac te farse, bo gra sie tego nazwac nie da. Najlepszymi typami na ten mecz beda: Hapoel strzeli, 1x i 1 +1,5, ktory wydaje sie najbezpieczniejszym.
Mecz Benfica - Lyon odpuszczam, gdyz jest to typowy no bet, spotkaja sie bardzo wyrownane druzyny, z ktorych zadna nie jest jeszcze w optymalnej formie i kazda moze to spotkanie wygrac. Wynika z tego, ze powinien byc remis, ale lepiej potypowac ten mecz na
live, co najwyzej zwyciestwo Benfy w roznych wydaje sie rozsadnym rozwiazaniem.