Dzisiejsze mecze pozwoliły ustukać kilka złotówek, więc myślimy nad drugim dniem
LM.
Inter Mediolan- Real Madryt
Typ: 1
Kurs: 2,20
Marathonbet
Stawka 7/10
Jako kibic Realu od przeszło dwudziestu lat jak patrzę to co grają w tym sezonie to przypominają mi się lata jak notorycznie odpadali z
LM w 1/8 finału, nie zdziwię się jak w tym sezonie nie wyjdą z grupy. Zero ładu, zero składu, zero pomysłu, brak lidera. Jutro zmierzą się na Giuseppe Meazza z Interem, który mimo ogromnego potencjału jak dotąd w tym sezonie zawodzi (przynajmniej mnie). Po świetnym poprzednim sezonie zakończonym finałem
LE, spodziewałem się więcej po zespole Conte, tym bardziej że latem dokonali kilku naprawdę solidnych wzmocnień.
Przechodząc do jutrzejszego spotkania to zacznę od absencji w obu zespołach:
Inter zagra bez: Brozowicia 7/1, Vecino 0/0, Sensiego 3/0, Padelliego 0/0, Koralova 5/0
Real bez: Ramosa 8/2, Benzemy 8/4, Jovicia 4/0, Militao2/0, Odriozili 1/0, Valverde 8/3
Patrząc osłabienia Interu to jedynie brak Brozovicia i Koralowa ma tak naprawdę jakiekolwiek znaczenie. W Realu zabraknie lidera defensywy Ramosa, bez którego obrona wygląda tragicznie (choć ostatnio zagrał z Valencią a efekt i tak był jaki był), Fede, któy w mojej ocenie jest obecnie najlepszym zawodnikiem środka pola i drugim najlepszym strzelcem zespołu w tym sezonie, no i Benzemy, który u wielu piłkarskich obserwatorów wywołuje skrajne emocje, ale w tym sezonie najlepszy strzelec, a jak nie strzela to ma spory wpływ na gre ofensywną. Także u Królewskich wypadł najlepszy z każdej pozycji poza bramką gdzie zobaczymy Courtoisa. Warto dodać ze w lidze Real zdobył w tym sezonie 15 bramek, a wspomniani zawodnicy którzy wypadli zdobyli z nich aż 9.
Inter mimo braku Brozovicia ma naprawdę świetną drugą linię na czele z Barellą, Vidalem, Naingolanem czy Eriksenem. W defensywie od dłuższego czasu i tak widzimy na lewej stronie Bastoniego, więc brak Koralova nie powinien być zauważalny. Ponadto w stosunku do przegranego spotkania w Madrycie do składu Interu wraca czołg Lukaku, który w lidze w 7 spotkaniach strzelił 7 bramek.
Uważam że Inter jutro stanie na wysokości zadania i pokaże swój potencjał, którego na chwilę obecną nie odzwierciedla ani miejsce w tabeli ligowej ani w
LM. Ponadto porażka w tym spotkaniu niemal wyeliminuje ich z fazy pucharowej
LM, a i awans do
LE nie będzie wcale jakiś oczywisty za sprawą nieźle spisującego się Szachtara. Osobiście obawiam się czy nie zobaczymy jutro na Meazza pogormu ze strony Interu bo fatalna defensywa bez Ramosa w zderzeniu z Lukaku i Martinezem wspieranymi prze Alexisa i Hakimiego może wypaść dramatycznie.
Alternatywnie:
Inter strzeli w obu połowach @ 2,61 Fortuna 6/10
Inter (-1,5) @ 3,85 Fortuna 4/10
Inter over 1,5 gola HT @ 4,50 Fortuna 2/10