Obywatele świetnie zaczęli ten sezon. Jednak w
LM idzie nieco gorzej, ale jeszcze 3 mecze, wiec nie wszystko stracone. Na jutrzejszy mecz
wraca Balotelli, który pauzował z powodu kartek z poprzedniego sezonu. Tak więc jutro
zespół Manciniego będzie niemal kompletny.
Jeśli chodzi o
Żółtą Łódź Podwodną, to kadrowo to wygląda bardzo kiepsko. Na pewno nie wystąpią tacy zawodnicy jak: Giuseppe Rossi, Cristian Zapata, Cani, Marco Ruben i Marcos Senna. Niepewny jest też występ Javiera Camuñasa, który przejdzie badanie kości strzałkowej. Trener Garrido na jutrzejsze spotkanie powołał graczy z rezerw Gullón, Joselu, Fofo. W napadzie Villearreal nie ma kim praktycznie postraszyć. Jest jedynie wspomniany 20-letni Joselu oraz 30-letni Borgas, który również od 3 lat gra w rezerwach. Ciekawa sytuacją jest z Marcheną, ponieważ piłkarz jest zdrowy, ale nie wiadomo do końca czy zagra, gdyż ponoć kogoś pobił kilka dni temu w Walencji i może mieć z tego tytułu problemy.
Biorąc pod uwagę problemy ze skompletowaniem składu Villarreal nie jest faworytem jutrzejszego meczu, obecna forma nie rokuję niczego optymistycznego. A City obecnie miażdży wszystkich w lidze niczym walec. Myślę, że jutro będą na tyle zmotywowani, aby wywieść z Hiszpanii 3 punkty, które będą niezbędne, żeby myśleć o wyjściu z grupy.
Typ: City over 1.5 gola [0:3]
Kurs: 1.65
Typ: City win [0:3]
Kurs: 1.60
Brać, bo jutro kursy polecą ostro w dół....
Limit pecha w przypadku gospodarzy już się wyczerpał. Najwyższy czas na powrót na zwycięską ścieżkę i odrabianie strat. W lidze przełamanie się udało. Wysoka wygrana z Rodą 4:0, po serii 5 spotkań bez zwycięstwa. W
LM pozostaje walka o 2 lokatę z Lyonem. Bo mam nadzieję, że takie założenie mają piłkarze Ajaxu. Lyon jutro podejmuję Real, który może sobie już przypieczętować awans. Ajax jutro musi po prostu wygrać, gdyż potem jest wyjazd do Lyonu i mecz u siebie, prawdopodobnie z mającym zapewniony awans Realem. Myślę, że Ajax udowodni, że ten delikatnie mówiąc kryzys ma już za sobą.
Ponoć w Dynamie jest napięta sytuacja w zespole. Kilku zawodników myśli zmianie barw, po nieudanej przygodzie z
LM. Chociaż tak na prawdę jeszcze nie wszystko stracone.
Typ: Ajax over 1.5 gola [4:0]
Kurs: 1.50
Realowi do awansu potrzeba tylko remisu. Również i takim wynikiem nie pogardziłby Lyon, bo w obecnej sytuacji gdzie
zabraknie kilku kluczowych graczy[Michela Bastosa, Remy'ego Vercoutre, Lisandro Lopeza, Clement Grenier, Anthony'ego Lopesa, Yannisa Tafera i Jeremy'ego Pieda, a pod znakiem zapytania stoi występ Aly'ego Cissokho], to chyba satysfakcjonująca propozycja. Wracając do Realu, to Królewscy jeszcze nie wygrali na Stade Gerland. Pytanie brzmi czy jutro Królewscy zagrają z takim animuszem, aby odnieść to zwycięstwo. Lyon jest w trudnej sytuacji, mimo braków kadrowych będzie musiał zaryzykować. Królewscy już niejednokrotnie, w meczach gdzie nie byli do końca zmotywowani ich gra nie była taka do końca ambitna. Nie mam trochę pomysłu na ten mecz, Lyon musi powalczyć, a Real jest trochę w komfortowej sytuacji, wiedzą, że potrzebują punktu, ale przecież jeszcze mecz u siebie chociażby z Zagrzebiem. Myślę, że to czas na 1 straconą bramkę trochę rozluźnionego Realu.
Typ: BTS [0:2]
Kurs: 1.70
Kadra Lyonu:
Lloris, Valverde - Réveillère, Dabo, Cris, B. Koné, Lovren, Cissokho, Umtiti - Gonalons, Källström, S. Koné, Fofana, Plea, Gourcuff, Ederson, Belfodil - Briand, Gomis, Lacazette.
Kadra Realu:
Bramkarze: Casillas, Adán i Tomás Mejías
Obrońcy: Ramos, Varane, Pepe, Carvajal, Coentrão i Albiol
Pomocnicy: Özil, Di María, Xabi Alonso, Callejón, Lass, Khedira, Granero i Altıntop
Napastnicy: Cristiano Ronaldo, Higuaín oraz Benzema.