Maccabi już nie ma praktycznie szans na wyjście z grupy. Stoke, żeby zapewnić sobie awans musi dzisiaj wgrać. O wygraną będzie bardzo ciężko, gdyż Anglicy po całkiem niezłym początku sezonu trochę nie radzą sobie z grą na kilku frontach. Odpadli już zresztą z Carling Cup. Znawcą ligi angielskiej nie jestem ale oglądałem poniedziałkowy mecz z Newcastle na Britannia Stadium, na którym ponoć wszystkim gra się źle. I ku zaskoczeniu Stoke prezentowało się bardzo słabo. Na dodatek urazu doznali kapitan
Ryan Shawcross (10/0) i obrońca
Marc Wilson (10/0) i nie polecieli do Tel Avivu.
Cameron Jerome (4/0) pauzuję za czerwoną kartkę z poprzedniego meczu. Stoke ma dosyć napięty terminarz ostatnio, grali mecz w poniedziałek wieczorem, dzisiaj oraz kolejny ligowy w niedziele + podróż do Izraela. Maccabi jest najsłabszym zespołem w grupie, ale dzisiaj gra przed własną publicznościa i myślę, że nie odda łatwo zwycięstwa Angolo. Co prawda nie ma szans na awans, ale pieniążki z korzystnego wyniku się przydadzą.
Typ: Maccabi nie przegra [1:2]
Kurs: 1.50
Typ: Maccabi strzeli [1:2]
Kurs: 1.35
Włosi są pewni swej siły i chyba dosyć pewni awansu. Z tego tytułu trener
Francesco Guidolin dał odpocząć kilku ważnym graczom Udine. W Madrycie dzisiaj nie zagrają
Antonio Di Natale (8/7),
Giampiero Pinzi (8/0) i
Gabriel Torje (8/0). Atletico po serii spotkań bez zwycięstwa w końcu w weekend ograło Real Zaragoza. Atletico nie ma wielkiego komfortu w
LE. Tylko 4 oczka w 3 meczach. Dzisiaj należałoby skorzystać z sytuacji, że 3 i 4 drużyna grają ze sobą (odpowiednio Rennes i Celtic) i po prostu wygrać. Myślę, że dzisiaj Los Colchoneros wezmą rewanż na Udine. Do składu Atletico wracają
Paulo Assuncao,
Jorge Pulido oraz
Miranda, którzy nie wyli desygnowani na ostatni mecz ligowy.
Atletico Madryt
Bramkarze: Joel Robles, Thibaut Courtois i Sergio Asenjo
Obrońcy: Diego Godín, Antonio López, Filipe Luis, Álvaro Domínguez, Luis Perea, Joao Miranda i Jorge Pulido
Pomocnicy: Mario Suárez, Tiago Mendes, Eduardo Salvio, Arda Turan, Paulo Assunçao, Gabi Fernández, Koke i Diego Ribas
Napastnicy: Adrián López, Radamel Falcao i Pizzi
Udinese Calcio
Bramakrze: Handanovic, Padelli, Romo.
Obrońcy: Armero, Basta, Benatia, Danilo, Ekstrand, Neuton, Pereyra.
Pomocnicy: Abdi, Asamoah, Badu, Battocchio, Doubai, Isla.
Napastnicy: Fabbrini, Floro Flores, Dimitrio
Typ: Atletico over 1.5 gola [4:0]
Kurs: 1.65
Typ: Over 2.5 gola [4:0]
Kurs: 1.97