>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4. kolejka fazy grupowej Ligi Europejskiej - 06.11.2014 - czwartek

Status
Zamknięty.
dobi 215,9K

dobi

Znawca - Premier League
Dziś troszeczkę ryzykownie, ale widzę lekkie value więc muszę spróbować. Drugi kupon taki troszeczkę pewniejszego coś zagramy.

Wolfsburg - FK Krasnodar

Godzina : 21:05
Typ : 1 (-1,5) HA
Kurs : 2.25
Buk : bet365

✅✅✅ Wynik 5:1 ✅✅✅

Zaczynamy spotkania rewanżowe w LE. Tu pod lupę jako pierwsze spotkanie wziąłem sobie mecz Wolfsburga z Kubaniem. Wilki są mocnym faworytem tego starcia i wcale się nie dziwię bukmacherom, bo kursy są takie jakie być powinny. Nie mogli wystawić wyższych kursów, a niższe to byłaby raczej przesada.
Kurs na Wolfsburg to 1.50, raczej mnie nie urządza, choć wygrać – wygrają. Miałem grać Wolfsburg + over 2.5, ale bet popsuł mi plany linią na over 3.5 co byłoby już dość ryzykowne. Ten kurs ma szansę i jest adekwatny do ryzyka, więc nie robimy z niego inwestycji.

Wilki są w nadzwyczaj dobrej formie, ostatnie sześć meczów, to sześć wygranych i to na paru frontach, bo w Bundeslidze, LE i Pucharze Niemiec. Jest to coś, do czego fani ekipy z miasta Volkswagena nie byli za bardzo przyzwyczajeni, aczkolwiek taka kolej rzeczy na pewno ich cieszy. Co lepsze na ostatnie 10 meczów, przegrali i zremisowali zaledwie raz. Przegrali z Herthą na wyjeździe (24.09) i zremisowali z Lille w ramach LE (02.10), reszta to aż 8 zwycięstw, w tym aż pięć z nich to wygrane przynajmniej dwoma bramkami. Optymizmem mogą napawać szczególnie ostatnie 4 mecze, zaczęło się od 2:4 w Rosji, potem u siebie 3:0 z Mainz, 4:1 w PN z Heidenheim, i 0:4 ze Stuttgartem. Robi wrażenie – wyniki na miarę Bayernu.

Kubań raczej nie radzi sobie na tylu frontach i może na początku tego nie było widać, ale teraz da się to już dostrzec. Ich ostatnie 5 spotkań to ledwie remis z Zenitem i wygrana 2:0 z Terekiem, pozostałe to porażki. W lidze mimo to zajmują 3. pozycję, ale odpadli z Pucharu, po przegranej z Krylią Sowietow 1:3. Nie dzieje się tam najlepiej.

Przeciwko Krasnodarowi w czwartek nie wystąpi Ricardo Rodriguez, który zmaga się z urazem uda. Nie zagra też kontuzjowany Daniel Caligiuri. Po drugiej stronie zabraknie zawieszonego Joazinho i mającego problemy ze ścięgnem uda Władimira Bystrowa.

Wydaje mi się, że Wolfsburg jest w stanie wygrać u siebie różnicą dwóch bramek, z nienajsłabszymi ekipami. Skoro pokryli handi na trudnym terenie i w trudnym klimacie w Rosji, to czemu nie mogą tego zrobić na własnym obiekcie ? Myślę, że dadzą radę. Dla mniej odważnych: Wolfsburg -1 HA po 1.775

Drugi kupon to dubel, parę zdań o nim :

Besiktas - Partizan / Godzina 19:00 / Typ : 1 / Kurs : 1.45 / bet365​

✅✅✅ Wynik 2:1 ✅✅✅

Besiktas prezentuje się dużo lepiej w europejskich pucharach niż ich dzisiejsi goście. Ten mecz może być kluczowy w kwestii awansu, Besiktas ma tyle samo punktów co Tottenham, taki sam bilans meczowy i bramkowy, więc jest spora szansa na objęcie pierwszego miejsca w grupie, bo mają dziś teoretycznie ciut łatwiejsze zadanie niż Totki, które grają w Grecji z Asterasem. W tamtych terenach zawsze się ciężko grało, gra i będzie się grało. Besiktas myślę, że spokojnie jest w stanie wygrać spotkanie, bo grają z Partizanem, który ostatnio w Belgradzie rozbili aż 0:4. Grałem tam BTS bo ten wydawał mi się prawdopodobny a tu zdziwko, i dobra skuteczność ekipy tureckiej. Dobrze wkomponował się w drużynę Demba Ba, aczkolwiek ostatnio trochę się zaciął, może dziś się odblokuje. W formie jest Sahan który ma 5 bramek na koncie. Mam nadzieję, że dziś nie przejadę się na Turkach.

Apollon Limassol - B. Moenchengladbach / Godzina 19:00 / Typ : B. M&#39;gladbach Czyste Konto? NIE / Kurs : 1.83 / bet365
⛔⛔⛔ Wynik 0:2⛔⛔⛔
Mieli szanse, szkoda...​

Wiele osób idzie w huraoptymizm na Borussię. Kurs spadł z 1.62 na 1.40, jeśli ktoś gra Borussię po 1.40 na wyjeździe na Cyprze to jest chyba niespełna rozumu. Fakt faktem, Źrebaki, są niepokonani od 13-stu spotkań, jeśli chodzi o wyjazdy to od 8-iu meczy; ale dziś tak łatwo nie będzie. LE to jest co innego niż zwykła liga, i gra się tu trochę inaczej, często są wyjazdy na Bałkany lub pobliskie rejony gdzie gra się naprawdę ciężko, a przykładów mógłbym tu wymieniać dziesiątki. Poza tym, Apollon u siebie jest mocny, ostatnie 5 spotkań u siebie, to porażka z AEK Larnaca 2:5, a po tym 4 wygrane. W ostatnich 9/10 spotkaniach Apollon strzelali przynajmniej bramkę, ba! w ostatnich 19/22 meczach choć raz trafiali do siatki rywala. Borussia traciła bramki na wyjazdach - w ostatnich w/w ośmiu meczach, pięć razy. Poza tym do Grecji nie lecą na pewno Kruse i Xhaka, a oprócz tego mają ważny mecz w weekend z Borussią Dortmund, więc zapewne zobaczymy kilka rotacji w składzie, Lucien Favre da odpocząć paru podstawowym graczom, dzięki czemu gra Źrebaków, może być daleka od tego co grają ostatnio. Nie mówię tu, że przegrają ale kurs na to że mocny u siebie Apollon strzeli M&#39;gladbach (które ma lekkie braki, możliwe będą rotacje w składzie, i przed ważnym meczem) gola jest wg mnie zawyżony i trzeba skorzystać. Mam nadzieję, że się nie przejadę.

Powodzenia ! ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
moje przemyślenia na tą kolejkę ligi europejskiej, oczywiście na starcie zaznaczam, że granie kilku typów na kuponie nie jest dobrym pomysłem, jak grać tylko single, do sedna jednak...
Dynamo Moskwa powinno w końcu wygrać, niezły skład, mam nadzieję, że jeszcze nie jest tam nerwowo bo jeszcze nic nie przegrali można jeszcze powalczyć na każdym froncie, w Portugalii jak to w Portugalii od lat, te same ekipy są mocne, trzymają wysoki poziom a reszta jest bo jest, nie spodziewam się po Estoril zbyt wiele, Dynamo powinno wygrać to nawet dwoma bramkami bo Estoril nie może tylko liczyć na remis.
Borussia M&#39;Gladbach powinna wygrać, dla mnie Apollon jest słaby, wiadomo swoje boisko i tak dalej, ale dobry niemiecki zespół, zagra swoje to nie ma opcji by zgubił punkty z takim rywalem. w grupie jeszcze nic nie wyjaśnione więc nie powinno być odpuszczania.
Dynamo - Salzburg min. 3-4 bramki w meczu. Dla gospodarzy mecz o wszystko, więc powinni się mocno starać, grać do przodu. Salzburg w obronie kiepski z przodu zawsze niebezpieczny. W tym meczu wszystko może się wydarzyć, Dynamo miało sporego pecha z terminarzem, że przed 4 kolejką jest w takiej sytuacji.
Kopenhaga - Bruggia obie strzelą. w tej nudnej grupie gdzie za wiele się nie dzieje to wydaje się najważniejszy mecz, Torino wygra grupę, HJK wszystko przegrywa i te dwa zespoły w bezpośredniej walce o awans, 1.84 na BTS w unibecie :eek: dużo, warto zagrać, powinno się sporo dziać, to nie są monolity, praktycznie zawsze coś strzelają jak i tracą.
Guingamp powinno wygrać, być może nawet dwiema bramkami, kursy na to nawey do 3.20 sięgają, a grają przecież tylko z Dynamem Mińsk. Z reguły francuskie ekipy u siebie z tego typu rywalami potrafią punktować. Pokonali wcześniej PAOK 2:0 u siebie, Dynamo to bardzo przeciętny zespół. Guingamp wszystko co najgorsze mają już za sobą po tym jak Nicea im 7 bramek wbiła.
Everton też raczej powinien sobie spokojnie poradzić z Lille. Tu jednak należy zaczekać na składy, jak duża rotacja będzie, jednak ostatecznie myślę, że będzie on na tyle mocny by wygrali, u siebie angielskie drużyny z zasady nie odpuszczają.
no i na koniec chyba najlepszy typ na dziś to wygrana przynajmniej dwiema bramkami Sparty ze Slovanem. Czeski zespół potrzebuje tych punktów do awansu, na wyjeździe wygrali z tym rywalem bez problemu 3:0. Oczywiście ostatnio przegrali u siebie z Pilnem, ale ogólnie u siebie są bardzo mocnym zespołem, potrafią grać na własnym boisku. Natomiast Slovan wygląda mizernie w tym sezonie, nie widzę żadnych szans dla nich w tym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +2
xxx777xxx 1

xxx777xxx

Użytkownik
Panowie widzę że składy już podane a mało czasu na analizę... Orientuje się ktoś na szybko po składach kto dzisiaj olewa a kto gra na poważnie?

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Kurs na Everton z 1.70 w południe na 2.05 teraz. Ewidentnie oleją dzisiejszy mecz.
z tym olewaniem bym nie przesadzał, co prawda nie ma Eto&#39;o, dwóch podstawowych obrońców, pomocnika, ale ten skład nadal nie jest zły, ja nic nie gram, ale oni dalej są w stanie wygrać.
panowie dziś w Slovanie na rezerwie zostaje Soumah i Halenar, czyli dwaj najlepsi strzelcy gości, także wygrana Sparty do zera też można grać odważnie.

xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
Legia Warszawa - Metalist Kharkiv 1 1.62 Bet365 2:1 ✅✅

Charków zagrał taką kiszkę u &quot;siebie&quot;, że grając w Warszawie jestem niemal pewien ze Legia nawet bez Radovicia i Brzyskiego bez wiekszych problemow da rade.

Fiorentina - PAOK 1 1.50 Bet365 1:1 ⛔⛔

Na wyjezdzie dali rade, maja bilans 7-0, wychodza mocnym skladem, traktujac powaznie ten mecz i uwaga w pierwszej 11 wychodzi Mario Gomez, ktory wrocil kolejke temu po kontuzji.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Nelom kartka TAK
6.50
Unibet
Holenderski obrońca w barwach Feyenoordu w LE złapał już dwie kartki. Dziś będą grać z Rijeka, która ograła ich u siebie 3-1. Gospodarze jeżeli chcą myśleć o awansie muszą dziś wygrać. Gram bo kurs znacznie przesadzony. Sędzią Thomson więc o kartki nie powinno byc trudno

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Sparta Praga - Slovan Bratysława AH(0:1,5) 1 kursy ok. 1,75 w większości buków na live. ✅ 4:0

Analiza:
Sparta ma 6 punktów na koncie i bardzo potrzebuje tej wygranej do awansu do kolejnej fazy ligi europejskiej.
Mają ogólnie rzecz biorąc dobry sezon, w czeskiej lidze są na drugim miejscu, jedynie Pilzno jest obecnie mocniejsze od nich.
Slovan natomiast w lidze europejskiej 3 mecze 3 porażki 0 bramek zdobytych 10 straconych. Nie mają praktycznie żadnych szans na awans, ale tu nie chodzi o matematykę, oni po prostu są słabi, nawet w rodzimej lidze potrafią wysoko przegrywać.
W niedawnym meczu pomiędzy tymi drużynami Sparta wygrała 3:0 na wyjeździe, w Pradze też liczę przynajmniej na 2:0.
dziś w Slovanie na rezerwie zostaje Soumah i Halenar, czyli dwaj najlepsi strzelcy gości, także wygrana Sparty nie podlega dla mnie dyskusji, pytanie tylko jak wysoko wygrają, bo sami do tego meczu przystępują w żelaznej podstawowej jedenastce.

Otrzymane punkty reputacji: +8
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom