STAL GORZÓW vs WYBRZEŻE GDAŃSK
Stal Gorzów v Wybrzeże Gdańsk (handicap)
Typ: Stal Gorzów (-22)
Kurs: 1.66
Kurs może nie należy do najwyższych, ale typ wydaje się bardzo pewny. Gorzów to obok Tarnowa drużyna z największym handicapem własnego toru. Co prawda pogoda nie rozpieszcza i Stal jedzie bez Kasprzaka, ale GKS na wyjazdach powinien być chłopcem do bicia. Dzisiaj spodziewam się, że gdańszczanie mogą mieć ponownie problem z dobiciem do 30 punktów. Zagar, Iversen i Zmarzlik powinni zakończyć swoje występy bez straty punktów na rywalu. Do tego Gapiński, Świderski, Sundstroem i Cyfer powinni również dorzucić pokaźną zdobycz punktową. Jedyne czego się obawiam to, że pogoda pokrzyżuje plany i mecz zakończy się przedwcześnie.
Wynik: Stal Gorzów 60(-22=38):30 Wybrzeże Gdańsk
Komentarz: Byłoby wyżej, ale Paluch parę razy puścił juniora za Zagara i Iversena. Tym niemniej spodziewane, wysokie zwycięstwo.
Niels K. Iversen v Fredrik Lindgren (H2H)
Typ: Niels K. Iversen (-3)
Kurs 1.70
Iversen to u siebie zawsze świetny zawodnik. Jeśli tylko pojedzie we wszystkich wyścigach to nie powinno być absolutnie żadnego problemu z pokryciem handi. Nawet gdyby Lindgren pojechał z taktycznej (a pewnie nie pojedzie).
Wynik: Niels K. Iversen (3,3,2*,1) 9-3=6
Fredrik Lindgren (2,2,0,3,d) 7
Komentarz: Piotr Paluch popsuł całą zabawę zastępując w jednym z biegów Iversena. I taką ewentualność brałem pod uwagę. Poza tym całkiem niezłe zawody Fredki. Zobaczymy czy za tydzień pojedzie z Lesznem, ale tym razem za Gafurowa.
Artur Mroczka (suma punktów)
Typ: Artur Mroczka - powyżej 7
Kurs: 2.10
W Tarnowie podobną linię grałem "poniżej" i weszło. Tutaj podobnie liczę na sukces. Artur w Gorzowie ścigał się przed laty. To była trudna przygoda dla niego. Dzisiaj to zupełnie inny zawodnik. Dużo bardziej dojrzały. Preferuje krótkie tory z przyczepną nawierzchnią. Tak powinno być dzisiaj w Gorzowie. W parze Marcel Szymko, więc w każdym biegu ma "michałka" na starcie. Do tego jeszcze coś powinien dorzucić. A nuż Chomski wrzuci go z taktycznej? Wydaje mi się, że to jest do pokrycia nawet w 5 biegach.
Wynik: Artur Mroczka (2,1,w,2,1) 6
Komentarz: Szkoda wykluczenia, bo jechał na pozycji, która dawałaby pokrycie linii.
1/2