Bet365
WŁÓKNIARZ CZĘSTOCHOWA v SPARTA WROCŁAW
Rune Holta v Tomasz Jędrzejak (H2H)
Typ: Tomasz Jędrzejak (-1)
Kurs: 2,20
Rysiek bez formy, ale przede wszystkim sprzętu. Na wyjazdach robi prawie za plastron, zaś u siebie zdarzają mu się niezłe biegi. Do rozwiązania problemów i odzyskania formy jeszcze bardzo daleko, a sam śmiem twierdzić, że to już będzie permanentny zjazd w dół z pojedynczymi wyskokami. Holta dzisiaj to ślizgacz (na nazwisku). Ogór też nie jest w jakiejś oszałamiającej formie, ale np. Golloba w Toruniu zrobił. To pokazuje, że może i umie jechać. Ostatnio trochę słabiej z Lesznem, ale przy dobrych wiatrach może zakręcić się koło 10 punktów (licząc z RT). Rysiu ma w parze mocnego Walaska, który na tym rywalu raczej nie popełni błędów z meczu z Falubazem i po dobrym początku pójdzie za ogniem. Liczę po cichutku, że Rune ominie nominowane.
Wynik: Rune Holta (2,1*,1,1) 5
Tomasz Jędrzejak (0,2,0,-) 2-1=1
Komentarz: Tomek strasznie wolny na trasie. Poza tym robił banalne błędy w trakcie każdego ze swoich wyścigów. Sądziłem, że to on będzie dzisiaj takim zawodnikiem jakim finalnie okazał się Troy Batchelor. Rysiu na swoim poziomie - nic ponad to co się spodziewałem. I nawet trafiłem, że nie pojedzie w nominowanych.
Maciej Janowski (suma punktów)
Typ: Maciej Janowski - powyżej 10
Kurs: 1,75 -> 1,66
Typ wyglądał dużo lepiej w perspektywie jazdy Grigorija, bo przede wszystkim liczyłem na jego sześć startów. I wciąż liczę, jednak kurs wydaje się w tych okolicznościach trochę niski, a i obawy o powodzenie rosną. Mimo wszystko przy baaardzo sprzyjających wiatrach mógłby dać radę zrobić np. 11 punktów w pięciu biegach. Maciek ma przede wszystkim świetne starty i jest bardzo inteligentnym zawodnikiem, który potrafi bronić pozycji. Jeśli pojedzie 6 biegów to nie powinno być problemu. Przy pięciu może być różnie.
Wynik: Maciej Janowski (2,3,3,2*,1,3) 14
Komentarz: Magic pojechał zgodnie z oczekiwaniami. Abstrahując od typu to FANTASTYCZNY bieg 15!
1/1