>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4 kolejka Ekstraligi - 1 maja 2011

Status
Zamknięty.
verti 3,4K

verti

Forum VIP

Plan 4 kolejki CMSE:

Unia Tarnów - Stal Gorzów godz. 17:00
Betard Sparta Wrocław - PGE Marma Rzeszów godz. 17:00

Falubaz Zielona Góra - Włókniarz Częstochowa godz. 19:00
Unibax Toruń - Unia Leszno godz. 19:30

Aktualna tabela:

Składy, zapowiedzi i historia spotkań - czyli przydatne linki dot. IV kolejki Speedway Ekstraligi.

Zielona Góra - Częstochowa
&gt;&gt; Zapowiedź &lt;&lt;
&gt;&gt; Historia spotkań &lt;&lt;
Na W69 do Zielonej Góry przyjeżdża outsider z Częstochowy. Będzie to spotkanie iście Dawida z Goliatem. Zielonogórscy zawodnicy będą chcieli kontynuować świetną passę czterech zwycięstw z rzędu. Tak naprawdę trudno wyobrazić sobie inny scenariusz niż pewne zwycięstwo zawodników z Myszką Miki na plastronie. Częstochowianie bez walki jednak na pewno się nie poddadzą i będą robić wszystko, by zapobiec &quot;laniu&quot;. Dwa tygodnie temu awansem zostało rozegrane spotkanie z 11 kolejki, pomiędzy Włókniarzem i Falubazem. Pod Jasną Górą zdecydowanie zwyciężyła ekipa z Grodu Bachusa. W pierwszomajowy wieczór nie powinno być inaczej. A może jednak bracia Łaguta poprowadzą &quot;Lwy&quot; do olbrzymiej sensacji? Włókniarze udowodnili już, że lekceważyć ich nie wolno.

Wrocław - Rzeszów
To spotkanie może dać nam odpowiedź, która z drużyn będzie bić się o Play Offy, a która z nich swe kroki kierować będzie ku dolnym czeluściom tabeli. Po trzech meczach obie drużyny mają po jednym zwycięstwie. Interesująco zapowiada się korespondencyjny pojedynek liderów obu ekip Bjerre vs Crump. Australijczyk powraca do stolicy Dolnego Śląska, gdzie jeździł przez kilka poprzednich sezonów. Kadrowo nieco lepiej prezentują się &quot;Żurawie&quot;, jednakże gospodarze będą chcieli zapewne do maksimum wykorzystać atut własnego toru. Pytanie tylko, czy nie przesadzą tak jak w meczu z Zieloną Górą, gdzie zamiast handicapu w postaci własnego toru mieli ogromne problemy z nimi. Moim zdaniem to właśnie własny tor może przynieść gospodarzom korzystne rozstrzygnięcie.

Tarnów - Gorzów
Tarnowskie &quot;Jaskółki&quot; póki co zaskakują in minus. Gorzowianie jeszcze tydzień temu również osiągali rozczarowujące wyniki, obraz ten zmienił jednak mecz z minionej niedzieli, kiedy to Stal rozbiła aktualnego mistrza Polski z Leszna 57-33. Czy to początek dobrej jazdy faworyzowanej drużyny z województwa lubuskiego? Na pewno mając w drużynie takich zawodników jak Pedersen czy Gollob każdy przegrany mecz jest rozczarowaniem. Co mają jednak powiedzieć fani zespołu z Tarnowa? Wielkie plany, ciekawy skład a po trzech kolejkach zerowy dorobek punktowy. Mimo, że Marian Wardzała dysponuje wyrównanym składem, to w każdym meczu znajduje się ogniwo, które zawodzi. Czy może w niedzielne popołudnie &quot;Jaskółki&quot; wzniosą się na swój poziom, a może na dobre popadną w marazm?

Toruń - Leszno
Na deser prawdziwy hit IV kolejki. Na MotoArenę do Torunia przyjadą podrażnione ostatnią przegraną &quot;Byki&quot; z Leszna. Chyba nie będzie tak jednostronnego pojedynku, jaki miał miejsce w Gorzowie, gdzie mistrz Polski był zupełnie zagubiony. &quot;Anioły&quot; w minionej kolejce odniosły ważne zwycięstwo w Rzeszowie. Obie drużyny podejdą więc do tego spotkania w zupełnie odmiennych nastrojach. &quot;Anioły&quot; będą uskrzydlone po udanej eskapadzie do Podkarpacia, goście będą próbowali się zrehabilitować za klęskę poniesioną na stadionie im. Edwarda Jancarza.
Zapraszam do dyskusji :!:

mat3uszx 3

mat3uszx

Użytkownik
Co myslicie o AKO
J. Hampel-J. Kolodziej 1 1.65
Wroclaw(-10.5)-Rzeszow 1 1.8
2.97
?

Mysle, ze Rzeszow Dobre u siebie bedzie tylko na wyjazdach nic. Oczywiscie Poza Crumpem, ale pamietajmy, ze jest po GP. A po gp jezdzi slabiej w ligowkach. Przynajmniej tak bylo jak jezdzil w barwach Sparty W-W

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Sparta Wrocław – Marma Rzeszów (0-10,5) 2 1,80 Fortuna ✅✅

Na torze we Wrocławiu miejscowa Sparta podejmie beniaminka z Rzeszowa na czele Jasonem Crumpem, czyli byłym jeżdżcem Wrocławskiego klubu ;) Spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie, i w mojej ocenie wyrównanie. Po stronie gospodarzy Bjerre, najlepszy Polski junior jak na tą chwilę czyli Janowski, Świderski oraz Jędrzejak. Po stronie gości trzy krotny Mistrz Świata Jason Crump, Harris, „Okoń”, Richardson oraz kapitan drużyny Maciek Kuciapa. Na pewno za gospodarzami przemawia atut własnego toru oraz juniory. Z tym, jeśli chodzi o tor, to na pewno przygotują go pod siebie, ale pytanie jest jedno czy ten tor ma jeszcze jakiekolwiek tajemnice, o których nie wiem Jason Crump? Ja tam widzę mecz na styku... ;)
Jason Crump over 12 punktów 1,95 Bet365 ✅✅

W tym typie sugeruje się głównie tym samym czym sugerowałem się grając na Tomka. Jason przez parę lat bronił barw Wrocławskiego zespołu. Być może reszta drużyny z Rzeszowa dzisiaj nie poradzi sobie we Wrocławiu, więc wtedy Crump pojedzie sześć razy, a tak naprawdę przegrać dzisiaj może tylko z Bjerre lub Janowskim. Świderski czy Jędrzejak raczej nie odbiorą punktów Jasonowi, a i kolega z pary raczej tego nie uczyni ponieważ Jason jak na razie startuje w parze z juniorem, a juniorzy to nie jest mocna strona gości szczególnie na wyjazdach

Unia Tarnów – Stal Gorzów (8,5-0) 1 1,80 Fortuna ✅✅

Myślę, że dziś na torze w Tarnowie drużyna z Gorzowa odniesie pierwsze zwycięstwo wyjazdowe. Tomasz Gollob który zna tor w Tarnowie będzie na pewno służył pomocą kolegą co do ustawień motocykla, do tego Nicki Pedersen, który wydaję się, że złapał optymalny rytm. Dzisiaj na pewno osłabienie drużyny gości to brak możliwości Z/Z i chyba pojedzie Mroczka.. Czyli wielka nie wiadoma, do tego nie wiem jak zaprezentuje się duet Puk-Zagar. Myśle, że juniorzy chyba jednak będą po stronie gospodarzy tym bardziej na własnym torze. Ułamka, Kasprzaka i resztę stać dzisiaj na walkę w Tarnowie, myślę, że polegną ale nie zostaną „rozniesieni”... ;)

Tomasz Gollob over 12 punktów 2,00 Bet365 ⛔⛔:razz:

Tomasz Gollob kapitan i lider Gorzowskiej Stali, zna tor w Tarnowie jak mało kto. Prze analizowałem jego układ biegów i myślę, że dwie porażki dzisiaj w Tarnowie to max. Dzisiaj na pewno Tomek będzie chciał poprowadzić swoją drużynę do pierwszego wyjazdowego zwycięstwa o czym wspomniałem podczas opisywania spotkania w Tarnowie. Dzisiaj moim zdaniem wystartuje pięć razy, ponieważ Z/Z nie mogą Gorzowianie stosować, a trudno mi przypuszczać, żeby Stal przegrywała 6 punktami co otworzyło by drogę Tomkowi do szóstego startu.

kartonik 132

kartonik

Użytkownik
Sparta Wrocław – Marma Rzeszów (0-10,5) 2 1,80 Fortuna

Unia Tarnów – Stal Gorzów (8,5-0) 1 1,80 Fortuna

Niestety kursy lecą , jak ktoś chce zagrać to trzega się spieszyć ja puściłem 20 min temu to po 1,7 , a teraz jest już tylko po 1,6 na oba zdarzenia
Tak więc spieszmy się bo mi także wydaje się , że to powinno wejść

B 41,5K

bosky

Użytkownik
widzę, że wszyscy mamy podobne odczucia jeśli chodzi o te kursy, ja również zdążyłem już zagrać Rzeszów i Tarnów po 1,60. Do tego z oferty fortuny zaciekawiła mnie linia na Ryana - 10,5 w parze z juniorem myślę, że powinien pyknąć. Zwłaszcza, że najgroźniejsi rywale po Grand Prix, więc powinno być ok. Jeśli chodzi o dwa ww. typy, sądzę, że prędzej Rzeszów może nie wejść, ale mimo wszystko szanse są gdzieś wokolicach 30/70, moim zdaniem.

kucharz_tm 7

kucharz_tm

Użytkownik
Moje typy spotkań na dzisiaj to:
Unia Tarnów - Stal Gorzów 42:48
Betard Sparta Wrocław - PGE Marma Rzeszów 47:43
Falubaz Zielona Góra - Włókniarz Częstochowa 56:34
Unibax Toruń - Unia Leszno 48:42
Także zapowiada się bardzo interesująca kolejka. W meczu Unibaxu z Unią wiele zależy od dyspozycji Rune Holty. Kontuzjowany, mimo wszystko bardzo walczący we wczorajszym GP. Czy dzisiaj starczy mu jeszcze siły na walkę z mistrzem Polski ?
W Unii znowuż 3 zawodników zmęczonych po GP ( Hampel, Kołodziej, Baliński). Do tego wielka niewiadoma w postaci Pavlica i Troya.
W Tarnowie zobaczymy dwóch zawodników z wczorajszego podium GP ; Tomasza Golloba i Nickiego Pedersena. Mecz powinien być na styku, bo Tarnów ma wyrównany skład m.in z Ułamkiem, Lindgrenem i Kasprzakiem, którzy powinni zapewnić zdobycze punktowe w graniach 10 oczek. W Gorzowie prócz wspomnianych zawodników z GP wynik zależy od Puka i Zagara, jeśli utrzymają formę to powinni zapewnić skromne zwycięstwo swojej drużynie. Osobiście liczę na dobry występ Bartka Zmarzlika, który bardzo dobrze prezentował się w meczu z Unią Leszno. Jednak dzisiaj nie na swoim torze może być ciężko o punkty. Swoją drogą Bartek swoją jazda przypomina trochę Tomka Golloba ( i takiej kariery mu życzę). Zobaczymy jak Stal poradzi sobie bez możliwości Z/Z za Hansa Andersena. Dzisiaj w składzie Artur Mroczka.
W Zielonej Górze powinno obyć się bez niespodzianki. Mimo, że Częstochowa walczy w każdym meczu to bez dobrej kazdy Artioma Laguty nie są w stanie wygrać. Dzisiaj nawet gdyby młody Rosjanin przebudził się i zaczął zdobywać punkty to i tak Częstochowa ma małe szansę z Falubazem, na czele z Hancockiem Jonssonem i Protasiewiczem. Swoje powinni zrobić Szombierski i G.Laguta. Razem są w stanie zdobyć około 17-20 punktów. Jeśli chodzi o młodzieżowców to para młodzieżowa z Zielonej Góry wygląda mocno Dudek-Strzelec powinni dać gospodarzom około 6-7 punktów.
We Wrocławiu mecz zapowiada się na styku. Chyba, że ponownie zawiedzie Jason Crump ( tylko 5 punktów we wczorajszym GP). Jednakże, Crump jeszcze w tamtym sezonie reprezentował barwy Wrocławian więc tor zna wyśmienicie i dzisiaj jeśli pojedzie 6 startów to może dołożyć wiele oczek do konta Rzeszowian. Kuciapa i Okoniewski wydają się być mocni ale tylko na własnym torze, w meczach wyjazdowych będzie brakować punktów tych zawodników. Wrocław ma atut w postaci Maćka Janowskiego, który jest w stanie zdobywać dwucyfrowe wyniki. Jeśli Świderski i Jedrzejak dołożą trochę punktów to Wrocław powinien wygrać, bo o punkty Bjerre możemy być spokojni.
Typy:
Tarnów - Gorzów 2 @ 1,615 sportingbet ✅
Wrocław - Rzeszów 1 @ 1,416 sportingbet ⛔
Gollob więcej niż 12 punktów @ 1,85 totomix ⛔
Ułamek więcej niż 9 punktów @ 1,60 totomix ✅
Edit: Niestety we Wrocławiu zabrakło niewiele. Remis, mecz był wyrównany co było do przewidzenia. Zawiódł trochę Maciej Janowski ( tylko 6 punktów). Natomiast na plus w Rzeszownie postawa Kuciapy. Jego 8 punktów z pewnością bardzo pomogły w zdobyciu punktu dla ekipy Żurawi.
W Tarnowie świetny występ Ułamka (17 punktów). Trochę kiepsko Tomasz Gollob ( 2 słabe biegi) , ale 10 punktów ostatecznie uzbierane. Znów bardzo dobry występ Iversena i Zagara ( po 8 punktów). Dobrze także pojechali młodzieżowcy Zmarzlik-Cyran zdobyli razem 8 punktów. W Tarnowie tylko Ułamek i Kasprzak nawiązali walkę (razem zdobyli 29 punktów). Natomiast Lindgren, Vaculik, Pedersen i Kostro zdobyli łącznie tylko 11 oczek.

Otrzymane punkty reputacji: +4
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
z dzisiejszych Ekstraligowych spotkań pokusiłem się zagrać tylko zwycięstwa Sparty i Apatora bez żadnych handi, bo mogą być na styku.
Wrocław na własnym torze co prawda spokojnie powinien sobie poradzić z zespołem z Podkarpacia, ale zagadką jest postawa Lasse Bjerre (który wg mnie pojedzie max 2 razy jeśli nie będzie mu szło i zobaczymy MJ z rezerwy), Adama Shieldsa oraz Ogóra. Tak czy tak gospodarze powinni wygrać, ale jaką ilością punktów? tego nie wiem!
Apator ma niezwykle wyrównany skład czego nie można powiedzieć o Bykach. Ambitny Królik, Hampel z Kołodziejem niby mocni, ale nie udowodnili w tym sezonie jeszcze za wiele na krajowym podwórku. Troy obniżył loty, a Balu jak to Balu...waleczny, ale umiejętności brak. Próżno w miejscowej drużynie szukać ogniwa, który mógłby przywieźć 0 (poza pozycją juniorów) co daje im olbrzymie szanse na zwycięstwo w trudnej batalii.
Kumulując te 2 zakłady mamy kurs 1.58 co jest bardzo dobrą pozycją wyjściową do zarobku przy deszczowej (oby tylko w Częstochowie) niedzieli. ????

sparta 309

sparta

Użytkownik
Wrocław na własnym torze co prawda spokojnie powinien sobie poradzić z zespołem z Podkarpacia, ale zagadką jest postawa Lasse Bjerre (który wg mnie pojedzie max 2 razy jeśli nie będzie mu szło i zobaczymy MJ z rezerwy), Adama Shieldsa oraz Ogóra. Tak czy tak gospodarze powinni wygrać, ale jaką ilością punktów? tego nie wiem!
Pytanie do autora postu: Czemu Bjerre mialby pojechac ledwie dwa razy? Jest w znakomitej formie, do tego wlasny tor, mysle ze nabije dla Wrocławian sporo oczek..
wiadomo cos wiecej odnośnie bjerre&#39;a ile razy pojedzie dzis?
EDIT: SORRKI FEEKUS NIE SPOJRZALEM ZE CHODZILO O LASSE ;)

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Chodzi mi o brata Kennetha - Lasse, który zastąpi dziś Anderssona na pozycji nr 4 ???? jeśli dobrze pamiętam to jego debiut w polskiej Ekstralidze ????
/chociaż układ par jeszcze może się zmienić i bracia mogą pojechać razem - źródła różnie podają, ale chodzi o personalia..

kamil307 0

kamil307

Użytkownik
NA sportowych jest podane że jedzie pod 2, w parze z bratem. Nie oszukujmy się Lasse przywiezie dzisiaj 0pkt chyba że będzie wykluczenie bądź defekt. Nie rozumiem dlaczego nie jedzie Andersson te 3-4 pkt by przywiózł.

B 0

bfmaster

Użytkownik
Anderssen jest kontuzjowany, miał wypadek na torze jakiś czas temu, potem po 3 biegach wycofał się z jazdy w meczu w UK.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ja na dzisiaj widzę dwa ciekawe bety wystawione w Bwin:
Sparta Wrocław-Stal Rzeszów(+4,5) 1 @ 1,85 Bwin⛔
Dla mnie bardzo fajna linia, gdyż do wypełnienia hc potrzeba gospodarzom zaledwie 48 punktów, a te nie powinny być dla nich problemem. Kenneth Bjerre jest w formie, to samo można powiedzieć o Świderskim i po mimo ostatniej wpadki Janowskim. Tak więc mają trzon drużyny składający się z co najmniej 3 jeźdźców. Poza tym Shields i Jędrzejak spokojnie są w stanie wygrywać z Kuciapą czy Okoniewskim, a tutaj moim zdaniem leży klucz do sukcesu. Wśród gości tak naprawdę jeden prawdziwy lider: Jason Crump, który kilka dobrych lat spędził w Wrocławiu ale wczoraj jakoś się zachwiała jego postawa i ciekaw jestem czy to obniżka formy czy wypadek przy pracy. Wiele zależeć będzie od Brytoli: Harris i Richardson ale oni mogą równie dobrze zdobyć powyżej 10 punktów, jak i pojechać katastrofalnie zawalając mecz. Juniorzy Stali póki co tragicznie. O ile Lampart u siebie jeszcze jakoś jeździ, o tyle na wyjazdach obaj to tragedia.
Grigorij Łaguta Over 8,5 @ 1,72 Bwin✅
Kto jak kto ale Grisza dzisiaj powinien być liderem Lwów. Na Artema nie ma co liczyć, co pokazał w poprzednich meczach i przede wszystkich wczoraj, gdzie odstawał strasznie sprzętowo. Nermark to startowiec więc tutaj różnie może z tym być, Karlsson też w kratkę jeździ, a Szombierski jedynie może pomagać Griszy w zdobywaniu punktów w tym spotkaniu. Łaguta jedzie w parze ze swoim bratem Artemem więc tutaj tracić punktów nie powinien. Jako, że Falubaz dzisiaj problemów z wygraniem meczu mieć nie powinien to też oczekuję 6 startów ze strony Grigorija więc zdobycie 9 punktów nie powinno być dla niego problemem zwłaszcza, po tym co pokazuję na początku sezonu, a trzeba przyznać, że forma wysoka.

mishu81 0

mishu81

Użytkownik
Nie wiecie czemu nie ma nadal w ofercie żużla w Expekcie... ostatnio o tej porze już były kursy

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Toruń - Leszno - 1
Tarnów - Gorzów - 2
AKO: 2,04
Sportingbet
Ciekawie zapowiada się mecz w Toruniu. Leszno na pewno będzie mocno zmobilizowane po porażce w Gorzowie. Jednak nie widzę innej opcji niż wygrana Apatora na swoim torze. Wśród gości trzech zawodników powinno dobrze punktować Hampel, Koldi i Pavlic. Co z resztą? Baliński nigdy tutaj nie spisywał się rewelacyjnie, Batchelor coraz słabsza forma, a juniorzy Byków mniej więcej na podobnym poziomie co młodzieżowcy gospodarzy. W Toruniu obawiam się trochę o postawę Ryśka, ale co do reszty seniorów jestem pewny. Gorzów mocno podbudowany po meczu z Lesznem. Goście dużo zyskują w moich oczach na pozycjach juniorskich. Poza tym mają dwóch mega liderów, którzy powinni spokojnie razem zrobić pow. 25 pkt. Tarnowianie mają nóż na gardle, ale jak na razie jadą słabiutko. Trzymam kciuki za pogodę, bo ponoć mecz może się nie odbyć ;)
Sullivan - over 11 @ 2 Bet365
Niezłe występy Ryana na MA pozwalają sądzić, że również dzisiaj nie powinien zejść poniżej pewnego poziomu. Liderzy Leszna zmęczeni po GP. Ryan tym razem jest ustawiony w parze z juniorem i tak naprawdę do nominowanych powinien mieć już około 8-9 pkt. Warto zabezpieczyć się remisem. Tutaj przyznaje się, że na początku chciałem pograć Australijczyka w parze z Holtą w Betsafe był po 1,6, ale Rychu jest jeszcze dla mnie trochę nieobliczalny.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Sparta Wrocław – Marma Rzeszów (0-10,5) 2 1,80 Fortuna

Na torze we Wrocławiu miejscowa Sparta podejmie beniaminka z Rzeszowa na czele Jasonem Crumpem, czyli byłym jeżdżcem Wrocławskiego klubu ;) Spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie, i w mojej ocenie wyrównanie. Po stronie gospodarzy Bjerre, najlepszy Polski junior jak na tą chwilę czyli Janowski, Świderski oraz Jędrzejak. Po stronie gości trzy krotny Mistrz Świata Jason Crump, Harris, „Okoń”, Richardson oraz kapitan drużyny Maciek Kuciapa. Na pewno za gospodarzami przemawia atut własnego toru oraz juniory. Z tym, jeśli chodzi o tor, to na pewno przygotują go pod siebie, ale pytanie jest jedno czy ten tor ma jeszcze jakiekolwiek tajemnice, o których nie wiem Jason Crump? Ja tam widzę mecz na styku... ;)
Jason Crump over 12 punktów 1,95 Bet365
W mojej ocenie Crump zawiedzie, dlatego gdyż Crump zawsze po cyklu GP jest &#39;dętka&#39; i przemęczony. Co jak co ale ja bym dał raczej szanse Wrocławianom - ostatnio przekombinowali z torem aż miło, dzisiaj mają możliwość zmycia plamy po poprzednim spotkaniu.
mój typ Sparta to win 1,45 (betsafe)
Sparta -4,5 handicap (1,75 ) buk j.w.

kucharz_tm 7

kucharz_tm

Użytkownik
A co sądzicie o pojedynku P.Dudek - A.Laguta 2 @ 2,70 betsafe ✅ ✅
Wydaje się, że Patryk może pojechać tylko 3 biegi, a Laguta nawet 5. Wiadomo, że forma w jakiej jest Rosjanin jest bardzo słaba, ale Dudek także nie zachwyca w pierwszych meczach. Dodatkowo Artem w wyjazdowych meczach jak na razie ma średnią biegową 1,833. Patryk Dudek ma dopiero 46 średnią w lidze ( 0,889).
Biorąc pod uwagę liczbę startów można spróbować zagrać na Lagutę bo wszystkie argumenty przemawiają za nim. Polecam ;)
Edit: Baaaardzo dobra końcówka Laguty. 5 punktów w dwóch ostatnich startach. Szkoda, że tak poźno bo Częstochowa mogła wygrać a znów brakło kilku punktów. Ale Czestochowie trzeba oddać, że są bardzo ambitną drużyną, walczą w każdym meczu dla nich.
Kurs przed meczem na Artema Lagute wynosił 3,60 ????

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
A co sądzicie o pojedynku P.Dudek - A.Laguta 2 @ 2,70 betsafe
Wydaje się, że Patryk może pojechać tylko 3 biegi, a Laguta nawet 5. Wiadomo, że forma w jakiej jest Rosjanin jest bardzo słaba, ale Dudek także nie zachwyca w pierwszych meczach. Dodatkowo Artem w wyjazdowych meczach jak na razie ma średnią biegową 1,833. Patryk Dudek ma dopiero 46 średnią w lidze ( 0,889).
Biorąc pod uwagę liczbę startów można spróbować zagrać na Lagutę bo wszystkie argumenty przemawiają za nim. Polecam ;)
Wczoraj tez na niego liczyłem, zwiódł na całej linii. Dziś będzie mu cieżko w każdym biegu o punkty, to Pepe to Hancock to Jonsson ????, a Dudek trzeba brać pod uwagę ze w juniorskim raczej 2 punkty to minimum. Wiec dla mnie no bet, ale żeby dziś czasem nie zatrybił Piter ???? . Powodzenia!

kucharz_tm 7

kucharz_tm

Użytkownik
Pierwszy bieg z pewnością dla Dudka. Ale drugi bieg z Protasiewiczem i Nermarkiem, może być ciężko o więcej niż 1 punkt. Trzeci bieg z z Griszą i właśnie z Artemem ( oraz oczywiście z Pepe) i tutaj także jest szansa o powalczenie o jeden punkt z Rosjaninem, ale jeśli przegra z nim to na koncie może mieć tylko 4 oczka. Laguta ma szanse zrobić punkty na Dobruckim, Davidssonie i właśnie Dudku. A może uda mu się także wystąpić w biegu 14 ?! Jeśli będzie miał jeden dobry start to myślę, że ma szanse być lepszy od Patryka.

maui 83

maui

Użytkownik
A co sądzicie o pojedynku P.Dudek - A.Laguta 2 @ 2,70 betsafe

Dudek pojedzie 3 razy, ale zapewne w 1 biegu zainkasuje 3 oczka. Dalsza część zawodów to już inna bajka, ale na kim jak nie na medalikach Dudżers ma robić punkty i odbudować formę?

Natomiast Łaguta wczoraj jechał w GP (z jakim skutkiem każdy wie ;) ) i czeka go zmiana tłumików co też może wpływać na jego maszyny tym bardziej, że to był jego &quot;wielki&quot; debiut w cyklu.

Podsumowując typ ryzykowny, ale kurs adekwatny właśnie do tego ryzyka. Wszystko zależy od ustawień i &quot;formy dnia&quot; Artema, który to nawet w Częstochowie ostatnio zawodził. Za małe pieniądze można wejść... ;)

vdv 66

vdv

Użytkownik
P.Dudek - A.Laguta 2 @ 2,70 Betsafe
Wchodzę teraz do Betsafe a tu kurs skoczył na 3,20 :eek:

Artem musi miec jakies problemy jednak sprzetowe, bo tak gwaltownie by raczej nie skoczyl.

Dobrucki - Karlsson 1,30 Betsafe Zwrot
10/10. Dużo nie ma co tu pisać. Dobrucki u siebie powinien dowieźć coś koło 10 punktów. O takim wyniku pomarzyć może Karlsson. Na torze rywala na pewno nie ujeździ &gt;10. Biorąc pod uwagę jakim wynikiem powinno skończyć się to spotkanie to Szwed może liczyć wynik na koło 5-6.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom