Też wbijam w mecz, który ruszył kolega wyżej, ale podejdę do niego od innej strony. Wiemy jak źle zaczęła sezon drużyna Schalke... wszystkie mecze w pałe i to w bardzo złym stylu. Union lepiej. Mają 4 pkt na koncie i w perspektywie mecz ze słabym rywalem na jego terenie, w Galsenkirchen, jest więc szansa na kolejną zdobycz punktową. To, co przeczuwam w tym meczu to kartki, choć liga niemiecka nie należy do tych, w których kartoniki rozdaje się na prawo i lewo. 4-5 żk na mecz to naprawdę dużo na bundesligę, choć i zdarzają się mecze gdzie jest ich więcej (jednak bardzo rzadko). Pomiędzy Schalke, a Unionem w bezpośrednich spotkaniach lekko iskrzy
W ubiegłym sezonie w pierwszym meczu było 5 żk, w drugim 4 żk.
To co zwróciło też moją uwagę to sporo kartek w meczach tych zespołów na początku sezonu. W nawiasach zaznaczyłem kartki dla drużyny w meczach przeciwko rywalom:
Union (2 żk) - Augsburg (wynik 1:3)
Union (2 żk) - B.Monchengladbach (wynik 1:1)
Union (1 żk) - Mainz (wynik 4:0)
Schalke ( 2żk) - Bayern (wynik 0:8)
Schalke (6 żk, 1cz.) - Werder (wynik 1:3)
Schalke (3 żk) - Lipsk (wynik 0:4)
Jak widać szczególnie gospodarze dzisiejszego meczu mają problem z ostrą grą. W moim odczuciu te minimum 4 żółte kartki powinny w takim meczu być. Mecz sędziuje Patrick Ittrich, z zawodu policjant...liczę na mandaty, nie na upomnienia
ostatnie dwa mecze sędziowane w Bundeslidze przez tego Pana. Nie sędziuje dużo, dlatego myślę, że będzie chciał się wykazać ;
Schalke - Union
over 3.5 żk
kurs 1.57
fortuna
start meczu : 18:00
pograne w dublu z
over 2.5 gola w Bologna-Sassuolo