Hoffenhaim - Werder Brema
Bedzie krotko i ogolnie, tak na wstepie to troche nie ogarniam niektorych zespolow w bundeslidze, na poczatku tego sezonu. Biorę pod lupe ten mecz i co widze, że Werder przegrał u siebie z Schalke, które nie istnialo w meczu z Wolfsburgiem (ogladalem ten mecz, takze nie mowie tego tylko na podstawie wyniku), no ale Wolfsburg to jednak klasa. Chociaz pamietam co było z Borussia Dortmund w poprzednim sezonie, także napewno beda rozne rzeczy sie działy. Wracajac do tego meczu. Nie ogladalem meczu z Bayernem, ale wszyscy wiemy co sie stalo. Bayern byl bliski wpadki. Nie chce tu sie wdawać w szczegóły, ale skoro Hoffenhaim byl bliski zdobycia u siebie korzystnego wyniku z wielkim Bayernem, to mam nadzieje, ze w i tym meczu stana na wysokosci zadania, jak bedzie, to sie okaze w niedziele. Moj typ to zwyciestwo Hoffenhaim, kurs 1,9 sts. Jak cos jeszcze ciekawego wyczytam o tym meczu to napisze.
Edit: No to wiem wszystko o tym meczu co chciałem wiedzieć. Nie sugerowałbym się pozycja Hoffenhaim w tabeli, bo Hoffenhaim miało bardzo ciężki kalendarz rozgrywek pierwszych 3 kolejek. Grali z Bayerem i Bayerenem. Mecz na wyjezdzie zremisowali z beniaminkiem, ale mieli ponad 60% posiadania piłki także cos tam graja chłopcy tak mi sie wydaje. A jak ciezko sie gra z beniaminkami to juz nie jeden zespol sie przekonal w tych 3 kolejkach i to sie tyczy nietylko ligi niemieckiej, ale takze takiej termaliki w Polsce, która wiekszosc osob skazuje na pozarcie. W swoich analizach dla mnie posiadanie pilki to podstawa. Werder tez na wyjezdzie mial posiadanie pilki 55% z Hertha takze tez potrafi utrzymywac sie przy pilce takze napewno beda grozni. Ja licze poprostu na takie przelamanie Hoffenhaim. W meczu z Bayernem Boateng dostal czerwona kartke, ale to byla chyba druga zołta karkta minuta po minucie, wydaje mi sie ze to za dyskusje z sedzia czy byl faul w polu karnym, jesli ktos ogladal mecz to niech napisze za co to czerwo było.
Wynik: 1:3 dla werderu