>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

4. Grand Prix Bahrajnu [20-22.04.2012]

Status
Zamknięty.
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Dzisiejsze kwalifikacje pokazały, że jednak się nie mylę w przeciwieństwie do Ciebie kolego. F1 jest zbyt nieprzewidywalna, żeby kąsać takie kursy i na dłuższą metę tego typu &quot;obstawiacz&quot; nie ma szans wygrania z bukiem. Oczywiście jeżeli robisz to tylko dla przyjemności to inna sprawa
Jeśli chcesz złapać wyższe kursy w Formule 1 grasz przed treningami co wiąże się z większym ryzykiem. Po treningach masz jaśniejszy obraz weekendu GP przykład: gdyby nie wymiana skrzyni biegów Maldonado i zarządzanie oponami bez problemu wygrał by z Senna. Przed treningami kurs na Pastora był około 1,7 po treningach spadł na 1,35 (chociaż wiadomo było o wymianie skrzyni ). Wtedy jęśli ktoś pograł przed treningami na Maldonado bez problemu mógł skontrować na Senne.
Poza tym piszę w mojej wypowiedzi, ,&quot;że na dłuższą metę może to nie wypalić&quot;.
rajdowiec75 wspomniał o małej delikatnej rzeczy, która się zmieniła
Jeśli chodzi Ci o powrót Vettela do nawego wydechu to zauważ, że pierwszy o tym napisałem w tym temacie ;)

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Dzisiejsze kwalifikacje pokazały, że F1 jest zbyt nieprzewidywalna, żeby kąsać takie kursy i na dłuższą metę tego typu &quot;obstawiacz&quot; nie ma szans wygrania z bukiem.
That&#39;s true.
Nie wiem czy ktokolwiek kto interesuje się sportami motorowymi byłby w stanie przewidzieć przed 3 treningiem, że Pic oraz Hindus mogą znaleźć się w Q przed swoimi partnerami z teamów (raczej na pewno nie bo nie było podstaw). Oczywiście Karthikeyan przegrał z Pedro, ale odbyło się to rzutem na taśmę zresztą tak samo jak para z Marussi Pic wyprzedził Glocka niestety. Czy nie wejście Michaela do Q2, który był jednym z faworytów do PP - wiadomo, usterka techniczna i koniec zabawy.
Maldonado również gdyby nie dostał kary to zapewne byłby przed Bruno.
Dla mnie była to nauczka, że nie powinno się typować przed 3 miarodajnym treningiem (dla Obserwatora chyba też :razz ???? , mimo że o tym wiedziałem - zagrałem wcześniej i teraz mam za swoje.
Jedno co cieszy to postawa całego RBR i PP Vettela ;)
Graty dla Robsona - oby tak dalej
O(M) ; no też, też:razz: db, że Vettel pokontrowany, a i na Sennę bwin dawał 3.55 przed Q, więc sury idealne, ale człowiek czasem &quot;przypazerzy&quot; i ma...

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Kimi Raikkonen TOP 6 @ 2.65 Expekt 2u / TOP 8 @ 1.75 Milenium 5u. Łącznie: 7/10 ✅
Kimi pechowo nie wszedł do Q3 ale jak widać nie jest tym specjalnie zmartwiony : &quot;Byliśmy dziś szybcy i z łatwością mogliśmy wejść do finałowej sesji, jednak pomyśleliśmy, że warto podjąć ryzyko i przejechać tylko jedno okrążenie w Q2 by zachować opony na wyścig. Zarządzanie oponami będzie jutro priorytetem, więc jeśli ryzyko nie pozwoliło nam wejść do Q3, to przynajmniej mam nadzieję, że opłaci się pod względem strategii jutro.&quot; I w Australii i Malezji poprawiał swoją pozycję z Q. Teraz, skoro tak ważne jest zarządzanie oponami powinno być jeszcze lepiej. Tempo wyścigowe Kimi ma bardzo dobre, więc widzę tutaj value.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Zwycięzca: Jenson Button @ 6,00 Bet365⛔
Button w kwalifikacjach był 4, startuje więc z drugiej linii, w kwalifikacjach przejechał tylko 12 okrążeń i jest na pewno w lepszej pozycji niż choćby Vettel czy Webber którzy startują przed nim. Dlaczego? Ano dlatego że w tym wyścigu (chyba w jak każdym w tym sezonie) duże znaczenie będzie miało zniszczenie opon. Oba bolidy RBR mają opony w gorszym stanie, wiadomo jak jeździ Hamilton który też jest przed Jensonem. Poza tym tempo wyścigowe nadal jest po stronie McLarena, dlatego dziś stawiam że po raz drugi w sezonie wygra Button.
SC podczas wyścigu - NIE @ 1,57 Bet365✅
W ostatnim wyścigu do mety nie dojechał tylko MS i to przez błąd mechaników. Padać nie będzie, a jeśli jakiś kierowca wypadnie poza tor to SC i tak zapewne nie będzie wyjeżdżało bo ten tor ma tak specyfikację że tak naprawdę bandy są prawie wszędzie oddalone od toru i SC nie jest potrzebny.

Prince de Belial 1,7M

Prince de Belial

Forum VIP
moje typy na dzisiejszy wyścig:
Który bolid wygra wyścig?
Typ: McLaren - Wszystkie inne drużyny / Wszystkie inne drużyny✅
kurs: 1.6
Bwin
„Jestem zadowolony z przebiegu kwalifikacji i pracy wykonanej do tej pory przez zespół. W tym sezonie za każdym razem kończyłem kwalifikacje w pierwszym rzędzie i wydaje mi się, że to był jeden z moich lepszych występów do tej pory. Obydwa moje okrążenia w Q3 były bardzo dobre i wydaje mi się, że wyciągnąłem z bolidu wszystko”.
Red Bulle co widać gołym okiem zdecydowanie się poprawiły i znowu moim
zdaniem mają przewagę nad resztą stawki. Hamilton dotrzymał im kroku, ale
na świeżym ogumieniu, a mając w pamięci jak on &quot;dba&quot; w czasie wyścigu o opony
wydaje mi się że Vettel &amp; Webber mają w tym wypadku duży handicap.
Jenson Button - Mark Webber✅
Typ: Webber
kurs: 2.35
Bwin
zdecydowane value po stronie kangura w mojej opinii, sam dał bym max even.
Michael Schumacher - Fernando Alonso✅
Typ: Alonso
kurs: 1.6
Bwin
Oceniam, że hiszpan zajmie tutaj ok 6-8 pozycję, czy Michael jest w stanie
wyprzedzić aż tylu kierowców żeby go dogonić ? Specyfika toru wskazuje, że nie
stąd też taki kurs, dość pewny.
O(M) ; Schumacher przesunięty z 17.na 22.msce ze względu na wymianę skrzyni biegów
Head-to-Head Senna/Maldonado ⛔
Typ: Pastor
kurs: 2.3
Bwin
totalnie typ na czuja i po kursie ????
Nico Rosberg - Mark Webber✅
Typ: Webber
kurs: 1.65
expekt
ponownie stawiam na kangurze serce, gdyż uważam, że Red Bulle zdominują dzisiejszy wyścig.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Wyścigu tradycyjnie grać nie lubię, ale...
Gdyby ktoś się skłaniał ku Vettelowi, to Vettel - najlepszy z Niemców✅ @ 1.70 Betsson
Liczyć będą się tylko Mistrz Świata i Nico Rosberg, którzy wystartują z 1. i 5.msca. Niby Nico podczas Q przejechał o 8 ! okrążeń mniej (najmniej z TOP 10, bo raptem 10, a RBR najwięcej w całej stawce) i w związku z tym opony ma mniej zniszczone, ale jednak skoro RBR odżył w kwalifikacjach, to przy ich db tempie wyścigowym Vettel powinien wygrać tą rywalizację... Ew.poszukać gdzieś pary Vettel-Rosberg i będzie magiczny sure, bo wątpię, żeby obydwaj byli poza ścisłą czołówką...
Alonso TOP 10✅ @ 1.40 Bwin
Może i Ferrari ma przeciętny bolid, ale klasa Fernando nie podlega dyskusji - 5,1 i 9 miejsca w tym sezonie w takim bolidzie to nie lada wyczyn i 1.40 do dubla jak znalazł (o ile można łączyć z czymś), bo jeśli uniknie &quot;przygód&quot; to zapunktuje po raz kolejny...

Otrzymane punkty reputacji: +9
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Daniel Ricciardo - Jean-Eric Vergne 1 @ 1,40⛔ Tobet
Daniel tylko w pierwszym treningu nie zdołał wygrać z Francuzem. W treningach 2 i 3 wygrywał z przewagą ponad 0,5 sekundy, a w Q1 ponad jedną sekundą. Widać, że Australijczyk czuje się na tym torze bardzo dobrze i można się spodziewać dobrego występu z jego strony.
Co prawda Vergne ma dość spory zapas nowego ogumienia, ale jednak różnica miejsc jest zbyt duża, żeby ją zniwelować, chyba że wydarzy się coś niespodziewanego.
Nico Rosberg - Kimi Räikkönen 1 @ 1,40⛔ Tobet
W kwalifikacjach stawiałem na Fina, ale jednak nie przeszedł do Q3 i rywalizację zakończył na 11 miejscu. Samochód Lotus ma bardzo dobry, który jest bardzo konkurencyjny w kwalifikacjach, ale jednak w wyścigu nie jest tak dobrze. Przykładem jest ostatni wyścig, gdzie Kimi pod koniec wyścigu zaczął seryjnie tracić pozycje.
Nico mógł nieco lepiej pojechać finałowe okrążenie w Q3 i powalczyć o lepsze miejsce, ale 5 miejsce nie jest złe. Wydaje się, że z samochód spisuje się dobrze, Nico złapał formę i tutaj zapewne będzie walczył o podium. Do tego dochodzi fakt, że startuje o 6 pozycji wyżej od Kimiego i według mnie warto to pograć.
SC NIE @ 1,57✅ Bet365
Tak jak napisał wyżej dawid1892. Jeden z bezpieczniejszych torów, z szerokimi, wyasfaltowanymi poboczami i nawet jeśli ktoś wypadnie to nie będzie potrzeby przerywać wyścigu. Prognozy są bardzo dobre, ponad 30 stopni i bezchmurne niebo.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Sebastian Vettel - Inny kierowca @2.7 Tobet ✅

RBR od początku weekendu wyścigowego w Manamie spisuje się znakomicie. Widać, że A. Newey (zdecydowanie TOP1 wśród konstruktorów) nie marnował czasu od GP Chin i już poprawił kilka elementów aero w bolidach z Milton Keynes. Osiągnięcie 2 pozycji w 1 trójce Q przez RBR wskazuje tylko na 1: RedBull poprawił znacznie osiągi w swoich zabawkach. Wiadomo, że każdy wyścig rządzi się swoimi prawami, ale należy pamiętać, że RB mają świetne tempo wyścigowe. Tutaj bardzo ważna będzie taktyka, głównie dbanie o opony, softy tutaj bardzo szybko się przecierają, ze względu na temperaturę w granicach 40-45 stopni C. Ważną rzeczą na tym torze jest także dbanie o hamulce, już nie raz widzieliśmy jak zachowywały się np. McLareny przed zakrętem nr 10. Wszystko zależy od tego na ile pitów pojadą zespoły, ale zakładając, że nie wydarzy się jakiś niezaplanowany pit na wymianę np. przedniego winga itp. i zespoły pojadą na tyle samo stopów to nie widzę tutaj kandydata (poza Guzikiem- mistrz dbania o opony) do odniesienia przez Sebę 1 w jego karierze zwycięstwa w GP Bahrajnu ;)

Fernando Alonso - Kimi Räikkönen @1.95 Tobet ⛔

Tutaj znowu wychodzi idiotyczna taktyka szefa Lotusa oraz ich anty strategów i inżynierów z Renault. Skąd my to znamy :?: ... :cool:

Bolidy Lotusa są w dobrej dyspozycji. Zobaczymy czy znowu ich taktyka nie przyniesie więcej złego niż dobrego. Szkoda quali, bo mają dobry, szybki bolid i moim zdaniem 6 miejsce byłoby jak najbardziej gdyby zdecydowali się walczyć o Q3. Niestety powtarza się to co z Kubicą. Strategia może nawalić w każdym momencie. Powtórzę to: Mają dobre auto, ale zespół jest przeciętny, bo popełniają masę błędów przez które ich kierowcy sporo tracą. I tutaj widzę szanse Alonso, który ma dobre tempo wyścigowe, w Q3 nie wyjechał, więc też już raczej starali się oszczędzać opony na wyścig. Myślę, że jest tutaj spore value po stronie Hiszpana.

Jenson Button - Mark Webber @1.6 Tobet ⛔

Guzik - lepsze tempo wyścigowe od Marka, jak do tej pory, ale tutaj może być inaczej, poza tym lepszy start, lepiej dba o opony niż Kangur. W tej parze większe szanse daje Brytyjczykowi :razz:

Z suchych typów:

GP Baharajnu - ile samochodów zostanie sklasyfikowanych w wyścigu (?)
Over 20.5 @1.9 Tobet ✅
SC - NIE @1.6 Tobet ✅

I jest w końcu wyczekiwane 1 zwyciestwo Vettela na torze Sakhir ;) Ogólnie ekipy z silnikami Mercedesa o wiele słabiej wypadły od Renault. Lotus w końcu bardzo dobre GP z dobrą taktyką, cieszy powrót Icemana na podium F1 oraz obecność Grożą na 3 msc :cool: Oby tak dalej ????

Otrzymane punkty reputacji: +13
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Dyscyplina: Formuła 1 - GP Bahrajnu
Head-to-Head Hamilton/Button ⛔ eh, było blisko...
Typ:
Button
Kurs: 2,30
Bukmacher: Bwin
Analiza: W dzisiejszym wyścigu Hamilton startuje z drugiego pola, a Button z czwartego. Przemawia to na korzyść Hamiltona. Jednak Button zdecydowanie lepiej dba o opony, co w tym sezonie jest kluczowe. Co ważne Button zaoszczędził o jeden komplet opon więcej niż Hamilton.
Button: &quot;
Nie mogłem wyciągnąć z bolidu wszystkiego, więc zjechałem wcześniej, by zaoszczędzić opony. Poza tym, P4 nie jest złe”. Myślę, że będzie tu dużo walki między Vettelem a Hamiltonem. Lewis będzie chciał udowodnić, że jest lepszy i nie wiadomo jak się to dla obu kierowców skończy. Być może dojdzie do kraksy już na pierwszym zakręcie. Vettel pod presją też się gubi. Z kolei Button powinien spokojnie jechać swoim tempem i czekać na możliwość odskoczenia, gdy inni będą zjeżdżać na zmianę opon. Typ bardzo prawdopodobny. Niewykluczone, że Button nawet wygra.

Otrzymane punkty reputacji: +5
krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Hamilton - Button
@2
2,1 ⛔
/shit happend! przez 90% wyścigu było ok

Nie jestem fanem Lewisa to fakt, dla mnie on tutaj zedrze raz dwa opony i będzie po zabawie. W tym roku Pirelli jest dostawcą opon, na które każdy narzeka - zdzierają się szybko i liczy się soft drive a w tym mistrzem jest Button. Kierowców nie dzieli dużo 2-4, jednak kluczowa kwestia zadbanie o opony. O ile nie wydarzy się nic szczególnego podejrzewam, że nie będzie błędu w PIT STOPIE jak ostatnio i Button przejedzie 2-3 kółka więcej na jednym komplecie i wyprzedzi Lewisa.

Schumacher - Raikonen
@2
1,5 ✅ ????

(wszystkie kursy z Betsafe)
Tutaj mamy 2 pechowców - Schummi ma doskonały bolid ale jakiś pech nad nim ciąży.
Poprzednio niedokręcone koło teraz awaria w bolidzie. Na starcie Michael będzie 22.
Lotus z kolei bardzo niefartownie przegrał rywalizację o Q3 - na miękkich kapciach Lotusy notują rewelacyjne czasy. Kluczowa kwestia - opony. Mercedesy niestety są bardzo dobre, lecz mają 1 wadę - zużywają szybko oponki. 11 Kimi a 22 Schumi to spora różnica - Kimi spokojnie powinien 1-2 połknąć na starcie, a potem who knows , opony, pit i odrobina szczęścia

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom