>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4. Grand Prix Bahrajnu [19-21.04.2013]

Status
Zamknięty.
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Grand Prix Bahrajnu [19-21.04.2013]

19 kwietnia - (piątek)
1. trening - 9:00
2. trening - 13:00

20 kwietnia - (sobota)
3. trening - 10:00
kwalifikacje - 13:00

21 kwietnia - (niedziela)
wyścig - 14:00

Info o torze:
Pełna nazwa: Gulf Air Bahrain Grand Prix
Długość okrążenia: 5,412km
Liczba okrążeń: 57
Liczba zakrętów: 15
Dystans: 308,238km

Ostatnie wyniki (sezon 2012):
Pole position: Sebastian Vettel (Red Bull)
Zwycięzca: Sebastian Vettel (Red Bull)
Najszybsze okrążenie: Sebastian Vettel (Red Bull)
...więcej o Grand Prix Bahrajnu

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Daniel Ricciardo vs Jean Eric Vergne (Q) @ 1,95 Expekt, Bwin ✅
Zacytuję po raz kolejny bo nie ma sensu znowu pisać tego samego co Grand Prix &quot;W ubiegłym sezonie mimo że Ricciardo był aż 14 razy na lepszym miejscu w kwalifikacjach niż jego partner z zespołu to zdobył tylko 10 punktów w generalce, Vergne 16.&quot; Ta formułka wyraźnie dowodzi że warto grać na Ricciardo w parze z Vergne jeśli chodzi o typy na kwalifikację bo Ricciardo jeździ po prostu o wiele słabiej w samych wyścigach, ale już w kwalifikacjach to on jest o wiele szybszy od swojego partnera z zespołu. Kursy mocno poszły w górę bo Vergne był w dwóch pierwszych sesjach treningowych szybszy od Ricciardo ale dzieliły ich odpowiednio jedna i dwie pozycję tak więc nie ma za bardzo co na to patrzeć, zwłaszcza że nie jest to spowodowane tym że na przykład Ricciardo nie zna toru czy źle mu się tu jeździ bo w ubiegłym roku w kwalifikacjach był tutaj 6, a Vergne 19! W samym wyścigu lepszy był Vergne, ale to właśnie dobitnie pokazuję to o czym pisałem wyżej. Co do tego 6 miejsca w ubiegłorocznych kwalifikacjach na tym torze wywalczonego przez Ricciardo, jest to obecnie jego najlepsze miejsce jeśli chodzi o kwalifikację w jego karierze mimo że to były jego pierwsze kwalifikację na tym torze i nie był to przypadkowy wynik bo notował bardzo dobre czasy w Q1, Q2 i oczywiście w Q3 więc widać że mu pasuję ten tor, a to że w dwóch sesjach treningowych był minimalnie lepszy Vergne kompletnie nic nie znaczy bo nawet sprawdziłem które miejsce miał Ricciardo w ubiegłym sezonie na tym torze na treningach i w pierwszym treningu był na przykład 20 i był za Vergne. Jeśli chodzi o ten sezon i kwalifikację to w Australii lepszy był Vergne ale tylko dlatego że padał deszcz, potem planowo dwa razy szybszy był Ricciardo. W Malezji Vergne nawet nie wszedł do Q2, w Chinach z ledwością wszedł do Q2 i zajął 16 miejsce, Ricciardo wszedł do Q3 (Vergne nigdy się to jeszcze nie udało) i zajął wysokie 7 miejsce. Polecam ten typ bo jak dla mnie Ricciardo tutaj jest zdecydowanym faworytem i osobiście wystawiłbym na niego w tej parze kurs max. 1,30. Dodam jeszcze że na pewno nie powtórzy się sytuacja z Australii bo padać na pewno nie będzie więc nie będzie pewnej &quot;losowości&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +16
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Liczba sklasyfikowanych kierowców: Ponad 17.5 @ 1,50 BetCity ✅
Jeden z najbezpieczniejszych torów w całej F1, w ubiegłym sezonie sklasyfikowanych było tutaj 22/24 kierowców. Od jakiegoś czasu F1 mocno się zmieniła jeśli chodzi o awaryjność bolidów i choćby w ubiegłym sezonie Raikkonen dojeżdżał do mety we wszystkich wyścigach co jeszcze kilka lat temu byłoby niemal cudem. W tym sezonie w trzech wyścigach, sklasyfikowanych kierowców było dokładnie w każdym Grand Prix 18, więc trudno żeby na tak bezpiecznym torze, gdzie nie ma żadnych szans na deszcz dojechało mniej kierowców niż chociażby podczas ulicznego wyścigu w Melbourne. W tym sezonie mamy tylko 22 kierowców i przede wszystkim nie jeździ już HRT, a to właśnie zawodnicy tego zespołu byli w każdym Grand Prix &quot;faworytami&quot; do tego żeby nie być sklasyfikowanymi.

Otrzymane punkty reputacji: +5
esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
F1 - GP Bahrajnu - kwalifikacje
Force India - McLaren --&gt; 1 @1,85 bwin (kwalifikacje) ✅✅✅

Kursy zachęcają do gry w stronę Force India, która to w Bahrajnie radzi sobie jak na razie bardzo dobrze. Przewaga nad McLaren&#39;ami prowadzonymi przez J. Buttona i S. Pereza na piątkowych treningach wynosiła w granicach 1s, to sporo. Świetnie przede wszystkim jeździł P. di Resta, który plasował się na piątym miejscu, blisko czołówki. Oczywiście podczas sesji kwalifikacyjnej na pewno ta strata zmniejszy się w starciu obu zespołów, jednak w mojej ocenie nie na tyle, aby P. di Resta czy A. Sutil nie okazali się lepsi od kierowców McLaren&#39;a. Według mnie warto próbować typu w stronę Force India w starciu z tym zespołem.

Ponadto chyba tzw. &#39;peffka&#39; na kwalifikacje:
Sebastian Vettel (GER/Red Bull) -
Mark Webber (AUS/Red Bull) --&gt; 1 @ 1.35 ✅
Fernando Alonso (ESP/Ferrari) -
Felipe Massa (BRA/Ferrari) --&gt; 1 @ 1.35 ✅
Kurs łączny @ 1.82 Bwin
✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Force India - McLaren --&gt; 1 @1,85✅ Bwin (kwalifikacje)
Ten typ ma pełną moją rekomendacje. Piszę po SP1 więc jestem trochę mądrzejszy. Można dostrzec pewna analogie toru w Bahrajnie do tego w Malezji, przede wszystkim wysokie temperatury. Bolid FI świetnie spisuje się w takich warunkach i w 100% sprawdziły się przypuszczenia ich członków, że w ten weekend również będą szybcy na torze Sakhir. Od początku treningów ich bolidy legitymują się czasami w pierwszej dziesiątce. Mclareny nadal szukają tempa bolidu i jak widać nie najlepiej im to wychodzi, ciężko będzie o wejście do Q3 szczególnie Perezowi.
Jenson Button - Paul di Resta @1,5✅ Expekt
------------------------------------------------------------------------------------------
Pastor Maldonado - Bottas @1,5⛔ Expekt 17-15 @Rajdowiec Roztrzygnięcie już w Q1 niestety na naszą niekorzyść. Taki sam czas jak Bottas! Niestety Fin uzyskał czas wcześniej i to on jest w Q2. Jak pech to pech.
Bottas zdaje się potrzymywać passe zwojego poprzednika Bruno Senny i podobnie jak on ustępuje Pastorowi w Kwalifikacjach, nie kwalifikując się często nawet do Q2. Dzisiaj w porannym treningu Bottas min. szybszy od Maldonado z tym, że Pastor swoje najszybsze kólko ustanowił na twardszej mieszance. Myślę, że w Q wszytko wróci do normy i gdy Wenezuelczyk założy miękkie opony znów pokona swojego kolegę z zespołu.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kimi Raikonnen - Roman Grosjean @ 3,2⛔ Expekt
Francus złapał wiatr w żagle. Na 27 urodziny dostał od swojego zespołu &quot;nowy&quot; bolid i jak widać jednak było coś nie tak z poprzednią wersją Lotusa. Podobnie jak Maldonado Roman nie ustanowił swojego czasu na pośredniej mieszance w SP1 popełniając błąd na najszybszym kółku. Za to na twardych był szybszy od wczorajszego najszybszego zawdnika czyli Kimiego o ok. 0,6s. Pokazuje to że ten kurs na Grosjeana to Value.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kukanoya 12

kukanoya

Użytkownik
Różnica zwycięstwa (Q) - poniżej 0,15 s @2,50⛔ bet365

Po trzecim treningu pierwsza czwórka zmieściła się w 0,2 sekundy. W historii toru Sakhir w połowie z wyścigów czas ten mieścił się poniżej 0,15.
Chyba, że Vettel przyciśnie i wszystko popsuje. ;) Ale kurs ładny, więc zagram.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Wygra kwalifikację: Felipe Massa @ 21,00 Bet365 ⛔ jednak trochę zabrakło
Miałem ten typ grać już przed pierwszym treningiem ale postanowiłem poczekać i po piątkowych treningach kursy mocno spadły i nie opłacało się ryzykować, ale po 3 treningu naprawdę warto spróbować po takim kursie choćby za minimalne stawki. Massa wygrał 1 trening, drugi był Alonso, w drugim treningu Alonso był 4, a Massa 6. Trzeci trening wygrał Alonso, a kurs na Masse jest tak wysoko bo zajął dopiero 11 miejsce ale wyniki treningowe pokazuję wyraźnie jak mocne jest tutaj Ferrari. 4 na 8 wyścigów na tym torze wygrywało właśnie Ferrari. Sam Massa wygrywał tu w sezonie 2007 i 2008 więc to na pewno mu odpowiada. Jeśli chodzi o rywalizację z Alonso w kwalifikacjach to licząc tamten sezon Massa był lepszy od Hiszpana 4 razy z rzędu, dopiero w ostatnio w Chinach Alonso minimalnie pokonał Masse. Ferrari ma obecnie chyba najmocniejszy bolid w stawce, a Alonso zawsze ma ustawiony bolid pod wyścig, a nie pod jedno okrążenie kwalifikacyjne więc tutaj widzę przewagę Massy. Bardzo możliwe że Massa zajął tak odległe miejsce w 3 treningu bo miał jakieś problemy z GPS-em, w kwalifikacjach już na pewno nie będzie z tym żadnych problemów bo jest bardzo błaha usterka. Podsumowując, Massa niewątpliwie powrócił do wysokiej formy i dodając do tego mocny bolid myślę że po takim kursie warto zaryzykować.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Di Resta - Button @1.5 + Maldonado - Bottas @1.5 Expekt ako @2.25 ⛔
Nic więcej ciekawego dla mnie buczki po 3FP nie wystawiły. FI niesamowita forma w 3FP ponad 0.4 s przewagi na Guzkiem miał Paul. Button traci w każdym sektorze ok. 0.1s, we wszystkich 3 treningach młodszy Brytol lepszy. Nie ma co analizować więcej bo do kwali 20 minut. Pastor pojechał w 3FP na twardej dlatego czas słabszy nieznacznie od Fina, który pojechał na miękkiej mieszance. W Q Pastor na miękkiej mieszance powinien tradycyjnie uzyskać lepszy czas od swojego teammate&#39;a Valteriego Bottasa. Być może ten ostatni typ będzie roztrzygnięty w Q1.

e: Jak pech to pech, identyczny czas Bottasa 1:34:425 tyle, że jako pierwszy on uzyskał ten czas i zgodnie z regulaminem Bottas znalazł się w drugiej części czasówki, a Maldonado nie. BEKA ????

Otrzymane punkty reputacji: +23
waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Jutro kilku zawodników jest przesuniętych na starcie , z tego co pamiętam to Webber ( chyba 5 pozycji ) , Hamilton za skrzynie ( chyba 3 pozycje ? ) i ktoś jeszcze ? Może ktoś napisać dokładnie kto i o ile jest przesunięty ?

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Safety car - NIE 2.6 @ sts EDIT: niestety kurs był pomyłką stsu. Teraz jest 1.37 ???? Trzy posty niżej dowód.

Wklejam zeszłoroczne wypowiedzi innych użytkowników, gdyż nic a nic się nie zmieniło:
Padać nie będzie, a jeśli jakiś kierowca wypadnie poza tor to SC i tak zapewne nie będzie wyjeżdżało bo ten tor ma tak specyfikację że tak naprawdę bandy są prawie wszędzie oddalone od toru i SC nie jest potrzebny.
Jeden z bezpieczniejszych torów, z szerokimi, wyasfaltowanymi poboczami i nawet jeśli ktoś wypadnie to nie będzie potrzeby przerywać wyścigu. Prognozy są bardzo dobre, 30 stopni i bezchmurne niebo.
Rzeczywiście to by było zbyt piękne żeby było prawdziwe. Też zagrałam na NIE, ale po 1,44 na bet365. (teraz jest 1,4)
Rzeczywiście, wczoraj kursy były odwrotne.. :/

kukanoya 12

kukanoya

Użytkownik
Safety car - NIE 2.6 @ sts
Rzeczywiście to by było zbyt piękne żeby było prawdziwe. Też zagrałam na NIE, ale po 1,44 ✅na bet365. (teraz jest 1,4)

Jean-Eric Vergne vs Daniel Ricciardo @2,10 ⛔bet365

Skorzystam z analizy kolegi z GP Malezji:

(...)Vergne o wiele lepiej jeździ podczas samych wyścigów niż kręci pojedyncze okrążenia w kwalifikacjach, po prostu jego tempo wyścigowe jest lepsze niż Ricciado. W ubiegłym sezonie mimo że Ricciardo był aż 14 razy na lepszym miejscu w kwalifikacjach niż jego partner z zespołu to zdobył tylko 10 punktów w generalce, Vergne 16.(...)
Vergne startuje tylko jedną linię za Ricciardo. Rok temu na tym torze Jean-Eric dojechał oczko przed Danielem, mimo tego, iż Australijczyk startował z 6 pozycji, a Verne z 17. Ricciardo wtedy na samym pierwszym okrążeniu stracił 10 pozycji.

pierwszy kierowca na pitstop - Jenson Button @11,00 ⛔Bet365

Grałam to już w Malezji i wtedy to było raczej w kategorii pobożnego życzenia. Tym razem Jenson ostatni wynik w kwalifikacjach zaliczył na dość mocno używanych pośrednich oponach (bodajże 7 okrążeń już miał na nich przejechane, gdy wyjechał na ostatnie okrążenie w Q3). Będzie zatem na nich startował i bardzo możliwe, że już w pierwszych okrążeniach wyścigu będzie chciał ich się pozbyć, a resztę dystansu pojechać na jeden pit-stop na twardych. Kurs warty zagrania nawet za mała stawkę.

kwinto 353

kwinto

Użytkownik
Nie oglądałem treningów, wczorajszych kwalifikacji, dlatego pytanie Panowie do Was. Zakład w fortunie dotyczący tego czy kierowca z 1 miejsca będzie prowadzić po pierwszym okrążeniu. Czy Rosberg jest w stanie obronić się przed Alonso czy Vettelem na starcie ? Powiem szczerze, że za bardzo nie kojarzę jak na starcie radzi sobie Niemiec z Mercedesa. Kurs na NIE wynosi 2.15, więc można byłoby skorzystać.

kukanoya 12

kukanoya

Użytkownik
Nie oglądałem treningów, wczorajszych kwalifikacji, dlatego pytanie Panowie do Was. Zakład w fortunie dotyczący tego czy kierowca z 1 miejsca będzie prowadzić po pierwszym okrążeniu. Czy Rosberg jest w stanie obronić się przed Alonso czy Vettelem na starcie ?
Wg mnie na starcie może jeszcze się obronić, bo w końcu prosta startowa jest długa i może uciec, ale na całym okrążeniu jest sporo miejsc do wyprzedzania i raczej szanse, że po pierwszym okrążeniu Rosberg dalej będzie prowadził są niewielkie. Zwłaszcza Alonso będzie groźny, a Massa startujący obok pewnie mu pomoże.

grzesiek3 114

grzesiek3

Użytkownik
Alonso - Hamilton 1,4 betclic ⛔ jednak problem techniczn e zdecydowały
Hiszpan wystartuje z 2 lini, Hamilton z 5. Od początku weekendu ludzie związani z Mercedesem mówią, że bolid, którym dysponują jest świetny na jedno kółko a gorzej będzie z tempem wyścigowym, to zaś świetne ma Ferrari. W Q1 Fernando zanotował świetne czasy na twardszej mieszance, poza tym to mercedesy dużo szybciej zużywają opony. Według mnie to wszystko przemawia za Hiszpanem i o ile ominą go zdarzenia losowe na torze zdecydowanie wygra z Brytyjczykiem.
Vettel – Rosberg 1,4 Expekt ✅
Sytuacja podobna jak w pierwszej parze. Po prostu Mercedes nie ma jeszcze tempa wyścigowego, żeby na całym dystansie rywalizować z najlepszymi. Na starcie różnica tylko 1 miejsca.
Dodatkowo zgadzam się z przedmówcami, iż brak SC jest świetnym typem nawet po kursie 1,4. ✅

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Jean-Eric Vergne vs Daniel Ricciardo @2,10 Bet365
pierwszy kierowca na pitstop - Jenson Button @11,00 Bet365
Bardzo dobre typy, również nad nimi myślałem więc nie będę ponownie tego samego pisał i zaproponuje typ h2h na wyścig.
Kimi Räikkönen vs Nico Rosberg @ 1,85 Expekt, Bwin ⛔ żenujący występ Rosberga :zoltakartka:
Buki chyba coś lekko pogięło, Kimi startuję z 4 linii, Rosberg z PP więc różnica ogromna. Wszyscy skazują Rosberga na to że już po pierwszym okrążenia spadnie z pierwszego miejsca, nie twierdzę że na pewno wygra ale na pewno ma sporę szanse nie mówiąc już o tym że na podium powinien się znaleźć bo bolid ma mocny. Poza tym jeśli potrafił zdobyć PP, a Mercedes pokazuję że ich bolid w tym sezonie jest o wiele mocniejszy niż w ubiegłym to moim zdaniem Rosberg powinien bezproblemowo znaleźć się przed Kimim bo po Australii można było mieć złudne wrażenie że Lotus wyrósł na najsilniejszy zespół w całej stawce, a prawda jest taka że łatwe zwycięstwo Raikkonena w Melbourne to jedynie zasługa mocnego oszczędzania opon przez sam bolid, różnice te już się mocno zniwelowały, można nawet powiedzieć że Lotus już tutaj nie ma przewagi, a dodatkowo na tym torze różnice pomiędzy obiema mieszankami są naprawdę małe tak więc dzisiaj Rosberg powinien spokojnie być przed Kimim który przecież w kwalifikacjach najlepszy czas to 1:33.146, a Rosberga 1:32.330 i szczerze mówiąc nie sądzę żeby różnice w tych czasach były spowodowane tak dużymi różnicami w ustawieniach obu bolidów. Dodam jeszcze że jeśli Vettel nie potrafił pokonać Rosberga w kwalifikacjach to Mercedes tu jest naprawdę mocny, bo co jak co ale ten to jest po prostu idealny dla RBR (w ubiegłym sezonie Vettel wygrał tutaj wyścig, kwalifikację i miał najszybszy czas podczas samego wyścigu) bo aerodynamika odgrywa tutaj naprawdę dużą rolę mimo trzech długich prostych, a mimo to Vettel przecież przegrał z Rosbergiem.

kukanoya 12

kukanoya

Użytkownik
Liczba sklasyfikowanych kierowców - między 18 a 19 włącznie @3,25⛔ Bet365

Trochę ryzykownie, ale na dniach kurs spadł do 3,00 więc i buki biorą to za coraz bardziej realny scenariusz. Sakhir jest co prawda bardzo bezpiecznym torem, ale i wymagającym. Liczę na awarie, albo kolizje typu jakie widzieliśmy w Chinach (Webber-Vergne czy Gutierrez-Sutil). Odpadniecie 3 bolidów w Bahrajnie wcale nie jest taką nieprawdopodobną możliwością.

Dodam jeszcze że jeśli Vettel nie potrafił pokonać Rosberga w kwalifikacjach to Mercedes tu jest naprawdę mocny, bo co jak co ale ten to jest po prostu idealny dla RBR (w ubiegłym sezonie Vettel wygrał tutaj wyścig, kwalifikację i miał najszybszy czas podczas samego wyścigu) bo aerodynamika odgrywa tutaj naprawdę dużą rolę mimo trzech długich prostych, a mimo to Vettel przecież przegrał z Rosbergiem.
Vettel sam przyznał, że gdyby nawet pojechał idealne kółko w Q3 to by nie wyprzedził Rosberga. Być może Seba ustawił się pod wyścig, w końcu w tym roku niestety wszechstronność nie jest mocną stroną RBR. Stąd wynik w Q. Jednak trzeba przyznać, że ROS był szokująco szybki, treningi nie zapowiadały takiej przewagi w jego wykonaniu. Ale wyścigu nie wygra, zbyt dużo okół niego rekinów z Alonso na czele. No i nie zapominajmy o obchodzeniu się Merca z oponami, które do najlepszych nie należy.
A kurs na ROS - RAI rzeczywiście nieco kosmiczny. Chociaż niektórzy stawiają nawet na to że Hamilton przyjedzie przed Rosbergiem, a Lewis stratuje przecież pozycję za Finem, wiec kto wie. ????

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
pierwszy kierowca na pitstop - Jenson Button @11,00 Bet365
Grałam to już w Malezji i wtedy to było raczej w kategorii pobożnego życzenia. Tym razem Jenson ostatni wynik w kwalifikacjach zaliczył na dość mocno używanych pośrednich oponach (bodajże 7 okrążeń już miał na nich przejechane, gdy wyjechał na ostatnie okrążenie w Q3). Będzie zatem na nich startował i bardzo możliwe, że już w pierwszych okrążeniach wyścigu będzie chciał ich się pozbyć, a resztę dystansu pojechać na jeden pit-stop na twardych. Kurs warty zagrania nawet za mała stawkę.
Kierowca musi wystartować dokładnie na tych samych oponach, na których wykręcił najlepsze kółko w Q3 ? Zawsze myślałem, że chodzi tylko o rodzaj mieszanki.
Koniec pierwszego okrążenia - Sebastian Vettel 2. lub lepszy @2.0 bet365 ✅ ✅ ✅
Chciałem puścić zakład, że Rosberg spadnie z pozycji lidera po pierwszym kółku, ale nie wystawiono tego zakładu. Za to spodobał mi się ten powyższy.
Vettel startujący z pozycji lidera zawsze rusza świetnie. Ze środka stawki wychodzi mu już różnie. Dzisiaj rusza z 2. pozycji. Przyznam szczerze, że moja zawodna pamięć nie pozwala mi odtworzyć jak to jest w Niemcem startującym z 2-3 miejsca. No ale nie ważne, to tylko takie ciekawostki, dzisiaj mamy wyścig w Bahrajnie.
Parzysta cyfra pola startowego, zatem brudna strona toru. Tutaj zawsze nawiewa piasku i średnio jest z przyczepnością na starcie po nienagumowanej stronie toru. Zakładam z góry, że świetnie startujący Alonso (P3) łyknie Vettela (Stąd taki kurs na co najmniej utrzymanie 2 oczka Vettela po 1. kółku). Za to &quot;liczę&quot; właśnie na Rosberga.
Rosberg przez wielu uważany za talent, &quot;kolega&quot; w rywalizacji z młodych lat z Kubicą i Hamiltonem, jak dla mnie jest jednak z nich najsłabszy. Co prawda 1 zwycięstwo na koncie, ale nigdy mnie nie przekonywał. Nie należy do tych najtwardszych, co dzisiaj powinien pokazać na torze. Po kalifikacjach stwierdził, że w wyścigu nie będzie już tak mocny. Czy to tylko studzenie oczekiwań otoczenia, czy przyznanie się do ustawienia auta bardziej pod kwalifikacje? Tego nie zgadniemy.
Podsumowując, spodziewam się mocnego startu Alonso (lider po 1. kółku? Jak najbardziej) oraz słabego ruszenia z boksów Rosberga. Massa na twardych gumach startujący z 4 pozycji nie powinien być na początku zagrożeniem. W tym całym zamieszaniu Vettel 2 miejsce utrzymać powinien, a kto wie, może obroni się także przed Hiszpanem?
Za drobne można także spróbować - Lider po 1. okrążeniu - Fernando Alonso @3.75 bet365 ⛔ ⛔ ⛔

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Grosjean - Button 1 1,70 fortuna
Rosberg - Hamilton 1 1,3 fortuna
Hulkenberg
- Ricciardo 1 1,65 fortuna
Od końca ... Rosberg powinien tutaj powalczyć o top 3. Ma ogromną szansę na dobry wynik a Luis po 1, kilka pozycji do odrobienia a w takich przypadkach często u niego siada psychika i popełnia głupie błędy.
Groszek wczoraj powinien osiągnąć dużo lepszy rezultat w kwalifikacjach. Generalnie, lotusy duże lepsze od McLarenów na tym torze. Gdyby były tutaj miękkie mieszanki to znowu Button mógłby zastosować inna taktykę ale na oponach wątpie żeby zdobył tutaj jakąś przewagę. Groszek powinien spokojnie wyprzedzić Buttona.
No i Hulk , powód jeden - duże lepsze tempo wyścigowe od Ricc. Ricciardo nie potrafi przez cały wyścig jechać dobrym tempem nawet osiągając dobre kwalifikacje. Hulk natomiast pokazywał już kilka razy, że potrafi awansować o kilka pozycji w wyścigu.

kukanoya 12

kukanoya

Użytkownik
Kierowca musi wystartować dokładnie na tych samych oponach, na których wykręcił najlepsze kółko w Q3 ? Zawsze myślałem, że chodzi tylko o rodzaj mieszanki.
Tak, na tych samych.

Rzeczywiście, coraz bardziej się przekonuję, że obstawianie F1 to czysta loteria... Vergne nie wszedł, pitstop Buttona nie wszedł. Ostatni raz obstawiłam taki zakład. Lekcja na przyszłość. Zawsze będzie duże ryzyko, że ktoś się posypie na starcie i będzie musiał zjechać. Ja naiwna... ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom