Tutaj zawsze był szalony wyścig i działy sie cuda, a to Ricciardo wygrał z ostatniej pozycji w 2017 bodajze a to Hartley zdobył punkty z konca stawki, a to na podium był ktoś kto nigdy na nim nie stał ( Stroll), a w kazdym z wyscigów po 6 kierowców nie dojechało do mety, a kierowca startujący z PP nie stał nigdy na podium, wyscig cudów w tym Azerbejdżanie, dlaczego dzis ma być inaczej? A moze bedziemy świadkami jeszcze bardziej szalonego wyscigu? W stawce wieku debiutantów wiec , błędy popełnaija nawet doswiadczeni kierowcy. Dla mnie to takie
GP ze tutaj zawsze ryzykuje kilka wiekszych kursów bo po prostu tych niższych tu nie warto grać ze względu na charakterystyke toru.
Pierwszy jaki mi przychodzi do głowy to lider po pierwszym okrązeniu. Prosta starowa jest dość długa a przede wszystkim jest szeroko i mozna juz tutaj pokusić sie o jakiś spektakularny atak. W pierwszej linii Merc ale ja nie jestem oewnien czy dojadą tak do pierwszego zakretu. Z tyłu dwóch zawodników którzy w tym roku świetnie startują, wiec mozna pokusic sie o ryzyko a tym bardzej kursy warte ryzyka, wiec tak
Lider po pierwszym okrązeniu
Vettel - kurs 9 STS
Verstappen - kurs 15 STS
Jak wyzej wspomniałem w stawce wielu debiutantów , bliskość band wiec licze ze wielu zawodników jednak niedojedzie do mety i jezeli tendencja została by podtrzymana ze
szeciu zawodników nie konczy wyscigu wówczas kurs na taki zakład to 2,5 a ze nie dojedzie siedmiu to kurs 4,00 oba w STS
Popieram typ kolegi @ranczo0123 na to ze wszystkie auta nie ukończą pierwszego okrązenia, jeszcze załapałem sie na kurs 2,15 a obecnie jest on po 1,7 ale do dubla może byc.
Wcześniej podałem tym na Maxa Verstappena w miejscach 1-3 po kursie 2,75, ryzykuje też na jego wygrana, gdyż tempo wysciogowe nie ustepowało Mercedesowi wiec zobaczymy, poza tym licze na przerwanie dzis zwyciestw Merca pomimo ich pierwszego rzędu wiec próbuje tak
Verstappen win kurs 12 STS
Vettel win kurs 4,2 Fortuna
Jeszcze tez gram taki tripel bo jakby udało sie dojechać do mety
Leclerc miejsca 1-6 kurs 1,3
Vertsppen miejsca 1,6 kurs 1,38
Gasly miejsca 1-10 kurs 1,42
ako 2,55
Redbulle tutaj szybkie mi mimo startu z konca stawki Gaslego mysle ze stac go na punkty, Leclerc wydawał sie tutaj najszybszy ale przez bład jedzie z P10 ale mysle ze conajmniej P6 nie bedzie problemu. Wszystko przy załozeniu ze omina ich kolizje i awarie
Kursy ryzkowne ale ten wysig taki jest, bardzo nieprzewidywalny, dzie i kurs 1,3-1,9 nie musi miec szansy powodzenia. Wiec niech kazdy przemysli ile ewentualnie połozyc na stole.