Może na początek dawnych wspomnień czar i
ostatnia kolejka zeszłego sezonu.
Kto grał coś wtedy z działu nie miał opcji by nie zarobić. Higuain z hattrickiem, Klose z bramką od @robsona na pożegnanie z Lazio. Inter puszczający mecz Sassuolo czy demolka Romy jaką urządzili na Milanie. Pełno bramek 9 na 10 meczów z overami, po prostu cud miód malina. Jedna kolejka i dobre wakacje na lato od włoskiej
Serie A za darmo. Czas to powtórzyć.
-----------------
Typy na 38 kolejkę, które warto łapać. Na razie na sucho, wyjaśnienie będzie za tydzień.
Crotone - Lazio
Crotone dnb @ 2,24 1xbet 3-1
Palermo - Empoli
Empoli dnb @ 1,88 1xbet 2-1
over 2,5 w Toro-Sassuolo + Calgiari-Milan + Sampdoria-Napoli @3,3 1xbet 5-3/2-1/2-4
i oczywiście warto zwrócić uwagę na strzelców przy kontuzji Dżeko robi się spora szansa dla pozostałych
Te kursy to już historia. W tej chwili Empoli dnb @1,2. Crotone ma tyle samo, ale na III drogowe zwycięstwo co na dnb tydzień temu. A sam tripel overów obecnie 1,9. Miałem napisać parę słów, ale nie ma sensu. Kursy obecnie nie do zaakceptowania a poza tym logika w tych typach sama przez siebie mówi o co chodzi.
Tripel z overami w moim odczuciu z najlepszymi parami. W Sampdorii sam Mertens przy dobrych wiatrach wykręci over. Na Sardynii będziemy mieli po raz kolejny możliwość obejrzenia kłody Salomona wobec zawieszenia lidera "formacji obronnej Calgiarii" Bruno Alvesa. Nie chce wiedzieć co tam duet na skrzydłach Suso - Deuloefu pokręci tymi drewniakami. Poza tym Calgiari u siebie to gwarancja kilku bramek w całym meczu a jak nie dadzą rady to nie zdziwię się powtórką z Napoli 0-5 i Fiorentiny 1-5. Milan Ligę Europy zapewnił tydzień temu, o jakiejkolwiek presji nie ma mowy przed tym meczem. Torino - Sassuolo to co tu dużo mówić, Belotti u siebie vs ekipa Di Francesco w super formie i ostatniej wygranej 6-2 nad Calgiari. Muszą być bramki nie ma innej opcji.
Roma - Genoa
Najciekawsze wydarzenie tej kolejki niewątpliwie będzie w Rzymie. Wielkie pożegnanie największej postaci obecnej piłki we Włoszech. Trzeba godnie pożegnać Tottiego a jak to się kończy nie trzeba mówić. Rok temu Klose, Di Natale i Toni strzelali karne czy słusznie podyktowane czy nie to nie ma znaczenia. Tak naprawdę każdy ma to w dupie od sędziego po poszkodowany zespół, liczy się godne pożegnanie zasłużonych zawodników. Z resztą mecz Udinese - Carpi to był pokaz prawdziwej włoskiej piłki. Najpierw Udinese puściło Carpi wygraną (m.in czerwona Teheru w 37 minucie), które wtedy jeszcze miało kilka procent szans na utrzymanie. W ostatnim swoim sezonie Di Natale ledwo żył, dość powiedzieć że wszedł z kontuzją na ten ostatni mecz, co tu dużo mówić najlepiej oddaje to grafika
A jak nie na pożegnanie Tottiego to przypieczętowanie króla strzelców dla Dżeko. Niech strzela obojętnie kto. Prawda jest taka, że tu nie ma plaży i drinków tylko trzeba przypilnować wicemistrzostwa i pewnej
LM, która jest absolutnym priorytetem dla Romy po tym sezonie, gdzie stracili mnóstwo hajsu. Totti tylko i wyłącznie widzi mi się na drugą połowę. Z drugiej strony karny pod Dżeko też robi swoje bo Mertens nie będzie długo się zastanawiał mając zaledwie jedną bramkę straty. Co by nie mówić rywala mają idealnego, bo Genoa to największy szajs tego roku. Cud sprawił, że mają to utrzymanie, ale z takim składem i nastawieniem Preziosiego największego skąpca we włoskiej piłkce długo nie pociągną.
Rzut karny @2,9 (2,55) STS / @2,25 w 1xbet Może z 1,5 sytuacji na karnego było.
Gol rezerwowego @3,6 STS 90 minuta Diego Perotti 3-2
Ostatni gol Totti @4,2 Unibet Nie było żartów, ledwo LM ogarnęli.
I dla mnie prawdziwy hit w postaci połączenia tych dwóch zakładów w
Milenium @9,08
Sampdoria - Napoli
Napoli ma na swoim koncie już dokładnie 90 goli, co nie zdarzyło się od 57 lat! W sezonie 1959/1960 Juventus finiszował z 92 trafieniami na koncie â ten wynik jest jak najbardziej do pobiciaprzez podopiecznych Maurizio Sarriego.
Napoli ostatni miesiąc w niesamowitym gazie, zdecydowanie najlepsza forma w
Serie A. Jak najbardziej są wstanie zagrać pod Mertensa i podkręcić jego licznik bramek. W dodatki sam Dries jest po podpisaniu nowego kontraktu i po solidnej podwyżce. Także w ostatnim meczu skupienie będzie tylko nad jedną sprawą. Oczywiście w jego przypadku mamy handicap wykorzystywania karnych i wolnych, po których już ściągał pajęczyny. Rok temu z Higuainem i wykręceniem przez niego rekordu bramkowego było łatwiej, bo i mecz w Neapolu i za rywala mieli Frosinone. Teraz czysto teoretycznie na pewno jest trudniej bo Sampdoria na własnym stadionie to inna półka w porównaniu z beniaminkiem w dodatku grającym od 15 minuty z czerwoną kartką, ale nie takie rzeczy świat widział. Mertens w obecnej formie potrafi zdziałać cuda i nie wierzę, że zespół nie zrobi wszystkiego by to on podbił capocanoniere.
Mertens over 1,5 @2,7 1xbet 1 Szkoda całej drugiej połowy.
Zdobędzie pierwszego gola Dries Mertens @3,5 1xbet 42'min Tu akurat ładnie.
----------------------------
Empoli
Empoli ma bardzo poważny problem. Za kartki wypada facet co ma najwięcej do zaoferowania w ofensywie - Omar
El Kaddouri, który po odejściu Saponary jestem tam głównym reżyserem gry. Do tego wypada Łukasz Skorupski, który przeżywa tragedię z powodu śmierci ojca. Tak naprawdę dwa najważniejsze ogniwa out w najważniejszy meczu sezonu. Ciekawie się robi, całe szczęście że remis im nic nie daje.
Palermo
Palermo oglądałem w ostatnim "hicie kolejki" z Pescarą. Tego nie da się opisać słowami. Tu nawet bluzgi nie pomogą. Diamanti facet można powiedzieć z jakąś przeszłością z jakimś większymi zdolnościami podchodzi do wolnego gdzieś z 30-35 metra i dośrodkowuje za bramkę gdzieś w okolicach Adriatyku za stadionem. I tak wyglądał cały mecz, nie mam pojęcia jak Fiorentina mogła z nimi przegrać i tym samym odpaść z
LE, być może celowo.
Niemniej w tym meczu karty rozdawać będzie Palermo i to od nich w głównej mierze zależy co Empoli ugra. Jak zagrają tak jak wyżej opisałem to utrzymanie mają gwarantowaną, jak się chociaż odrobionę postarają i zagrają nawet na remis to Empoli ma wielki problem.
Juventus
Co do kilku pytań odnośnie gry na Lazio/Juventus. Jaki w tym widzicie sens nie wiem. Dla mnie totalnie nieopłacalna sprawa. Co mi z @2 na Juventus w przededniu najważniejszego meczu o kilkunastu lat. Tu chodzi ew. o pełne rozegranie meczu pod przygotowanie fizyczne pod Real, żeby pozostać rytmie. Wygrają fajnie, zremisują nikt ich nie zabije - tak to widzę.
Lazio
Lazio bez Hoedta, Lulicia, Keity za kartki i Parolo,Lukaku kontuzje. To wiemy na pewno a co dalej Simone Inzhagi wystawi trzeba śledzić. Totalnie mecz bez presji z ich strony, swoje osiągnęli finał i TOP 5 w lidze to bardzo dobry wynik, myślę że nie ma presji tego że Atalanta może ich walnąć.
Crotone
Z kolei z Crotone jest taka historia, że są 2 razy lepsi w tym momencie od Empoli i w ich przypadku to oni sami decydują o dobrych wynikach. Patrz; 2-0 z Interem, 1-1 z Milanem. Naprawdę fajny zespół wykreował się tym roku i z tej czwórki ich zdecydowanie najbardziej żal do spadku.
Szczerze mówiąc coś czuje, że mogą być jaja i to jednak Empoli poleci mimo tego, że mam dnb na Empoli. A taka kombinacja wychodzi całe
@5,70 na utrzymanie Crotone. :browar565: