>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

38 kolejka Serie A [14-15 maja 2016]

Status
Zamknięty.
Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP

100zł na Darmowy zakład w BetClic

No cóż, to już niestety ostatni epizod tego sezonu. Po ostatniej kolejce wiemy tyle, że Udinese i Sampdoria zapewniły już sobie w stu procentach utrzymanie. Pozostają trzy kwestie, w dalszym ciągu przynajmniej teoretycznie wyścig Napoli i Romy o wicemistrzostwo. Walka o 6 miejsce między Sassuolo a Milanem dające eliminacje Ligi Europy przy ewentualnym zwycięstwie Juventusu w Coppa Italia i coś najmniej przyjemnego czyli ostatnie 90 minut w Serie A dla Palermo lub Carpi. No i oczywiście pozostaje kwestia środka tabeli, gdzie może jeszcze dojść do przetasowań, więc stosunkowo każdy dalej ma o co grać.
Składy i kontuzje: Gazzetta i Tuttosport.
Zapraszamy do merytorycznej dyskusji

A 1

awalusa

Użytkownik
Inter Mediolan na mecz z Sassuolo, bez 2 podstawowych środkowych obrońców - Mirandy i Murillo, ponadto za kartki nie zagra Handanović i Persić. Z powodu lekkiej kontuzji zabraknie też Mauro Icardiego.
Smaczku dodaje też fakt że Inter ma pewne miejsce w lidze, a w przypadku wygranej Sassuolo lokalny rywal - Milan, nie zakwalifikuje się do LE.
Co o tym sądzicie?
Myślę że dość ciekawy mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Co o tym sądzicie?
Myślę że dość ciekawy mecz.
Faktycznie jest coś na rzeczy. Z Empoli przybili oficjalnie już 4 miejsce i właściwie mają już po sezonie.
Za fcinter.pl :
Jak donosi w dzisiejszym wydaniu La Gazzetta dello Sport, Inter na spotkanie przeciwko Sassuolo wyjdzie bez pięciu podstawowych zawodników.
Z powodu powołań na zbliżający się turniej Copa America wolne dostaną Joao Miranda oraz Gary Medel. Nerazzurri na Mapei Stadium pojadą także bez swojego kapitana Mauro Icardiego. Argentyńczyk podczas meczu z Empoli doznał kontuzji i wobec pewnej sytuacji zespołu w tabeli nikt nie chce ryzykować zdrowia 23-latka. Dwóch graczy Interu w ostatnim spotkaniu obecnego sezonu nie wystąpi z powodu zawieszeń za żółte kartki. Mowa tutaj o strażniku bramki Handanoviciu oraz chorwackim skrzydłowym Perisiciu.
Z kolei Sassuolo śrubuje najlepszy sezon w swojej krótkiej historii w Serie A. Architekt sukcesu Di Francesco i skład oparty 90% na rodzimych piłkarzach pokazuje całej lidze, że jednak można coś osiągnąć. Nawet po meczu wygranym z Frosinone były porównania do angielskiego Leicester choć wiadomo, że to całkowicie inna skala sukcesu. Jedyny minus w całej sytuacji to 81 minuta ostatniego meczu i decydująca kartka dla Berardiego oznaczająca dla niego koniec sezonu. Niemniej te @ 2,00 co teraz jest warto wziąć, i przeczekać z zakładem do sobotniego wieczoru.

Otrzymane punkty reputacji: +6
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Typ wydaje się być bdb. Sprawdzę jeszcze info o absencjach Interu i wchodzę w to. Jednakże Milan gra w finale Pucharu Włoch z Juve i jeśli uda im się zdobyć to trofeum to zagrają w LE. Natomiast jeśli Juve ogra rywala to faktycznie Milan będzie poza LE. Ale bądźmy szczerzy. Milan raczej będzie chciał skupić się na walce o przyszłoroczny sezon i myślę, że graliby w LE jak za karę.

mobilny 260

mobilny

Użytkownik
A czy Sassuolo chce europy? Sezon 13/14 gdzie Torino gralo z Fiorentina i potrzebowali 3 punktow, wtedy rzekomo Fiorentino miala im tez oddac te punkty za free, a w meczu sie dzialy takie cyrki ze masarka.

pstrag 102

pstrag

Użytkownik
Może ktoś to potwierdzić ? Czy to prawda ? Gdyby tak to wygrana Palermo może być niezłą lokatą jeżeli ktoś ma zamiar grać grubiej.

W nietypowej sytuacji znalazł się Hellas Werona. Jeśli klub Pawła Wszołka i Dominika Furmana przegra w niedzielę w ostatniej kolejce Serie A z Palermo i nie wróci do najwyższej ligi w przyszłym sezonie (zespół nie ma szans na utrzymanie) dostanie dodatkowe 5 mln euro.
Wszystko ze względu na nowe przepisy dt. wypłacania pieniędzy spadkowiczom (tzw. &quot;parachute payments&quot;), które mają im pomóc przystosować się do gry w Serie B, gdzie przychody są znacznie mniejsze.

Palermo jeszcze walczy o utrzymanie. By zapewnić sobie grę w Serie A w przyszłym sezonie musi wygrać z Hellasem w ostatniej kolejce. Jeśli zarówno Hellas, jak i Palermo spadną, to zespół z Werony dostanie nawet 5 mln euro mniej jeśli nie awansują do Serie A w przyszłym sezonie.

Jeśli Carpi i Frosinone spadną, dostaną po 10 mln euro (bo grały w Serie A przez zaledwie jeden sezon). Palermo gra w najwyższej lidze od dwóch sezonów, więc dostałoby 15 mln euro. To te dodatkowe 5 mln może dostać Hellas - dlatego, że w przeciwieństwie do Carpi i Frosinone grał w dłużej w Serie A.

areck 213

areck

Użytkownik
Może ktoś to potwierdzić ? Czy to prawda ? Gdyby tak to wygrana Palermo może być niezłą lokatą jeżeli ktoś ma zamiar grać grubiej.
Wczoraj było na espnfc.com, także wygląda na to, że to potwierdzone info ;)

mobilny 260

mobilny

Użytkownik
na palermo jest 1.22 to bys musial sporo zabulic zeby cos konkretnego wygrac ????

btw poza tym nie rozumiem czemu maja przegrac ten mecz inaczej nie dostana pieniedzy? Przeciez i tak juz maja spadek?

A 1

awalusa

Użytkownik
Czyli raczek mocny pewniak Palermo? Małe oszczędności z konta można wrzucić na 1dniową lokate 22% ????

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Tak tytułem wstępu do tej ostatniej kolejki:

Tak to wyglądało rok temu. 10 meczów 10 overów, łącznie 52 bramki, kosmos.
To co ładujemy teraz taką taśmę z overami i @83 kursem? ????
Tak poważnie mówiąc, dobrze wyglądają te pary, oprócz Juventusu mega underowca w tym roku i może Palermo, gdzie ta walka o spadek różnie wygląda reszta wygląda obiecująco. Aha no i nie wiadomo w Chievo - Bolonia, goście mocno zniechęcają ten typ.

U mnie takowa taśma pójdzie:
over 2,5 w:
Genoa - Atalanta + Napoli - Frosinone + Milan - Roma + Sassuolo - Inter + Empoli - Torino + Lazio - Fiorentina
@ 13,44
365 ✅✅✅ ????
Ustawiłem w kolejności od najpewniejszego w mojej opinii. Omijam jak mówiłem Juventus, Bolonie i dwóch grających o byt w Serie A czyli Carpi i Palermo. Chociaż over w Udinese spróbuje w singlu bo nie chce później żałować takiego kursu.

Napoli - Frosinone
Następna sprawa wygląda następująco, a chodzi tutaj o nikogo innego jak o Gonzalo Higuaina. 33 bramki w sezonie i ostatnie 90 minut na pobicie a przynajmniej wyrównanie rekordu Nordhala z Milanu x lat temu. Mowa tutaj o 35 bramkach Szweda, gdyby nie długo wykluczenie to Gonzalo już dawno by świętował swój sukces a tak pozostaje to wszytko nadal wykonania.
Gonzalo Higuain dwa lub więcej @ 2,25 365 GON ZA LO HI GUA IN :]
Rywal do spełnienia jakiegoś tam marzenia i zapisania się w historii Serie A najlepszy z możliwych. Frosinone najgorszy team w meczach wyjazdowych, przyjmuje mnóstwo bramek. W tej rundzie jest to aż 28 bramek, w tym ostatnio 8 od duetu Chievo-Milan. Jak gra Napoli u siebie chyba nie trzeba mówić? Takie coś gram pre i dogrywam resztę na live jak się uda. Mam o niebo lepsze kursy złapane, ale podaje te jakie są w tej chwili.
Napoli wygra i over 3,5 @ 1,66
Over 3,5 @ 1,57
365
Jeszcze wjadą później dwa typy, które gram pre po dosyć wysokiej stawce.

Otrzymane punkty reputacji: +79
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Tak poważnie mówiąc, dobrze wyglądają te pary, oprócz Juventusu mega underowca w tym roku i może Palermo, gdzie ta walka o spadek różnie wygląda reszta wygląda obiecująco. Aha no i nie wiadomo w Chievo - Bolonia, goście mocno zniechęcają ten typ.

U mnie takowa taśma pójdzie:
over 2,5 w:
Genoa - Atalanta + Napoli - Frosinone + Milan - Roma + Sassuolo - Inter + Empoli - Torino + Lazio - Fiorentina
@ 13,44 365
Dobre mecze w sumie ominięte, ale ja bym jeszcze Empoli z - Toro wyrzucił. Choć z drugiej strony w Empoli przewidywany tzreci bramkarz, nawet Pelagotti na ławkę idzie mimo iż grał świetnie za Skorupskiego, ale koniec sezonu więc da pograć i kolejnemu zawodnikowi. Tak samo Ventura do bramki śle Ichazo, a i znowu Glik ława, dziwny ruch z sadzaniem Kamila...
Wiec może i coś z tego będzie, nawet Josef Martinez ostatnio strzela, więc kto wie, powodzenia ;)

VS

AC Milan - AS Roma
Typ; Roma @ 2,25 b365
✅✅1:3​

Podczas gdy kursy na faworytów w innych meczach mocno pozaniżane, tutaj mamy @2,25 na Romę, wow! Z tabeli wynika, że Milan walczy o 6 msc, ale czy naprawdę walczy? No właśnie nie zanosi się za bardzo...

Według doniesień włoskiej prasy, w jutrzejszym meczu Brocchi dokona zmian w składzie. Więc po kolei przeanalizujmy jak to ma wyglądać.

W bramce Abbiati najprawdopodobniej, bo kończy karierę i ma to być jego ostatnia gra na San Siro -&gt; http://www.gazzettaworld.com/news/serie-a/milan/abbiati-set-to-retire/
W obronie mają zagrać Calabria, Mexes, Zapata i Romagnoli. Zupełnie nowe boki, Romagnoli ze środka przesuniety na lewą. Brak Abate, De Sciglio i Alexa.

Pomoc też nie najlepsza, Bonaventura kontuzja, a w środku pola Poli i młody Locatelli wspierani Montolivo i Bertolaccim, szału nie ma. Montolivo został ojcem i też nie wiadomo czy zagra czy nie, może za niego Kucka, ale umówmy się pomoc Milanu bez Bonaventury i bez ewentualnie Montolivo to byłby dramat.

No i najważniejsze w ataku brak Bacci możliwy, a gra... Ballotelli haha.

Wszystko spowodowane nadchodzącym finałem Coppa Italia z Juve w przyszłą sobotę. Widać więc jak Milan podchodzi do walki o 6 miejsce.

A jeszcze warto przytoczyć co Brocchi mówił na konferencji bo mnei osobiście rozśmieszył trochę

&quot;&quot;Zmiana trenera to będzie jak zdrada?
- Absolutnie nie. Prezes Berlusconi nie wybrał mnie dlatego, że jestem sympatyczny albo za zasługi. Wybrał mnie ze względu na moje metody pracy. Jeśli klub chce planować przyszłość, musi mieć jasną wizję. W tej chwili Berlusconi wierzy we mnie i w moje metody. Gdyby zmienił zdanie, będę mu i tak wdzięczny za wszystko, co otrzymałem, odkąd dołączyłem do młodzieżówki, aż do dnia dzisiejszego. To nie znaczy, że jestem lizusem. W życiu trzeba mieć zasady, a ja dziękuję za to, co otrzymałem&quot;.

Ambitne ma mniemanie o sobie, ale mniejsza o to, to tylko ciekawostka.

Roma walczy o wicemistrza, o 12 ml euro, które leży już na stole.
Jedyna strata to brak Diego Perottiego, który doznał kontuzji. Wiec w miejsce Argentyńczyka wskoczyc ma Dzeko prawdopodobnie... niestety eh.
Szkoda, ze nie Totti, który na San Siro grał wiele wielkich meczów.

-----------------------------------

Z innych spotkań.

Paradoks tej kolejki:

Juventus @ 1,28✅ kurs w meczu z beznadziejną Sampdorią
Palermo @ 1,20✅ z ostatnim w tabeli Hellasem ????

Wg mnie Juventus sobie poradzi, Sampdoria jest po prostu słaba, przerżniete derby z Genoą z kretesem. Juve przed fetą, wracają Mandzukić, Pogba, Evra do składu. Powinni dać radę.
Palermo zresztą też powinno dać radę.

Co do strzelców to faktycznie ciekawa propozycja z tym Gonzalo Higuainem. Przed rokiem w ostatniej kolejce był mecz Inter - Empoli i tam Icardi walczył o króla strzelców, kursy były lepsze, ale swoje zrobił i niektórzy @4,33 trafili czym ostatnio się wychwalali ;D

----------------------------

Lazio - Fiorentina

W tym meczu widzi mi się wygrana Lazio, podobała mi się ich gra w kilku ostatnich meczach jakie widziałem. Do tego Fiora w mocnym dołku i bez żadnej motywacji. Kursy na Lazio godne rozważenia.
Co sądzicie?

Otrzymane punkty reputacji: +16
charo 1,3K

charo

Użytkownik
Panowie,
wytłumaczcie mi proszę, z jakiego powodu Sassuolo i Milan biją się o kwalifikacje do Ligi Europy? Prawdopodobnie coś przeoczyłem kierując się ślepo poniższą tabelą...

http://www.flashscore.com/match/zDg6dM6b/#standings;table;overall

Ze swojej strony chętnie zainwestowałbym większą kwotę po kursie minimum 1.30 i Roma lub remis wydaje się być ciekawym rozwiązaniem wobec powyższej analizy Robsona. Tylko właśnie ten Dzeko cały mnie niepokoi...

Juve z kolei z Sampą powinno sobie na papierze poradzić i godnie się pożegnać na własnym stadionie z kibicami. Jednakże w perspektywie finału Coppa Italia za tydzień może nastąpić do przetasowań w składzie i tu bym chyba się wstrzymał do ogłoszenia składów.

EDIT:

Przy poszukiwaniu nieco mniejszej lokaty uwagę może zwrócić zakład Juve strzeli pierwszego gola po kursie 1.21 w Óni. Przy bezbramkowym remisie mamy zwrot.

Faktycznie Cassano się wykurował i wyjdzie wraz z Quagliarellą na przeciw obrońcom Juve, a tu mamy ponownie BBC oraz statystykę 6 straconych goli w lidze u siebie na rozegrane 18 spotkań. Jeśli zagra Sturaro i Evra do tego to o tyły osobiście byłbym spokojny. W ataku Juve zawsze ma kim uderzyć. Pytanie w jakim stylu Morata się pożegna z kibicami, bowiem został wykupiony przez Real Madryt i wraca do Hiszpanii. Biorąc pod uwagę ostatnie Derby Genui jak i cały sezon w wykonaniu Sampdorii, jest spore prawdopodobieństwo, iż pozwolą gospodarzom strzelić jako pierwszym. Jakkolwiek to wszystko oczywistym by się wydawało, pozwolę sobie zaczekać do ogłoszenia składów przed meczem.

A 531

albuquerque

Użytkownik
Panowie,
wytłumaczcie mi proszę, z jakiego powodu Sassuolo i Milan biją się o kwalifikacje do Ligi Europy? Prawdopodobnie coś przeoczyłem kierując się ślepo poniższą tabelą...

http://www.flashscore.com/match/zDg6dM6b/#standings;table;overall
Ponieważ Milan gra w finale Pucharu Włoch, poprzez wygranie trofeum będą w Lidze Europy. W tym momencie Sassuolo musi wygrać z Interem, nie będzie wtedy musiało czekać na przegraną Milanu z Juventusem/będzie wtedy musiało czekać na zwycięstwo Juventusu z Milanem - z tym nie wiem, jak do końca jest.

mat77 158

mat77

Użytkownik
Juventus-Sampdoria Juventus wygra do zera @2.20 STS ✅✅✅

Bardzo przyjemny kurs na singla.Juve gra ostatni mecz sezonu przed własną publicznością i na pewno będzie chciał zakończyć sezon ligowy z przytupem.Jak już wspominał kolega @robson United wracają Mandzukić, Pogba i Evra.Juve u siebie to twierdza nie do zdobycia, traci gole bardzo rzadko, w 18 spotkaniach tylko 6 straconych.Tutaj liczby mówią wszystko.Sampa ma już zapewnione utrzymanie więc nie będą się zbytnio spinać, a dwa że nie mają za bardzo czysto piłkarskich argumentów.

Otrzymane punkty reputacji: +5
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Ze swojej strony chętnie zainwestowałbym większą kwotę po kursie minimum 1.30 i Roma lub remis wydaje się być ciekawym rozwiązaniem wobec powyższej analizy Robsona. Tylko właśnie ten Dzeko cały mnie niepokoi...
Dżeko, Dżeko... faktycznie nie napawa to optymizmem, ale można wyjść z założenia przecież, że gorzej już grać nie może, prawda? Już takie zmarnowane setki jak przeciwko Palermo czy ostatnio w jednym z meczów (hm, już nie pamiętam z kim :p ) nie mogą się przydarzyć.
No i skoro Dzeko wyjdzie w podstawie, to prędzej czy poźniej powinien wejść Francesco Totti! A jego wejścia w ostatnim miesiącu odmieniają grę Romy po prostu :cool:

Ponieważ Milan gra w finale Pucharu Włoch, poprzez wygranie trofeum będą w Lidze Europy. W tym momencie Sassaulo musi wygrać z Interem, nie będzie wtedy musiało czekać na przegraną Milanu z Juventusem/będzie wtedy musiało czekać na zwycięstwo Juventusu z Milanem - z tym nie wiem, jak do końca jest.
Nieco chaotycznie napisane, może nie każdy zrozumiał, ale ogólnie sens dobry ;)

6 miejsce da poprzez ligę kwalifikacje LE w przypadku gdy Juventus wygra Coppa Italia.
Milan wygrywający Puchar Włoch powoduje, że 6 miejsce w Serie A nie daje kwalifikacji LE.

Póki co taki typ na niedzielny wieczór w Rzymie, pograne mam w dublu z dwoma lub więcej bramkami Higuaina w meczu z Frosinone. W dublu kurs @6,63 w Rivalo.

Lazio - Fiorentina
Typ: Klose strzeli gola @ 2,55 Rivalo
✅✅

Klose jest w formie, to raz, a dwa, że jutro jego ostatni mecz na Stadio Olimpico, pożegnanie z owacją gwarantowane. Ale możę pożęgna sie jak Luca Toni przed tygodniem?
Forma Klose jest naprawdę wyborna, mając Candreve i Keite na bokach może liczyc na mnóstwo piłek w niedzielny wieczór. A Candreva i Balde Keita, także grają ostatnio bdb, wystarczy obejrzeć mecze Lazio z Empoli czy Carpi. Grzech nie spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +3
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Inter under 1 1,909 pinnacle zwrot

Faworytem są gospodarze, ja idę w stronę underu gości, statystyki na wyjazdach mają takie
http://www.flashscore.pl/mecz/zDg6dM6b/#h2h;away
dodając do tego wyniki Sassuolo u siebie w ostatnich 5 meczach http://www.flashscore.pl/mecz/zDg6dM6b/#h2h;home
uważam, że przesadzone są też kursy na over w meczu.
Przeglądałem ostatnie kolejki w Serie A w ostatnich latach i jak mam wybierać
to lepiej dać gole w meczu Genoi z Atalantą, kurs bardzo niski, był prawie 2 na starcie
ale i tak go dorzuciłem do ako z underem 1,5 gola Carpi i mam kurs 2,19 w unibecie.
Z Lazio mieli sporo okazji, Udinese ostatnio straciło 5 goli u siebie, ale Carpi z czym do ludzi z taką grą wyjazdową http://www.flashscore.pl/mecz/M9k2c2ih/#h2h;away

Poza tym under 3,5 w meczach Torino oraz Chievo 2,3 w unibecie. ✅
Dla mnie kursy na over 2,5 w tych meczach są za niskie, więc gram undery 3,5 w tych spotkaniach.
Bologna na wyjazdach traci tak
http://www.flashscore.pl/mecz/zDFyC16o/#h2h;away
Chievo nie ma takiej ofensywy jak Napoli, 5 goli z Frosinone to wynik gry gości w 9 przez prawie całą druga połowę. Empoli przegrało ostatnio 1-2 z Interem, okazji mieli sporo u siebie dawno bez overa 2,5
http://www.flashscore.pl/mecz/bFpRibLT/#h2h;home
na 3,5 szanse są mniejsze niż pokazuje to kurs na gole.

Oglądałem mecze tych ekip w ostatnich kolejkach i dla mnie warto było tak zagrać w ostatniej kolejce.

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Wszystko się potwierdza z zeszłym rokiem. Dzisiaj mieliśmy raptem 4 spotkania i już 17 bramek. Jutro co prawda mniejsza siła rażenia bo środek i dół tabeli, ale nie będzie gorzej czuje to.
Podsumowując dzisiejszy dzień, Juventus i Napoli dwa walce przejechały się po niewiniątkach. Co najśmieszniejsze to te szybkie czerwone kartki dla przeciwników. Taki Gori z Frosinone prawdopodobnie za oplucie sędziego bo powtarzałem sobie kilka razy powtórkę wylatuje po pierwszym kwadransie z boiska. ????
Roma pokazała miejsce w jakim jest Milan. Dzieci we mgle to mało, pułapki robione na długą piłkę będą do przyszłej soboty i finału Copa to lekko się śniły defensywie. Salah sam tu mógł zamknąć mecz z hattrikiem, ale wiadomo jak to Egipcjanin i jego skuteczność. Bramka El Shaarawego też fajny smaczek i ta asysta Pjanicia bajka. Milan chyba lepiej by zrobił gdyby faktycznie jak włoska prasa pisała wystawił drugi skład z Abiattim na czele i młodą Prmiaverą. Obeszło by się bez kolejnego wstydu, a tak mają co mają. Bramka Baccii na osłodę dla niego samego, bo widać jaki załamany jest podczas meczu.
Na jutro widzę dwa dobre typy o 18 i 20:45, ale to jeszcze trochę czasu jest.
Sobotnia skuteczność działu 100% :browar565:
Od Juventusu po Sassuolo i Higuaina po Romę.

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Udinese - Carpi
Szykuje się wielkie święto w Udinese. Feta na cześć Antonio Di Natale, zapowiedziane są wielkie gwiazdy futbolu jak Zico, Maradona czy Baggio. Zico niestety musiał odmówić, ale z pozostałej dwójki ktoś ma się zjawić, będą i inne nazwiska, ale są trzymane w tajemnicy. Ultrasi też przygotowują specjalną oprawę na cześć swojej legendy, między innymi szereg ogłoszeń dla pozostałych kibiców, że przygotowane jest ponad 15 tysięcy machajek. Sama jego gra ma wyglądać w ten sposób, że wejdzie prawdopodobnie na ostatni kwadrans meczu, od początku na pewno nie zagra. Są ogólne wątpliwości z urazem kostki, ale tak naprawdę nie ma to znaczenia czy wejdzie czy nie, liczy się cała otoczka i wypełnione Stadio Fruli. Dostali w końcu dobrą wieczorną godzinę bo rzadko kiedy grali o 20:45 od tygodnia nikt o niczym nie wspomina jak Festa Di Natale.
Nie widzę tutaj odpuszczania Carpi, dlatego kurs na zwycięstwo Udine wygląda bardzo smakowicie. Jak to w tego typu przypadkach są i będą wątpliwości jak drużyna nie grająca o nic podejdzie z zaangażowaniem. Ja tego nie widzę w tym meczu, Carpi to nie jest Bóg wie jaki zasłużony klub we Włoszech by tu z kimś przybijać układ. Prędzej wydaje mi się, że Udinese zagra pod Palermo jak pod Carpi tak to bym określił.
Samo Carpi wymyśliło a w zasadzie ich prezes, że zgłosi mecz Palermo-Verona już przed meczem do prokuratury. ???? Ma to na celu, by federacja zajęła się z dokładnymi szczegółami meczem Sycylijczyków. Oczywiście Zamaprini nie był mu dłużny i tak prowokowali się pół tygodnia. Mówiąc pół żartem pół serio, niech Palermo posmaruje Udinese za dodatkową motywacje i nie będzie żadnych ekscesów. Czysto sportowo wygląda to tak, że 4 graczy mają zawieszonych po ostatnim meczu. Do tego załamany Mbakogu po nie strzeleniu dwóch karnych praktycznie zamknął sprawę utrzymania. Z tego powodu na szpicy od początku ma zacząć Lasagna.
Kursy widzę spadają na gości, szara masa wietrzy spisek bo w końcu &quot;muszą&quot; jest powód to najważniejsze. Ja to widzę tak jak opisałem, ktoś nie jest do tego przekonany to proponuje over, też bardzo dobry kurs jak na tak dwie overowe ekipy. Już wcześniej pobrałem over 2,5 @ 1,80 o czym pisałem parę postów wyżej.
Udinese -0,25 @ 2,025 365
over 2,5 @ 1,62

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Genoa - Atalanta
Ostatni typ pre w tym sezonie. :-( Kursy na Gryfów po otwarciu w tej chwili są już chyba nie do gry. Na samym początku @ 2,00 wyglądało bardzo przyjemnie, ale i tak warto nakreślić o co tu chodzi, zawsze pozostaje live w końcu. Tak wygląda tabela podziału hajsu za ten sezon:

W tej chwili Genoa jest na 9 pozycji i ma punkt przewagi na Torino, walka jest o sporą stawkę bo różnica między jednym miejscem kolosalna. W razie dzisiejszej porażki nawet Empoli ma szansę ich wyprzedzić. Dwumecz w tym sezonie premiuje Empoli w razie tej samej ilości punktów. A żeby było zabawniej Empoli gra z Torino także remis w tym meczu jest mało prawdopodobny.
Geona swój los ma w swoich rękach, i raczej byliby frajerami jakby oddali ponad 2,5 bańki rywalowi. Najważniejsze, że są w formie i w zajebistych nastrojach po kozackim 3-0 w derbach z Dorią. Absencji też wiele nie ma, za kartki pazuje stoper i od dłuższego czasu nie ma Perina w bramce, tyle.
Atalanta gra jak gra. Ostatnio &quot;wypadł&quot; im remis z Udinese, jednak wiadomo jak oni prezentują się poza Bergamo, jedyny ich plus to powrót Gomeza. Jedyna ich taktyka to odpowiednie kontrowanie po akcjach gospodarzy, gdzie grając przy 3-5-2 mogą się nie raz nie dwa naciąć na groźne straty.
Genoa to typowa ekipa własnego boiska, oprócz ostatniej porażki z Romą co i tak trzeba przyznać, że nie mają czego się wstydzić bo zagrali dobre zawody. Była porażka, ale najpierw 5 zwycięstw pod rząd. Atalanta pomimo słabych wyników ostatnio 3 mecze z bramką na wyjazdach, koniec sezonu powinni też coś wsadzić. Na tą chwilę przy takich kursach taki typ mi wychodzi.
Genoa wygra i w meczu powyżej 3,5 @ 3,20 365 ⛔ 1-2
I z racji ostatniej magicznej kolejki dubel strzelców:
Pavoletti + Zapata @ 4,77 365
I tym sposobem Genoa traci 2,5 mln na rzecz Empoli, bardzo dobrze przynajmniej jakaś kara jest. Dobrze, że chociaż Pavoletti nie zawiódł.

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom