Witam!
Jest to moja pierwsza analiza więc prośba o wyrozumiałość! ????
Na kupon wrzuciłem zakład, który jak dla mnie ma dużą możliwość powodzenia, mianowicie :
GRANADA vs BARCELONA
Barcelona wygra do zera - TAK 1,83 @bet365
Uważam, że taki scenariusz jest możliwy z kilku powodów :
- Po pierwsze jest to mecz o wszystko... myślę, że zdają sobie z tego sprawę lepiej, niż przed dwoma laty remisując u siebie z Atletico - tracąc tytuł.
Jeżeli mają ugrać swoje chociażby najmniejszym kosztem wygrywając chociażby jedną bramką (w co wątpię, pewnie odpalą na+3,5) to nie można dopuścić rywali do swojej bramki.
- Powyższy argument to oczywiście poniekąd logiczne i coś z serii "łatwo powiedzieć", więc teraz już wywołuję statystykę ???? Nie stracili bramki w meczy ligowym od CZTERECH spotkań, głównie za sprawą poprawy gry defensywnej. Uważam, że tym bardziej dziś będą chcieli zachować czyste konto. Jeżeli przy wynikach 8:0 / 6:0 / 5:0 byli w stanie nie stracić czujności z tyłu, to dziś powinni być jeszcze bardziej skoncentrowali. Nie ma miejsca na błędy.
- I znów coś być może subiektywnego... ale ma to sens.
W bramce Ter Stegen, który od zawsze jasno określał, że chciałby być nr 1 nie tylko na mecze CdR i UcL, ale również na ligę.
Młody ma sporo zapału oraz talentu. Nadeszła szansa aby pokazać trenerowi, na kogo jego zdaniem "warto stawiać"! Claudio Bravo jak dla mnie też dobry wyczynowiec, jednak rok temu spisywał się dużo lepiej ... w tym roku z tego co pamiętam Barca straciła już w połowie sezonu ligowego tyle samo bramek, co w poprzednim w całych rozgrywkach.
Wiem, że na ostatnie 4 spotkania tych drużyn, na stadionie gospodarzy, Barcelonie tylko RAZ udało się nie stracić bramki, niemniej jednak nie zniechęca mnie to.
Buki niejako nie dopuszczają myśli, że Barcelona zagra dziś na zero, ponieważ kurs na zwycięstwo to marne 1,08 a na zwycięstwo do zera 1,83.
Moim zdaniem różnica zdecydowanie widoczna !!! ... więc śmiało meczyk leci na taśmę, na której obstawiam poprawność 8śmiu z 12 postawionych spotkań.
POWODZENIA !
... Visca
El Barca. Tak, tak... jestem za tą drużyną od zawsze, ale nie tym się kierowałem przy typowaniu ????