Trzy drużyny walczą o utrzymanie w
Ligue 1 są to PSG, Lens oraz Toulouse. Kto ma z tych drużyn największe szanse na utrzymanie ? Według mnie PSG i Toulouse.
PSG -> gra na wyjeździe z Sochaux które o nic nie walczy ale na własnym stadionie gra bardzo dobrze, dawno tam nie przegrali. PSG zagra bez Mendiego który był ważną postacią zespołu w ostatnich meczach. PSG ma taki komfort jak można to tak nazwac że ma jeden punkt więcej od dwóch pozostałych ekip które chcą pozostac w
Ligue 1. PSG wie o co gra, szczególny mecz będzie dla Paulety który tym spotkaniem kończy swoją przygodę z Paryżem oraz Francją, ostatnio miało miejsce uroczyste pożegnanie tego piłkarza, nie zabrakło łez kibice z Parc de Princes skandowali cały czas nazwisko portugalskiego napastnika, i on z pewnością będzie chciał strzelic gola przeciwko Sochaux. PSG coś czuję że nie wygra, wydaje mi się że zremisuje ale w
Ligue 1 pozostanie
Toulouse -> ten zespół także ma całkiem niezłą sytuację ponieważ ostatni mecz gra u siebie, no właśnie u siebie na stadionie na którym ani razu jeszcze nie wygrali. Ale rywal na wyjazdach to chłopiec do bicia czyli wiadomo o kim mówię Valenciennes. Gospodarze są pod scianą i nie mają wyjścia muszą zdobyc komplet punktów. W Toluzie liczą na Elmandera oraz Emanę to oni mają poprowadzic zespół do wygranej, martwi mnie trochę fakt że pod znakiem zapytania stoi występ Mansare który ostatni grał bardzo dobrze. W ekipie goście sporo ubytków kadrowych. W tym meczu gospodarze nie mają wyjścia, tylko zwycięstwo.
Lens -> grają ostatni mecz u siebie z Bordeaux które walczy o tytuł mistrza Polski, a gospodarze o uniknięcie spadku do drugiej ligi. Widziałem Lens w ostatnim meczu z Lille i zagrali słaby mecz, tylko dwóch piłkarzy chciało coś zrobic byli to Toifilou Maoulida oraz Olivier Monterrubio ich trzeba pochwalic, resztę drużyny zganic za bardzo słabą grę. Bordeaux gra bardzo dobry sezon i walczy do końca z Lyonem o tytuł Mistrza Francji, warunek pierwszy to wygrana z Lens, warunek drugi to przegrana Lyonu z Auxerre. W Lens nie zagra Dindane ato ważny piłkarz dla tej drużyny, w Bordeaux nie wystąpi Jussie( były gracz Lens) oraz Alonso. Lens według mnie przegra i pożegna się z
Ligue 1...
Moje Typy:
Sochaux - PSG # X # 3,15 # 4/10
Toulouse - Valenciennes # 1 # 1,40 # 7/10
RC Lens - Bordeaux # 2 # 2,25 # 8/10
Zgadzam się również z Robsoenm i Makavelim, Lyon gra o "majstra" i z całym szacunkiem do Auxerre ale nie ten poziom gry co Lyon i tutaj Les Gones nie powinni miec problemów z pokonaniem drużyny Irka Jelenia. Saint Etienne u siebie na stadionie gra wręcz kapitalnie i w ostatnim meczu to potwierdzi ponieważ walczą o UEFA a monaco o nic nie gra i w tym sezonie gra Monaco mi zupelnie nie przypadła do gustu, opierała się ona głównie na Menezie który sam meczów nie będzie wygrywał, teraz mają także problemy kadrowe, niech lepiej zagrają w obronie cały mecz bo w innym wypadku wyjadą z bagażem goli