>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

38 kolejka Ligue 1

sutek 79

sutek

Forum VIP
Przed nami ostatnia kolejka francuskiej Ligue 1:

Bukmacher: Bwin
Zapraszam wszystkich do dyskusji oraz pisania analiz dotyczących w/w spotkań ;)

sutek 79

sutek

Forum VIP
Marsylia - Racing Strasburg
Marsylia -1,5 # 1,60 # 7/10✅
Marsylia w swoim ostatnim ligowym meczu sezonu podejmuję na Stade Velodrome drużynę Racingu Strasburg która ma fatalną serię 10 porażek z rzędu w lidze. Piłkarze gospodarzy cały czas walczą z Nancy o prawo gry w eliminacjach Ligi Mistrzów ale samo zwycięstwo Marsylii może nic nie dac ponieważ muszą liczyc że Rennes urwie punkty w starciu z Nancy. Nie wątpliwie piłkarze Erika Geretsa będą chcieli się jak najlepiej pożegnac się ze swoimi kibicami i efektownie pokonac drużynę ze Strasburga która gra beznadziejnie, zespół jest rozbity, świadczy o tym wypowiedź najlepszego strzelca Ranterii który ejst tylko do Strasburga wypożyczony, powiedział że chce jak najszybciej wrócic do swojego klubu, a o okresie spędzonym w Strasburgu chce jak najszybciej zapomniec. Na ostatnim meczu ligowym kibice mocno krytykowali prezesa, trenera i zawodników tego klubu byli sfrustrowani postawą zespołu który jeszcze nie tak dawno zajmował 9 miejsce w tabeli miał ok. 25 punktów przewagi nad strefą spadkową ale... właśnie jak się przegrywa 10 kolejnych meczów to nie ma się czemu dziwic. Marsylia tydzień temu zremisowała z Le Mans 0:0 ale była drużyną lepszą, kilka razy mili świetne okazje do zdobycie goli ale nie udało się, najlepszą zmarnował Cheyrou który nie potrafił pokonac bramkarza z 7 metrów. Strasburg już pożegnał się z Ligue 1, zaś gospodarze zapowiadają walkę do końca o Ligę Mistrzów jeśli chcą to osiągnąc po pierwsze muszą pokonac Strasburg według mnie nie powinni miec z tym najmniejszych problemów
Nieobecni:
Marsylia: Carrasso * +, Kaboré, Rodriguez, Ziani+
Strasburg: Abdessadki+, Bah, Cohade, Gasmi+, Johansen, Lacour, Othon, Renteria, Schneiderlin
* +- oznacza że występ zawodnika stoi pod znakiem zapytania

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

AJ AUXERRE-OLYMPIQUE LYON
Typ : 2
Kurs : 1,50
bwin ✅✅ WYNIK 1:3 ✅✅

Kto by przypuszczal ze walka o mistrzostwo bedzie trwala az do ostatniej kolejki. Przed startem wszyscy typowali Lyon do koncowego triumfu i to dalej nie podlega dyskusji, ale emocji w ostatniej kolejce napewno nie zabraknie. Lyon aby nie oglądajac sie na Bordeaux mógł świetowac spokojnie kolejny tytuł mistrzowski musi poprostu wygrac ;) Kiedy Lyon bedzie walczyl na boisku Auxerre , Bordeaux wyjezdza na bardzo trudny mecz z RC Lens ktore musi walczyc o pozostanie w lidze i za wszelka cene takze ten mecz wygrac tak wiec wydaje sie ze OL ma latwiejszego rywala, ktory o nic juz nie walczy w tym sezonie.

W drużynie Olympique nie wystąpi Sidney Govou który pauzuje za kartki.

W ostatnich meczach Lyonu dobrą forma imponuje bramkarz Gregory Coupet, ktory w kilku meczach z kolei zachował czyste konto a ostatnio nie dal sie pokonac druzynie Nancy.
Dodam ze w ostatnich latach Lyonowi łatwo przychodziło wygrywanie na boisku AJA. Może sie okazac ze będa to ostatnie mecze w barwach OL dla Ben Arfy i Benzemy na których mają chrapke najwieksze kluby Europy.
O Ben Arfie mówi sie w kontekscie gry w Arsenalu Londyn u łowcy talentów Arsene&#39;a Wengera.

W pierwszym meczu w tym sezonie pomiedzy tymi zespolami OL na Stade Gerland wygrali 2:0 po bramkach Barosa i Benzemy.
Forma AJA raczej w ostatnich meczach jest bardzo slaba. Na 5 ostatnich meczy zdolali wygrac jeden i jeden zremisowac ze slabiutkim Metz.
OL moze takze nie imponuje jakimis rewelacyjnymi wynikami i stylem gry ale w tak waznym meczu powinni sie wspiąc na wyzyny swoich przeciez nie tak malych umiejetnosci.

makaveli23 816,5K

makaveli23

Typer Miesiaca
Marsylia i Lyon gromia, Auxerre i Racing juz sobie moga szykowac jakis wypad na wakacje niech sie tym raczej zajma i ulatwia zadanie obydwu zmotywowanym teamom hehe, ale tak oczywiscie sie nie stanie :jezora: Lyon i OM powinni sami pokazac kto jest LEPSZY! - popieram typki Sutek i Robson :)
St.Ettiene - Monaco
Duzo sie w tej kolejce bedzie dzialo w walce o najwyzsze cele Ligue 1. St.Ettiene ma wygrac ten mecz i liczyc na wpadke Lille w Lorient. Ofensywny as druzyny Dernis wraca. To oznacza ze w tym meczu wystapia w najsilniejszym skladzie. Gomis w ataku, wspomagany przez Feindonou, Dernis&#39;a i Payet&#39;a - moim zdaniem bardzo silna formacja, jest to bardzo godnym poswiecenia uwagi atutem zespolu St.Ettiene. Monaco kontynuuje gre bez Pereza, Almirona, bernardiego Piquionne i Gapke. Tym okrojonym skladem byli wystarczajaco silni aby pokonac Auxerre ostatniego wekeendu, ale tym razem dodajac nowe absencje ( Boliar, leko i Modesto, Menez major doubt) oraz brak motywacji, w tym meczu nie maja wiekszych szans. St.Ettiene to bardzo dobrze grajaca druzyna w defensywie( tylko 4 stracone bramki w 18 domowych meczach) i u siebie sa bardzo trudni do pokonania (11-6-1). Jestem dosc pewien ze St.Etienne wykona postawione przed soba zadanie i zdobedzie 3 punkty.
Typ: St.Ettiene ✅
Kurs: 1.7

sutek 79

sutek

Forum VIP
Trzy drużyny walczą o utrzymanie w Ligue 1 są to PSG, Lens oraz Toulouse. Kto ma z tych drużyn największe szanse na utrzymanie ? Według mnie PSG i Toulouse.
PSG -&gt; gra na wyjeździe z Sochaux które o nic nie walczy ale na własnym stadionie gra bardzo dobrze, dawno tam nie przegrali. PSG zagra bez Mendiego który był ważną postacią zespołu w ostatnich meczach. PSG ma taki komfort jak można to tak nazwac że ma jeden punkt więcej od dwóch pozostałych ekip które chcą pozostac w Ligue 1. PSG wie o co gra, szczególny mecz będzie dla Paulety który tym spotkaniem kończy swoją przygodę z Paryżem oraz Francją, ostatnio miało miejsce uroczyste pożegnanie tego piłkarza, nie zabrakło łez kibice z Parc de Princes skandowali cały czas nazwisko portugalskiego napastnika, i on z pewnością będzie chciał strzelic gola przeciwko Sochaux. PSG coś czuję że nie wygra, wydaje mi się że zremisuje ale w Ligue 1 pozostanie
Toulouse -&gt; ten zespół także ma całkiem niezłą sytuację ponieważ ostatni mecz gra u siebie, no właśnie u siebie na stadionie na którym ani razu jeszcze nie wygrali. Ale rywal na wyjazdach to chłopiec do bicia czyli wiadomo o kim mówię Valenciennes. Gospodarze są pod scianą i nie mają wyjścia muszą zdobyc komplet punktów. W Toluzie liczą na Elmandera oraz Emanę to oni mają poprowadzic zespół do wygranej, martwi mnie trochę fakt że pod znakiem zapytania stoi występ Mansare który ostatni grał bardzo dobrze. W ekipie goście sporo ubytków kadrowych. W tym meczu gospodarze nie mają wyjścia, tylko zwycięstwo.
Lens -&gt; grają ostatni mecz u siebie z Bordeaux które walczy o tytuł mistrza Polski, a gospodarze o uniknięcie spadku do drugiej ligi. Widziałem Lens w ostatnim meczu z Lille i zagrali słaby mecz, tylko dwóch piłkarzy chciało coś zrobic byli to Toifilou Maoulida oraz Olivier Monterrubio ich trzeba pochwalic, resztę drużyny zganic za bardzo słabą grę. Bordeaux gra bardzo dobry sezon i walczy do końca z Lyonem o tytuł Mistrza Francji, warunek pierwszy to wygrana z Lens, warunek drugi to przegrana Lyonu z Auxerre. W Lens nie zagra Dindane ato ważny piłkarz dla tej drużyny, w Bordeaux nie wystąpi Jussie( były gracz Lens) oraz Alonso. Lens według mnie przegra i pożegna się z Ligue 1...
Moje Typy:
Sochaux - PSG # X # 3,15 # 4/10 ⛔
Toulouse - Valenciennes # 1 # 1,40 # 7/10✅
RC Lens -
Bordeaux # 2 # 2,25 # 8/10 ⛔

Zgadzam się również z Robsoenm i Makavelim, Lyon gra o &quot;majstra&quot; i z całym szacunkiem do Auxerre ale nie ten poziom gry co Lyon i tutaj Les Gones nie powinni miec problemów z pokonaniem drużyny Irka Jelenia. Saint Etienne u siebie na stadionie gra wręcz kapitalnie i w ostatnim meczu to potwierdzi ponieważ walczą o UEFA a monaco o nic nie gra i w tym sezonie gra Monaco mi zupelnie nie przypadła do gustu, opierała się ona głównie na Menezie który sam meczów nie będzie wygrywał, teraz mają także problemy kadrowe, niech lepiej zagrają w obronie cały mecz bo w innym wypadku wyjadą z bagażem goli

tbm 642

tbm

Forum VIP
A ja się z poprzednikami nie zgadzam i uważam, że Olympique Lyon nie wygra z AJ Auxerre ;)

Wychodzę z założenia, że Lyon nie wytrzyma w pełni presji ciążącej na nim i tej drużynie nie uda się zwyciężyć z Auxerre. Ekipa Irka Jelenia co prawda ma już zapewnione utrzymanie i teoretycznie nie gra już o nic, ale istnieje jeszcze prestiż wygranej z wieloletnim mistrzem i to powinno ich umotywować do walki na maksa w tym meczu. Co prawda może i to nie wystarczy do zwycięstwa nad OL, ale remis? czemu nie, zwłaszcza iż Lyonowi praktycznie remisu brakuje do mistrzostwa, bo tak czy siak Bordeaux musiałoby wtedy wygrać baaardzo wysoko z Lens co jest raczej niemożliwe.

Podsumowując, Lyon gra pod presją, ale ze świadomością, że remis powinien im wystarczyć do zdobycia kolejnego mistrzowskiego tytułu. Piłkarze OL nie rusza więc jakoś hurra do przodu, bo wcale nie ma takiej konieczności aby ten mecz wygrywali. Kursy na gosci są moim zdaniem trochę za niskie, więc uważam, ze warto moze sprobowac innego typu... np. na remis ;)

Mój typ: AJ Auxerre - Olympique Lyon - remis - 3,75⛔

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Ligue 1 - 38 kolejka
Lens - Bordeaux
typ: 2⛔
kurs: 2.35
Betsson​

Arcyważny pojedynek dla obu zespołów, gospodarze potrzebują trzech punktów aby zapewnić sobie utrzymanie, zaś goście jeśli wygrają mogą zostać mistrzami Francji. Lecz aby zostali mistrzami Francji aktualni mistrzowie musieli by uleć Auxerre. Drużyna Lens zdobyła ledwie jeden punkt w trzech ostatnich spotkaniach, spadek jest bardzo prawdopodobny, bowiem ostatnie spotkanie grają z wiceliderem i zwycięstwa spodziewać się nie mogą. Zwłaszcza że wizja dogonienia Lyonu tchnęła w piłkarzy Bordeaux taką motywację że ograli dwie kolejki temu Marsylię na Stade Velodrome, a w ostatnich trzech grach zdobyli łącznie siedem punktów. Na uwagę zasługuję też ofensywa Żyrondystów. Wendel, David Bellion i Fernando Cavenaghi strzelili razem 36 bramek, myślę że perspektywa odebrania mistrzostwa Francji piłkarzom Olympique jest dla nich motorem napędowym, bo w ostatnich tygodniach pokazali się z bardzo dobrej strony i myślę że nawet na Stade Felix Bollaert broniące się przed spadkiem Lens nie zatrzyma Laurenta Blanca i jego podopiecznych. Kurs jest wysoki ale to dobrze, bo nie wydaję mi się żeby goście mogli stracić choć by punkt.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Lens - Bordeaux || Bordeaux || 2.35
Oj nie był bym taki pewny tego typu. Bordeaux już na pewno w przyszłym sezonie zagra w LM natomiast Lens walczy o swój byt w Ligue 1 a wiadomo , że ta drużyna już wiele razy poakazywała, że na takie mecze naprawde potrafi się skupić, więc nie patrząc na kadry moim zdaniem 1x bardzo pewne
Mój typ: Lens 1x✅
Mój typ: AJ Auxerre - Olympique Lyon - remis - 3,75
Heh tutaj również się nie zgodzę, myślę ze Lyon na wszelki wypadek będzie chciał wygrać ten mecz, a wiadomo , że jak coś chcą to naprawdę nieźle im to wychodzi, ja spodziewał bym się tutaj overu 2.5 ponieważ ostatnia kolejka zawsze bywa overowa. Dodam , że Auxerre o nic nie walczy więc dodatkowy plus do zwycięstwa Lyonu
Mój typ : Lyon ✅, over 2.5✅

Sochaux - PSG # X # 3,15 # 4/10
Dzisiaj jakoś ze wszystkimi się nie zgadzam ???? . Moim zdaniem pewne zwycięstwo PSG i grad goli . Tak sądze o tym meczu SOchaux o nic nie walczy zupełnie nic, więc PSG ma moim zdaniem proste zadanie , ale wiadomo tu górę bierze stres itp. aczkolwiek myślę ze doświadczenie PSG pociągnie drużynę i zostaną na następny sezon w Ligue 1.
Mój typ: PSG✅, over 2,5✅
Typ: St.Ettiene - Monaco | ST Ettiene|| 1.70
Heh pierwsza osoba z która zgodzę się co do typu , wiadomo zieloni walczą jeszcze o Puchar UEFA bo myślę , że Intertoto za bardzo ich nie zadowoli i spokojnie powinni wygrać ze średnim w tym sezonie MOnaco, które o nic nie walczy.Aby tak się stało Lille musi zremisować lub przegrać ten mecz , grają z Lorient więc myśle , że tam remis bardzo duże prawdopodobieństwo , ale St Etienne nie powinni patrzeć na rywali tylko spokojnie wygrać ten mecz.
Mój typ : ST.Ettiene✅ , under 2.5⛔

telprzem 136

telprzem

Użytkownik
Lorient - Lille
Suma bramek 0 lub 1⛔
3.00

Expekt
Ligue 1. Jedenasty w tabeli Lorient podejmuje dobrze grające ostatnio Lille, które zajmuje piąte miejsce. Myśle ze jest to bardzo ważny mecz dla obu ekip, jednak ważniejszy dla Lille. Zajmują obecnie 5 miejsce i mają mało pkt stary do czołówki. Aby zapewne nic sobie pewne miejsce w pucharach muszą takie spotkania wygrywać. Lille radzi sobie ostatnio bardzo dobrze, Widać ze forma zwyżkuje. Jednak ja uważam ze mecz z Lorient nie bedzie należał do najłatwiejszych. Moim zdaniem Lorient zaraz po Lyonie i Monaco ma najlepszą obrone w lidze francuskiej. (To jest moje zdanie) Lorient zawsze stara sie nie stracić bramki, to jest ich priorytet. Lille walczy o puchary więc równiez nie moze sobie pozwolic na strete łatwych bramek. Liga francuska w dodatku to jedna z najbardziej underowych w Europie, a w meczach Lorient i Lille pada średnio 1,55 bramki. Mają powyżej 20 underów do około 6 overów. Mysle ze w ostatecznym rozrachunku Lille wygra 0-1.

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: Toulouse - Valenciennes
Typ: 1✅
Kurs: 1.50
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Spotkanie 38 i zarazem ostatniej kolejki Francuskiej Ligue 1 w którym zmierzą się 17 w tabeli Touluse z 13 Valenciennes. Gospodarze tego spotkania rozegrali w kończącym się sezonie 18 spotkań przed własną publicznością z których 3x wygrali 11x zremisowali a 4x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 12 bramek a tracąc 14. Goście natomiast rozegrali w tym sezonie 18 spotkań wyjazdowych z których zaledwie 1x wygrali 5x zremisowali a 12x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 8 bramek a tracąc 25. Spotkanie to jest bardzo kluczowe dla gospodarzy gdyż tylko zwycięstwo uchroni ich przed degradacją do II ligi stąd też na pewno podejdą do tego spotkania w 100% skoncentrowani. Goście natomiast ligowy byt zapewnili sobie już wcześniej i tak naprawdę to spotkanie nie ma dla nich większego znaczenia. Reasumując myślę, że to gospodarze wygrają to spotkanie i zapewnią sobie utrzymanie w Ligue 1.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Dzisiaj dla jednych piekna dla drugich tragiczna kolejka w Ligue 1. Wiemy juz ze do Ligue 1 spadaja Strasburg Metz i Lens , naotmaist mistrzem zostaje Lyon. Dzisiejsze mecze pokazaly jak piekna jest Ligue 1 , choc szkoda ze tylko pod koniec sezonu (chcialbym zeby bylo tak zawsze) Nerwy do semgo konca tak jak w przypadku PSG ktore gola na 2:1 strzelilo takim fartem ze obronca i bramkarz Sochaux moga pluc sobie w borde, natomiast Marsylia etz do konca nie byla pewna kwalfikacji do LM po tym jak przestrzelil karnego.Lyon potwierdzil swoja klase w wygranym meczy z Aucxerre nie pozostawiajac zludzen kto jest najlepszy we francji , teraz z niecierpliwoscia czekam na Puchar Francji .
pzdr.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ta kolejka bardzo bardzo interesującą i trzymająca w napięciu do ostatniej chwili.
Mam duży żal do piłkarzy Bordeaux którzy mieli mnóstwo dogodnych sytuacji ale zamiast strzelac tak jak się powinno to się bawili i chcieli ośmieszyc rywala takie ja odniosłem wrażenie.
Mój scenariusz co do spadków się sprawdził, Toulouse wygrała, PSG wygrało dzięki kuriozalnej bramce Diane, nie wiem co robił obrońca i bramkarz gospodarzy ale Diane za walkę ma ogromnego plusa u mnie, Lens nawet jakby wygrało to opuściło by Ligue 1, szkoda mi tej drużyny ale punkty mogli zdobywac wcześniej mając ogromny budżet ten klub opuszcza ligę
Piękna bramka Hellebuyck&#39;a w meczu Nice - Caen, strzelił on ze swojej połowy, nie była to typowa podcinka tylko atomowe uderzenie które wylądowało w siatce, bramkarz nie widział co się dzieje.
St.Etienne potwierdza że na własnym boisku gra fenomenalnie.
Marsylia traci trzy bramki z takim zespołem jak Strasburg to jest kpina, nie strzelają dwóch karnych, to jest fenomen, raz Cisse dobił, drugi raz M&#39;Bami tak składał się do uderzenia że ja przed telewizorem wiedział w który róg będzie strzelał.
Sezon Ligue 1 zakończony kolejką w kórej było mnóstwo goli, co jest nie typowe dla tej ligi. Czekam na kolejny sezon ????

Do góry Bottom