>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

38. kolejka Ligue 1 [ 26.05.2013 ]

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Tobet :

Szybko lecą lata, a wraz z nimi piłkarskie sezony więc tak i też jest we Francji - kolejny sezon dobiegnie końca w niedzielę kiedy to nad Sekwaną drużyny L1 zagrają ostatnią kolejkę francuskiej ekstraklasy.Jest jeszcze o co walczyć i w skrócie to wygląda tak - Lyon musi zwyciężyć z Rennes (co raczej nie powinno być trudne, największe rozczarowanie sezonu ) aby móc cieszyć się z trzeciego miejsca w tabeli i kwalifikacji do LM, natomiast Lille będzie musiało ograć ASSE aby wskoczyć na czwartą pozycję [ Saint Etienne ma i tak puchary, ale jak zajmą czwarte miejsce to będzie to IV runda kwal. ] natomiast czai się za nimi Nicea, która jeśli wygra na pewno wskoczy co najmniej o pozycję wyżej także mają o co grać zawodnicy Puela tym bardziej, że rywal jest w ich zasięgu.Mistrz oraz vicemistrz Francji są znani.
Relegacja - już dawno w L2 jest Brest, po ostatniej kolejce dołączyło tam Nancy, które już w pewnym momencie wydostało się ze strefy spadkowej, ale ostatecznie nie podołali wyzwaniu i nie utrzymali Ligue 1.Raczej bezpieczne jest Evian, które musiałby by wysoko przegrać z Bordo i liczyć, że wygrają wszystkie drużyny pod nimi, natomiast walka będzie się toczyć przede wszystkim między Troyes i Sochaux - jeśli ci pierwsi ograją VAFC dość przekonywująco (2:0,3:0) a Soszo przegra z Bastią to wtedy będą decydować bramki i teraz jest sytuacja na styku więc bardziej pewny wynik potrzebuje Troyes.

Będzie się działo, zapraszam do ostatniej dyskusji w tym sezonie L1.

wojt_as 5

wojt_as

Użytkownik
Ajaccio - Nice 2
2.00
Dla mnie osobiście bet weekendu, przepiękny kurs. Przede wszytskim Nice która musi/może/powinna wygrać ten mecz. Układ tabeli sprawia, że jest o co powalczyć. Obecnie zajmuje 6 miejsce które nie daje kopletnie nic, z kolei miejsce 4 pozwala na Lige Europy, co dla tej druzyny może już być dużym sucksem. Jednakże na przeszkodzie stoją dwa zespoły, pierwszy z nich to Lille które posiada tyle samo punktów na koncie, oraz St. Etienne które ma jedno oczko więcej. No i żeby jeszcze było ciekawiej obie wyżej wymieoine okipy zagrają w ostatniej kolejce pomiędzy sobą. W przypadku remisu obu drużyn to właśnie Nicea jeśli wygra, wskakuje na miejsce z Ligą Europy. Jeśli chodzi o gposodarzy to grozi im spadek, jednak przy na prawdę złym obrocie sprawy. Trzeba samemu się temu przyjrzeć, dlatego dobrym typem na ten mecz będzie również under 2,5.
Gwoli wyjaśnienia zasad:
Regulamin na wypadek remisu

W przypadku, gdy dwa lub więcej zespoły zakończą rozgrywki z tą samą liczbą punktów, o kolejności w tabeli zadecyduje:
1. Różnica bramek
2. Strzelone bramki

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 2,5K

mati89

Forum VIP
Ciężko znaleźć coś ciekawego gdy wszystko lub prawie wszystko jest już rozstrzygnięte. Wybrałem jednak dwa spotkania w których gospodarze powinni coś ugrać. Pierwsze to mecz Toulouse przeciwko Montpellier. Co prawda i jedni i drudzy o nic już nie grają i nawet wygrana nie daje ekipie Tuluzy awansu w ligowej stawce ale to Fioletowi wydają się być w lepszej formie i do tego przemawia za nimi atut własnego boiska. Po Montpellier widać że pozory walki zachowują tylko u siebie, wyjazdy to pasmo porażek m.in z takimi mocarzami jak Bastia czy Ajaccio. Do tego dochodzą osłabienia. Goście na Municipal jadą bez Belhandy, Hiltona i Utaki, z kolei w ekipie gospodarzy pauzują Capoue, Zebina i Abdennour. Ciekaw jestem jak to poskłada Casanova bo Capoue i Abdennour tworzyli środek obrony przez dobrych parę kolejek. Mimo wszystko Fioletowi na własnym stadionie przegrać tego meczu nie powinni. Kurs na 1x mnie nie interesuje więc zaryzykuję zwrot stawki i postawię zwycięstwo Toulouse bez remisu. Drugi mecz to dla mnie największa oczywistość tej kolejki. Zdziwiłem się że bukmacherzy widzą faworyta w drużynie Sochaux, która przecież nie musi wygrać na Korsyce bo sprawę utrzymania załatwia im jeden punkt. A i to może być niekonieczne bo ciężko spodziewać się wygranej Troyes na Hainaut. Arguemnty za Bastią są w zasadzie te same co w przypadku Toulouse: zamykają sezon na własnych śmieciach, forma też dopisuje i powinni odprawić z kwitkiem przyjezdnych. Dzisiaj znowu nie będzie Rothena i Yatabare, ponadto wypada Palmieri ale są też pozytywy bo wracają dwaj skrzydłowi Thauvin i Khazri. Powinno być dobrze zwłaszcza że gospodarze mają patent na ekipę z Montbeliard, Korsykanie wygrali wszystkie trzy mecze z Sochaux w ostatnich trzech latach.

Toulouse DNB @ 1,56 Betsafe
Bastia DNB @ 1,89 Betsafe

Aha, śmieszny jest ten kurs na Lyon. Wiem że Rennes bez formy i jakoś rozbite wewnętrznie ale 1,3 na wygraną Lwów to jest nieporozumienie. Zwłaszcza że Lyończykom zawsze ciężko grało się z Rennes np na 10 ostatnich konfrontacji aż 6 razy padał remis. Ja ze swojej strony za drobne zagram właśnie taki wynik. Kurs 5,0 piechotą nie chodzi ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
N 7

nrth

Użytkownik
Bez przesady. W wypadku remisu i wygranej St. Etienne to Lyon spada na 4 miejsce ! Nie wierze, że się nie zmobilizują specjalnie. Dla mnie wygrana Lyonu jest bardzo pewna. Dołożyć do tego np. Valencie i mamy 50% lokate. Pozdro

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Ajaccio-Nicea: Cvitanich strzeli @ 2,60 bwin ✅
Myślę, że warto, bo to zbyt ważny mecz dla Nicei, by nie strzelić bramki Ajaccio. W 5 na ostatnich 7 spotkań Argentyńczyk trafiał, w tych dwóch meczach Nicea nie zdobyła gola, zatem jak tylko jego drużyna trafia do bramki rywali Cvitanich jest wśród strzelców. 18 goli w tym sezonie, z czego 10 u siebie i 8 na wyjeździe. Lider drużyny w ofensywie w takim momencie powinien wziąć odpowiedzialność na własne barki. Wygrana Nicei i remis w pojedynku Lille z St. Etienne i puchary dla drużyny Puela.

niccolo7 4,5K

niccolo7

Użytkownik
Zgadzam się co do Bastii, bo rzeczywiście kurs wystawiony przez buki zdecydowanie zawyżony. Ja jednak wybrałem tu over 1,5 gola zespołu z Korsyki, głównie przez ich znakomitą skuteczność w końcówce sezonu. Oprócz spotkania z Toulousą, ich mecze obfitowały w sporą ilość goli. U siebie wbili czwórkę Lyonowi i Brest, a na wyjeździe Valenciennes, czym zrobili duże wrażenie. Ostatnio również grali świetnie, bo pokonali 3:1 zeszłorocznego mistrza Francji, a tydzień temu dobili Nancy, choć teoretycznie wcale nie musieli się o nic starać, ponieważ utrzymanie już sobie zapewnili. Jak już zauważył mati89, dzisiaj nie zagrają dość ważni gracze miejscowych, czyli Yatabare, Rothen, Ilan oraz Palmieri, ale co dla mojego typu istotniejsze, do gry wracają Thauvin i Khazri, dwaj skrzydłowi niezwykle ważni dla ofensywy Bastii.
Sochaux tymczasem jeszcze nie jest pewne utrzymania i by być go pewnym na 100% potrzebują tu remisu. Tak więc teoretycznie powinni pilnować takiego wyniku, ale patrząc na ich wyjazdowe dokonania nie mogę sobie wyobrazić, by mieli skończyć mecz na zero z tyłu. Liczę więc na otwarty mecz i przynajmniej dwie bramki gospodarzy, którzy chcą w dobrym stylu zakończyć ten sezon. Zwycięstwo w poprzedniej kolejce z Nancy świadczy o tym, że nie wyjechali jeszcze na wakacje i myślę, że godnie pożegnają się dziś z kibicami.
Bastia - Sochaux - Drużyna gospodarzy powyżej 1,5 goli # 2,20 Expekt ⛔ (0:0)
Drugi typ to BTS w pojedynku walczącego o Elim. LM Lyonu ze słabym ostatnio Rennes. Również nie widzę sensu w pakowanie się w 1,30 na czystą jedynkę, bo goście wcale nie są outsiderami ligi. Fakt, ostatnie tygodnie w ich wykonaniu były wręcz tragiczne, ale akurat Lyon to dość wygodny dla nich rywal. Na Stade Gerland polegli ostatnio w 2005 r., a od tego czasu remisowali tam przeważnie 1:1 i taki wynik dzisiaj by mnie bardzo ucieszył. Niemniej jednak nie zaryzykuję remisu, ale myślę, że przyjezdni przynajmniej raz pokonają Anthony&#39;ego Lopesa. Z ważnych graczy w Rennes zabraknie strzelca 10 goli, Romaina Allesandriniego, ale on nie gra już od lutego. Dziura będzie na prawej obronie, bo niedostępni są Boye i Theophile Catherine.
Lyon gra o bardzo dużą stawkę, bo brak awansu do walki o LM byłby lekką katastrofą dla tego klubu, ale myślę, że Rennes trochę im uprzykrzą życie. Są przecież Erdinc, Pitroipa i Feret i przynajmniej jeden z nich się o to postara.
Lyon - Rennes - Gole obu drużyn - TAK # 2,00 Expekt ⛔ (2:0)

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : Marsylia - Reims
Typ : Poniżej 2,5 gola ✅ 0
Kurs : 2,00
bet-at-home

Marsylię kojarzę z tego sezonu głównie z tego, że ani dużo goli nie strzela ani nie traci. Gospodarze mają zapewnione wicemistrzostwo kraju niezależnie od tego jakim wynikiem zakończy się dzisiejsze spotkanie. Z kolei Reims ma już zapewnione utrzymanie więc grają tak na dobrą sprawę o pietruszkę, o godne pożegnanie się z kibicami jako beniaminek. Myślę, że w tym meczu nie zobaczymy zbyt wielu bramek. Marsylia w tym sezonie w Ligue ma średnią bramek na mecz 2,1, z kolei Stade Reims 2. U siebie Marsylia ma ten wskaźnik na poziomie 2,4, SR na wyjeździe ma 2,3. W pięciu ostatnich meczach dzisiejszych gospodarzy trzy razy padło under 2,5 gola, u ich dzisiejszych przeciwników w pięciu ostatnich mecz aż cztery raz padł under. Ich poprzednie spotkanie zakończyło się skromnym zwycięstwem Marsylii 1:0. Myślę, że po takim kursie warto spróbować. Ewentualnie można zagrać poniżej 3,5 gola po kursie 1,38 w Unibet ✅ 0

homel 918

homel

Użytkownik
Tuluza Montpelier ostatni mecz w sezonie, o pietruszke, mozna zwieracze popuscic i isc na wymiane. Obie ekipy overowe, i mysle ze swietne widowisko nas czeka. over 3 po 2,5 godne polecenia
Tuluza w ostatnich 7 meczach 5 overow a goscie w ostatnich 7 6 overow

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Lorient - Psg
typ: 1
kurs: 3.95
Pinnacle

Dziś ostatnie mecze tego sezonu we Francji, mistrzowie ze stolicy zapewne wystąpią dziś rezerwowym składem. Jak pokazał czy to Manchester United z West Bromwich w tamtą niedziele czy CSKA Moskwa dziś, mistrz kraju lubi grać luźniej w ostatnich meczach. Zwłaszcza po wywalczeniu wspomnianego mistrzostwa. Gospodarze z pewnością zechcą pożegnać się z kibicami zwycięstwem, dziś karierę zakończy w barwach Lorien Ludovic Giuly. Kto wie ten piłkarz wybił się w Monaco kiedy to 9 lat temu dotarł do finału Ligi Mistrzów ulegając tam Porto. Po tamtym sezonie trafił do Barcelony, później do...Psg. Tak więc myślę że goście nie wygrają, polecam 1x po dobrym kursie

Do góry Bottom