>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

37. kolejka Ekstraklasy (14.05 - 15.05.2016) – OSTATNIA KOLEJKA

Status
Zamknięty.
xanthiq 92

xanthiq

Użytkownik
Cracovia - Lechia 2 DNB @ 1,8 7/10 bet365 ⛔

W Gdańsku mega parcie na grę w LE. W ostatnich meczach gra Lechii wyglądała naprawdę dobrze biorąc pod uwagę poziom Ekstraklasy. Uważam, że zespół z Gdańska dysponuje bardziej doświadczonymi zawodnikami, którzy chcą grać w Europie i wiedzą z czym się to wiąże. Niemniej, Cracovia w tym sezonie to nie są wcale takie ogórki jakie pamiętam z poprzednich sezonów, dlatego zabezpieczam sie zwrotem w przypadku remisu. Lechia nie wygrała przy Kałuży od 55 lat. Ale w pucharach nie grali prawie, że równie długo. Każda seria sie kiedyś kończy i mam nadzieje, że i tym razem to sie sprawdzi.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Cracovia-Lechia [czerwona kartka ] Tak @4.2 Betano ⛔

Ja sobie zaryzykuję zakład na czerwony kartonik za parę dyszek.Mecz o to kto z dwójki zagra w pucharach.Pasom w tym meczu wystarcza remis ale przecież nie mogą bronić wyniku bo źle się to dla nich potoczy.Temperaturę na boisku powinni podgrzewać również kibice, myślę że atmosfera na stadionie może być porównywalna do tej derbowej, na meczu będą obecni kibice Lechii i Wisły a pojedynek nie jest o zwykłe punkty a o konkretny sukces dla obu klubów.Cracovia w europejskich pucharach nie miała praktycznie przygód, 7 lat temu grali w mało istotnym pucharze intertoto, wcześniej ponad 30lat temu rozegrali puchar lata, ale nie ma co brać tego pod uwagę, start w lidze europejskiej dla kibiców Cracovii to będzie powód do święta.Lechia ma ciut większe doświadczenie w pucharach, ale spora część kibiców tego nie pamięta bo było to aż 30lat temu.Być może coś jeszcze dodam na rożne.
kto pierwszy 9 rożnych?Lechia 8.0 betano ⛔

tutaj trochę postrzelam ale kursik przyjemny i możliwy do wejścia.W meczu to Lechia jest pod ścianą i oni tutaj powinni być bardziej aktywni, Cracovia powinna pod takie reakcje ustawić taktykę i próbować wypunktować
Lechia mnie trochę zawiodła w ostatnich meczach jeśli chodzi o stałe fragmenty z narożnika, ale przykładowo w Gliwicach nabili 9 rożnych z równie grającą prostą ale skuteczną piłkę jak Pasy.

Legia-Pogoń kro pierwszy 11 rożnych?Legia 5.4 @betano ⛔

Legia wyjdzie zdeterminowana, wątpię jednak że skończy się tutaj jak z Cracovią czy Piastem, Pogoń to jednak ekipa która potrafi postawić jakiś opór każdemu i tego się także spodziewam na Łazienkowskiej równocześnie nie przewidując czarnych scenariuszy dla gospodarzy.Pogoń bez presji przyjedzie po niespodziankę więc liczę że postawią na defensywę, Legia powinna się trochę pomęczyć i zaliczać stałe fragmenty, oczywiście typ przy szybkiej bramce może polec bo zmieni całkowicie obraz gry.
Typ bardziej 4fun ale do grania, wszystko dzisiaj się wyjaśni tak więc nie ma filozofii, aczkolwiek tutaj nie musi się wszystko układać łatwo i gładko.Wczoraj widzieliśmy o wiele lepsze Podbeskidzie niż we wszystkich innych spotkaniach, także jak widać presja nie służy.

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie dzisiaj kolejnego meczu bez wygranej przez Poznaniaków. Grają kichę w obecnym sezonie, ale Ruch gra jeszcze większą - trzeba to sobie powiedzieć. Lech nie wygrał meczu od 15 kwietnia tego roku, a więc obecnie mają serię 7 meczy bez zwycięstwa, po drodze zdarzyły się dwa remisy przeciwko Piastowi oraz Lechii na własnym stadionie. Chorzowianie z kolei nie wygrali meczu od 12 marca, a więc prawie, że ich czarna seria ciągnie się o miesiąc dłużej niż dzisiejszego rywala. Jest to już 10 meczy bez wygranej, a po drodze urwali punkty poprzez wywalczenie remisów przeciwko Śląskowi (W), Szczecinowi (W) oraz Legii (D). Ich 4 ostatnie mecze to same porażki, w których stracili 10 bramek, a strzelili 3. Nie ma co się oszukiwać - defensywa, jak i ofensywa to totalne dno w moim przekonaniu, nie wydaje mi się, żeby dzisiaj nagle im bardziej zależało na tym, żeby cokolwiek zdziałać, bo i tak to nic nie da. Lech od 5 spotkań nie strzelił ani jednego gola! Jest to dla mnie bardzo dziwna sytuacja, mam nadzieję, że w ostatniej kolejce przed wyjazdem na wakacje czy też EURO zawodnicy będą chcieli podziękować tak czy inaczej kibicom, i dadzą im chociaż chwilę radości, bo tak jak pisałem na początku - w tym sezonie Poznaniacy nie rozpieszczają swoją grą. Kurs na wygraną Lecha jest naprawdę słaby, patrząc na obecną formę drużyny, chociaż do jakiegoś AKO za niższą stawkę można by to dodać (chociaż wierzę w to, że jednak uda im się zwyciężyć). H2H naprawdę mocno po stronie Lecha na własnym obiekcie, widać, że Ruch nie ma kompletnie pomysłu na to jak ich pokonać przy ulicy Bułgarskiej. Pokuszę się tutaj o zwycięstwo do zera gospodarzy, oczywiście ze stawką nie ma co szaleć, ale jak dla mnie kurs jest ok.

Lech wygra do zera @2,74 Fortuna ✅

Otrzymane punkty reputacji: +17
biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Dzisiaj grupa mistrzowska i spróbuję pocelować w dość wysokie kursy, w których widzę value.

Cracovia - Lechia

Pierwszy mecz, który biorę pod lupę, bo tu innej opcji nie widzę. Lechia musi zagrać w pucharach, to będzie dla polskiej piłki najlepszy wariant. Cracovia dzisiaj bez Dąbrowskiego i Covilo, a sam Cetnarski ma problem, żeby w meczach ważnych brać na siebie odpowiedzialność. Lechia podbudowana po zwycięstwie nad Legią i myślę, że tu po prostu przejedzie się po Cracovii, a Cracovia nie będzie im za bardzo przeszkadzać.

Cracovia - Lechia(-1,5) - 2 @4,6 UNIBET ⛔

Piast - Zagłębie

Pamiętajmy, że nie tylko Piast tu gra o coś. Także Zagłebie walczy o utrzymanie 3 miejsca w tabeli. W przypadku przegranej aby zachować to 3 miejsce w meczu Cracovia-Lechia musiałby paść remis. Natomiast remis i zwycięstwo Zagłebia pozwala im bez patrzenia się na tamten mecz świętować &quot;pudło&quot;. Obie ekipy dla mnie podobny potencjał, nawet może troszkę wyżej bym ocenił Zagłebie. Dlatego w tym meczu idę w taki rezultat dość kompromisowy między 2 a 3 drużyną tego sezonu ????

Piast - Zagłebie X @3,3 UNIBET
⛔

Legia - Pogoń to kursy takie, że szkoda gadać i nic ciekawego na ten mecz nie znalazłem. Co do Lech - Ruch to ciężko powiedzieć, może troszkę postrzelają, jak wczoraj Wisła - Podbeskidzie? ???? Spróbuję 4fun zagrać Moneta strzeli @7. ⛔

B 14

bartekczl

Użytkownik
W przypadku wygranej Piasta, wystarczy, że Lechia wygra z Cracovią i Zagłębie zachowuje 3. lokatę, bo było wyżej w rundzie zasadniczej. Spadną wyłącznie w przypadku przegranej i jednoczesnej wygranej Cracovii.

kaszpir88 1K

kaszpir88

"Król Ekstraklasy"
LEGIA WARSZAWA – POGOŃ SZCZECIN
15.05, godz. 18:00, Stadion im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przewidywane składy:
Legia Malarz – Jędrzejczyk, Pazdan, Lewczuk, Hlousek – Borysiuk, Jodłowiec – Guilherme, Hamalainen, Kucharczyk - Nikolić
Pogoń Słowik – Frączczak, Czerwiński, Fojut, Lewandowski – Matras, Murawski – Gyurcso, Kort, Nunes - Dwaliszwili

Nie zagrają:
Legia: Prijović (kontuzja)
Pogoń brak

Legia gra o mistrza, Pogoń o zwycięstwo w dzisiejszym meczu ???? Trener Czerczesow mocno zaryzykował w środę i postawił wszystko na dzisiejszy mecz. Jestem przekonany że będzie to mecz Legii podobnego do tego z Piastem i Cracovią. Pewne zwycięstwo, bez nerwówki w końcówce meczu. Nie widzę możliwości żeby Pogoń coś tutaj urwała.

Legia Warszawa To Win + Total Over 2.5 @1.83 ✅✅✅ Marathonbet
Legia Warszawa over2.5 @2.15 ✅✅✅ Marathonbet

emty13 79

emty13

Użytkownik
Zastanawialiście się, dlaczego na Bet365 jest bardzo skromna oferta na mecze Ekstraklasy ? Nawet nie można postawić BTS :O chyba wyczuli, że wyciągamy dzisiaj spore pieniądze ????

Cracovia Kraków - Lechia Gdańsk
Typ: Lechia ⛔
Kurs: 2,30 Bet365​

W zasadzie o meczu zostało napisane już chyba wszystko. Liczę tutaj na czystą wygraną Lechii, ewentualnie over 1,5 Lechia, ale to dla odważnych bo mecz będzie grany bardzo bezpiecznie. Chyba żadna z ekip nie będzie ryzykowała bo stawka jest wysoka.

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Zastanawialiście się, dlaczego na Bet365 jest bardzo skromna oferta na mecze Ekstraklasy ? Nawet nie można postawić BTS :O chyba wyczuli, że wyciągamy dzisiaj spore pieniądze ????
15 minut przed meczem już masz całą ofertę na live, żadna strata.
W meczu w Krakowie patrząc z perspektywy jaka jest stawka Cracovia może się spalić. Co jak co, ale postaci w Lechii to aż za dużo jest. Doświadczeniem boiskowym biją na głowę, Lechia w końcu zaczęła ogarniać mecze z serii &quot;must win&quot;, pokonanie rezerwowej Legii kiedyś byłoby niemożliwym zadaniem a przynajmniej mega trudnym teraz kto oglądał ten wie jak to wyglądało.
Najważniejsze w tym wszystkim jest Chrapek w środku pola, zupełnie inaczej zespół wygląda z nim w składzie. W Poznaniu zabrakło go i dopiero wtedy ujrzeliśmy jaki syf zagrali pozostali.
Kolejna sprawa, Covilo na najważniejszy mecz sezonu łapie kartkę w Szczecinie i Cracovia zostaje bez środka pola. Oczywiście mają w składzie Kapsutkę, Cetnarskiego i Budzińskiego, ale to wszystko ofensywni zawodnicy ich rzadko kiedy interesuje harowanie za odbiorem piłki. Z Pogonią kuriozalne bramki i strzelali i tracili, Jaroszyński to facet co nie ogarniał niczego, autostrada była na jego stronie.
Lechia to bierze i gadki, że od 55 lat nie wygrali przy Kałuży budzą raczej salwę śmiechu i politowania.
Lechia -0,25 @ 2,05 365
Żenada, taki sam syf jak nie nawet gorszy od wczorajszego Zabrza

teixeira 367

teixeira

Użytkownik
Legia-Pogoń typ 2 kurs 15.0 buk Unibet. ⛔
Rundę trzeba zamknąć z przytupem. Myślę że jedną z bramek dla Pogoni strzeli Dvaliszwili,czyli były gracz Legii. Zarówno Legia jak i Piast mają po 11 bez porażki w domu,i w sumie nie zdziwię sie jak obie przegrają. Pogoń to jednak zespół który często remisuje,więc takie rozwiazanie jest możliwę gdyż już od kilku meczów tego remisu nie ma. Daję jednak gołą dwójkę żeby się lepiej oglądało.

applause 2,4K

applause

Użytkownik
Jaka ta liga jest słaba ???? Od 20 lat nic się nie zmienia, mówię tutaj o jakości sportowej bo cała reszta jest na europejskim poziomie

5567 719

5567

Użytkownik
Poziom sam się nie podniesie. Muszą tu przyjść lepsi piłkarze, żeby poziom ligi się podniósł, bo dopóki będzie tu grać ten szrot to i przez następne 200 lat nic się nie zmieni. Jak się pojawia jakiś nasz rodak, który się wyróżnia, to szybko stąd ucieka, a z zagranicy nikt lepszy tu się oczywiście nie będzie palił. Tak więc jest jak jest i nic nie wskazuje na to, aby miało się coś szybko zmienić. Dobrze, że chociaż kilka stadionów na europejskim poziomie jest.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom