VS
Juventus - Carpi
Typ: Juventus @ 1,30 Rivalo2:0
Mnie zastanawia dziś mecz Juventusu z Carpi i to jak gospodarze przystąpią do tego meczu jak wiemy mistrzostwo już mają. Czy będą chcieli rozbić rywala czy raczej wrzucą na luz i skromne 1:0 im starczy. Carpi walczy o utrzymanie ale co beniaminek może zrobić przeciw mistrzowi?
To zależy jak na to patrzeć. Włoscy dziennikarze przewidują, że dziś Juventus wyjdzie w takim zestawieniu:
Buffon-Rugani, Bonucci, Evra - Cuadrado, Lemina,Pereyra, Pogba, Alex Sandro - Morata, Mandzukić
Alllegri na konferencji powiedział tak
"Dam odpocząć tym, którzy tego potrzebują. Obecnie mogę potwierdzić, że Buffon, Bonucci, Rugani, Evra, Pogba, Alex Sandro i Morata zagrają od początku"
Czyli trzon będzie zachowany.
Carpi ostatnio antyfutbol zaprezentowali na San Siro z Milanem. Mecz fatalny, jedni i drudzy beznadziejni, ale Carpi nastawiło się wtedy na remis po prostu, nie wiem co by się musiało stać aby Juventus tego nie wygrał.
Jakoś dwie kolejki temu Juventus grał z Palermo u siebie, spokojne 4:0 zrobili, a mecz grali momentami na stojąco. Gdy trzeba było przyspieszyli, Pogba się bawił. Carpi bez zawieszonych za kartki Lollo i Bianco.
VS
Sassuolo - Hellas
Typ: Sassuolo @ 1,50 b3651:0
Czy ma ktoś linka do takich informacji ile dostają drużyny za zajęcie poszczególnych miejsc w
Serie A? Bardzo mnie to ciekawi w kontekście rywalizacji Sassuolo z Milanem o 6. pozycję w tabeli.
6 miejsce może dać pzrepustkę do Ligi Europy. Wszystko zależy od tego kto wygra finał
Coppa Italia. Jeżeli Milan to wtedy 6 miejsce nie da nic. Jeżeli Juventus wygra
Puchar Włoch, wtedy bilet do
LE zgarnie zespół z 6 miejsca w
Serie A.
Więc jest się o co bić.
Na tą chwilę nie mam informacji po ile dostają kluby kasy.
Sassuolo gra o historyczną szansę i zależy im na tym szóstym miejscu, dobry mecz przed tygodniem w Turynie. Wiem, że kilka braków mają w skłądzie, ale nadal jest Berardi, Sansone, Vrsaljko czy Cannavarao. Raczej powinni wygrać.
Mnie dziś zastanawia
dubel Juventus@1,30 + Sassuolo@1,47 = @1,91 Rivalo
Jeszcze na koniec to taka dygresja, jak mam wybierać @1,30 na Juve w kapitalnej formie i @1,27 na Milan grający jak dziady, ale mimo to walczących o niby to 6 miejsce to szala wyboru zdecydowanie przechyla się na ruch w stronę Starej Damy.
Milan jest zagubiony totalnie, ta zmiana trenera na hmmm, nikomu nic nie ujmując i nie obrażając, ale "trenera" Brocchiego to strzał w kolano.
Ostatnio bardzo ciekawie o Mihajlovicu wypowiedział się Bartek Salamon w wywiadzie dla weszło
Miałeś z nim wtedy jakiś kontakt?
– Nie znam cię, bo nie oglądałem cię w
Serie B, ale dla mnie nie jesteś obrońcą.
– To chyba mnie pan zna?
– Nie, ale moim zdaniem jesteś pomocnikiem.
Stwierdził to na bazie pierwszych treningów?
Nie, jeszcze wtedy kulałem! Nie rozumiałem tego, ale potem się dowiedziałem, że rozmawiał z Zemanem, który prowadził mnie w Foggii i traktował mnie jak pomocnika. No i trenowałem pół roku w pomocy, ale generalnie miałem z Mihajloviciem pod górkę.
To dobry szkoleniowiec?
Na mnie zrobił wielkie wrażenie. Kiedy obserwowałem, co zrobił po odejściu Rossiego, przekonałem się po raz pierwszy, jak wiele znaczy trener. Za Rossiego byliśmy jak banda, która uciekła z lasu. Mecz się zaczynał i czekaliśmy, aż stracimy bramkę.
O, to jak u Smudy.
Nie no, Rossi jednak taktykę przygotowywał maniakalnie, tylko nic nie wychodziło. Mihajlović w trzy dni zrobił z tych samych zawodników inny zespół. Niesamowita przemiana.
Czyli się da?
Da się. Tylko potrzebny jest dobry trener. Nie wierzyłem w coś takiego, dopóki sam tego nie zobaczyłem. Bardzo dobry szkoleniowiec. Zasłużył na Milan, choć mu się nie udało i właśnie go zwolnili.
Cytat z "Weszło"
Kto jeszcze nie czytał, temu polecam cały obszerny wywiad. Wiele ciekawych rzeczy
VS
Palermo - Sampdoria
Typ: Palermo @ 2,00 Betsafe2:0
Palermo mecz o życie, jakas poprawa w ich grze widoczna, dziś za kartki wypadł tylko Gonzalez. Mobilizacja jest na pewno, tym bardziej, że Carpi gra z Juventusem więć jest szansa ich wyprzedzić.
Kurs może nie powala jak się spojrzy na dyspozycję Palermo, ale wg mnie wygrają. Po prostu Sampdoria nie jest jakimś rywalem, którego nie da się pokonać. Sampa ma fatalny sezon, przyjście Montelli nie wniosło w zasadzie nic, patrząc na to jak Montella trenował Fiorentinę myślałęm, że czeka ich przeskok jakościowy, a tutaj jedna wielka porażka.
Terminarz do końca sezonu
Palermo:
36 - Sampdoria (Dom)
37 - Fiorentina (Wyjazd)
38 - Hellas (Dom)
Carpi:
36 - Juventus (Wyjazd)
37 - Lazio (Dom)
38 - Udinese (Wyjazd)
Trudniejszych rywali ma Carpi, tym bardziej, że czekają ich dwa wyjazdy,a mecz z Udinese wcale o nic być nie musi. Wczoraj Udinese przegrało z kretesem 1:5 z Torino i mają tylko 3 pkt przewagi nad Carpi!
Palermo musi po prostu dać sobie szansę, a jak dziś wygrają to droga do utrzymania po ich stronie.
Zaufam im dziś mimo iż cały sezon grają jak grają...