Milan vs Atalanta
Mecz arcyciekawy. Jeszcze przed przerwą nie interesowałby mnie wynik tak jak teraz. Teraz nawet ciężko jest mi wskazać faworyta tego spotkania. Milan mega kocury po przerwie, całkowicie inny zespół. Wyniki godne historii tego klubu. I chyba najlepszym przykładem tego jest mecz z Juve ( co prawda Juve to nie ten sam zespół który dzielił i rządził, ale dalej to jest Juve z Ronaldo w składzie). Przegrywać mecz 2:0 i w 5 minut wpakować 3 bramki i ostatecznie skończyć z wynikiem 4:2. Klasa. Zostańmy przy gospodarzach póki co. Patrząc na wyniki widzimy piękną serię z zaledwie 2 remisami. Reszta 'okazałe' wygrane. Ale właśnie jutro ze składu wypadają: Bennacer ( za kartki, defensywny pomocnik, w każdym spotkaniu zagrał od przerwy), Hernandez ( lewy obrońca, również z każdym z meczy po przerwie), Castillejo ( po przerwie w zaledwie 2 spotkaniach ale ogólnie w sezonie 20 spotkań, prawy atak), Duarte (obrońca, zaledwie 5 spotkań w sezonie wiec znikoma strata), Musacchio ( obrońca, nie grał w meczach po przerwie, ogólnie w sezonie 18 spotkań), Romagnoli ( środkowy stoper, po przerwie w każdym meczu, występ pod znakiem zapytania). W drużynie gości nie wystąpi 'jedynie'
Ilicic ( 3 snajper drużyny, ale po przerwie bez formy więc mało znaczący ubytek). Jak widać formacja defensywna Milanu nie dość, że w większości meczach po przerwie traciła bramki to jest dodatkowo dosyć osłabiona. Nasuwa się na myśl czysta 2, ale... No właśnie ale Atalanta na wyjeździe nie jest mega killerem. Remis z Juve 2:2, remis z Veroną 1:1.. NIby wygrali niedawno z Brescią aż 6:2 ale Brescia ogólnie dużo traci. Na 7 celnych strzałów 6 goli. Oba zespoły mają o co grać- Atalanta bije się z Interem o wicemistrzostwo ( 1 pkt różnicy) Milan ( z Napoli o baraże do
LE 3 pkt róznicy, z Romą o bezpośredni awans do
LE 2 pkt róznicy). Ogólnie cięzko coś wytypować. Kurs na gości wg mnie za słaby, BTTS śmiech na sali 1.36, over 2.5 1.4.
Najpewniejszym typem wg mnie jest BTTS+over 2.5 kurs 1,57. Warto też pograć goście over 1,5 1.67 oraz ogólny over 3.5 2.06.
Tak jak napisałem pierwszy typ jest najpewniejszy wg mnie, ale wiadomo jak to w piłce są niespodzianki np ostatni mecz Interu z Fiorentiną bez bramek. Dla mnie osobiście szok XDD
Gdyby nie te braki w defensywie gości zagrałbym na 1+btts po kursie 4.25, ale w tej sytuacji dla mnie za duże ryzyko, szkoda kasy
All kursy z
Fortuny jak coś.
Jeszcze warte uwagi, ale nie analizowałem jeszcze dokładnie to:
Brescia vs Parma 2
- Goście dość ciekawy zespół, ostatnio pokonali Napoli (osobiście grałem goście +1,5 handi od barlo123) mogą iść za ciosem, Brescia praktycznie bez szans na pozostanie w lidze ( jedynie matematyczne). Tyle że są pewne osłabienia u gości warte przejrzenia. U gospodarzy gracze od dłuższego czasu niedysponowani.
Genua vs Inter over 2.5
/3.5
- oba zespoły mają o co grać, w dodatku są overowe. Wg mnie warte gry o3.5
Napoli vs Sassuolo
- nasuwa się na myśl jakiś overek ale nie mam zaufania do naszego rodaka (Milika) Llorente kontuzjowany Ospina też nie zagra, ale tam 2gi bramkarz już grał w kilku spotkaniach więc nie jest tak źle. Niby BTTS wydaję się pewny, tak samo over 2.5 ale kursy liche, niby kusi zagrać coś w stronę gości, może z podpórką ale mam w głowie niedawny mecz Sassuolo z Cagliari gdzie był bardzo denny. Cagliari od początku 2giej połowy w 10 i mimo tego Sassu tylko 3 akcje pod bramką i 0 celnych strzałów. Na Napoli nie chce jakoś stawiać. Może ktoś ma pomysł na ten mecz i chciałby się podzielić?
Bologna vs Lecce 1
tak wiem że Bologna o nic nie gra a Lecce o utrzymanie walczy, ale gospodarze to mega walczaki, oni nie odpuszczają. Wg mnie są w stanie wziąć to spotkanie
Roma vs Fiorentina - Roma ma o co grać, Fiorentina o nic. Kompletnie nie mam pomysłu. Bliżej mi do zwycięstwa Romy bo co mecz praktycznie stwarzają sporo sytuacji ale słabiej ze skutecznością (oprócz ostatniego meczu ze słabym Spal) Ciekaw jestem czy Drągowski zagra. Ostatnie 3 mecze nie grał a na flschscore nic nie jest napisane.
Cagliari vs Udinese
- kurs na 2 z podpórką słaby, może jakiś under 2.5?
Spal vs Torino - kusi czysta 2, ale goście raczej nie zagrożeni spadkiem i może jakiś remisik się przytrafić. Jakby kurs był powyżej 2 to wart gry by był. Poniżej jak dla mnie nie warto.
Verona vs Lazio 1- gospodarze remis z Interem i Atalantą wcale w niesłabym stylu. Lazio mega słabo jak na nich. Pytanie czy dzisiejsze zwycięstwo z osłabionym Cagliari to jaskółka czy raczej wracają na dobre tory?
W sumie wyszły prawie wszystkie mecze, ale w tej kolejce wg mnie warto na nie spojrzeć. Jedynie odpuszczam mecz Juve bo tam sensownego typu nie widzę.
Podzielcie się swoimi opiniami na temat meczów, komentujcie!