>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

36 kolejka Primera Division 02.05 - 05.05.2014

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

WH

Przed nami już tylko 31 meczów tego sezonu w Hiszpanii. Wciąż nierozstrzygnięta walka o mistrzostwo, ale do tego celu najbliżej mają gracze Atletico, którym potrzeba dwóch wygranych - Levante i Malaga. Za nimi Real i Barca, którzy dalej ścigają. Athletic Bilbao raczej już w LM, pozostałe trzy ekipy, które zasilą LE w przyszłym sezonie tez już raczej znane.

Ciekawie powinno być w walce o utrzymanie, bo poza Betisem, który już jest w Segunda, takie ekipy jak Valladolid, Almeria, Getafe, Elche, Osasuna czy nawet Granada nie mają jeszcze pewnego bytu. Wszystkie te drużyny będą grały o życie, a zatem zaangażowanie z ich strony będzie pełne, czego nie można powiedzieć o wielu ekipach, które sezon już praktycznie skończyły i mogliby zawodnicy jechać na urlopy.

Zapraszam do dyskusji​

banan23 150

banan23

Użytkownik
Witam wszystkich po przerwie, mam kilka ciekawych propozycji na końcówkę sezonu.

▶ Rayo Vallecano - Athletic Bilbao

▶Typ: BTTS &amp; over 2.5
▶Kurs: 1.9
▶Stawka: 4j
▶EW: 38j

Spróbuję ulubionego zakładu Kapszti&#39;ego ostatnimi czasy.

Rayo gra już bez presji, miejsce w środku tabeli zapewnione. Taka właśnie gra im chyba służy bo w dwóch ostatnich spotkaniach zdobyli aż po 3 gole. Nie byli to co prawda przeciwnicy z wyższej półki ale jednak, choć jak wiem Rayo zawsze gra ofensywną piłkę. Mecz z Granadą ustawiła czerwona kartka poniekąd, bo gospodarze tam mieli mnóstwo okazji na bramki i aż się nie chce wierzyć, że w statystykach liczba ich celnych strzałów wynosi 0. Tak więc defensywa podopiecznych Paco Jemeneza nadal popełnia mnóstwo błędów. Myślę, że Rayo zagra radosny, ofensywny futbol dla kibiców, którzy pojawią się wieczorem na stadionie.

Athletic niemal pewny udziału w LM. Do końca sezonu zostały 3 kolejki, wygrana w Madrycie już oficjalnie może to zapewnić. Ostatnio zagrali dobry mecz z Sevilla, głównym właśnie rywalem o 4. miejsce w PD. Defensywa Vallecano nie powinna sprawić kłopotu Baskom.

Rayo u siebie nie idzie na kompromisy, jeszcze nie zanotowało remisu. Świadczy to o ich grze, wszystko albo nic, tak będzie za pewne w w/w spotkaniu. Gospodarze powinni coś strzelić przy licznych atakach, bo wiemy, że lubią mieć piłkę w swoim posiadaniu. O gola gości się nie martwię przy takiej grze obronnej Rayo, a że jak już wspomniałem remis nie wchodzi tu w grę to na 1:1 mecz raczej się nie zakończy. Tak niskiego kursu na gości w delegacji z tym przeciwnikiem jeszcze nie było, więc nie radzę się pakować w ich wygraną, dlatego po takim samym kursie idę w zakład, że padną tu gole po obu stronach, przynajmniej 3 w całym meczu.

0-3 ⛔

▶ Malaga - Elche

▶Typ: Elche 0 HA
▶Kurs: 2.375
▶Stawka: 2j
▶EW: 4,75j

Elche walczy o utrzymanie, te 3 punkty dałyby im dużo nadziei na pozostanie w PD. Dwa ostatnie mecze mega trudne, Barca u siebie i Sevilla na wyjeździe, wątpię by tam coś ugrali, dlatego ten mecz praktycznie może przesądzić o ich losie w lidze. Goście będą gryźli trawę, kursy wystawione tak a nie inaczej dlatego spróbuję zaufać Elche.

Malaga pewna utrzymania, nic nie musi. Ostatnio grali dużą część meczu w przewadze z przeciętnym Getafe, jednak nie potrafili strzelić tam gola.

H2H w miarę wyrównane, 3-2 na korzyść gospodarzy. Kto się skusi na ten zakład to radzę szybko bo kursy już lecą.

0-1 ✅

▶ Levante - Atletico Madryt

▶Typ: BTTS &amp; over 2.5
▶Kurs: 3.5
▶Stawka: 1j
▶EW: 3.5j

Do tego typu bardziej skusił mnie kurs niż jakieś super argumenty sportowe, dlatego stawka taka a nie inna.

Levante też już bez ciśnienia, swoje zrobili. Może i nie są w najwyższej formie ale grają u siebie, na luzie, liczę na jedną dobrą akcję i gol z ich strony. W ostatnich kilku pojedynkach regularnie strzelali gola drużynie z Madrytu.

Atletico idzie po mistrza, wygrana z Levante bardzo ich do tego przybliży. Dzisiaj mają arcytrudny mecz w LM, na pewno go odczują w nogach a mecz ligowy już 3 dni potem. Wiem, że w ostatnich 5 meczach Atletico nie straciło bramki, ale po tak trudnym spotkaniu na wyjeździe liczę, że w końcu się &#39;przełamią&#39; i dadzą sobie coś strzelić.

Typ bardziej na przełamanie, kurs zachęca bardzo dlatego ja lekko próbuję.

2-0 ⛔

vidal 34,1K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Almeria - Real Betis
Almeria o2.5 gola @3.00 bet365 [1/10]
Almeria wins @1.60 Pinnacle [9/10]
Gdy w grę wchodzi walka o utrzymanie z zespołem, który już z pewnością już tego bytu mieć nie będzie, to dla mnie sprawa jasna. Zwycięstwo gospodarzy, a jako, że Betisowi strzela się niebywale łatwo te bramki, to gospodarze powinni parę zaaplikować zrozpaczonym gościom.

Levante UD - Atletico Madryt

CS 0:1, 0:2 lub 0:3 @1.95 Bwin [3/10]
Mam wrażenie, że Levante za dużej krzywdy gościom nie zrobi. Rojiblancos nie mogą zatracić takiej okazji i chyba cała liga będzie się cieszyła z mistrza, który przerwie hegemonię znienawidzonych Realu Madryt i Barcelony. Można się rozpływać nad konsekwencją gry drużyny Simeone. Kolejny krok do mistrzostwa soon.
Osasuna - Celta Vigo
Osasuna wins [6/10] @1.93 Pinnacle
Kolejni którzy &#39; muszą &#39;. ;) Oszczędzali się na Królewskich, by wszystkie siły rzucić na ten mecz. To bardzo ważne spotkanie dla Los Rojillos, a dla gości już tylko mecz do odhaczenia. Co prawda El Sadar nie jest już tak magiczne jak za czasów chociażby Mendillibara, ale cały czas dla mnie są tu mega faworytem. Celta w formie, ale nie widzę powodu, by mieli się mocno spinać. Defensywa słaba, a więc dla Osasuny, która czasem wali głową w mur to idealny przeciwnik to zapunktowania.
Real Sociedad - Granada
Granada lub Remis @3.00 Bet365 [1/10]
O tym, że goście sobie komplikują sytuację pisałem w innym temacie. Gospodarze już tylko walczą o 5 pozycję, która notabene nic im dużo nie daje, bo LE jest pewna. Najważniejsze dla mnie jest to, że grają dzień później (w pn), czyli po meczu Sevilli, która może już wygrać z Villarrealem i morale gospodarzy mogą spaść. Ogólnie to Sociedad nie gra już tak efektownie i efektywnie, więc gradu goli ciężko się spodziewać. Trochę się męczyli ostatnimi czasy. Myślę, że trochę przesadzili z tymi kursami na Txuri-Urdin, a więc po cichu liczę, że goście urwą choć jeden punkt.

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
Sevilla - Villarreal 1 @ 1,75

Po ostatniej kompromitacji z Barceloną goście zakończyli walkę o cokolwiek więcej w tym sezonie. Te dwa samobóje i bramka w końcówce na pewno na psychice się odbije. Wiedząc, że Valencia pewnie przegra z Realem mają zapewnioną grę w LE bez chociażby punktu w ostatnich meczach.

Gospodarze po porażce z Bilbao odpadli z rywalizacji o LM ale nadal rywalizują o miejsce gwarantujące udział w LE bez kwalifikacji. I na to liczę w tym spotkaniu. Po porażce powinni sobie odbić punkty i podbudować się psychicznie.

Dodać trzeba, że gospodarze są bardzo silni u siebie. Wygrali m.in. z Realem. Goście zaś grają &#39;wszystko albo nic&#39; i ostatnio zdecydowanie wychodzi nic. Na to &#39;nic&#39; liczę także w tym meczu.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Rayo na ostatniej prostej sezonu gra kapitalne zawody. U siebie jest to forma wręcz wyborna. Dużo atakują, grają bez kompleksów. Nabijają masę rożnych. Baskowie na wyjazdach są spięci jak galaretka. Są mocnym faworytem, ale moim zdaniem mogą tu stracić nawet punkty.
Rayo - Bilbao
Rayo over 5 (rzuty rożne) 1,87 Marathonbet ✅ 6

Malaga będzie podejmowała Elche. Goście grają kombinacyjną i stosunkowo efektowną piłkę. Będą cisnąć w przeciwieństwie do Malagi, która ma już utrzymanie. Elche dało ciała w meczu z Levante, bo wygraną mieli na wyciągnięcie ręki. Teraz będą musieli to nadrobić.
Malaga - Elche
Elche więcej rożnych 2,25 Bet365 ⛔ 8:2

Otrzymane punkty reputacji: +1
ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Real Sociedad - Granada
Granada lub Remis @3.00 Bet365 [1/10]

O tym, że goście sobie komplikują sytuację pisałem w innym temacie. Gospodarze już tylko walczą o 5 pozycję, która notabene nic im dużo nie daje, bo LE jest pewna. Najważniejsze dla mnie jest to, że grają dzień później (w pn), czyli po meczu Sevilli, która może już wygrać z Villarrealem i morale gospodarzy mogą spaść. Ogólnie to Sociedad nie gra już tak efektownie i efektywnie, więc gradu goli ciężko się spodziewać. Trochę się męczyli ostatnimi czasy. Myślę, że trochę przesadzili z tymi kursami na Txuri-Urdin, a więc po cichu liczę, że goście urwą choć jeden punkt.
Panie, czy przypadkiem nie jest tak, że 2 najlepszych zawodników Granady(przynajmniej moim zdaniem) nie wystąpi? Mowa o Brahimim (w ostatnim meczu 2 żółte, w konsekwencji czerwona) i El Arabi (w ostatnim meczu 5 żółta kartka).
Brahimi 3 gole, 4 asysty, w 31 meczach w podstawowej jedenastce; natomiast El Arabi najlepszy strzelec drużyny z 12 golami na koncie plus 2 asysty.

Sociedad faktycznie fenomenalnie nie grała, ale chyba w dwóch ostatnich meczach trochę się podnieśli i z Betisem prowadzili grę, nie inaczej z Espanyolem. Granada bez dwóch wyżej wymienionych grajków jest pewnie na poziomie tych dwóch ekip (Betis, Espanyol).

Moje typy:

Valladolid - Espanyol 1 @ 2,0
3/10

Wykartkowani:
Valladolid bez Bergdich d20/0 (2 asysty), Rubio m28/0
Espanyol bez Lopez 30/2 (1 asysta), Stuani f32/6 (2 asysty)

Nie wiem jak tam z kontuzjami... :/

Valladolid to drużyna swojego podwórka, nie raz to pokazywali.
Espanyol chyba już sobie sezon odpuścił. Z Almerią niby tam prowadzili tą grę, ale z Almerią każdy tak może. Te akcje jednak były bez błysku. Dodam, że to było na swoim boisku, gdzie jednak ci kibice tam wspierają i się powinno zawsze dla nich grać. Na wyjeździe mogą jeszcze bardziej odpuścić... Dodam, że Espanyol przegrał z beznadziejną (moim zdaniem) Almerią 1-2 tracąc te 2 gole w 3 minuty.
Espanyol w ostatnim czasie słabo, nie tylko ten mecz z Almerią... Z Sociedad przegrali 1-2 po dośc słabej grze. 2-2 z Rayo gdzie też nie zachwycali... nie inaczej z Sevillą 1-4... wynik mówi sam za siebie.
Espanyol po prostu zakonczył sezon moim zdaniem.

Dla Valladolid jest to mecz życia. Za tydzień mecz z Realem na Santiago i nie ma szans praktycznie wywalczyć co najmniej punkty. Jeśli z Espanyolem nie wygrają to im się sytuacja skomplikuje poważnie.

Levante - Atletico
Goście wygrają i poniżej 2,5 gola @ 2,62
3/10

Bez wątpienia dwie defensywne ekipy, lubiące kontrę.
Levante średnio 36% posiadania na mecz, &quot;wspaniale&quot;
Atletico na wyjeździe łapie 46%... Patrząc na to, iż jest to lider to te 46% to malutko.
Możliwe wyniki w tym typie to 0-1 / 0-2. Levante nie powinno zdobyć gola. Atletico na 8 ostatnich meczów 7 razy nie traciło gola.
Taktyka Atletico to gra z kontry na Costę. Tzn często to robią. Atletico lubi grę na 0-1, 0-2.
Levante niby nie walczy już o nic, ale jednak gra na swoim terenie i za dużo bramek nie wypada tracić.

Może i lipny opis, ale na prawdę nie wiem jak przenieść na &quot;kartkę&quot; to co mam w myślach. Nie wiem co napisać więcej. Typ wydaje mi się dobry, ale nie potrafię Wam go lepiej opisać, wybaczcie.

Real Sociedad - Granada 1 (-1ah) @ 1,7
Stawka:4/10

Sociedad bez zawieszeń, kontuzji też chyba nie ma. Wraca Pardo za zawieszenia. Może Angel nie zagrać d21/0, ale on do podstawowych nie należy raczej.
Granada bez trzonu ofensywy - Brahimi i El Arabi.
Brahimi (w ostatnim meczu 2 żółte, w konsekwencji czerwona) i El Arabi (w ostatnim meczu 5 żółta kartka).
Brahimi 3 gole, 4 asysty, w 31 meczach w podstawowej jedenastce; natomiast El Arabi najlepszy strzelec drużyny z 12 golami na koncie plus 2 asysty.

Może sociedad nie prezentuje się fenomenalnie w ostatnim czasie, ale chyba z Betisem i Espanyolem trochę się przebudzili. Betis nie zasługuje na ostatnie miejsce i tak na prawdę to taki zespół podchodzący pod średniaka, z Espanyolem powinno być 3-1.
Granada w ostatnim czasie cienko tak na prawdę. Zdarzyło im się wygrać z Barceloną, ale to jednorazowy wypad z tego co widać. Z Rayo, Sevillą, Malagą dostali bęcki.
z Levante już &quot;tylko&quot; 2 golami porażka, ale tak na prawdę nie potrafili za bardzo zrobić sytuacji.
Wyjazdy mają słabe, od 9 meczów nie wygrali, przy czym tylko 1 remis.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Baskowie na wyjazdach są spięci jak galaretka.
Nie wiem, o co tutaj chodziło, ale ostatnio na Camp Nou pokazali, że jednak można normalnie grać z najmocniejszymi i tymi drużynami, które grają według posiadania piłki. Baskowie oczywiście, że nie robią wyników na poziomie 30-40%, ale jednak Barca czy Rayo to nie jest.
Dzisiaj powinien być dobry mecz z obu stron, bo naprawdę Rayo złapało dobrą formę i gdyby nie mieli tego burdelu w klubie i wcześniej zaczęli punktować, to jestem przekonany, że powalczyliby o LE. Kapitalnie spisuje się ten kwartet ofensywy: Larrivey, Bueno, Iago Falque i Rochina. Z resztą cała ekipa tam gra, gdyż nie są tak uzależnieni od braku jednego czy dwóch zawodników. Po stronie gości zabraknie Muniaina, który pauzuje za kartki i zapewne zastąpi go De Marcos na lewym skrzydle, chociaż w tym wypadku może często zmieniać się stronami z Susaetą. Reszta raczej znana, bo Valverde nie robi zbyt dużych zmian. Dla Basków to może być ostatni mecz o stawkę, bo wygrana w tym meczu zapewnia im na 100% awans do kwalifikacji do LM, więc można go wywalczyć na przyjaznym terenie, bo kibice obu drużyn żyją w przyjaźni, a goście dostali ponad 1000 biletów na to spotkanie, a to jak na warunki Vallecas dość spora ilość. Dla mnie overek z wyższą linią.
Over 3,5 @ 2,50 WH⛔0:3

Otrzymane punkty reputacji: +3
ksboss 92

ksboss

Użytkownik
Rayo Vallecano - Athletic Bilbao
Dla Athletic zwycięstwo dzisiaj to niemal 100% pewny udział w przyszłorocznej LM. Będąca za nimi Sevilla ma 6 pkt straty i gorszy bilans bramkowy. Rayo, jak wiemy, nie gra o już o nic. Początkowo chciałem iść w ilość goli bo gospodarze, grając u siebie, nie zdobyli bramki jedynie w 5 spotkaniach w tym sezonie, poza tym ich mecze to najczęściej overy, bo tracą zdecydowanie więcej niż strzelają. Z drugiej strony goście tracą bardzo mało bramek. Więcej niż jedną bramkę stracili tylko w 9 meczach ligowych w tym sezonie, 8-krotnie były to dwie bramki i jedynie raz 3 bramki w wyjazdowym meczu z Realem Madryt. Ostatni mecz obu dzisiejszych drużyn zakończył się wynikiem 2:1 dla Basków. Jeśli over zostanie pokryty (mam na myśli jakiś wyższy niż 2.5 gola, który jest mało opłacalny), to w głównej mierze będzie to zasługą graczy Athleticu, którym zależy na zwycięstwie. Idę więc w wygraną gości. Nie porównuję formy czy klasy obu drużyn, ale motywacja i solidna gra w obronie jest zdecydowanie po stronie drużyny Ernesto Valverde.
Athletic @ 1.990 Pinnacle 6/10 ✅ (0:3)
Athletic -1 (AH) @ 2.780 Pinnacle 3/10
✅ (0:3)

Otrzymane punkty reputacji: +10
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Osasuna-Celta Vigo
Osa gra o utrzymanie, więc od pierwszych minut na pewno zaatakują. Problem w tym, że forma ostatnio Los Rojillos nie dopisuje, a co ciekawe w domu po raz ostatni wygrali 23 lutego z Atletico 3:0... Teraz jednak sytuacja zrobiła się dla nich nieciekawa, więc nie mogą sobie pozwolić na inny wynik, aniżeli wygrana. Gdzie będą ich atuty? Myślę, że przy stałych fragmentach gry, bo Armenteros potrafi dograć super piłki na głowę kolegów, a wysokich i dobrze grających głową graczy w zespole nie brakuje. Jednak uważam, że i stracą coś, bo Celta ostatnio w świetnej formie strzeleckiej. Owszem nie grają już o nic, a do tego zabraknie Rafinhy, ale w kapitalnej dyspozycji są Orellana czy Nolito, do tego Charles na środku obrony i będzie kim straszyć. Kontr myślę, że trochę powinno być i tam jedna czy dwie bramki padną, bo naprawdę ekipa z Balaidos, co raz lepiej wygląda i aż szkoda, że sezon się kończy, a wraz z nim prawdopodobnie przygoda Luisa Enrique z klubem. Tradycyjnie gram składaka, którego nie wyceniono może najwyżej, ale ostatnie wyczyny Celty musiały zrobić swoje.
Over 2,5 + BTS @ 2,25 Bet365⛔0:2

Valladolid-Espanyol

Espanyol już tydzień temu pokazał, jak obchodzi ich obecny sezon. Mieli 1:0 z Almerią, ale dwie kretyńskie kartki dostał Stuani i potem Almeria spokojnie strzeliła dwa gole i wywiozła komplet punktów z Cornella El Prat. Teraz czeka ich mecz z kolejną ekipą, która broni się przed spadkiem - Valladolid. Brak wygranej może być bardzo bolesny, bo istnieje duże prawdopodobieństwo, że Almeria, Osasuna i Elche mogą zdobyć komplet punktów w tej kolejce i strata do bezpiecznej strefy będzie na tyle duża, że będzie właściwie można wywiesić białą flagę. Skład bez Alvaro Rubio i Bergdicha, ale ten drugi zagrał katastrofalnie na Balaidos i jego brak będzie wzmocnieniem. Niby dostali aż 4:1, ale w końcówce pokazali w ofensywie, że kilka okazji mogą sobie stworzyć nawet, jak grają cienko. Gdzie jak nie u siebie? 23 z 32pkt jakie zrobili w całym sezonie pochodzi właśnie z Nuevo Zorilla i to tam głównie punktują. Z resztą bilans ostatnich 7 meczów wygląda nieźle: 3-4-0. Po stronie gości zabraknie Stuaniego i Javiego Lopeza.
Valladolid(-0,5) @ 2,025 Bet365✅1:0

Otrzymane punkty reputacji: +11
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Over rożnych Barcelony zdecydowanie do gry. Linia wysoka, ale z Getafe każda lepsza drużyna ją pokrywa. Valencia, Bilbao... teraz Barcelona nabije ponad 7 rożnych. Grają u siebie, o braku motywacji nie ma mowy. Getafe jest bardzo osłabione w ofensywie. Zabraknie Diego Castro, Cipriana, Pedro Leona. Pewnie staną we własnym polu karnym i będą liczyć na najniższy wymiar kary, pomimo że walczą o utrzymanie. Można pyknąć śmiało. Lepsze to niż handi na gole.
Barcelona - Getafe
Barcelona over 8 (rzuty rożne, azjan) 2,02 Marathonbet ✅ 11

Otrzymane punkty reputacji: +22
ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Malaga - Elche x2 @ 1,73
Stawka: 3/10
✅✅✅ 0-1
Malaga bez Sanchez d27/0, Tissone m26/1, Angeleri d25/0, Amrabat m13/2
Elche bez del Moral f24/2, Niguez m22/1(860 min)
Malagę porównując z dolną częścią tabeli trzeba przyznać, że mają dobrą defensywę, co pokazują 44 stracone bramki. Mniej (z miejsc 11-20) ma tylko Levante (42), reszta raczej 50+.
Dziś zabraknie dwóch z tej układanki defensywnej - Angilieriego i Sancheza - obaj środkowi obrońcy.
Zabraknie sprowadzonego z Galatasaray Amrabata - moim zdaniem kluczowego zawodnika! 2 gole, 5 asyst w 13 spotkaniach. W meczach, w których grał, Malaga zdobyła 18 goli, jak wyżej napisałem, miał on swój wkład w 7 golach, czyli prawie w co drugim golu Amrabat strzelał lub podawał. Przyznam, że to jeden z głównych powodów grania w stronę Elche. Ważnym jest także walka Elche o utrzymanie. Malaga nie walczy o nic i już z Getafe (przegrana 0-1) można było zauważyć lekkie odpuszczanie. Mimo, że grali pół meczu w przewadze nie zrobili zbyt dobrych okazji do strzelenia gola.
Osasuna - Celta over 2,5 @ 1,9 ⛔ 0-2 :/ Jak Osa walczy o trzymanie?!
Stawka: 5/10

To co Celta prezentuje w ostatnim czasie w ofensywie, a głównie Nolito, Charles i Orellana (trzej napasnicy) to momentami coś pięknego.
Dziś zagrają wszyscy trzej od pierwszej minuty. Zabraknie niestety kreatora gry Rafinhi i bocznego obrońcy Mallo, który w tym sezonie tylko 2 mecze opuścił.
Osasuna nadal bez obrońcy Lolo (d20/0).
Celta nie walczy już o żadne wyższe cele. Natomiast Osasuna o utrzymanie się w lidze. Są tylko 2 punkty nad spadkiem. Wygrana w tym meczu na pewno podniesie morale i zniesie trochę nerwów (zaniepokojenia), które mogą siedzieć w szatni. Mobilizacja zapewne na 100%. Celta mimo, że o nic nie walczy przyjeżdża tam grać w piłkę, a nie zbierać grzyby. Jest to zdecydowanie ofensywna ekipa. Przy stracie gola zapewne się ruszą (o ile nie zrobią tego od początku meczu). Celta potrafi zdobyć gola. Strata gola dla Osasuny oznacza mobilizację na zdobycie jednego więcej, czyli w tym przypadku dwóch. 2-1 daje zysk
Sporo gdybania znów heh.
Osasuna z Realem nie bardzo sobie mogła pograć. Widać jednak, że potrafią tracić gole co idzie w mój typ pozytywnie. Broń Boże nie porównuje Celty do Realu.
Osa z Valencią miała okazje, aby ten mecz wygrać. Zremisowali jednak 1-1.
Z Valladolid sprawiedliwym wynikiem moim zdaniem byłoby 2-0.
Niestety zabrakło skuteczności, bo sytuacje były.
Z Almerią wygrali 2-1 na wyjeździe, po niezłej grze.
Celta w ofensywie z Charlesem, Orellaną i Nolito mogliby zajść na prawdę daleko. Szkoda jednak, że sezon się kończy.
Defensywa Celty jest na średnim poziomie. Tracą jednak sporo goli, bo to ofensywna drużyna i kładą większy nacisk na zdobywanie goli, aniżeli na swojej bronienie bramki. Ze słabiutką Almerią potrafili stracić 2 bramki (jeden co prawda raczej dzięki umiejętności strzelca, niż obrońców; strzał z 16 metra, bardzo trudny do obrony, z woleja).&quot; Wygrali ostatecznie 4:2.
Ostatnio - z Valladolid też był koncert goli - 4:1 po ładnej grze Celty i raczej kontrowaniu Valladolidu.
Z Sociedad 2-2. Po stracie gola, Celta ruszyła się i mieli na prawdę niezłe sytuacje. Pierwsza połowa 1-1, ale Celta raczej lepiej się prezentowała. Widać było słabą postawę Celty w defensywie w tej pierwszej połowie. Potem niestety głupia czerwona kartka dla Celty (już w 48 minucie) no i grało się trudniej. Mimo to Celta drugą połowę zremisowała 1-1. Orellana ładnie wypracował sytuację kiwając dwóch zawodników i pięknie wykładając piłkę na około 11 metr.
Reasumując Celta powinna dziś strzelić gola, mimo, że mobilizacji nie ma, bo sezon dla nich mógłby się tak na prawdę skończyć.
Mobilizacja może w sumie jednak być w odejściu Enrique. Dokładniej to zawodnicy mogą zagrać dla niego. Zrobił na prawdę ciekawą ekipę z Celty. Teraz prawdopodobnie przejdzie do Blaugrany.
Jeśli grałeś, daj &quot;dzięki&quot; ????

majin33 211

majin33

Użytkownik
Osasuna - Celta 1 1,90 Betsson 7/10

Gram typowo pod tabele. Grajaca u siebie Osasuna, ktora nadal walczy o utrzymanie i jest minimalnie nad strefa spadkowa podejmuje majaca juz calkowicie sezon z glowy Cekte Vigo. Kurs zacheca do gry, Osasuna na bank bedzie gryzkla trawe do upadlego wiec ja probuje.

ksboss 92

ksboss

Użytkownik
Almeria - Real Betis
Almeria cały czas walczy o utrzymanie. Wygrana dzisiaj pozwoli im wyprzedzić 17-tą Osasunę i zrównać się punktami z 16-tym Getafe. Można przyjąć, że również wyprzedzi 18-ty Valladolid, który ma co prawda jeden mecz więcej do rozegrania, ale z ... Realem Madryt. Goście natomiast już nawet bez matematycznych szans na inne miejsce niż ostatnie i dodatkowo ze sporymi brakami kadrowymi. Kurs słabiutki, ale moim zdaniem pewne zwycięstwo gospodarzy.
Almeria @ 1.598 Pinnacle ✅ (3:2)
Edit po: Meczu nie widziałem ale &quot;lajcik&quot; to nie był. Bramka w ostatnich minutach i chyba jakaś zadyma na koniec, sądząc po kartkach w 90 minucie.
Levante - Atletico Madryt
O motywacji i sile zespołu Diego Simeone nie ma się co rozpisywać. Atletico idzie jak burza po pierwszy od 1996 roku tytuł mistrza. Czeka ich w zasadzie tylko jeden ciężki mecz: na Camp Nou z Barceloną. Dzisiaj wygrają, ale kursy marne a z handicapami bym uważał, bo na wyjeździe grają skutecznie, ale minimalistycznie. Taki zakład moim zdaniem ciekawszy, o ile Atletico uderzy już od pierwszej połowy.
Połowa/Koniec Spotkania - Atletico/Atletico @ 1.720 Bwin ⛔ (2:0; 1:0/1:0) - fatalna w skutkach porażka, nawet mogą skończyć na 3 miejscu jeśli nie zdobędą punktu na Camp Nou.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Almeria-Betis
Delikatnie pogram sobie typ na trzy gole Almerii, bo kursy na wygraną czy over 1,5 są po prostu fatalne. Wiemy jak Betis broni, a zatem okazji na bramki dla Almerii na pewno nie zabraknie, a dzisiaj dwóch napastników wychodzi: Rodri i Oscar Diaz oraz dwóch skrzydłowych w osobach Suso i Aleixa Vidala. W środku wraca Verza i to on będzie pewnie regulował tempo gry. W obronie różnie może być, bo tam zagrają Mane(lewa) i Fran Velez na środku, a zastąpią Dubarbiera i Trujillo. Betis poza tym, że w obronie fatalny, to jednak w ofensywie potrafi coś stworzyć i tylko kwestia wykorzystania sytuacji. Typ grany lekko, ale moim zdaniem warto zaryzykować.
Almeria over 2,5 @ 2,70 Betsafe✅3:2

Otrzymane punkty reputacji: +3
ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
@Kapszti, już co najmniej 2 w pierwszej połowie powinny być. Mega akcje zepsuli :/

Moje:
Levante - Atletico
Goście wygrają i poniżej 2,5 gola @ 2,62
⛔ 2-0, ale w drugą stronę o_O
Bez wątpienia dwie defensywne ekipy, lubiące kontrę.
Levante średnio 36% posiadania na mecz, &quot;wspaniale&quot;
Atletico na wyjeździe łapie 46%... Patrząc na to, iż jest to lider to te 46% to malutko.
Możliwe wyniki w tym typie to 0-1 / 0-2. Levante nie powinno zdobyć gola. Atletico na 8 ostatnich meczów 7 razy nie traciło gola.
Taktyka Atletico to gra z kontry na Costę. Tzn często to robią. Atletico lubi grę na 0-1, 0-2.
Levante niby nie walczy już o nic, ale jednak gra na swoim terenie i za dużo bramek nie wypada tracić przy kibicach.
Levante za dużo goli nie zdobywa w ostatnim czasie : 7 goli od marca (10 meczów).
Tu raczej nie należy spodziewać się niespodzianki w postaci ugryzienia punktów przez Levante. Atletico jest zbyt zmobilizowane i mają doświadczonego trenera, powinni zagrać spokojnie, jak ostatnie mecze ligowe. Na zero z tyłu i kontrować głównie.
W pierwszym meczu tych drużyn w sezonie 2013/2014 było 3-2 dla Atletico, ale tu powinien być sporo inny scenariusz.
Może i lipny opis, ale na prawdę nie wiem jak przenieść na &quot;kartkę&quot; to co mam w myślach. Nie wiem co napisać więcej. Typ wydaje mi się dobry, ale nie potrafię Wam go lepiej opisać, wybaczcie.

adamo80 17,6K

adamo80

Użytkownik
Gratuluję typów na Almerię. Sam zagrałem na live, ale piszę jak ktoś jeszcze oglądał ten meczyk, że wydaje mi się, że było coś kombinowane. Gol z 1:2 na 2:2 - świetna kontra i to jeszcze było ok, ale od tego momentu Betis praktycznie przestał grać (a przynajmniej niektórzy zawodnicy). Ten ostatni gol to brak krycia z 3 zawodników Almerii, no i potem ta bójka. Z poziomu 1:2 na 3:2 w 10 w ciągu 20min to jak dla mnie za dużo ???? Jak zwykle w takich sytuacjach to nie jest tak, że wszyscy wiedzą, ale wystarczy kilku zawodników. Zresztą to by było całkiem logiczne jak by wziąć pod uwagę tabelę. Nie piszę tego z jakąś pewnością, ale miałem na LIVE przy 2:2 pograć jeszcze na Almerię bo czułem, że oni to wygrają, ale ostatecznie zrezygnowałem. Czy ktoś kto oglądał ten mecz ma podobne zdanie ? Czy takie rzeczy ktoś zaobserwował w poprzednich sezonach ? Taka wiedza w oczywisty sposób pozwala lepiej być przygotowanym bukmachersko.

pato210 3,9K

pato210

Użytkownik
Levante - Atletico
Levante +1,5 Gola @2,25 bet365
✅

Wszyscy są tacy pewni zwycięstwa Atletico a ja pytam dlaczego ? co sprawia że są takimi wielkimi faworytami tego meczu ? Od dawna w lidze Atletico się męczy wygrywa mecze fakt ale po jakim wielkim szczęściu zawsze umieją coś strzelić w ostatnich minutach meczu. Ponadto sa po ciężkim boju z Chelsea mecz byl w środe a w poprzedni weekend również mecz był bardzo cięzki z &quot;Nietoperzami&quot; więc stawiam że trener będzie musiał rotować składem. Kolejnym argumentem jest to że Atletico dawno nie wygrało na stadionie Levante. Więc stawiam ten mecz z spora podpórką więc uważam że typ w miare ciekawy do zagrania.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja upoluję dziś Sevillę. Są kilka dni po tym pełnym dramaturgii meczu z Valencią, ale wszystko dobrze się dla nich skończyło i ostatecznie zagrają w finale LE.
Sevilla szans na LM już nie ma. Szanse zaprzepaścili w meczu z Bilbao, ale i tak wykonali kawał świetnej roboty w tym sezonie. Przeszli fantastyczną przemianę i przede wszystkim na Pizjuan ogląda się ich świetnie.
Emery pewnie dokona pewnych roszad w składzie, ale ławka jest na tyle wyrównana, że większość zmian nie przynosi pogorszenia jakości gry zespołu. Zabraknie jedynie Diogo i Iborry więc Sevilla ma wszystko, by zanotować kolejną wygraną przed własną publicznością.
Villarreal bez trójki Perbet, Trigueros, Pina więc zabraknie kilku kluczowych zawodników. Villarreal na wyjazdach nie zachwyca w ostatnim czasie. Nie przegrywają spotkań dużą różnicą bramek, ale brakuje w tych spotkaniach jakości z ich strony. Stawiam na Sevillę.
Sevilla - Villarreal
Sevilla 1,75 Bet365 ⛔ 0:0

Otrzymane punkty reputacji: +1
phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Gratuluję typów na Almerię. Czy ktoś kto oglądał ten mecz ma podobne zdanie ? Czy takie rzeczy ktoś zaobserwował w poprzednich sezonach ?
Dwa ostatnie mecze Almerii to na 99% ustawki. Przed tygodniem Espanyol strzelił do przerwy, potem robił wszystko żeby stracić dwie bramki i dawał szanse na strzelenie kolejnych. Dzisiaj kolejny kabaret, Almeria zero gry do przerwy. Po przerwie już totalne jaja, 1-0 po stałym fragmencie, bezmyślny faul i karo dla gracza Almerii, 2 gole dla Betisu i przez chwilę pełna kontrola i zmarnowane szanse na gola na 1-3. ostatnie 15 minut Betis robi wszystko by stracić gole co oczywiście im się udaje.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Levante - Atletico
Levante +1,5 Gola @2,25 bet365

Wszyscy są tacy pewni zwycięstwa Atletico a ja pytam dlaczego ? co sprawia że są takimi wielkimi faworytami tego meczu ? Od dawna w lidze Atletico się męczy wygrywa mecze fakt ale po jakim wielkim szczęściu zawsze umieją coś strzelić w ostatnich minutach meczu. Ponadto sa po ciężkim boju z Chelsea mecz byl w środe a w poprzedni weekend również mecz był bardzo cięzki z &quot;Nietoperzami&quot; więc stawiam że trener będzie musiał rotować składem. Kolejnym argumentem jest to że Atletico dawno nie wygrało na stadionie Levante. Więc stawiam ten mecz z spora podpórką więc uważam że typ w miare ciekawy do zagrania.
No jak ostatni mecz był tam dwa lata temu to nie dziwne że od dawna nie wygrali. Nie uwzględniłeś tego że Atletico od lat (a może nawet nigdy, nie śledzę hiszpańskiej) nie było tak mocne jak teraz. I między innymi dlatego są faworytami tego meczu. Nie napisałeś też że ostatni mecz przegrali 23 lutego czyli ponad 2 miesiące temu, a grali na ilu frontach. A Levante? Przegrywało ostatnio na swoim stadionie z takimi tuzami jak Celta Vigo, Betis czy remis z Getafe, zaś Atletico wciąż matematycznie mistrzostwa nie ma. Liczę na 1:0 dla Atletico, wtedy obydwaj będziemy zadowoleni. Pozdro ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom