Ruszamy z typowaniem jednej z trzech ostatnich kolejek
Premier League, niestety fantastyczny sezon na wyspach zmierza ku końcowi, ale nie ma co narzekać, w końcu za ok 1,5 miesiąca rusza największa piłkarska impreza na świecie- Mundial....
Przechodząc do piłki kopanej na wyspach przedstawiam kilka propozycji:
28.04.2018 g. 13.30 Liverpool- Stoke
Typ: under 1,5 HT
Kurs: 1,70
Assianodds
Stawka 7/10
Jak zwykle unikam gry w kierunku zespołów, które dobrze zaprezentowały się w tygodniu w Europejskich pucharach, tym razem spodziewam się trudnej przeprawy Liverpoolu z murarzami ze Stoke. Moim zdaniem goście mimo bardzo słabego sezonu postawią solidny opór, gdyż widmo spadku coraz głębiej zagląda im w oczy.
Przeanalizowałem wyniki Stoke i potrafią solidnie zamurować bramkę szczególnie w pierwszej połowie, nie zawsze udaje się dowieźć wynik do końca ale pierwsze 45 minut potrafią zagrać na pełnej koncentracji.
Liverpool meczu zapewne nie odpuści bo walczy jeszcze o vice mistrza i nie ma tak naprawdę jeszcze zapewnionego miejsca w TOP4. Mimo to uważam że Klop nieco da odpocząć swoim asom i szanse gry w przodu powinni dostać Solanke czy Ings, co na pewno wpływa korzystnie na zaproponowany przeze mnie typ.
Poza tym do końca sezonu wypadł OX, który w ostatnim czasie był ważnym ogniwem gospodarzy.
Pomijając kwestię undera do przerwy uważam że można delikatnie spróbować zakładu X2, gdyż:
- LFC po lidze mistrzów,
- Stoke walczy o życie,
- Liverpool 17 domowych spotkań bez porażki
- Liverpool 4 domowe zwycięstwa z rzędu
- Stoke 12 wyjazdów bez zwycięstwa
Alternatywne typy na to spotkanie:
Liverpool pierwszy gol 28+ @ 2,05 Efortuna 6/10
Stoke (+1,5) @ 2,12 Marathonbet 4/10
Stoke (+0,5) @ 3,70 Unibet 2/10
------------------------------------------------------------------------------------------
28.04.2018 g. 16.00 Cr. Palace- Leicester
Typ: BTS
Kurs: 1,77
Betrally
Stawka 6/10
Prosty typ bez kalkulowania, Palace ma kim atakować, mają świetnego Zahę. Leicester też złym zespołem w ataku nie jest. Mają Vardyego czy Marheza. Oba zespoły teoretycznie walka o pietruszkę, więc powinniśmy zobaczyć ciekawe widowisko z wesołym i otwartym futbolem.
------------------------------------------------------------------------------------------
29.04.2018 g. 17.30 Manchester Utd- Arsenal
Typ: 2 (+1,5)
Kurs: 1,77
Betolimp
Stawka 8/10
Kogoś zdrowo pogrzało z tymi kursami, 1,44 na ManU z Arsenalem. Sorry Winnetou ale Czerwone Diabły nie grają z Brighton czy West Bromem, tylko z Kanonierami, którzy mimo słabego sezonu są nieobliczalni.
Osobiście jako singla gram w tym spotkaniu goły remis gdyż Manu od 13 a Arsenal od 12 kolejek bez remisu.
Arsenal niby po
LE, ale tam nie gra Aubameyang, który będzie wypoczęty na niedzielny szlagier, a także do gry wraca Mkhitarian. Ta dwójka zdecydowanie będzie wzmocnieniem zespołu w porównaniu z meczem z Atletico.
Manu grają niezły sezon, aczkolwiek mocno falami- potrafili w niezły stylu ograć Liverpool, by 3 dni później przegrać na Old Trafford z Sevillą, później wygrana 3-2 po zwariowanym meczu z City, a w następnej kolejce bęcki od ostatniego West Bromu....
Ostatnio pokonali Tottki, to może tym razem lepiej pójdzie zespołowi z Londynu.
Poza tym spójrzmy na historię ostatnich spotkań na Old Trafford:
19.11.16 PL Manchester Utd Arsenal
1 : 1
28.02.16 PL
Manchester Utd Arsenal
3 : 2
17.05.15 PL Manchester Utd Arsenal
1 : 1
09.03.15 FAC Manchester Utd
Arsenal 1 : 2
10.11.13 PL
Manchester Utd Arsenal
1 : 0
03.11.12 PL
Manchester Utd Arsenal
2 : 1
Uważam również że powinniśmy tutaj zobaczyć kilka bramek, bo oba zespoły z dużym potencjałem pod bramką rywala.
Moja alternatywa:
X2 @ 3,05 Unibet 5/10
X @ 5,00 Unibet 4/10
Bts + over 2,5 @ 2,14 Efortuna 4/10